Magento vs WordPress vs Drupal za izradu web stranica eCommerce

magento wordpress woocommerce drupal ecommerce


Želite li izgraditi web lokaciju e-trgovine brzo i što je moguće učinkovitije, korištenjem prave tehnologije? Pa, došli ste na pravo mjesto Jer ovdje ćemo pregledati 3 sustava za upravljanje sadržajem koji se najčešće koriste za izradu web stranica eCommerce.

Želio bih reći da je izrada web lokacije za e-trgovinu s pravim CMS-om komad torte, ali stvarno nije. Bez obzira na platformu koju odaberete, i sami ćete morati nešto naučiti. Osim ako nemate vlasnički CMS, ali mi smo objavili ono što je u drugom članku.

Danas ćemo govoriti o tri sustava za upravljanje sadržajem otvorenog koda koji su izvrsni za izgradnju i upravljanje internetskom trgovinom ili web stranicom e-trgovine. Svaki od njih ima svoj niz jedinstvenih atributa koji ih razdvajaju od ostalih i čine ih popularnim izborom.

Pročitajte: Koliko košta internetska trgovina?

Dakle, bez dodatnog razumijevanja, pogledajmo što bi svaki od ovih sustava upravljanja sadržajem mogao ponuditi za vašu buduću web lokaciju e-trgovine.!

Magento

Magento je trenutno najpopularnija platforma za e-trgovinu na svijetu. S oko 300.000 trgovaca koji ga koriste mnogi bi mogli tvrditi da je nevjerojatna platforma na kojoj će se prodavati trgovina. Na tržištu je od 2007. godine i neprekidno je na putu ka uspjehu, a veliki su ga igrači poput eBaya kupili.

Razlog njegove ogromne popularnosti je taj što je izvrstan za tvrtke srednje veličine ili čak najmasovnije tvrtke.

Magento je vlastita platforma koja je u potpunosti prilagodljiva i mogu je koristiti ljudi s nultim iskustvom u programiranju ili s puno iskustva u programiranju. Ali ako skočite u to s nultim iskustvom, imat ćete dugu krivulju učenja. Ako ne znate puno o programiranju, a čak niti ne želite naučiti puno toga, preskočite koristeći Magento.

Magento ima tri verzije i razmotrit ćemo najčešće korištenu verziju Community Edition (Magento: CE). Tu su i Enterprise Edition i Enterprise Cloud Edition, ali to ćemo zasad ostaviti van. Pa što Magento može ponuditi svojim korisnicima?

Je li Magento jednostavan za korištenje?

Magento najbolje koriste programeri, jer to nije jednostavan sustav za korištenje. Čak i prvi korak korištenja Magento-a (instalacija sustava) zahtijeva FTP vezu. Programeru to ne bi trebao biti problem, ali definitivno ne funkcionira kako sustavi za upravljanje sadržajem prilagođeni korisnicima.

No, programerima Magento može biti vrlo koristan i znatno olakšati njihov posao. Sučelje je razumno i cijeli sustav je vrlo siguran.

Ako ste vlasnik tvrtke s ne toliko poznavanjem programiranja, a i dalje nalazite solidan razlog za korištenje Magento za svoju tvrtku, to možete. Možete unajmiti programera da radi za vas i pomoći vam u upravljanju vašom mrežnom trgovinom.

Jednom kada se zabavite nekoliko stvari, obavljanje svakodnevnih zadataka administratora postaje prilično jednostavno. Najteži dio u korištenju Magento je dio prilagođavanja. Stvaranje dizajna i funkcija web stranica zahtijeva puno rada i puno znanja programera. Čak i preuzimanje i podešavanje Magento-a prevazilazi mogućnosti prosječnog korisnika.

Značajke Magento

Ovdje Magento stvarno sjaji, jer ima najopsežniji popis značajki koje je ikada vidjela bilo koja platforma e-trgovine. To je razlog zbog kojeg ga velike tvrtke koriste za pokretanje svojih trgovina. Pruža sve potrebne alate za upravljanje proizvodima i novcem u brojnim valutama. Sve što vam treba za optimizaciju marketinga i pretraživača je uključeno.

