5 najboljih pružatelja usluga WordPress hostinga

najbolje-wordpress-hosting


WordPress je trenutno najpopularniji sustav upravljanja sadržajem na našoj planeti. Započela je kao platforma za pisanje blogova, još 2001. godine i prerasla je u sebe kao moćan i učinkovit CMS kakav danas poznajemo.

Postoji preko 75 milijuna web lokacija koje se oslanjaju na WordPress. O svakoj četvrtoj web stranici izrađuje se WordPress, tako da nema potrebe reći da je to vrlo popularan CMS.

Postoji tek nekoliko drugih sustava za upravljanje sadržajem koji nude sličnu korisničku susretljivost i toliko mnogo mogućnosti prilagodbe. Na raspolaganju je 40 000+ dodataka i tisuće tema profesionalnog izgleda. WordPress vam nudi mogućnost stvaranja savršenog izgleda vaše web stranice pomoću jednostavnih alata za povlačenje i ispuštanje. Odlično djeluje i za korisnike koji su prvi put kao i programere.

Oni koji znaju malo HTML, CSS ili PHP mogu se pozabaviti kodom; stvarajte prilagođene funkcije i teme koje odgovaraju njihovim potrebama kroz svako malo.

Ono što još više čini to što ne morate ulagati više napora da bi vaša web stranica bila prilagodljiva, jer će ona biti mobilna prijateljski odmah van okvira.

To je nevjerojatno stabilna i pouzdana platforma, i zato ga koriste velike marke. CNN-ovi blogovi, Wall Street Journal, Mashable, Forbes, New Yorker i Sony Music izgrađeni su na WordPressu.

To je izvanredna platforma koja štedi mnogo posla za one koji žele izgraditi i održavati web stranice. Dodavanje, stvaranje i upravljanje raznim vrstama sadržaja nevjerojatno je jednostavno i jednostavno. Web stranicu možete pokrenuti i pokrenuti u roku od nekoliko dana, a sve svoje postove možete lako zakazati po želji.

Kako odabrati WordPress web hosting?

WordPress ima malu skriptu održavanja s kojom se može poslužiti većina poslužitelja, ali ne biste trebali birati nijednog domaćina. Potražite dobrog davatelja koji razumije točne potrebe WordPressa i nudi njegove usluge po povoljnoj cijeni. Usluga hostinga koju odaberete utječe na performanse vaše web lokacije i SEO. Na taj način želite koristiti vrhunsku uslugu koju možete priuštiti.

Brzina stranice jako je bitna jer donosi zadovoljstvo korisnika. Većina korisnika nema strpljenja čekati više od dvije sekunde da se web stranica potpuno učita, pa ćete htjeti spustiti ispod toga što je više moguće.

Dokazano je da čak i kašnjenje od 1 sekunde uzrokuje pad konverzija od 7%, kako pokazuju istraživanja Aberdeen Grupe. Dakle, ako imate internetsku tvrtku, ključno je da odaberete uslugu najbržeg hostinga koja vam je dostupna.

Ali zapamtite da čak i ako odaberete moćnu uslugu hostinga, morat ćete imati dobre dodatke i teme uz koje ćete je pratiti, jer loše napisan kôd može u velikoj mjeri usporiti rad web lokacije.

Korištenje korisnih alata za upravljanje web-lokacijama i marketinških alata koji prate vašu uslugu hostinga uvijek je veliki plus kada odaberete domaćina, stoga svakako pripazite i na one.

Tradicionalni zajednički hosting

S tradicionalnim zajedničkim hostingom bit će vam osiguran prostor na poslužitelju, tehnologija i određena razina podrške koja je potrebna za pokretanje WordPress web stranice. Možete dobiti moćan tradicionalni hosting uslugu i za razumnu cijenu, ali to će zahtijevati više pažnje.

Morat ćete postaviti pristup svom hostingu i instalirati WordPress, zajedno s upravljanjem svim ostalim tehničkim detaljima, poput ažuriranja WordPress Core-ja, dodataka itd. Stvaranje redovitih sigurnosnih kopija za vaše web mjesto također je vaš posao, zajedno s rješavanjem sigurnosnih kršenja koja mogu biti dogoditi se.

Ako ste programer, ovi zadaci nisu ništa novo, ali onima koji samo žele da njihova web stranica radi i radi s minimalnom intervencijom, bolje je koristiti upravljani WordPress hosting.

