Početak rada s Google web hostingom

google web hosting


Izrada web stranice ovih je dana jednostavna i zabavna. Ako odlučite sami izraditi web stranicu od nule, na raspolaganju su vam mnogi alati. Od graditelja web stranica do sustava za upravljanje sadržajem, paleta aplikacija za izgradnju web stranica je ogromna.

Danas ću vas upoznati s Google hostingom i pokazat ću vam kako stvoriti web stranicu, adresu e-pošte, slike domaćina, videozapise, dokumente i druge aplikacije na Googleu.

Stvorite svoju web lokaciju uz Google web lokacije

Pomoću Google Sites možete besplatno izrađivati ​​i hostirati web mjesto. Međutim, to vam ne daje previše mogućnosti da učinite web mjesto. Na raspolaganju je nekoliko predložaka koje možete odabrati, ali nijedna od njih ne izgledaju vrlo profesionalno. Ovo je više za hobi i osobne web stranice. Ako želite izgraditi svoju web stranicu s profesionalnim graditeljem web stranica, eHost ima savršeno rješenje s preko 1000 profesionalnih predložaka.

U svakom slučaju, povratak na Googleov alat za izgradnju web mjesta, evo nekoliko koraka koje morate slijediti kako biste izgradili svoju web stranicu s ovim besplatnim alatom za izradu web lokacija:

1. Odaberite “domenu”, zapravo ime mape na poddomeni

stvoriti google web mjesto za odabir predloška

2. Odaberite besplatni predložak koji vam se sviđa

odaberite besplatni predložak

3. Uredite stranice web stranice, kreirajte nove stranice

uređivanje web stranica

4. Prenesite fotografije, prilagodite izgled, dodajte tekst

dodaj slike promijeni tekst

5. Objavite svoju web stranicu i podijelite je sa svojim prijateljima

https://sites.google.com

Besplatna usluga e-pošte s Gmailom

Google vam također omogućuje da hostujete svoje e-poruke s njima putem usluge Gmail. Ovo je vrlo popularna, besplatna usluga e-pošte, koju koriste i pojedinci kao i tvrtke. Vrlo je prikladno imati gmail račun, jer ovdje možete primati e-poštu s drugih adresa e-pošte, a možete i slati mailove s drugih računa koji su dodani na gmail. Da biste u Gmail dodali profesionalnu adresu e-pošte, imat ćete pristup:

postavke > Računi i uvoz > Dodajte još jednu adresu e-pošte koju imate

Nakon što je e-pošta ispravno postavljena, moći ćete pristupiti e-porukama putem svoje poslovne e-pošte s bilo kojeg mjesta. https://mail.google.com/

Domaćite svoje slike pomoću Picasa web-albuma

besplatni hosting slika putem web albuma Picasa

Ako ste fotograf ili samo želite pohraniti obiteljske slike na mreži, Picasa web-album odličan je način za upravljanje, kategorizaciju i dijeljenje slika sa svojim prijateljima. Picasa je besplatna internetska pohrana u koju možete prenijeti koliko god slika želite, svoje albume učiniti javnim ili ih ograničiti na određene korisnike. Također možete dodati druge korisnike u svoj album da biste njime upravljali. Picasa je izvrstan alat za besplatno spremanje slika na mreži. https://picasa.google.com/

Pošaljite svoje dokumente u Google dokumente

Za dokumente, prezentacije, tablice excela ili PDF datoteke možete koristiti Google dokumente kao pohranu. Ovdje možete lako prenijeti i upravljati datotekama. Možete ograničiti ili dati dopuštenje za svoje datoteke drugim korisnicima. Ako trebate pohraniti datoteke za brzi pristup, Google dokumenti odlična su opcija za pohranu. https://docs.google.com/

Aplikacije za hosting na Google Project Hostingu

google code hosting projekt

Ako ste programer i radite na projektu otvorenog koda, na Google Project Hostingu možete besplatno prenositi svoju aplikaciju. U prošlosti je to bio vrlo popularan način distribucije izvornog koda putem interneta, ali otkad je GitHub postao popularan, Google se kôd više ne koristi. Povrh toga, Google ga je odlučio ugasiti 25. siječnja 2016. Dakle, ako ovdje imate bilo kakve projekte, trebali biste ga izvoziti u GitHub. Alat nudi značajku brzog izvoza koja će automatski gurnuti vaš kôd na GitHub. https://code.google.com

Prenesite svoje videozapise na YouTube

Bez obzira na osobni videozapis snimljen na vašem odmoru ili o vašem kućnom ljubimcu, ili zašto ne o vašoj slatkoj bebi i želite ih podijeliti s prijateljima, Youtube je najbolja platforma za upotrebu. Youtube koristi i posao čija se marketinška strategija oslanja na videoprodukciju i stvaranje sadržaja.

Prijenos videozapisa na youtube umjesto na vaš hosting račun može uštedjeti puno propusnosti i vremena obrade. Pomoću Youtubea možete mnogo brže isporučiti svoje videozapise ciljanoj publici. Gotovo nula utovara i vremena čekanja, dok kod redovnih domaćina to može biti puno duže.

Youtube također koriste mnogi pojedinci koji stvaraju video sadržaj za život. Vlogging, stvaranje video tutorijala, izrada ludačkih videozapisa postala je toliko popularna da se većina ljudi prebacila na youtube umjesto da gledaju TV. http://youtube.com

Završne riječi: Je li Google hosting prikladan za mene?

Google je jedna od najvećih tehnoloških tvrtki. Svoje vrijeme stvaraju, testiraju i poboljšavaju svoje usluge. Neke od njihovih usluga možda nisu toliko popularne, dok ih drugi svakodnevno koriste milijuni širom svijeta. Bez obzira na to što ste pojedinac ili vlasnik tvrtke, razmislite o upotrebi nekih Googleovih proizvoda, kao što su gmail, youtube i picasa. Međutim, za izgradnju web stranice trebali biste razmisliti o redovitom postavljanju web hostinga, gdje ćete dobiti vlastitu domenu, profesionalnu adresu e-pošte i kvalitetan predložak web dizajna. Trebali biste provjeriti iPage za manje web stranice ili InMotion hosting za veće poslovne stranice. Za WordPress hosting preporučio bih vam provjeru BlueHost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map