Prednosti i nedostaci zajedničkih planova hostinga

zajedničke hosting-prednosti-mane


Ako ste poslovni čovjek i želite stvoriti web trgovinu za svoj proizvod ili ste jednostavno nadareni pisac koji želi pokrenuti blog ili web stranicu, jedna od najvažnijih odluka koju ćete morati donijeti je odabir vašeg web domaćina. U ovom ćemo članku govoriti o prednostima i nedostacima zajedničkih hosting hosting planova, ali također ćemo pokriti neke od najboljih web domaćina koje možete pronaći na tržištu i njihove značajke.

Što je zajednički hosting??

Da biste stvorili, prenijeli i održali svoje web mjesto u radu, morat ćete pronaći web domaćina koji će vam pružiti prostor za pohranu svih datoteka i dokumenata. Web domaćini pružaju puno dodatnih usluga, ali o tome ćemo govoriti u ovom članku.

Kada su u pitanju opcije web hostinga, postoje tri alternative – zajednički hosting, VPS hosting i namjenski hosting. Ona koju ćete izabrati ovisi o vašim potrebama, vrsti i veličini vaše web stranice i, naravno, vašem proračunu. U ovom ćemo članku pokriti samo zajedničke planove hostinga i njihove prednosti i nedostatke.

Dijeljeni plan hostinga je usluga za hosting na kojoj se na jednom poslužitelju pohranjuje više web stranica. To podrazumijeva dijeljenje svega, od propusne širine, FTP i računa e-pošte do baze podataka i prostora, ali i računalnog procesora, memorije i održavanja poslužiteljskih naknada. Ne postoje ograničenja u broju web mjesta koja se mogu pohraniti na jednom poslužitelju. Broj se može kretati od desetaka do tisuća. Zahvaljujući dijeljenju resursa, dijeljenje hosting planova puno je jeftinije od VPS-a i namjenskih hosting planova.

Prednosti planova zajedničkog hostinga

cijena

Jedna od najvećih prednosti zajedničkih hosting planova, a najočitija, naravno, je vrlo nizak trošak. Obično su dostupni po vrlo povoljnim cijenama, što može biti od velike koristi osobama koje imaju proračun s malim troškovima.

Budući da dijelite poslužiteljski prostor i mnoge druge značajke s drugim vlasnicima web stranica, web domaćin može ponuditi vrlo jeftiniju uslugu. U stvari, cijena dnevno može biti tako niska kao 0,08 USD na mnogim poslužiteljima zbog izuzetno konkurentne prirode tržišta web hostinga. Iako ćete dijeliti prostor s drugim korisnicima, u većini slučajeva prostora koji ćete dobiti bit će više nego dovoljno jer postoji toliko web domaćina da ti dijeljeni planovi hostinga obično nemaju previše web stranica na njima da biste se osjećali kao nedostaje ti prostora.

Jednostavnost

Planovi zajedničkog hostinga izvlače osnovni koncept iz upravljanog hostinga, što znači da domaćin održava održavanje poslužitelja i srodnog hardvera u vlastitom podatkovnom centru. To znači da se nećete morati baviti kompliciranom administracijom za servere, što je idealno rješenje za one koji nemaju dovoljno tehnološkog znanja i iskustva ili radne snage za pokretanje poslužitelja, kao i za one koji jednostavno nemaju se žele baviti svim tim pitanjima i žele se usredotočiti na druge aspekte svog poslovanja.

Prilagodba i praktičnost

Mnogo je sveobuhvatnih alata poput upravljačke ploče i softvera za izradu web stranica koji korisnicima omogućavaju da prilagodi svoje zajedničko gostovanje i cijeli tehnološki aspekt učine razumljivim čak i početnicima.

Iako dijelite resurse s drugim korisnicima, još uvijek postoji webmaster koji web stranicu upravlja alatima upravljačke ploče. Ovaj je alat zapravo vrlo jednostavan za uporabu i vrlo svestran, što znači da ćete ga moći do neke mjere prilagoditi. Alat na upravljačkoj ploči omogućuje korisnicima upravljanje različitim značajkama poput prijenosa slika i drugih datoteka, kao i promatranje statistika web mjesta.

Kad kombinirate ove mogućnosti prilagodbe s izuzetno pristupačnom cijenom, dobivate još jednu korist; pogodnost. S planovima zajedničkog hostinga, upravljanje web stranicama vrlo je jednostavno, jer njime upravljaju iskusni profesionalci i stručnjaci, tako da ćete većinu svog vremena moći posvetiti svojim gornjim poslovnim stvarima. Uz to, možete imati i više računa e-pošte na vlastitoj domeni i više baza podataka.

