10 най-добри хостинг доставчици, които предлагат безплатен SSL сертификат

най-добрите уеб хостинг-свободна SSL


След като приключите със създаването на уебсайт, следващата стъпка е да изберете хостинг компания, в която да можете да го публикувате онлайн. В тази статия ще ви представим най-добрите хостинг доставчици, където можете да хоствате вашия уебсайт и които предлагат безплатни SSL.

Сигурността е много важна, особено в този дигитализиран свят. Най-популярната и лесна за използване функция, която позволява безопасно сърфиране в уебсайта, е SSL сертификат.

В тази статия ще разгледаме водещите хостове, които предлагат безплатен SSL и ще ви помогнем да разберете защо всъщност имате нужда и SSL сертификат. Но първо, ето списъкът на нашите най-високо оценени хостинг доставчици:

Топ 10 хостинг услуги, които предлагат безплатен SSL

Хостинг компаниите, които ще разгледаме в тази статия са следните:

 1. HostGator – от $ 2,75 / месец
 2. BlueHost – от $ 3,95 / месец
 3. В движение – от $ 3,99 / месец
 4. iPage.com – от $ 1,99 / месец
 5. A2Hosting – от $ 3,92 / месец
 6. SiteGround – от $ 3,95 / месец
 7. GreenGeeks – от $ 2,95 / месец
 8. Hostinger – от $ 0,80 / месец
 9. DreamHost – от $ 2,59 / месец
 10. Cloudways – от $ 10 / месец

Но може да се запитате какво е SSL сертификат и защо ви е необходим такъв, за да защитите уебсайта си?

Заедно с хостинг отзивите, в тази статия ще разгледаме и следните теми:

 1. Какво е SSL сертификат?
 2. Как работи?
 3. Колко струва?
 4. Топ 10 хостинг услуги, които предлагат безплатен SSL.

Когато стигнем до края на тази статия, ще разберете добре какво е SSL, как се използва и къде можете да го получите за по-малко пари или безплатно. Но сега, нека започнем с първата част:

Какво е SSL сертификат и защо имате нужда от такъв?

По принцип SSL сертификатът е инструмент, който прави всеки уебсайт, който го използва, по-сигурен и готов, ако някой може да опита да го отвлече. Но нека да разберем малко тук.

Тези дни Google ще покаже всеки уебсайт, който НЕ използва SSL сертификат, като НЕ Е СИГУРЕН. Не искате да сте от тези хора, които притежават такъв уебсайт. Има вероятност нищо да не се обърка, докато сайтът ви е онлайн. Но репутацията ви ще трябва да пострада.

Всички или повечето от посетителите ви ще се чувстват неудобно, когато използват вашия уебсайт. А това може да доведе до други проблеми, като загуба на потенциален трафик. Това не е нещо, което всеки собственик на уебсайт би искал да се случи.

И наистина ли искате да рискувате, че нищо лошо не може да се случи? Това е смело твърдение. Така че, най-добре е да имате инсталиран SSL на вашия уебсайт.

Но как някой може да каже дали имате инсталиран SSL или не? Това е доста просто. Всеки уебсайт, който НЕ е инсталиран SSL, се появява с HTTP протокола в URL лентата.

Ако вашият сайт използва SSL сертификат, тогава HTTPС протокол ще се използва в адресната лента. Така че всеки лесно може да каже разликата, само като потърси URL адреса на конкретния уебсайт.

Има още една причина, защо SSL може да бъде важен. Това не е свързано със сигурността, но все пак може да е важно, ако искате уебсайтът ви да процъфтява. Google и други търсачки също ще класират по-високо тези уебсайтове, които използват SSL. Ако пропуснете да го използвате, онлайн класирането ви и трафикът ще трябва да пострадат.

След като знаете какво е SSL и защо е важно за всеки уебсайт, нека да видим как работи:

Как работи SSL?