Takođe imate obilje dodatnih funkcija kao što su kodovi kupona, upravljanje biltenima, popusti, grupe kupaca, upravljanje kupcima i tako dalje. Ali ako vam treba bilo koja druga značajka, lako ćete pronaći proširenje koje to pruža.

Magento ima sljedeće značajke:

 • Izgradite web stranicu od nule – Magento je zajedničko izdanje besplatno i stvarno dobro funkcionira za malu ili srednju tvrtku koja je na putu da ga učini velikim.
 • SEO alati – Sve u Magentu koristi prijateljske URL-ove. Ujedno dobro obrađuju stranice s informacijama, meta podacima i sadržajima. Google Web stranica također je uključena. Sve u svemu Magento ima dobar SEO.
 • Analitika – Možete lako pratiti ponašanje korisnika i Magento redovito izrađivati ​​izvještaje za vas. Također možete dobiti informacije o porezu, prodaji i puno više. S integriranjem Google Analyticsa u sustav prikupljanje podataka postalo je mnogo lakše.
 • Mobilno prijateljstvo – Odgovarajući web dizajni moraju se imati u današnjem internetskom okruženju. Gotovo polovica internetskog prometa odvija se s mobilnih uređaja, tako da je jedino prirodno da je vaša internetska trgovina optimizirana za njih. Svom administratorskom panelu možete pristupiti i s mobilnog i upravljati narudžbama i prodajom, bez obzira gdje se nalazite.
 • uprava – Magento vam omogućuje upravljanje više web stranica s jedne administracijske ploče, upravljanje dozvolama za različite korisnike i olakšava uvoz i izvoz velikih količina podataka s CVS datotekama.
 • Marketing – Magento nudi brojne korisne marketinške značajke, kao što su upotreba kodova kupona, uporna košarica ili slanje popisa korisnika putem e-pošte. Možete prikazati i srodne proizvode na svojoj web lokaciji te izraditi make-up i cross prodaja. Kupci se mogu svrstati u grupe što omogućava lakše upravljanje i mogućnost boljeg ponuda proizvoda.
 • Obrada plaćanja– Kupci se ne moraju registrirati za kupnju u vašoj trgovini, već mogu umjesto toga upotrebljavati gotovinsku blagajnu. Proizvodi se također mogu isporučiti na više adresa i u više pravaca. Izvještaje o procijenjenim troškovima dostave i porezima možete vidjeti i u košarici, tako da niko ne iznenadi nakon što artikl bude prodat.
 • Upravljanje proizvodima – Magento ima sve potrebne alate za pokretanje čak i najvećih internetskih trgovina. Možete dati proizvodima neograničen broj atributa koji pomažu korisnicima da ih pronađu. Možete primijeniti napredna pravila o cijenama i popustima ako su proizvodi naručeni skupno ili ako se na njih primjenjuju bilo kakvi popusti. Kupci se mogu sortirati i filtrirati tako da im možete pomoći pronaći upravo ono što im treba. Dodajte gumb “Podijeli na Facebooku” kako biste korisnicima omogućili da dijele ono što vole i neka se vaša trgovina širi.
 • Upravljanje zalihama – Postoji mnoštvo značajki koje vam pomažu da pratite pošiljke novih proizvoda i svih artikala koje dobivate i prodajete.

Web dizajn i predlošci za Magento

Kao i kod bilo kojeg drugog CMS-a, možete preuzeti pre-izgrađene predloške web mjesta i kasnije ih prilagoditi. To je zahtjevan i dugotrajan proces, ali možete definitivno sastaviti web mjesto koje ste zamislili. Neki su predlošci potpuno besplatni, dok se drugi plaćaju. Ovisno o vašem ukusu i vašem novčaniku, koliko ste spremni uložiti u izgled svoje web stranice. Jedno od najboljih mjesta za traženje ovih tema je ThemeForest.

Magento najnovija inačica, Magento 2.0 još nema previše tema, ali prethodnih verzija, poput 1.9, ima dosta. Možete preuzeti neke fenomenalne, potpuno odgovorne teme koje su uistinu profesionalnog izgleda i vrijedne su čak i najveće internetske trgovine.