Nedostaci planova zajedničkog hostinga

Učinkovitost i pad sustava

Jedan od najvećih nedostataka zajedničkih hosting planova je učinkovitost. To dolazi od ograničene količine diskovnog prostora i propusnog opsega koji dolazi s dijeljenjem poslužitelja s drugim korisnicima. Iako ovo neće predstavljati puno problema, ako vaša web lokacija nije tako velika, ali je širina pojasa važna ako imate veliku web lokaciju s puno podataka.

Ovo je čest problem sličan problemima sa izvedbom koji nastaju kada drugi član vašeg zajedničkog hosting hosting plana poraste u prometu, posebno ako se to dogodi iznenada. To može dovesti do sporijeg učinka na vašoj web stranici i sporog učitavanja vaših stranica može biti jako iritantno za vaše goste i klijente.

Još jedno važno pitanje koje je među najvećim prednostima su česti padi sustava. To je razumljivo, pogotovo kada web domaćin, na primjer, ima tisuće web stranica na jednom poslužitelju. U tim će situacijama rušenja biti uobičajena stvar i mogu uzrokovati puno izgubljenog vremena za vlasnike web stranica koji su dio tih zajedničkih planova hostinga.

sigurnosti

Sigurnost je vrlo ozbiljno pitanje kada je riječ o zajedničkim planovima hostinga. U stvari, najveći sigurnosni problem vjerojatno dolazi od web-domaćina koji omogućuju njihovim klijentima previše slobode i moći kada je u pitanju upravljanje njihovom web stranicom i pristup poslužitelju. Samo je jedna pogreška često dovoljna da uzrokuje puno problema na poslužitelju. Zato hakiranje i nije tako rijetko, a mnogi zajednički poslužitelji zapravo su podložni hakerskim napadima. Drugi razlog koji uzrokuje da klijent za dijeljeni hosting program bude posebno ranjiv na hakiranje leži u činjenici da će svaki napad haka koji se izvrši na bilo kojoj web stranici koja je dio plana utjecati i utjecati na sve druge web stranice ovog dijeljenog hosting hosting plana..

Najbolji pružatelji usluga dijeljenog hostinga

Kao što smo već spomenuli, postoje mnogi domaćini web stranica i možda vam neće biti lako u ovoj raznovrsnoj mogućnosti da nađete pravog. Iz tog razloga, govorit ćemo o nekim najboljim web domaćinima koji pružaju zajedničke planove hostinga.

BlueHost

Posjeti stranicu »

BlueHostBlueHost nudi zajedničke hosting planove, ali možete ih koristiti i ako želite ići s VPS-om ili namjenskim poslužiteljima. Također je jedan od najboljih domaćina koji nude WordPress hosting po povoljnim cijenama. Kada je riječ o zajedničkom hostingu, postoji mnogo različitih opcija, ali BlueHost ne nudi mjesečne mogućnosti za zajednički hosting. Tada ćete se morati prijaviti za godišnji plan. Dobit ćete i popuste ako se prijavite za višegodišnje planove. Na primjer, ako se prijavite na trogodišnji plan, platit ćete samo 3,95 USD mjesečno. To je zapravo jedna od najvećih prednosti, budući da BlueHost ima odličnu ravnotežu cijene i mogućnosti.

Zajednički paketi za hosting

Uz Basic zajednički plan hostinga koji se naplaćuje 3,95 USD mjesečno za trogodišnji ugovor, dobit ćete besplatno ime domene koje ćete posjedovati cijelo vrijeme boravka s BlueHostom. Primit ćete i besplatni prijenos imena domene, 100 GB prostora za pohranu datoteka i mapa vaše web stranice, neograničen prijenos podataka na mjesečnoj osnovi i moći ćete ugostiti jednu web stranicu.

Paket Plus košta 5,95 dolara mjesečno za jednogodišnji ugovor; dobit ćete i alat za zaštitu od neželjene pošte uz neograničen prostor za pohranu, poštanske sandučiće i web stranice.

Prime plan obično košta 14,99 USD mjesečno za jednogodišnji ugovor i uključuje namjensku IP adresu, sigurnosnu kopiju web stranice, dva anti-spam programa i SSL certifikat. Za ograničeno vrijeme ovaj paket možete dobiti za samo 5,95 USD mjesečno uz trogodišnju obvezu. Kliknite ovdje za detalje!