Фокусът на всеки SSL е върху криптирането на данни. Основната идея е да се криптира всеки обмен на данни / информация, който посетителят прави с конкретен уебсайт. Това е много важно, особено ако притежавате уебсайт, който работи чрез влизане с чувствителни данни. Друг вид, ако уебсайтове, които силно разчитат на SSL, са уебсайтове за електронна търговия (онлайн магазини / пазари).

За да ви помогнем да разберете как работи този процес, нека си представим съставен сценарий: нека кажем, че сте собственик на онлайн магазин, който продава компютърни части.

Знаете как работи процесът на закупуване на нещо онлайн, така че в този пример ще се съсредоточим върху обработката на плащанията. Това е мястото, където SSL наистина стъпва.

И така, един от вашите клиенти решава да купи мишка. Но преди да получи вещта, трябва да я плати. Това е стандартният процес за повечето уеб магазини. Може да има много методи за извършване на плащането, но засега ще се придържаме към добре познатия метод за плащане с кредитна / дебитна карта.

За да може да плати цената на мишката, клиентът първо трябва да въведе данните за кредитната си карта във формуляр за заявка, който се появява на страницата за плащане. Когато влезе в него и натисне бутона за заплащане, клиентът приключва с покупката.

Но как можете да се уверите, че никой между вашия уебсайт и сървъра на местоназначение (който обработва плащането) няма достъп до тези чувствителни данни на кредитната карта? Това е мястото, където влиза SSL сертификата. Всички данни, които бяха въведени, ще бъдат кодирани от SSL под ръка. По този начин никой освен вас (магазина) и платежният процесор няма да имат достъп или отвличат тази важна информация.

Този процес е един и същ за всеки друг вид обмен на данни, както и за данните за вход. Но може да се запитате дали не притежавате уебсайт, който се нуждае от данни за вход или не продавате нищо, все още ли ви трябва SSL сертификат?

Отговорът е: Да, правите! Защо? Някои от причините за това бяха изброени по-горе в предишното заглавие, но освен тези, всеки уебсайт трябва да има SSL, тъй като всеки уебсайт в определен момент ще извърши някакъв вид пренос на данни. Това просто работи в мрежата. Така че наличието на SSL няма да навреди на уебсайта Ви. Това ще му помогне да расте още повече.

Колко струва SSL?

В повечето случаи, за да получите SSL сертификат, трябва да плащате месечен абонамент. Това може да струва от всяка точка между 50 и 200 долара всяка година. Има версии, които струват още повече.

Тъй като в тази статия говорим за безплатни SSL сертификати, които идват с хостинг услуга, ще изброим топ 10 на най-добрите хостинг компании, които предлагат безплатни SSL сертификати.

Не всеки хостинг план предоставя достъп до безплатен SSL сертификат, но всяка компания в тази статия има някакъв вид хостинг, който прави. Така че, ще говорим за хостинг плановете, които предлагат безплатен SSL.

Преглед на най-добрите хостове с безплатен SSL

По-долу ще намерите подробния преглед на всяка хостинг компания, която предлага безплатен SSL сертификат с някои от техните хостинг планове.

1. HostGator

Hostgator-свободна SSL сертификат

HostGator

HostGator е компания от САЩ, която се продава основно като хостинг услуги на ниски цени. И това е точно така. Услугите, които предлагат, идват за много ниски цени, някои от най-ниските в тази статия сред останалите компании. Но въпросът е: струва ли си, ако е евтин? Да отговоря веднага на това: ДА, струва си. Защо? Ще видим точно по-долу:

За начало, HostGator, подобно на другите компании от този списък, също предлага общ споделен хостинг в 3 отделни пакета. Добрата новина е, че всичките 3 включват SSL сертификат безплатно.

Първият план, наречен Hatchling Plan, струва $ 2,75 / месец. Тя ви позволява да хоствате 1 уебсайт за тази цена. Както споменах, SSL е включен безплатно в този план, както и за другите 2 плана. Широчината на честотната лента е без значение, за да позволи едновременно на много посетители.

Baby Plan е вторият пакет. Този идва месечно 3,95 долара. Получавате неограничен домейн за хостинг заедно с непромерена честотна лента и съхранение.