Magento proširenja

Svatko u Magento zajednici može razviti svoj vlastiti nastavak za Magento. Mogu stvoriti nove aplikacije i proširenja za platformu koje mogu ili prodati ili pružiti besplatno.

Možete preuzeti automatizirane proračune poreza, traku za pretraživanje ili razne marketinške alate koji povećavaju vašu ukupnu učinkovitost.

Magento Sigurnost

Magento nudi neke skupe, ali učinkovite usluge kada je u pitanju popravljanje sigurnosti vaše web stranice. Popravit će gotovo svaki problem za vas, ali očekujte da ćete platiti nekoliko tisuća dolara za uslugu. Ne stide se tražiti novac za bilo kakvu podršku koju pružaju jer ćete sami zarađivati ​​od sustava koji su izgradili.

Ne možete očekivati ​​ništa manje od solidne usluge ako se za pomoć obratite Magentovom timu za podršku.

Cijena korištenja Magento

Izdanje zajednice, koje ovdje pregledavamo, potpuno je besplatno za upotrebu, iako druge verzije nisu. Oni zahtijevaju da se prijavite sa svim svojim kontaktnim podacima i pošaljete tvrtki zahtjev za zamjenu, zajedno s e-poštom.

Ako to uzmete u obzir i iznos novca koji biste potrošili na zapošljavanje programera za pomoć (ako nemate potrebno tehničko znanje) Magento doista može biti jedna od najcjenjenijih platformi za e-trgovinu otvorenog koda.

Presuda

Magento je robustan sustav s beskonačnom količinom prilagodljivosti. Savršen je za posao bilo koje veličine i lako ga je moguće skalirati od malog interneta do ogromne tvrtke. Instaliralo ga je 4 milijuna korisnika i s razlogom vodi trgovinu ogromnih tvrtki. Ali definitivno nije za sve. Osoba koja se ne bavi tehnologijom vjerojatno će se izgubiti u procesu instalacije, a kamoli prilagoditi web stranicu i dodati razne funkcije. Za izgradnju uspješne Magento trgovine trebat će vam i pouzdan hosting. Pregledali smo tri najbolja Magento pružatelja usluga web hostinga koje biste trebali razmotriti za vaše web mjesto.

Ako želite upotrebljavati Magento, uz dovoljno znanja o programiranju, možete puno učiniti besplatno, ali jednom kada se obratite programerima i drugim vanjskim resursima, stvari će vjerojatno postati jeftinije nego s drugim platformama e-trgovine..

Možete provjeriti i početi koristiti Magento ovdje!

WordPress

WordPress je trenutno najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem na Internetu. Preuzet je i instaliran oko 60 milijuna puta i s njim se izrađuje svaka četvrta web stranica. Koriste ga poznate web stranice i marke kao što su Wall Street Journal, Forbes, TED, eBay, PlayStation, General Motors, New York Times i tako dalje.

WordPress ima izvanredan uspjeh, ali izgradili su ga u potpunosti volonteri i potpuno je besplatan za upotrebu, zahvaljujući prirodi otvorenog koda. Stalno se održava sa svježim ažuriranjima, funkcionalnostima i temama koje joj se redovito dodaju. WordPress je jedan od najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem koji je najpopularniji na Internetu i uživa na cijelom internetu, nudeći puno funkcionalnosti i stabilnosti..

Također je brz i može se lako instalirati na poslužitelje bilo kojeg pružatelja usluga hostinga, što ga čini nevjerojatno fleksibilnim.

WordPress je sam po sebi moćan sustav upravljanja sadržajem, ali svatko tko želi pretvoriti svoju WordPress web lokaciju u punopravnu web lokaciju za e-trgovinu, koristi dodatak za to. Postoji puno dobrih dodataka za e-trgovinu koji se mogu koristiti za izradu internetske trgovine, ali fokusirat ćemo se na dodatak koji se zove WooCommerce.