Optimizirano i upravljano hosting

Ako želite imati stručnjake koji brinu o vašoj web stranici 24/7, uvijek se možete pretplatiti na upravljani ili WordPress optimizirani hosting plan. Na ovaj način domaćin će preuzeti odgovornost za izvršavanje gore navedenih zadataka i rješavanje bilo kojeg problema s kojim se možete susresti.

Ovisno o vrsti korisnika i opsežnom znanju, možete birati između ove dvije mogućnosti.

Najbolji pružatelji web hostinga za WordPress

Ispod ćete pronaći najbolje WordPress hosting tvrtke. Svi ovi pružatelji usluga hostinga nude i zajedničke i WordPress optimizirane planove za web hosting. Dakle, ako tražite određenu vrstu WordPress hosting hosting plana, pokrivate se bilo kojom od ovih hosting tvrtki.

1. HostGator

Hostgator-najbolji-wordpress-oblak-hosting

Vjerovatno ste već čuli za HostGator, jer je riječ o jednoj od najvećih web hosting tvrtki, s više od 9 milijuna registriranih imena domena. Također ima partnerstva s Linuxom i Ciscom. Tvrtka postoji već 15 godina i od tada ima mnogo zadovoljnih kupaca.

Imaju čvrste produkcije koje se kreću između 99,97% i 99,90%. Web stranice se učitavaju u roku od 800 milisekundi što je također prilično dobro, ali bilo bi bolje i sa 200 milisekundi manje. Ipak, možete postići veće brzine ako imate “lakšu” web stranicu.

Korisničko sučelje i kompletna usluga hostinga vrlo je prilagođena početnicima. Postoji mnogo vodiča, vodiča i stranica sa FAQ-om na koje možete staviti ruke, a koji vam govore kako postupiti sa različitim postavkama korak po korak.

Također ćete imati sjajan tim za podršku koji se brine za svaku vašu potrebu. Za odgovor u chatu potrebno vam je manje od 20 minuta, tako da možete biti sigurni da ćete riješiti neki problem unutar određenog vremenskog okvira..

HostGator nudi i veliki bonus. Oni će vašu već postojeću web stranicu besplatno premjestiti na njihove poslužitelje. Dobit ćete i automatski uklanjanje zlonamjernog softvera, tako da će vaša web stranica biti pohranjena u sigurnom okruženju. Ako želite napraviti sigurnosne kopije vaše web stranice, to možete učiniti putem cPanela. Potpuno automatizirane sigurnosne kopije koštaju 15,95 USD godišnje.

Cijene njihovih usluga počinju od 3,95 USD mjesečno, za plan hatchlinga, koji nudi neograničenu pohranu, nazive domena i propusnost. Baby plan također podržava neograničeno sve uz nekoliko dodataka za 5,95 dolara mjesečno. Napokon, poslovni plan dolazi po istoj cijeni, podržavajući neograničena imena domena, prostor za pohranu i širinu pojasa s dodatkom besplatnog namjenskog IP-a, besplatnim brojem i SSL certifikatom za 5,95 USD mjesečno.

Registracija na njihove usluge može se izvršiti u nekoliko koraka, a možete zatražiti povrat novca u roku od 45 dana.

2. BlueHost

BlueHost-najbolji-wordpress-hosting-usluga

BlueHost ima partnerstvo s WordPress-om, tako da su očito pogodni za host WordPress stranice. To je jedna od hosting usluga koja se preporučuje na WordPress.org. Također, oni nude posebnu ponudu za korisnike WordPressa, nudeći 2,95 USD mjesečno, što je fenomenalno za sve koji žele ugostiti njihovu web stranicu po niskoj cijeni.

BlueHost nudi sve što je potrebno za neometano pokretanje WordPress web stranice. Bićete u boljoj situaciji i imat ćete pristup mnogim sjajnim sigurnosnim alatima kao što su Spam Hammer, Spam Experts, Spam Assassin i CloudFlare kako biste spriječili bilo kakve DDoS napade koji bi mogli srušiti vašu web lokaciju.

Njihovo produženje rada je između 99,99% i 99,89%, što znači da su pouzdani tijekom cijele godine. Učitavanje WordPress stranica nije uvijek tako brzo kao munja, jer prevelike količine koda koje server mora obraditi. Web lokacije za WordPress koje se nalaze na BlueHostu imaju vrijeme učitavanja od 1000 m. Što na prvi pogled može izgledati nezadovoljno, ali to zapravo nećete primijetiti.