Най-скъпият план, Бизнес план, струва месечно 5,95 долара. Ако изберете този, ще получите специален IP адрес и безплатни SEO инструменти, които да ви помогнат да класирате вашия уеб сайт по-високо в резултатите от търсенето.

Най-хубавото в този план е възможността за надграждане до Положителен SSL. Какво означава това? Ако използвате тази опция, в оформлението на уебсайта Ви ще се показва лого на печат на сайта, което ще уведоми посетителите, че те са в безопасна среда. Тази функция е подкрепена и с гаранция от 10 000 щатски долара. Тъй като имате нужда от хост, който идва с безплатен SSL, HostGator е добър кандидат, като се има предвид тази страхотна функция, която се предлага безплатно.

3. BlueHost

BlueHost-свободна SSL сертификат

BlueHost

BlueHost е една от най-забележителните хостинг компании, създадени някога. Има голям шанс, че вече сте виждали реклама или някакъв вид маркетингов материал, който беше свързан с BlueHost. Много хора и организации ги препоръчват като хостинг доставчик както за малки, така и за големи уебсайтове. Нека да видим какво предлагат:

Ако говорим за хостинг, те ви обхванаха по много начини. Например, те предлагат споделен хостинг (най-популярен), VPS, хостинг, хостинг на специален сървър, хостинг на WordPress и т.н. За сега ще говорим за споделените хостинг планове, които работят за повечето потребители. Те влизат в 3 отделни плана. В статията ще забележите, че това е доста често.

Основен: Това е първият споделен хостинг план и той идва за $ 3.95 всеки месец. Той поддържа хостинг за 1 единичен уебсайт. Следните функции са добавени към този пакет: 50 Gb пространство за съхранение на SSD, немерна честотна лента, стандартна производителност, 1 безплатно име на домейн, 25 поддомейни и 5 паркирани домейна. И да, тук е добавен и безплатен SSL сертификат. В интерес на истината SSL присъства във всички 3 споделени хостинг планове.

Плюс: Това е вторият план, който струва $ 5,95 / месец, а функциите се надграждат от първия план. Получавате достъп до хостващ неограничен брой уебсайтове с неограничен SSD пространство за съхранение. Паркираните и поддомейните също са неограничени за добавяне към вашия акаунт.

Този план ви дава и нещо друго. Получавате 200 долара за рекламни кредити за маркетингови цели. Ако искате да пуснете на пазара уебсайта си по по-ефективен и бърз начин, тези 200 долара кредити ще са от голяма полза.

Избор плюс: Третият и последен споделен хостинг план от BlueHost идва за месечни $ 5,95. Да, това е цената, няма грешка. Може би си мислите, че 3-ти план трябва да струва повече от втория, нали? Е, в случая на BlueHost това не е вярно. Този план идва за същата цена като предишния, но с някои нови допълнения.

Ако проверите официалната страница, ще видите, че това е препоръчителният план, който се използва от повечето хора. И това е по добра причина. Освен всички функции от предишните планове, вие получавате също 1 SpamExperts, 1 функция за поверителност на домейна и 1 CodeGuard Basic. Какви са тези нови допълнения?

Разбира се, SpamExperts е инструмент против спам за изпращане на имейл. Поверителността на домейна ще гарантира, че вашата лична информация, свързана с вашия уебсайт, е скрита от мрежата. Наистина не искате лична информация там. CodeGuard е инструмент, който се грижи за автоматичното ежедневно архивиране и ги запазва като различни версии. Това ще ви позволи да възстановите уебсайт до по-стара версия за нула време.

Най-добрият и най-разумният план от BlueHost е третият план, наречен Choice Plus. За същата цена като втория пакет, получавате някои допълнителни опции и ефективен хостинг.

3. хостинг на InMotion

С капацитет-хостинг-свободна SSL сертификат

InMotion хостинг

InMotion Hosting е американска компания, основана за първи път през 2001 г. от 2 професионалисти. Той бързо се превърна в популярен избор за тези, които се нуждаят от прости, но ефективни уеб хостинг услуги.