WooCommerce je besplatni dodatak za kupovinu otvorenih koda za WordPress. Preuzet je više od 28 milijuna puta i na njemu se nalazi gotovo 2 milijuna aktivnih trgovina. Oko 40% svih web stranica e-trgovine na webu pokreće se s njim, što ga čini jednom od najuspješnijih platformi za e-trgovinu..

Iako brojevi govore sami za sebe, pogledajmo kako nam WordPress s WooCommerce pomaže u izgradnji web lokacije za e-trgovinu.

Je li WordPress jednostavan za korištenje?

WordPress je jedan od najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem i WooCommerce se s njim neprimjetno integrira. Skoro svako, bez tehničkog iskustva, može postaviti svoju internetsku trgovinu. Naravno, nakon što se odmaknete od osnovnih funkcionalnosti i želite dodati nešto prilagođenije, trebat će vam barem neki stupanj kodiranja. Ali možete i bez njega.

Jednom kada WooCommerce bude instaliran, imat ćete pristojan set funkcija e-trgovine za izgradnju vaše internetske trgovine. Ugrađen je kalkulator za troškove otpreme i procjene, valute, različite cijene za zone otpreme i tako dalje.

Naravno, iako je to prilično jednostavno, morat ćete pogledati nekoliko videozapisa s tutorijala da biste to shvatili i napravili odgovarajuću web stranicu. No, to je najlakši za korištenje među tri ovdje navedena sustava za upravljanje sadržajem.

Također je važno napomenuti da WooCommerce i korištenje WordPressa kao platforme za e-trgovinu ne dolazi bez poštenog niza nedostataka. Nije savršen, ali može se pokazati dobrim za sve vrste mrežnih tvrtki. To ovisi isključivo o tome što gradite.

Značajke programa WordPress

WooCommerce i WordPress dolaze s mnoštvom praktičnih značajki odmah izvan okvira, ali ipak ćete morati instalirati brojna proširenja da biste dovršili krug. Važno je također reći da iako su WordPress i WooCommerce besplatni za upotrebu, možda biste potrošili značajnu količinu novca na teme, druge dodatke ili možda angažirali programera za pomoć. Prilagodba dizajna i funkcionalnosti vaše web stranice može se pokazati zahtjevnim zadatkom.

 • SEO Prijateljstvo – WordPress ima ugrađene najbolje SEO prakse, što olakšava upravljanje SEO-om i rangiranje u pretraživačima nešto lakšim zadatkom. Dobar SEO je proces dugotrajan, ali WordPress vam pomaže u obavljanju dosta posla u vašoj SEO stranici.
 • Recenzije proizvoda – Svoju web lokaciju možete učiniti pouzdanijom tako što ćete dopustiti korisnicima da pišu vlastite recenzije o proizvodima koje prodajete.
 • Potpuno prilagodljiv / mobitel prijazan dizajn – Skoro polovica cjelokupnog prometa na Internetu dolazi s mobilnih uređaja, pa nije ni čudo što je dobra trgovina i izgledati jednako dobro kao i funkcionalno na mobilnim uređajima. Na taj način vaši kupci mogu pucati u letu i naručivati ​​s bilo kojeg mjesta. I sami možete upravljati narudžbama iz bilo kojeg mjesta.
 • Proces bešavne naplate – Nitko ne voli komplicirati stvari kad je riječ o kupnji predmeta, zbog čega WooCommerce ima postupak jedinstvene kupovine na jednoj stranici. Mogu se odjaviti kao gosti ili otvoriti vlastiti račun.
 • Smooth Shopping – Stranice se ne moraju ponovno učitavati ako korisnik klikne dodaj u košaricu. WooCommerce čini kupnju lakšim i jasnim postupkom naprijed za sve.
 • Kuponi i popusti – Uvijek možete postaviti popuste za primjenu u određenom vremenskom razdoblju.
 • Alat za Google Analytics – WooCommerce dolazi s nizom analitičkih alata za praćenje profita i praćenje naloga.
 • Podrška za Geo-lokaciju – Vaša web stranica može se postaviti tako da procjenjuje porez i troškove dostave svim svojim korisnicima, prateći njihovu geo-lokaciju.
 • Besprijekorno upravljanje proizvodima – S ugrađenim sustavom upravljanja zalihama WooCommerce pomaže vam pratiti sve narudžbe i stavke koje imate na zalihi ili vam omogućuje da skinete zalihe s zaliha s vašeg prodajnog prostora.
 • Obrada plaćanja – Imate pet pristupnika plaćanja koji možete koristiti a to su: PayPal, gotovina na isporuci, ček na plaćanje, izravni bankovni prijenos ili pojednostavljenje trgovine. Ali možete dodati i druge poput Amazon Payments, Stripe i tako dalje.
 • Podržava digitalnu i fizičku robu zajedno s vanjskim i pridruženim proizvodima – U svoju trgovinu možete dodati gotovo bilo koju vrstu proizvoda.