Korisničkoj službi treba oko pola sata vremena za odgovor, a postoje mnoštvo sadržaja pomoću kojih možete naučiti upravljati svojom web stranicom. Imate pristup puno videozapisa s vodičima koji nude korak po korak vodiče i puno informacija.

Bluehostov prvi paket, osnovni plan počinje od 3,49 USD mjesečno, za što je potrebna trogodišnja pretplata. Inače to košta 4,95 dolara mjesečno uz pretplatu od 12 mjeseci. Na taj način dobivate 50 GB prostora za pohranu, 10 web stranica, neograničenu propusnost i 5 računa e-pošte sa po 100MB prostora za pohranu. Plan Plus košta 5,95 dolara mjesečno, a pruža 10 web stranica, 100 računa e-pošte s 500 MB prostora, 150 GB prostora za pohranu i neograničenu propusnost.

Konačno, imate Business pro plan koji je njihov najveći zajednički plan, a koji košta 13,95 USD mjesečno. Ima neograničenu propusnost, pohranu, web stranice i račune e-pošte.

Važno je također napomenuti da ne nude besplatnu migraciju web mjesta, pa ako imate već postojeću web lokaciju, željeli biste da se oni premjeste, naplatit će vam 149,99 USD naknade za to.

Ako želite ugostiti jednostavnu web stranicu s WordPressom s nekoliko značajki, BlueHost je dobra opcija, ali ako želite ugostiti veliku web lokaciju za e-trgovinu, možda će vam malo usporiti.

3. InMotion hosting

INMOTION-najbolji-poslovno-wordpress-hosting

Vjerojatno najpotpunija usluga hostinga na ovom popisu. InMotion tvrdi da je puno bolji od konkurencije te je tvrtka dosad uspjela dokazati tu tvrdnju. Njihove usluge su brze, pouzdane i solidne u svakom pogledu. Oni su oko 40% bolji od većine konkurencije.

Web stranice s hostom na poslužiteljima InMotiona učitavaju se nevjerojatnom brzinom od 560 ms, dok neki domaćini s istom oznakom cijena učitavaju svoje web stranice brzinom od 800-1000 milisekundi. Oni su i vrlo pouzdani, jer im produženje rada iznosi 100%, a padaju samo na 99,95%. Još jednom je čvrst!

Jedina mana InMotion-a je da web stranica veća od 10 GB neće biti sigurnosna kopija. Morat ćete platiti 49 USD naknade da biste web mjesto takve veličine redovito sigurnosno kopirali. No oni nude besplatne automatizirane sigurnosne kopije i restauracije web stranica za bilo koju drugu web lokaciju ispod 10 GB.

Kako bi upotpunili njihovu snažnu uslugu, imaju tim za korisničku podršku svjetske klase koji je uvijek spreman ispuniti sve vaše potrebe. Za odgovor im je potrebno manje od 20 minuta, a bilo koji problem riješit će prilično brzo.

Sve u vezi s InMotion-om uspijeva biti toliko uvjerljivo i upravo tako oni žele biti. Nude ove usluge po istoj cijeni kao i drugi komercijalni webhost, počevši od 3,49 USD mjesečno za njihov plan pokretanja. Podržava 6 web stranica, 26 parkiranih domena, 6 MySQL baza podataka zajedno sa 100 poddomena i 26 parkiranih domena.

Plan napajanja košta 4,59 dolara mjesečno i pruža iste usluge kao i Plan pokretanja, uz nekoliko dodataka.

Napokon, Pro plan košta 7,49 USD mjesečno, što podržava neograničeno sve! Njihovo WordPress hosting isto je kao i bilo koji od ovdje spomenutih drugih planova i oni savršeno podržavaju i upravljaju bilo kojom web stranicom izgrađenom u ovom CMS-u.

4. WebHostingHub

webhostinghub-najbolji-wordpress-blog-hosting

WebHostingHub nudi svoje usluge s vrlo provokativnom izjavom, rekavši da su 20 puta brži od konkurencije.

Iako nisu 20 puta brži, oni su jedan od najbržih web hostova koje smo pregledali dosad, hvaleći brzinu učitavanja od 580 milisekundi. Brzine učitavanja stranica dovoljno su brze za pokretanje web stranice e-trgovine.

Svi snažni SSD pogoni čine stvari još boljima jer se podaci čitaju 20 puta brže nego s običnog tvrdog diska.

Oni su također prilično pouzdani tijekom cijele godine, sa 99,99% puta koji padaju samo na 99,88% u najgorem scenariju.