InMotion предлага страхотни споделени хостинг услуги, които са разделени на 3 отделни плана. Те идват за следните цени:

 • Старт: 3,99 долара / месец. Това е първият основен план, но той предлага страхотни функции за нови уебсайтове: безплатно име на домейн, поддръжка за 2 уебсайта, неограничено пространство на диска, честотна лента и имейл акаунти и други функции.
 • Мощност: $ 5,99 / месец. Този план поддържа 6 уебсайта в 1 един акаунт и ви дава 2 пъти ефективността в сравнение с първия план. Останалото е същото.
 • Pro: $ 13,99 / месец. Планът с най-високо ниво ви позволява да хоствате неограничен брой уебсайтове в един единствен акаунт, а също така предлага поддръжка на ниво и 4 пъти ефективността на първия план.

Но може би мислите, къде е SSL сертификатът? Това е най-добрата част за InMotion хостинг: всеки споделен хостинг план, дори и основният, ви предоставя безплатно достъп до SSL сертификат. Не е нужно да плащате нищо в допълнение към цената на хостинг пакета.

Идеята е, че за 3,99 долара на месец получавате страхотна уеб хостинг услуга, заедно с безплатни SSL сертификати за 2 уебсайта. Това е добра сделка, която повечето хора вземат предвид при избора на InMotion спрямо други хостинг компании.

4. iPage

Ipage-свободна SSL сертификат

iPage.com

iPage е малко по-различен от останалите компании в този списък. Вместо да раздели хостинга в 3 отделни плана, iPage предлага 1 план, който ще отговаря на всяка нужда. Това е различен подход, но все пак работи добре. Планът струва само 1,99 долара на месец, ако плащате поне за 1 година напред.

Какво ще получите за тази цена? Почти всичко, което някога може да е необходимо за хостинг на уебсайт. За подробности, вижте този списък по-долу:

 • Неограничено дисково пространство, използващо SSD
 • Мащабируема честотна лента, според вашите нужди.
 • Неограничени имена на домейни, което означава неограничени уеб сайтове за хостинг.
 • Безплатно име на домейн, ако плащате за 1 година предварително.
 • Безплатен SSL сертификат – точно това, от което се нуждаете.
 • Безплатен конструктор на уебсайтове: инструмент за плъзгане и пускане, който ви позволява да създавате уебсайтове за няколко минути. Предлага се с шаблони, оптимизирани за мобилна употреба.
 • Щракнете с 1 щракнете върху инсталирането на WordPress.
 • Включени функции за електронна търговия (интеграция с PayPal, кошница и т.н.)
 • Контролен панел по поръчка.
 • Ръководства, които ще ви помогнат да започнете.
 • Най-добрата система за поддръжка на клиенти чрез телефон и чат.
 • Други опции също, списъкът продължава.

Това са най-важните функции, които iPage ще ви предложи за горепосочената цена.

Струва си да се спомене, че iPage също продава Comodo SSL сертификати за $ 35,99 / годишно. Обичайната цена варира от 50 до 200 долара за година.

IPage споделен хостинг план е най-подходящ за тези, които се нуждаят от услуга за малки и средни уебсайтове. Функциите, които предлагат са чудесни за такива сайтове. Но ако имате вече голям и популярен уебсайт със стотици хиляди посетители (или дори повече), би било най-добре да потърсите по-сложен хостинг план.

Те също така предлагат специализирани и VPS хостинг услуги с много повече ресурси за разумни цени. Сигурността е гарантирана и тук, SSL сертификатите се предлагат безплатно с тези планове.

5. A2Hosting

a2hosting-свободна SSL сертификат

A2Hosting

A2Hosting е популярен избор сред собствениците на уебсайтове. Това не е най-забележителният играч в бизнеса, но си заслужава да се спомене, защото той предлага страхотни хостинг планове за доста евтини цени. Основната цел с A2Hosting е да предложи бърза хостинг услуга за всеки.