Podrška za WordPress

Imate puno odanih korisnika koji će vam pomoći u rješavanju bilo kojeg problema. Možete ih kontaktirati putem foruma ili pratiti blogove za razvojne programere koji nude opsežne vodiče. Postoji puno video tutorijala koji će vam pomoći i puno dokumentacije o svakom čvoru i naleta sustava. Bez obzira na informacije koje su vam potrebne za učenje i rješavanje problema, na dohvat ruke ste. Ali morat ćete kupiti jedan od proizvoda tvrtke WooCommerce da biste pristupili bazi podataka.

Nedostaci WordPress-a

Glavni problem upotrebe WordPress-a za web mjesto e-trgovine je taj što je većina dodataka razvijena za internetske trgovine početne razine i teško je pronaći ih da odgovaraju velikim poduzećima. Za puno WordPress dodataka za e-trgovinu nedostaje dokumentacija i loša korisnička podrška koja vas neće odvesti daleko. Što je vaš sustav veći, to će više grešaka biti ako niste pažljivi, a to je problem zbog kojeg bi knjiga trebala biti napisana o njemu.

Za sada je ovdje nekoliko osnovnih problema korištenja WordPress-a za izradu web stranice e-trgovine.

 • Ograničenja teme – WooCommerce teoretski radi s bilo kojom temom, ali i dalje najbolje funkcionira s temama WooCommerce, što znači da imate manju fleksibilnost pri odabiru tema za svoju web lokaciju.
 • Ograničena podrška – WooCommerce nema veliku profesionalnu podršku, pa čak i ako uspijete kontaktirati tim za podršku, morat ćete pričekati dosta vremena da odgovore.
 • Operacija može dobiti Buggy – WordPress s vremena na vrijeme može postati stvarno gadan. Svi to znaju, a što više dodataka instalirate (što ćete morati učiniti) veća je vjerojatnost da ćete naići na neke pogreške. Naravno da se sve te bube mogu riješiti, potrebno je samo malo pozornosti učiniti, a to nije uzbudljiv zadatak za bilo koga od nas.
 • Mora se stalno ažurirati – Da, WordPress i većina njegovih dodataka i tema stalno se ažuriraju, što čini cijeli sustav puno pouzdanijim i stabilnijim. Ali imajte na umu da morate instalirati svako od tih ažuriranja i to raditi često, što može biti malo povučeno s vremenom, a također može uzrokovati i greške..

Presuda

WordPress i WooCommerce oboje su vrlo korisni i nastoje izgraditi internetsku trgovinu što jednostavnijom za sve. Iako nije savršen sustav, posao još uvijek dobiva, a malo podešavanja i prilagođavanja može se pretvoriti u jedno veličanstveno web mjesto za e-trgovinu. Zapamtite da internetska trgovina zahtijeva puno više resursa poslužitelja od obične web stranice. Ako ćete koristiti WooCommerce za izradu internetske trgovine, preporučujemo upotrebu samo najboljih WooCoommerce hosting pružatelja usluga.

No, važno je spomenuti da WordPress nije sjajan za rukovanje velikim internetskim trgovinama na razini poduzeća. To se može učiniti, ali drugi sustavi mogu puno bolje obraditi ogromne količine podataka.