Značajke

 • Ako koristite BlueHost, bit ćete u mogućnosti koristiti mnoge alate za izgradnju, kao i alate koji vam omogućuju filtriranje neželjene pošte i upravljanje e-poštom. Tu su i alati koji vam omogućuju prikupljanje statistika web mjesta i upravljanje domenama.
 • S BlueHostom možete stvoriti do 100 adresa e-pošte, čak i uz osnovni plan. Nadograđeni planovi omogućavaju vam stvaranje neograničenog broja e-poruka. Također nećete imati problema s postavljanjem računa e-pošte u BlueHostu.
 • Kada su u pitanju sigurnosne značajke, BlueHost je vrlo lijepo iznenađenje. Postoje tri alata protiv neželjene pošte, ali postoji i sigurnosna veza. Također ćete moći dizajnirati filtre za račune e-pošte, možete zaštititi datoteke i mape i mape lozinkom ili stvoriti crne liste za razne IP adrese.

Više informacija o BlueHostu možete pronaći u našem detaljnom pregledu.

InMotion hosting

Posjeti stranicu »

u pokretuInMotion hosting također nudi širok spektar planova za hosting. Tvrtka oglašava svoje zajedničke planove kao hosting dijeljenje poslovanja. Trenutno nude 50% popusta na njihov Plan lansiranja, koji iznosi mjesečnu naknadu na samo 3,99 USD mjesečno ako plaćate unaprijed dvije godine. Ovaj mali paket uključuje besplatno ime domene i omogućuje hosting 2 web stranice.

Značajke

Prednosti InMotion poslovnih planova za hosting su brojne, ali izdvojit ćemo nekoliko njih:

 • cPanel web hosting – Ova značajka omogućuje vam potpunu kontrolu nad računom. To vam omogućuje instalaciju prilagođenih skripti, uključivanje novih domena i novih adresa e-pošte, bez problema.
 • BoldGrid – ovo je nevjerojatna proširenja za WordPress, koja vam omogućuje dizajn web mjesta kako želite, bez potrebe za dodirom koda. Ovo je savršeno za početnike, ali iskusniji korisnici također mogu imati koristi od tako moćnog alata. Za više značajki pogledajte naš BoldGrid pregled.
 • Garancija povrata novca – dobit ćete garanciju povrata novca koja traje 90 dana, što znači da možete isprobati ovaj web domaćin u osnovi bez ikakvog rizika.
 • Besplatni reklamni krediti – svaki novi plan hostinga na eHostu dobiva 100 USD reklamnih kredita za Google i Yahoo ili Bing. Možete upotrijebiti ovaj novac za generiranje više prometa na vašoj web lokaciji.
 • Izvrsna brzina i performanse
 • Vrlo stabilan web domaćin koji se rijetko ruši – pogledajte ovdje test produktivnosti i performansi.

iPage

Posjeti stranicu »

ipagePosljednje, ali ne najmanje bitno, na našoj listi najboljih web-domaćina nalazi se iPage, usluga web hostinga koja brzo postaje sve popularnija. Ima puno potencijala i nevjerojatnih značajki, a nudi brojne web hosting planove, uključujući zajednički hosting, VPS, namjenske servere i WordPress hosting plan. No, iPage ne nudi mjesečne planove dijeljenja hostinga, a minimalno vrijeme ugovora koje možete odabrati je jedna godina. Na raspolaganju su i ugovori na dvije i tri godine zajedničkog hostinga. Cijena jednogodišnjeg paketa je 11,95 USD mjesečno, a nažalost, nema popusta ako se odlučite na duži rok.

Značajke

 • Izgradi i povuci web stranicu za izradu web stranica – dostupne su mnoge druge opcije za izradu web mjesta s iPageom, ali ova je opcija najsigurniji izbor za ljude koji nemaju puno tehničkog znanja.
 • E-trgovina – iPage pruža internetsku trgovinu kao ugrađenu značajku, tako da ako planirate stvoriti web stranicu na kojoj ćete prodavati svoje proizvode, iPage je pravi izbor za vas.
 • Sigurnosne značajke – iPage pruža nadzor nad zlonamjernim softverom za vaše e-poruke. Postoje i SSL certifikati koji se mogu kupiti na godišnjem nivou za 31,99 USD godišnje.
 • Služba za korisnike – Ovaj web domaćin ima jednu od najboljih korisničkih usluga na raspolaganju i možete im se obratiti u bilo koje doba dana ili noći, telefonom ili chatom.
 • Garancija povrata novca – iPage nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za njihov web hosting paket.

U našem detaljnom pregledu iPage opisali smo više značajki i razgovarali o prednostima i nedostacima ove tvrtke.

Zaključak

Sad smo došli do kraja našeg članka i nadamo se da ćete sada bolje razumjeti kako funkcionira web hosting i koje su najveće prednosti i nedostaci zajedničkih hosting planova. Nadamo se takođe da će vam naša pokrivenost nekih od najboljih web hosting usluga pomoći da olakšate i brže donosite odluku, bez potrebe za analizom previše web hostova i njihovih značajki, posebno kada uzmete u obzir čistu veličinu weba tržište hostinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map