Kako prepoznati dobrog pružatelja usluga web hostinga?

identificirati dobrog pružatelja usluga web hostinga


Danas ćemo pronaći karakteristike dobrog web hosting davatelja usluga. Prolazak kroz sve web hosting usluge koje su trenutno dostupne svima zahtijeva dugotrajan proces. Lako se zbuniti sa svim različitim varijablama i oglasima i oni vam ne olakšavaju odabir. Oglasima i ponudama za većinu ljudi izgledaju kao da su gotovo iste za svakog pružatelja usluga hostinga.

Sigurno, izvana izgleda vrlo slično. Svaki pružatelj usluga nudi pouzdanost, veliku brzinu, vrijeme rada i izvanredan, čak nagrađivan servis za korisnike. Ovo je nekoliko osnovnih stvari koje čine dobru uslugu hostinga. Ali jednom kad pogledate ispod haube, shvatite da su stvari vrlo različite od onoga što ste vidjeli na površini.

Hosting usluge nude različite tvrtke koje upravljaju različitim ljudima s različitim pravilima. Imaju različite poslužitelje, različitu opremu i svoj vlastiti način liječenja svojih kupaca.

Naravno, želite da vaš novac, pažnja i vaša web stranica budu u najsposobnijim rukama i brigama, zbog čega smo i napisali ovaj članak. Da biste lakše razumjeli čvorove i nalete hosting usluga na osnovnoj razini. Ovo će vam pomoći da donesete educiranu i razumnu odluku dok gledate kroz perspektivne hosting usluge.

Dakle, ako želite identificirati pružatelja usluga hostinga koji će biti najbolji za vas i vašu web lokaciju, držite se mene i reći ću vam kako to učiniti!

Identificiranje potreba za web hostingom

Nećete kupiti par hlača osim ako vam ne odgovaraju, zar ne? To je isti posao s web hostingom i gotovo sve što kupite. Dakle, prije nego što kliknete gumb za kupnju, presudno je da razumijete svoje potrebe za hostingom. Evo nekih glavnih pitanja koja ćete si postaviti.

Kakvu vrstu web lokacije gradiš??

Koju će svrhu ispuniti vaša web stranica? Hoće li to biti jednostavno web mjesto s portfeljem koje će pokazati vaše vještine i postignuća? Hoćete li napraviti web mjesto za e-trgovinu na kojem možete pokazati svoje proizvode i prodati ih? Ili će to biti web mjesto ili forum zajednice?

Ovisno o tome koliko će složena svrha vaše web stranice ispuniti, možete znati koliko će biti prevelika vaša potreba za hostingom. Ako samo stvarate web mjesto za portfelj, dobro ćete se snaći s nekim od najjednostavnijih hosting paketa. Ako stvarate veliku web lokaciju za e-trgovinu, trebat će vam bolja ona jer će na kraju biti više prometa i više zahtjeva poslužitelja..

U srži stvari se zapravo svodi samo na to koliko prometa će vaša web stranica primiti. Što će dobiti više prometa, to će mu trebati veća propusnost i resursi poslužitelja.

Imajte na umu da je brzina presudna u današnjem mrežnom okruženju. Web stranica ćete izvršiti bilo koji zadatak mnogo bolje ako radi na velikoj brzini i odvest će više od 30% korisnika ako je spor. Dakle, uvijek tražite uslugu najbržeg hostinga.

Ima li vaša web stranica pretjerane zahtjeve?

Ako želite izgraditi vlastitu web-aplikaciju ili želite pružiti internetsku uslugu milionima ljudi, vjerojatno ćete imati namjenski poslužitelj ili VPS. Ako koristite namjenski poslužitelj, ne morate dijeliti prostor s drugim web mjestima i imati cijeli poslužitelj za sebe. Iako to košta više i upravljanje resursima servera zahtijeva tehničko znanje. Ali ako želite izgraditi nešto složenije, pretpostavljam da ga imate.

Ali ako ste potpuni novak i samo želite izgraditi web stranicu, bit će dovoljan jednostavan zajednički plan hostinga.

U slučaju da ubuduće želite proširiti svoju web stranicu, svakako biste trebali odabrati pružatelja usluga hostinga koji nudi skalabilne usluge.

