Kompletan vodič za Softaculous – Jednostavna instalacija vaših omiljenih skripti

potpun vodič za instalaciju softwala


Softaculous je komercijalna skripta koja se koristi putem cPanela koji instalira automatske skripte, upravljanje sadržajem i druge korisne alate za vaše web mjesto koristeći bazu podataka i web prostor. Softaculous možete vidjeti ili na kartici Softaculous Apps Installer ili na kartici Software, a dostupan je i putem programa Plesk, H-Sphere, DirectAdmin i InterWorx, a u međuvremenu je moguće instalirati razne poznate CMS poput WordPress, Joomla, PrestaShop, phpBB, SMF, WHMCS, Magento i još mnogo toga.

Ostali slični softver poput Softaculous su Instalatron i Fantastico, oba automatski instaliraju gotovo iste skripte i CMS, ali Softaculous je najpopularniji s više od 380 alata i milijunima korisnika. Također, Softaculous ima besplatnu verziju koja sadrži 55 skripti poput Otvorenog bloga, Serendipity, Dotclear, Zikula, Geeklog, SMF, PrestaShop, Moodle 2.6 i drugih alata.

Usporedba između Softaculous, Fantastico i Instalatron

Softaculous ima 387 skripti koje imaju dostupne ocjene, korisničke recenzije i demonstracije za njih, a tu su i PHP skripte, Javascripti, Perl skripte i višejezične aplikacije dok Fantastico ima samo 50 skripti bez ocjena, recenzija, demonstracija, Javascripta, Perl skripti i Installatron ima 83 skripte dostupne samo s demonstracijama i većina ih je PHP skripti ili Perl, a samo Instalatron ima i višejezične aplikacije.

Pomoću Softaculous možete instalirati aplikacije pomoću https ili IP dok Fantastico nema tu značajku, a Installatron ne koristi IP instalaciju, ali ima https. Uvoz aplikacija iz drugih autoinstalatora ili ručno instaliranih aplikacija jednostavni su i brzi procesi pomoću softvera Softaculous, dok Fantastico ne dopušta te procese, u međuvremenu, Installatron vam omogućuje uvoz aplikacija. Instaliranje aplikacija na međunarodnim domenama dostupno je za Softaculous i Installatron, dok Fantastico ne dopušta da to radite zajedno s popisom zadataka, evidentiranjem pogrešaka i sučeljem naredbenog retka te za stvaranje i instaliranje prilagođenih aplikacija, značajki koje i Softaculous i Installatron nude za svoje Korisnici.

Kuke su dostupne i u Softaculousu, dok su iu Fantastico i Instalatronu nedostupne, zajedno s mogućnošću stvaranja planova za korisnike. Međutim, možete deinstalirati aplikacije u sva tri softvera, dok možete nadograditi aplikaciju jednim klikom i sigurnosno kopirati / vratiti aplikacije samo u Softaculous i Installatron.

Opcija ponovnog brandiranja, instaliranje u jednom koraku i WHMCS integracija naplate dostupni su za Softaculous i Installatron, zajedno s dodavanjem skripti, a izmjena predložaka e-pošte značajka je dostupna samo na Softaculous.

Upravljačka ploča preprodavača, automatizirani API-ji, višejezično sučelje dostupni su na Softaculous, dok u Fantastico-u nisu dostupni, a u Instalatronu su dostupni samo kontrolna ploča i višejezično sučelje..

Cijena za Softaculous godišnje iznosi 24 USD, dok VPS cijena godišnje iznosi 12 USD, Fantastico ima sljedeće cijene 90 i 24 dolara, dok Instalatron košta 50 i 25 dolara.

Softakulozan pregled

Softaculous dostupan je za govornike koji nisu engleski, a dostupan je cijelom svijetu, oni mogu izvršavati složene funkcije jednim klikom implementiranjem čitavih web aplikacija u nekoliko minuta, a na primjer, WordPress se instalira u 2 minute pomoću vaše prilagođene baze podataka, tablica, direktorij, korisničko ime, lozinka i e-pošta administratora.

Softaculous uključuje pretragu gdje možete pronaći omiljene alate i redovito se ažurira barem mjesečno nudeći opsežnu dokumentaciju za nove korisnike, ali i za stare.

Softaculous se ne ažurira samo novim alatima, već nadograđuje i starije čineći ih bržim, sigurnijim i prijateljskijim korisnikom, a također nudi mogućnost uvoza skripti i brzu, sigurnu, sigurnu i pametnu upotrebu na bilo kojem jeziku i prije nego što ih instalirate možete vidjeti ocjene, demonstracije ili pročitati recenzije drugih Softaculous korisnika.

