Kako stvoriti vlastitu web stranicu u 3 koraka s Weeblyom?

stvoriti web stranicu s tri koraka


Već sam stvorio nekoliko vodiča o tome kako stvoriti web mjesto koristeći različite alate i softver. Ovdje možete saznati više o tome kako izgraditi svoju web stranicu s WordPressom, a ovdje možete saznati o tome kako stvoriti web mjesto pomoću Joomla.

Danas ću vas naučiti kako napraviti vlastitu web stranicu s Weeblyom u 3 jednostavna koraka. Prije nego što skočimo na „tehnički“ dio, prvo mi dopustite da brzo porazgovaramo o Weeblyu.

Weebly je jedna od najbrže rastućih platformi za izradu web stranica danas. Osnovan je 2007. godine i stalno se poboljšava kako bi zadovoljio očekivanja kupaca i najnovije standarde web dizajna. Weebly izradu web stranica čini jednostavnom i dostupnom svima. Pomoću ovog alata možete stvoriti i prilagoditi svoju web stranicu, bilo da se radi o jednostavnoj prezentaciji tvrtke, blogu, web mjestu članstva ili internetskoj trgovini.

Brzi pregled Weeblya

U Weeblyu možete birati između četiri različita plana. Ako želite isprobati, možete se prijaviti za besplatan račun. Ovaj plan uključuje besplatnu poddomenu, besplatno hosting, možete stvoriti neograničene stranice i pohraniti do 500 MB. Online podrška dostupna je putem chata i e-pošte.

Plaćeni planovi kreću se od 8,00 USD mjesečno i dolaze s mnoštvom funkcija: besplatnom registracijom domene od jedne godine, bez ograničenja pohrane, podrškom putem chat-a, e-pošte i telefona, nadziranjem prometa web stranica, uklanjanjem Weebly brandinga, pretraživanja web mjesta, audio i video playera, platforma za članstvo i e-trgovinu, besplatni SSL certifikat, mogućnost dodavanja neograničenih proizvoda ili neograničen broj članova, integrirana košarica za kupovinu, kalkulator otpreme i porez na porez i upravljanje kodom kupona.

Sada se vratimo na izgradnju vaše web stranice. Kao što je već spomenuto, web stranicu možete pokrenuti u 3 koraka. Ne morate poznavati programiranje niti imati vještinu web dizajna. Weebly je alat koji svi mogu koristiti:

 • 1. korak: odaberite profesionalnu temu
 • 2. korak: povucite & Elementi ispuštanja, prilagodite dizajn
 • Korak 3: Objavite svoju web stranicu jednim klikom

1. Odaberite profesionalnu temu za svoju web stranicu

Očito je da morate dobiti besplatni račun na Weeblyu prije nego što pristupite dizajnerskoj bazi podataka. Postupak prijave vrlo je jednostavan, samo unesite svoje ime, e-poštu i lozinku i imat ćete trenutni pristup. Možete se prijaviti i sa svojim Facebook ili Google+ račun.

Sljedeći je korak odabir lijepog dizajna. Weebly nude stotine visokokvalitetnih predložaka bez ikakvih troškova koje možete koristiti za svoju web stranicu i prilagoditi ih kako želite. Možete filtrirati teme po kategorijama: blog, posao, internetska trgovina, osobno, događaji ili portfelj. Niša nema veliku važnost, jer možete u potpunosti prilagoditi i izmijeniti predložak; samo odaberite temu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

nervozno birajte profesionalni dizajn

Možete pregledati i svaki dizajn pa ćete dobiti predstavu o tome kako će izgledati vaša web stranica. Sve su predloške spremne za mobilne uređaje, tako da će i vaša web stranica izgledati sjajno i na pametnim telefonima i tablicama.

2. Prilagodite svoju web stranicu – prevucite i ispustite elemente

Nakon što odaberete dizajn, možete ga modificirati u Weebly builderu. Moći ćete uređivati ​​tekst, gumbe, izbornike, pozadinu i istaknute slike, u osnovi svega.

Također možete ukloniti elemente iz svog trenutnog dizajna i dodati nove. Tekstualne okvire, slike, galerije, prezentacije, Google karte, obrasce za kontakt i biltene, gumbe, razdjelnike možete prevući i ispustiti, a možete ugraditi i prilagođeni kôd. Također možete ugraditi Youtube videozapise ili prenijeti vlastite medijske datoteke (audio i video). Popis se nastavlja, ali neću ih nabrajati.

sitno uređivanje elemenata povlačenja i ispuštanja teme

Možete stvoriti i više stranica i urediti svaku stranicu kako želite. Svaka tema ima nekoliko standardnih stranica. Možete ukloniti, urediti ili dodati nove stranice. Također možete odabrati izgled svake stranice. Postoji stotine izgleda koje možete odabrati između kojih će se stranica automatski napuniti kutijama, što će vam olakšati posao.

žedno odaberite izgled stranice

vješt izgled izgleda s elementima

3. Objavite svoju web stranicu jednim klikom

Nakon što završite sa svim svojim stranicama, sljedeći je korak objavljivanje vaše web stranice. Za to ćete morati kliknuti gumb “Objavi” u gornjem desnom kutu zaslona.

glasno objaviti web stranicu

Od vas će se tražiti da odaberete poddomenu, registrirate novu ili koristite svoju domenu. Dok samo testiramo Weebly, još uvijek nećemo registrirati domenu, pa ćemo odabrati poddomene za objavljivanje naše web stranice. Pritisnite gumb “Nastavi” za nastavak.

žedno odaberite domenu svoje web lokacije

Trebat će vam nekoliko sekundi za spremanje i objavljivanje vaše web stranice. Nakon što to učinite, možete mu pristupiti na navedenom URL-u.

jezivo pregledavanje vaše web stranice na mreži

Čestitamo, upravo ste napravili vlastitu web stranicu besplatno, čak i ako niste napisali ni jedan redak koda!

Zaključak

Nadam se da je ovaj brzi vodič bio koristan većini vas. Sada vidite kako je lako stvoriti web stranicu ili čak internetsku trgovinu bez znanja programiranje. Dakako, Weebly nije za svakoga i ima svoja ograničenja. Ako svoju internetsku trgovinu izgradite s Weeblyom dodavanje dodatnih funkcija nije moguće, osim ako tim za razvojne programere Weebly ne odluči dodati tu dodatnu značajku u cijeli sustav. Premještanje vaše web stranice u novu hosting tvrtku također je nemoguće.

Je li Weebly pravi za vaše potrebe i proračun web stranice? Odluka je tvoja! Isprobajte Weebly besplatno i provjerite ispunjava li vaša očekivanja.

Napravite vlastitu web stranicu s Weebly Builderom web stranica!

Nisu potrebne šifriranje ili tehničke vještine! Izgradite i prilagodite svoju web stranicu koristeći Weebly-ove profesionalne teme.

Isprobajte BESPLATNO! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map