Ovaj je CMS savršen za one koji nastoje izgraditi svoju internetsku trgovinu sami, uz što manje pomoći i što manje resursa. Na kraju ćete morati potrošiti nešto novca na svoj sustav, ali to će biti puno manje nego što bi bilo s Magentom ako ga učinite ispravno.

Ako za posao koristite pravi set dodataka, s ovom korisničkom platformom možete se učiniti bilo što!

Možete preuzeti i koristiti WordPress i WooCommerce ovdje!

Drupal

Drupal je moćan sustav upravljanja sadržajem otvorenog koda koji je optimiziran kao društveni medij, što ga čini izvrsnim za web stranice e-trgovine i bilo koju web stranicu zajednice. To je i okvir za razvoj aplikacija koji pojednostavljuje rad programera s lako održivim kodom i uobičajenim korisničkim sučeljem.

Drupal je zahvaljujući svojoj fleksibilnosti izvrsna platforma od najmanjih do čak najvećih internetskih poduzeća.

Drupal je jednostavan, ali sofisticiran sustav upravljanja sadržajem, koji se može koristiti na više platformi, kao što su Linux, Windows i Mac OS X. Zahvaljujući svojoj otvorenoj izvornoj prirodi, možete unijeti promjene u kod i dodati dodatne funkcionalnosti po želji , Njegov se skript radije može nazvati platformskom programerom nego CMS skriptom, zbog čega programeri mogu najbolje iskoristiti Drupal. To je aplikacija na razini poduzeća koja nije ništa manje od profesionalne. Također je besplatna za upotrebu, pa je bilo tko od bilo kojeg mjesta može preuzeti i započeti s izradom svoje web stranice.

Čak i neiskusni korisnici mogu izgraditi vlastitu web stranicu samo gledajući nekoliko tutorijala i razumijevanje osnovnih koncepata. Ali prilagođavanje dizajna i funkcionalnosti web stranice zahtijeva opširnije znanje. Ipak, jednom kad steknete drupal, lako ga je koristiti, a raznolikosti funkcija i značajki koje se mogu implementirati su dosta. Svoj posao možete beskrajno olakšati. Drupalova jednostavnost i robusne značajke uvelike smanjuju količinu vremena koje čovjek mora provesti u učenju i obuci. Bogatstvo dokumentacije i ogromna zajednica također pomažu u velikoj mjeri kada je u pitanju učenje.

Instalacija Drupala je stvarno napredan proces, bilo tko ga može upoznati s instaliranjem jednostavnih programa ili web aplikacija. Možete preuzeti puno modula (oko 15 000) da biste proširili Drupalovu funkcionalnost ili stvorili vlastiti ako ste iskusni u PHP-u i razumijete Drupalov okvir.

Ukratko, Drupal je savršen za apsolutnu kontrolu nad poslovnom logikom i izgledom vaše web stranice. Jedno je sigurno, ovaj će softver biti u skladu s vašim poslovnim potrebama.

Nakon što se odlučite za izgradnju web lokacije za e-trgovinu, modul koji morate instalirati je Drupal eCommerce. Ovaj modul nudi svu potrebnu funkcionalnost za stvaranje i upravljanje internetskom trgovinom ili bilo kojom vrstom web mjesta e-trgovine. Sada pogledajmo koje dobrote ova platforma može ponuditi nekome tko želi razviti web stranicu za e-trgovinu i kako se Drupal ističe među ostalima.

Je Drupal jednostavan za korištenje?

Iako je Drupal više usmjeren na programere, on je i vrlo razumljiv. Čak se i neiskusni korisnici mogu nositi s tim i izraditi svoju web stranicu odmah nakon besprijekornog postupka instalacije. Možete preuzeti teme i module koji su vam potrebni u pokretu.

Upravljanje web stranicom e-trgovine s Drupal-om

Neke su e-commerce platforme bolje za upravljanje internetskom trgovinom od Drupal-a. Uvoz i izvoz proizvoda pokazao se težim nego na primjer Magento. No s ovim se problemom može jednostavno riješiti nakon što instalirate prave module. Jedini problem je što ćete ih morati instalirati prije nego što dobijete cijeli niz funkcija koje su vam potrebne da biste nesmetano upravljali web-mjestom.