Možete vjerovati Softaculous-u, ne samo zato što postoje milijuni korisnika širom svijeta, već i zato što postoje tisuće tvrtki koje pružaju internetske usluge koje su kupile i koristile Softaculous nudeći ga i svojim korisnicima..

Softaculous se može besplatno koristiti kako bi se testirao, a zatim ga se može kupiti ako ste zadovoljni nudeći prilagođenu integraciju s gotovo svim panelima ako ne koristite uobičajene, čak i ako imate jednostavnu automatizaciju za WHMCS.

Softaculous ima prijateljsko korisničko sučelje i sjajne vizualne elemente, zajedno s jednostavnim i intuitivnim dizajnom pomažući korisnicima, omogućavajući korisnicima da stave vlastiti logotip i bez potrebe za održavanjem, ali imaju potpunu kontrolu i mogućnost višestrukog korisnika s različitim dozvolama.

Kako se koristi Softaculous

Nakon što upišete svoju cPanel adresu koja je obično nešto poput example.com/cpanel, samo trebate otići do Softaculous-a i unijeti ga.

najbolje ocijenjene skripte bez problema

Ovdje ćete vidjeti skripte razvrstane po PHP-u, Javascripts i klase, ali i prema vrstama kao što su blogovi, mikro blogovi, portali, CMS, forumi, galerije slika, wikiji, društveno umrežavanje, upravljanje oglasima, kalendari, igre, elektronička pošta, ankete, ankete, vođenje projekata, e-trgovina, ERP, knjige gostiju, korisnička podrška, okviri, edukativni, DB alati, glazba i video.

Možete odabrati kategoriju, vrstu skripte ili jednu od najboljih skripti koje ćete instalirati dok u podnožju ćete vidjeti posljednja ažuriranja za Softaculous. Pritiskom na tipku “I” pristupit ćete instalacijskim skriptama u pokretu gdje ih možete doživjeti uživo, brže i bolje izrađivati ​​web stranice, a također vidjeti ocjene i recenzije.

Nakon što odaberete skriptu za instaliranje, poput WordPress-a, možete je izravno instalirati ili vidjeti pregled ili demonstraciju s određenom skriptu, sljedeći je korak pregled značajki, snimki zaslona i pregleda, pa čak i uvoz s udaljenog poslužitelja ili s istog instalirate WordPress koristeći protokol, domenu i neobavezni direktorij.

Na kartici pregled možete vidjeti informacije o odabranoj skripti, kao što su posljednja verzija, datum objavljivanja posljednje verzije, opis skripte, potreban i dostupan prostor, snimka zaslona, ​​veza web mjesta za podršku softvera, trenutne instalacije i srodne skripte.

U trenutnoj instalaciji možete izbrisati, urediti, duplicirati ili premjestiti aplikaciju, dok na kartici instalacije možete odabrati protokol, odabrati domenu, možete napisati instalacijski direktorij i naziv web mjesta zajedno s opisom web mjesta, također možete omogućiti više web mjesta ( WPMU), možete odabrati administratorski račun: korisničko ime, lozinku i e-poštu, možete odabrati jezik i odabrati dodatke.

Postoje i napredne opcije za instalacije kao što su naziv baze podataka, prefiks tablice, automatizirane sigurnosne kopije, rotacija sigurnosnih kopija, automatska nadogradnja, onemogućivanje obavijesti o ažuriranju, automatska nadogradnja WordPress dodataka i automatska nadogradnja WordPress tema. Također možete odabrati zadanu temu i detalje instalacije e-pošte. Dakle, sa Softaculous-om nemate samo uobičajeni instalacijski program, već imate i naprednu verziju u kojoj možete izravno prilagoditi instaliranu verziju WordPress-a sa zadanom odabranom temom vi i jedan ili više dodataka.

Na vrhu Softaculous-a imate izbornik predstavljen raznim ikonama, od kojih svaka može biti na vašem cPanelu, početnoj stranici, stranici za skripte, ocjeni skripte, svim instalacijama, popisu zadataka, uređivanju postavki, sigurnosne kopije i vraćanje, postavke e-pošte, sinkronizacija s drugim programima za automatsko instaliranje, pomoć i podrška, bilo pomoću gumba za odjavu.

Zamotavajući sve!

Na kraju, možete koristiti Softaculous u više svrha, poput testiranja skripte ili CMS-a ili izravno izraditi vaše web mjesto s fenomenalnom temom i upravljanjem sadržajem od samog početka koristeći automatizirano održavanje, poput planiranih sigurnosnih kopija. Davatelji web hostinga kao što su InMotion Hosting ili WebHostingHub koriste Softaculous kako bi svojim kupcima omogućili da na svoju web stranicu lako instaliraju svoje omiljene skripte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map