Dvaput provjerite “Neograničene” ponude

Mnogo hosting usluga kaže da za novac koji ćete platiti dobivate neograničen prostor za pohranu i propusnost. Zapravo dobivate neograničen prostor za pohranu, ali davatelj će ograničiti količinu resursa koje možete koristiti. Oni bi čak mogli zatvoriti vašu web stranicu ako se potroši previše. Stoga svakako provjerite uvjete usluge prije nego što stupite u takvu “fenomenalnu” ponudu.

Trebate li alate za izradu web stranica?

Ne morate biti web programer da biste stvorili web mjesto. Dostupno je puno alata za povlačenje i ispustanje koji omogućuju izradu web stranica od početka, prilično jednostavno, bez ikakvog tehničkog znanja.

Također, većina pružatelja usluga hostinga ima najpopularnije sustave za upravljanje sadržajem koji možete koristiti jednim klikom.

Koliko prometa tražite?

Kao što sam već spomenuo, znajući otprilike koliki će promet imati vaša web stranica ili koliko želite da ima, jedna je od najvažnijih varijabli.

Naravno, ne možete previše znati o tome koliko ćete prometa doći prije, to je samo igra nagađanja. Ali samo da biste bili sigurni, odaberite uslugu hostinga koju je lako podesiti i ujedno osigurati da znate koliko ćete dodatnih morati platiti ako pređete ograničenja propusnosti..

Razumijevanje vrsta servera

Najjeftinija vrsta hostinga je zajednički hosting, gdje prostora dijelite sa stotinama ili tisućama drugih web stranica. Iz očitih razloga ovo je i najčešće korištena vrsta hosting plana. Učinkovito djeluje, stabilan je i pouzdan tijekom cijele godine, ne uzima previše novca iz ruke. Ali zajednički hosting ograničava vaš pristup resursima poslužitelja. Ograničava broj web stranica i baza podataka koje između ostalog imate.

Za one koji žele imati više snage i spremni su platiti malo više, tu je VPS (Virtual Private Server) opcija. Na jednom stroju radi više virtualnih poslužitelja. Virtualni poslužitelj možete koristiti kao da je to stvarni namjenski poslužitelj. Na ovaj način imat ćete više resursa servera i puno više usluga koje možete koristiti. Izvrsni su za zahtjevnije aplikacije i web stranice. No tim ćete poslužiteljem morati upravljati i sami ili će imati stručnjak za njega.

Stvarni namjenski poslužitelji jedan su od najskupljih planova, ali nude najviše konjske snage jer unajmljujete cijeli poslužitelj za sebe. Trebat će vam skup vještina upravljanja sustavom da biste mogli koristiti ovu uslugu.

Cloud poslužitelji i Cloud hosting jedna je od najnovijih vrsta hostinga. Podaci se pohranjuju na ogromnim javnim oblacima što ih čini bržim i sigurnijim. Količina resursa poslužitelja primijenjena na pojedinog korisnika varira. Mogu se neprimjetno skalirati, što ih čini vrlo fleksibilnim.

Također je izvrsno za rukovanje velikim, neočekivanim teretom prometa, a da ne morate učiniti ništa da biste povećali svoju uslugu. Ako stvari odaberete oblak hosting, stvari idu glatko i fleksibilno.

Gledajući kvalitete web domaćina

Evo, ovdje su važne stvari. Ako pogledate sljedeće aspekte pružatelja usluga i njegove usluge, lako možete odlučiti isplati li se kupiti ili ne. Bez dodatnog divljanja, hajde da ih provjerimo!

Ugled web hosting tvrtke

Jedna od prvih stvari na koju gledamo kada pregledavamo hosting pružatelja usluga je kakvu reputaciju su prikupili tijekom godina, ako su je skupili. Kao i u bilo kojoj drugoj tvrtki, prošlo iskustvo koje su imali s njima je dobar način da se utvrdi da li su pouzdani ili ne.

Mnoge dobre web hosting tvrtke posluju već oko 20 godina. Neke tvrtke rade samo nekoliko godina, što ne znači nužno da su u bilo kojem aspektu nepouzdane. Ali, dugogodišnje recenzije kupaca prilično su snažne za tvrtku.

Stoga je najbolji način da se to razmotri tako što ćemo pogledati koliko godina je tvrtka aktivna, čitajući recenzije kupaca i korisničke komentare. Pomoću njih možete dobiti čvrstu predodžbu o tome što je perspektivna tvrtka ostavila svojim stopama.