Ako ste novak koji nema previše iskustva s web tehnologijom, WebHostingHub će vam biti više nego sjajan. Sve stvari čine vrlo jednostavnim postupkom prijave u nekoliko koraka i jednostavnim postavljanjem web stranice. Svaki hosting paket dolazi s besplatnim softverom za izradu web stranica.

Možete odabrati da se WordPress instalira na vaš poslužitelj izravno sa stranice za prijavu. Možete odabrati i ostale sustave za upravljanje sadržajem.

WebHostingHub također nudi obilje besplatnih usluga. Nude mogućnost prijenosa tri web stranice zajedno s bazama podataka na svoje poslužitelje, potpuno besplatno. Također obećavaju postupak nulte stanke, što ga čini još uvjerljivijom. Da sve nadoknadite, uz svoju ponudu dobit ćete i besplatno ime domene.

Ipak, sigurnosno kopiranje i dodatna sigurnost košta dodatni novac. Ovo su vrlo korisne, čak i osnovne sigurnosne značajke koje nećete dobiti besplatno.

Njihov prvi plan, Spark plan počinje od 4,99 dolara mjesečno, za što je potrebna trogodišnja pretplata. Ako odaberete opciju za 12 mjeseci, cijena ide i do 6,99 dolara mjesečno. Ima podršku za 2 web stranice, 25 poddomena i 10 MySQL baza podataka.

Nitro plan košta 6,99 dolara mjesečno i podržava neograničen broj web stranica, poddomena i MySQL baza podataka.

Dynamo plan također čini sve neograničeno dodatkom više resursa servera koje možete koristiti. Ova je usluga sjajna za web stranice s velikim brojem žrtava trgovine ljudima.

Ako vam se sviđa kako zvuče usluge WebHostingHub-a, na njihove se usluge možete pretplatiti u nekoliko jednostavnih koraka.

5. InterServer

interserver-najbolje optimizirane-wordpress-hosting

InterServer je na tržištu od 1999. godine, ali o njemu se ne zna toliko mnogo ljudi kao kod ostalih komercijalnih domaćina. Riječ je o vrlo povoljnom proračunu koji iza sebe ima 17 godina rada i milijune zadovoljnih korisnika.

Imaju sve potrebno za besprijekorno funkcioniranje i rad web stranice WordPress. Oko 80% svih njihovih svjedočenja napisano je vrlo pozitivnim glasom. Većina njihovih kupaca vrlo je zadovoljna uslugom koju primaju.

Njihov produžetak rijetko pada sa 100% na 99,99%, tako da su zaista pouzdani tijekom cijele godine. Ono što ih čini još impresivnijim je to što web stranice koje se nalaze na njihovim poslužiteljima imaju vrijeme odziva 300ms.

Imaju solidan produžetak, prijateljski i vrlo brzi tim za korisničku podršku, koji je stalno spreman riješiti sve probleme koji se tiču ​​vaše web stranice.

Za one koji ne žele previše lutati svojom web stranicom WordPressa, a oni koji bi to željeli raditi i raditi tijekom cijele godine bez ikakvih problema, mogu koristiti upravljani plan hostinga za 5 $ mjesečno. Njihove usluge uključuju i mnoštvo instalacija od jednog klika i jedne besplatne migracije web mjesta.

Možete dobiti i velike popuste s dugoročnim ugovorom i smanjite cijenu na 3,88 USD / mjesečno. Ovim paketom dobivate neograničenu propusnost, prostor za pohranu i web stranice. No, važno je spomenuti da nijedna web stranica ne smije koristiti više od 20% resursa svog poslužitelja.

Ipak, InterServer je vrlo jednostavan, bez ikakvih ograničenja koja im nameću njihove usluge, a oni će vas obavijestiti o svemu odmah od šišmiša, bez skrivenog ulova ili naknade.

InterServer još nije glavni mainstream domaćin i oni to nadoknađuju pružajući izvrsnu uslugu svim svojim korisnicima. Ako tražite pouzdanog web-domaćina koji ima na umu vaše interese, InterServer je pravi korak!

Zaključak

Odabir nepouzdanog web-domaćina za svoju WordPress web lokaciju ili blog može uzrokovati mnogo glavobolje. Ne morate isprobavati razne tvrtke jer sam vam dao popis najboljih pružatelja usluga WordPress hostinga. Sve sam ih testirao i trenutno ih koristim za klijente ili manje web-projekte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map