Drupal zajednica neprekidno podupire njihov softver, uvijek ga proširujući s proširenjima potrebnim za rješavanje određenih problema.

Drupal dizajn & teme

Drupal je vrlo fleksibilan kad je u pitanju dizajn. Skripta također uključuje različite elemente dizajna i alate za uređivanje.

Možete preuzeti puno tema i dati svojoj web stranici profesionalni izgled koji zahtijeva i samo ćete ogrebati površinu njezinog potencijala. Teme možete jednostavno prebacivati ​​naprijed i natrag i prilagođavati ih po vašem ukusu, uz nešto CSS znanja. Jednom kada dođete do vjetra prilagodbe, to postaje vrlo jednostavno.

Ako želite da se tijekom putovanja, u prazničnim sezonama ili iz drugih razloga, prebacujete između različitih tema, jednostavno ćete to raditi. Postoji mnogo besplatnih i plaćenih tema za odabir.

Značajke Drupala

Drupal je bogat korisnim značajkama e-trgovine. Prva najmoćnija značajka Drupala je da umanjuje broj teško kodiranih značajki koje su vam potrebne dok izrađujete web stranicu. Lako ćete izraditi web mjesto koje je u skladu s vašim poslovnim zahtjevima. Jezgrani sustav može upravljati vašim proizvodima, kreirati obrasce za kupnju, košaricu i tako dalje. Internetsku trgovinu možete imati s više jezika i više valuta. No, Drupal i njegov modul e-trgovine imaju i mnoštvo drugih nevjerojatno korisnih značajki.

 • Nevjerojatno učinkovito upravljanje sadržajem– Ovo je jedan od osnovnih pojmova u Drupanovoj terminologiji. Vrste sadržaja čine upravljanje videozapisima, korisnicima, tekstom, statistikom, zvukom, člancima, slikama i doslovno onim što biste željeli objaviti na svojoj web stranici. Drupalova struktura čini zadatke upravljanja i administracije beskrajno jednostavnim. Također možete kategorizirati bilo koji svoj sadržaj putem puta, URL adresa te ih koristiti ili prikazati na bilo koji način želite.
 • Širok raspon dostupnih modula – Drupal ima tisuće dostupnih modula, svaki sa svojom jedinstvenom funkcijom. Mnogo njih je otvorenog koda i može se prilagoditi da vam više odgovaraju. Ali možete razviti i vlastiti modul ako imate potrebno PHP znanje.
 • Drupal Commerce – Drupal Commerce ima brojne prednosti kada je u pitanju SEO vašeg web mjesta. Stvaranje sadržaja i uređivanje više korisnika čini neprimjerenim postupkom. Dobro zakazani tok kvalitetnog sadržaja dovodi do dobrog SEO, što je dobro za poslovanje. Možete jednostavno stvarati blogove, forume, dodavati komentare i stvarati SEO prijateljske URL-ove i tako dalje. Unutarnje povezivanje pojednostavljeno je putem CMS-a i omogućava implementaciju tekstualnih veza.
 • Marketinški alati – Ovdje Drupal Commerce stvarno sjaji, jer su njeni tvorci razumjeli važnost mrežnog marketinga, dok su vodili internetski posao. Drupal je sam po sebi sjajna platforma za mrežni marketing i Drupal Commerce to uvelike poboljšava. Dvije stvari stvarno dobro rade, Optimizacija tražilice i optimizacija stope pretvorbe. Drupal je SEO vrhunac koji vam može pomoći da postignete visoki rang s tražilicama. Također, možete stalno pratiti svoje analitike ili analitike koje su dostavili drugi korisnici Drupal Commercea. Svi podaci prikupljeni iz evidentiranja i statistike omogućuju vlasniku tvrtke da donese mnogo bolja predviđanja i odluke. S dostupnim alatima za analitiku možete stalno pregledavati koliko posjetitelja vaše web mjesto trenutno prima. Drupal također znatno olakšava objavljivanje sadržaja onako kako vi želite, što također pomaže vašim SEO naporima. Podržava i RSS feedove i sakupljače feedova, koji daju veliki poticaj vašem marketingu sadržaja.
 • Ogromna zajednica i velika podrška – Drupal ima zajednicu od 630.000 korisnika koji svi iskorištavaju prednosti ovog moćnog CMS-a. Drupal ima početnu stranicu koja je ispunjena dokumentacijom i odbor za raspravu na kojem ljudi pokušavaju pronaći rješenja za svoje ili tuđe probleme. Postoji puno informacija koje će vam pomoći da naučite, a bilo koji problem na koji ste naišli vjerojatno je naišao i riješio netko drugi. Zahvaljujući velikoj bazi razvojnih programera, Drupal se neprestano razvija, pri čemu se stalno objavljuju nove verzije i ažuriranja. Drupal Commerce ima svoj vlastiti posvećeni tim za podršku kojem se možete obratiti kada vam treba pomoć. Dostupni su 24 sata dnevno i surađivat će u rješavanju bilo kojeg poslovnog ili poslovnog problema na koji naiđete.