Тази компания предлага следните видове хостинг услуги:

 • Споделен хостинг – най-популярната версия и тук.
 • Управляван хостинг на WordPress – чудесно допълнение. Популярни за уеб сайтове, базирани на WP.
 • Хостинг за дистрибутори – подобен на споделен хостинг, но с възможност да имате свои клиенти.
 • Специализиран хостинг
 • VPS хостинг

Плановете за споделен хостинг са най-използваните услуги, така че ще говорим за този тип хостинг.

Всеки план се предлага с безплатен SSL сертификат, включен в пакета. Така че, без значение кои планове бихте избрали, сигурността на вашия уебсайт ще бъде гарантирана.

Ще говоря за втория план, който A2Hosting предлага. Това е техният най-популярен план и по добра причина. Нарича се Swift и струва $ 4,90 на месец. Да, доста е евтино Но какво ще получите за тази цена?

Например, те ви дават достъп до неограничен уебсайт за хостинг в един акаунт с неограничено съхранение и трансфер на данни. Всичко това е подкрепено от съвременни SSD устройства за по-бърза скорост на зареждане на сайта.

Контролният панел, който предлагат, е традиционният cPanel. Това е добър аспект, защото ако сте го използвали в миналото (което е възможно), не е нужно да научавате нов контролен панел от нулата. Макар че това е професионалист, като се има предвид само това, от което се нуждаете. При други компании може да бъде по-добър контролния панел по поръчка. Така че, наистина зависи от нечий вкус.

В сравнение с други компании, A2Hosting има още една чудесна опция, включена във всеки план, не само този: Гаранция за връщане на парите по всяко време. Точно така, можете да изберете възстановяване на средства по всяко време, а не само през първите 30 дни, както при повечето услуги.

6. SiteGround

SiteGround-свободна SSL сертификат

SiteGround

SiteGround е хостинг компания, която се разраства през последните години. Подобно на много други опции в този списък, SiteGround също ви позволява да избирате между много видове хостинг услуги: споделен хостинг, VPS хостинг, специализиран хостинг, хостинг на дистрибутори, корпоративен хостинг и дори хостинг на WooCommerce за онлайн магазини.

Споделените хостинг планове на SiteGround са най-подходящи за малки и средни уебсайтове. Това е така, защото мястото за съхранение е ограничено и подходящо за определен брой месечни посетители. Но дори и така, споделеният хостинг има всичко, което може да се нуждае от по-малък или среден уебсайт. Нека да видим защо.

За начало всички планове, които предлагат, имат някои основни характеристики. Те се състоят от следните елементи:

 • 24 × 7 поддръжка на клиенти
 • Немерен трафик и неограничен MySQL бази данни
 • cPanel и SSH достъп, за да могат да работят на вашия сайт от разстояние
 • Безплатни ежедневни архиви
 • Безплатен облачен CDN за повече сигурност
 • Безплатни професионални имейл акаунти
 • И не на последно място: безплатен SSL сертификат за всички уебсайтове, хоствани с SiteGround

Трите споделени хостинг плана са разделени по този начин:

 1. Старт: 3,95 долара на месец – подходящ за около 10 000 посетители на месец
 2. GrowBig: $ 5,95 / месец – изработен за работа с 25 000 посетители на месец
 3. GoGeek: $ 11.95 / месец – поддържа 100 000 посетители месечно

Всеки план, без значение дали споделен хостинг или не, се предлага с безплатен конструктор на сайтове за тези, които се нуждаят от бърз и лесен начин за създаване на уебсайтове. A2Hosting обещава 99,99% ъптайм за всички сайтове, хоствани по някой от техните планове. Това е задължително за всички съвременни уеб хостинг услуги.

7. GreenGeeks

greengeeks-свободна SSL сертификат

GreenGeeks

Това е седмата опция в нашия списък с топ 10 хостинг услуги, които предлагат безплатен SSL. И подобно на предишните ни опции, тази компания също отговаря на нуждата от безплатен SSL. Всеки хостинг план, който GreenGeeks предлага, идва с безплатен SSL сертификат в кутията. По-високи нива на планове, също така ви позволяват да използвате шифроващ SSL на Let’s Encrypt.