Nedostaci Drupala

 • Prilagođavanje – Instaliranje Drupala i sastavljanje web stranice nešto je što čak i osoba koja ne radi o tehničarima može učiniti, ali unošenje izmjena potpuno je drugačija priča. Prilagodba dizajna i značajki u Drupalu zahtijeva opsežno znanje iz CSS-a i PHP-a.
 • Treba neke navikavanja na – Drupalov okvir zahtijeva malo učenja i može potrajati. Ako ste navikli na različite sustave, imat ćete strmu krivulju učenja.
 • Velika potražnja za resursima – Drupal nudi ogroman niz značajki i mogućnosti, ali to ima svoj danak na poslužitelju na kojem je pohranjen. Toliko je težak da nije toliko učinkovit kao ostali sustavi, kao što je WordPress, ali problem možete riješiti s nekoliko modula. Ovi moduli isključuju neiskorištene značajke u Drupalu i smanjuju opterećenje koje on postavlja na poslužitelj na kojem se pokreće.

Presuda

Drupal može biti doista moćan alat za izgradnju web mjesta eCommerce ako se pravilno koristi. On ima strmu krivulju učenja i puno pomaže imati pozadinu web programera ako želite što bolje iskoristiti. Ne kažem da morate imati znanje o web razvoju, ali na kraju ćete naići na probleme koje samo osnovno znanje ne možete riješiti. Ali svatko tko je spreman prijeći tu strmu krivulju učenja i voljan je uložiti, uhvatit će se za ruku s Drupalom.

Drupal je izvrstan u pokretanju najmanjih ili čak najvećih internetskih trgovina na razini poduzeća, zahvaljujući svojim robusnim značajkama i mogućnosti izgradnje čitave poslovne logike. Imat ćete i lakše upravljanje i praćenje velikih količina podataka nego što biste to imali s mnogim drugim sustavima za upravljanje sadržajem. Ne zaboravite da i Druapl web mjesto zahtijeva dobar web hosting. Ako tražite pouzdane hosting servere za svoju Drupal izgrađenu trgovinu, pogledajte naše najbolje preporučene pružatelje usluga Drupal hostinga.

Dakle, ako želite izgraditi web lokaciju za e-trgovinu koja bi dovršila posao, definitivno to možete učiniti s Drupalom nakon što zaključite s njim ili imate odgovarajućeg programera koji će vam pomoći.!

Možete provjeriti i preuzeti Drupal sustav upravljanja sadržajem ovdje.

Zaključak

Eno ga! Bitka najboljih platformi za e-trgovinu otvorenog koda koja je dostupna na internetu! Sva trojica čvrsto stoje za sobom, a svaka nudi obilje mogućnosti za pokretanje web stranice e-trgovine. Na pitanje koje je bolje od drugog ne može se odgovoriti apsolutno sigurno jer to ovisi o veličini vašeg poslovanja, vašem znanju o razvoju web stranica i vrsti poslovanja koji ćete graditi.

Kad su iskazane snage i slabosti svakog CMS-a, na vama je da odlučite koji će odgovarati vašem poslu i proračunu najbolje!
Istaknuta slika Dizajnirao Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map