Тази версия на SSL сертификат се предоставя от Let’s Encrypt, безплатен сертификат с отворен код. Работи най-добре с по-малки лични уебсайтове, които имат по-малко посетители. Но за такива уебсайтове е много ефикасно.

GreenGeeks също предлага традиционни SSL сертификати, с доверие печати и гаранции. Изборът е ваш, кой е най-подходящият за вас. За по-големите уебсайтове премиумът SSL е по-добър, защото е подкрепен от гаранция на стойност 10 000 щатски долара. Тази стойност може да нарасне в зависимост от вашия конкретен случай.

Най-добрият споделен хостинг план, който GreenGeeks предлага, се нарича Ecosite Starter. Този план струва месечно 2,95 долара. Това е първият споделен хостинг план, но най-добрата стойност за парите ви. Тя включва всички тези характеристики:

 • Неограничено пространство за съхранение на SSD.
 • Неограничена честотна лента.
 • Неограничени имейл акаунти.
 • Неограничени домейни за хостинг (да, в стартовия пакет)
 • Безплатен SSL сертификат и CDN.
 • Безплатен инструмент за създаване на сайт.
 • Безплатен трансфер на уебсайтове и архивиране.
 • Неограничен брой MySQL бази данни за по-ефективно управление на данни.
 • cPanel и Softaculous (софтуер, който ви позволява лесно да инсталирате всички видове уеб приложения във вашите уебсайтове)
 • Съответствие с PCI. Това е много полезно, ако планирате да стартирате онлайн магазин.

8. Хостингер

hostinger-свободна SSL сертификат

Hostinger

Това е европейска компания, която предлага ниски цени за висок клас функции. Нещо, което наистина се откроява при Hostinger, е поддръжката на клиентите. Те предоставят стандартна поддръжка по имейл чрез билети, както и чат на живо и поддръжка по телефона.

Екипът, който се грижи за това, е най-добрият. Те ви отговарят за минути (най-лошият сценарий) и знаят всичко, което има за уеб хостинга и услугите на хостингера. В повечето случаи те могат да намерят решение на определен проблем в рамките на минути. Всеки клиент е много доволен от този въпрос.

Но какво да кажем за сигурността на платформата? Хостингър предлага споделен хостинг, както повечето компании там. Единственият план (споделен хостинг план), който предлага безплатни SSL сертификати, е третият, наречен Бизнес. Може би си мислите, че това не е най-добрата сделка тогава. Но нека ви кажа каква е цената за този план: $ 3,95 / месец. Да, това е 3-ти, най-споделен хостинг план, и това е толкова евтино.

Заедно с безплатен SSL сертификат получавате и следните функции:

 • Неограничено дисково пространство със SSD устройства
 • Неограничена честотна лента
 • Неограничен брой MySQL бази данни
 • Безплатно име на домейн като допълнение
 • Безплатни автоматични ежедневни архиви + седмични архиви
 • Неограничени имейл акаунти
 • Модерен уебсайт за създаване на уебсайт
 • Най-добрата поддръжка 24 × 7
 • Изработен по поръчка лесен за използване контролен панел
 • DNS управление
 • Неограничен брой паркирани домейни и 100 поддомейни на акаунт
 • FTP през SSL – по-сигурен метод за прехвърляне на файлове
 • Инсталатор с едно щракване за повече от 100 приложения
 • Управляван хостинг на WordPress
 • И други плюсове … (няма да ги изброя всички)

Нещо, което Hostinger прави много добре, е да помогне на новите си потребители да разберат как работи управлението на уебсайтове. Те имат конкретен сайт, където можете да намерите всички видове публикации в блогове и уроци (дори видеоклипове) за това как можете да управлявате вашия сайт по-ефективно. Например видеоклиповете за това как да използвате WordPress (или друга CMS), за да развиете уебсайта си и да създадете устойчив онлайн бизнес.

9. DreamHost

DreamHost-свободна SSL сертификат

DreamHost

Тази компания е добре известна със своите WordPress хостинг възможности. Да, основният акцент за тази услуга е да предложи най-добрия WordPress хостинг, който можете да намерите онлайн. Просто погледнете всички хостинг услуги, които имат:

 • Споделен хостинг за WordPress
 • Управляван хостинг на WordPress
 • WooCommerce хостинг (все още базиран на WP)
 • Прост споделен хостинг
 • VPS хостинг
 • Специализиран хостинг
 • Облачен хостинг

За сега ще разгледаме традиционните възможности за споделен хостинг, които предлага. Ще се радвате да разберете, че и двата споделени хостинг плана, които DreamHost предоставя на разположение, предлагат безплатен SSL сертификат. Най-добрият план е вторият, наречен Shared Unlimited.

Това струва $ 7.95 / месец. Тя е малко по-скъпа, отколкото предлагат други компании, но си струва цената. Например, получавате неограничени уеб сайтове в акаунта за хостинг. Този план ви дава и едно безплатно име на домейн, включено в цената.

Съхранението се обработва със SSD дискове, което е неограничено заедно с поддържания трафик. WordPress е предварително инсталиран, ако имате нужда. Този план се изплаща ежегодно и месечно. По този начин, ако искате, можете да платите за месец, за да изпробвате услугата, а ако не ви хареса, ще ви дадат 97-дневна гаранция за връщане на парите.

Като цяло всичко, което може да се нуждаете, е включено в този споделен хостинг план.

10. Облачни пътища

cloudways-свободна SSL сертификат

Cloudways

Cloudways е хостинг компания, която работи добре и за малки и големи уебсайтове. Те имат огромно разнообразие от хостинг пакети, но в този преглед ще се съсредоточим върху най-популярните.

Тъй като говорим за хостинг за отделни лица, ще покрия първите 2 плана от Cloudways: DO1GB и DO2GB.

Първият план струва месечно 10 долара и получавате всички следните функции: 25 GB SSD съхранение, 1 TB честотна лента, табло за управление на акаунта, CDN, поддръжка 24 × 7 и 1 GB RAM. За стартов уебсайт това е повече от достатъчно.

Вторият план идва за $ 22 / месец. Ресурсите се надграждат в сравнение с първия план. Получавате 2 GB RAM, 2 TB честотна лента, 50 GB памет и останалите функции от първия пакет.

Най-важният въпрос обаче е: предлага ли Cloudways безплатни SSL сертификати? Краткият отговор е „Да“. Той използва безплатен SSL на Let’s Encrypt за всеки хостинг план, което означава, че всеки сертификат е напълно безплатен за използване.

Преминахме през всички хостинг компании в нашия списък. Както можете да видите, всички те ще ви дадат безплатен SSL сертификат.

заключение

Нека резюмираме бързо това, за което говорихме:

 1. Знаете какво е SSL сертификат и защо е важно той да е инсталиран на вашия уебсайт, независимо от типа на сайта, който имате.
 2. След това можете да научите как работи SSL на всеки уебсайт. За да го разберете по-лесно, ви дадох малък пример, в който онлайн магазин се възползва от SSL сертификата.
 3. Следващата част беше да поговорим за всичките 10 най-добри хостинг услуги, които ви предоставят достъп до безплатен SSL сертификат.

Следващата стъпка е ваша. За да решите коя хостинг компания е най-подходяща за вас, трябва да помислите за нуждите на вашия уебсайт. Например, по-малък сайт може да използва по-опростен хостинг план с по-малко функции. Но по-сложният уебсайт, който има много посетители месечно, се нуждае от план с по-висок слой с повече ресурси.

Нещо друго, което трябва да се помисли, е целта на вашия уебсайт. Ако знаете това, ще бъдете в по-добра ситуация да намерите най-добрата хостинг услуга, която се предлага с безплатен SSL сертификат.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map