Troškovi hosting planova & usluge

Cijena hosting usluga varira za svaku tvrtku. Obično plan zajedničkog hostinga košta oko 2 do 3 dolara. Neki idu čak 4 USD ili 1 $. Uvijek je vrijedno uzeti kalkulator u ruke i proći kroz brojeve da biste znali koliko ćete platiti tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

Imajte na umu da cijena koju vidite na oglasima vrijedi samo ako s tvrtkom potpišete dvogodišnji ugovor. Inače, cijena može poskupjeti s 2 na 4 ili sa 3 na 6 dolara. Mnoštvo tvrtki koristi ove trikove s cijenama, čak i oni koji pružaju dobru uslugu. To je marketinška taktika kojih biste trebali biti svjesni.

Trošak obnove je također nešto što bi trebalo dobro pogledati. Nakon što dođete do kraja razdoblja na koji ste se prijavili, pojavit će se trošak obnove koji morate platiti, tako da to morate uzeti u obzir u cijenu. Naknadna obnova treba biti navedena, jer biste mogli biti namamljeni u plaćanju novca prije nego što obavijestite o tome.

Sa pozitivne strane, lako ćete dobiti popust ako se registrirate putem drugih web lokacija koja ih nude. Na taj način jednostavno možete odsjeći dolar ili dva iz mjesečnih troškova hostinga.

Sada, je li cijena dobra ili ne, ovisi o usluzi koju perspektivna tvrtka nudi. Ako tražite zajednički plan hostinga koji košta 4 USD, ali ne nudi previše, nećete napraviti previše posla. No, ako dobijete uslugu hostinga za 2 do 3 USD, koja nudi besplatnu registraciju domene, zajedno s nesmjerenim diskovnim prostorom i širinom pojasa, možete napraviti prilično dobar posao.

Da biste se osjećali sigurnije, gotovo svaki put imate 30-dnevno jamstvo povrata novca. Neki pružatelji hostinga dovoljno su sigurni da nude 40 -70-dnevni jamstveni rok povrata novca.

Na koju god uslugu nailazite, osigurajte da je cijena razumna za uslugu koju primate. Dobar hosting plan može se pronaći ispod 5 dolara mjesečno, tako da ne biste trebali imati problema.

Izvođenje dobrog web hostinga

Naravno, imate malo web prostora za pohranu svoje web lokacije, ali to nije sve što je potrebno da bi se ono nesmetano odvijalo. Vaša web stranica treba biti brza i pouzdana tijekom cijele godine.

Neprekidno vrijeme rada:  produženje rada poslužitelja znači koliko je vremena na mreži tijekom cijele godine. Ona se mjeri u postotcima i što je duže pouzdanost poslužitelja za 100%, to je pouzdanija.

Da biste stvari učinili konkretnijima, svakako ne bi trebali odabrati hosting koji ima produženi radni vijek ispod 95%. Zapravo, trebali biste potražiti one s produženim 98% ili 99,99% produžetka. Rijetko je naći hosting plan sa 100% produžetka, ali većina dobrih hosting pružatelja usluga mu se stvarno približi, tako da biste trebali poslovati s njima.

Ubrzati: brzina poslužitelja od presudnog je značaja jer će odlučiti kojom se brzinom web stranica učitava. Brzina učitavanja web mjesta mjeri se u milisekundama. Ako želite osigurati da vaša web stranica ima brzinu prema današnjim mrežnim standardima, poslužitelj na koji je pohranjujete treba biti brzinom učitavanja oko 500 ms. Postoje dobri hosting planovi koji su još brži, nudeći brzinu učitavanja od 200 ms, dok neki rade na 600-800 ms. Vaša web stranica funkcionira prilično dobro s obje strane, ali ne biste trebali prijeći brzinu punjenja od 800 ms.

Svaka recenzija ne nudi ta mjerenja, pa biste trebali pogledati one koje to čine. U našim pregledima uvijek osiguravamo prosječnu brzinu učitavanja hosting plana, pa ih slobodno provjerite.

Također možete instalirati dio softvera da to učinite sami, ali puno je lakše pogledati rezultate recenzenata i usporediti ih.

Korisnička podrška: Kupiti prostor na poslužitelju lako je, ali upravljanje može postati sitno na putu. Možda ćete naići na probleme i mnoštvo stvari koje jednostavno ne možete zamotati oko sebe. U tim je slučajevima korisno pružiti profesionalnu pomoć. Tu se dobiva podrška za korisnike.

Dobra korisnička podrška jedan je od najvažnijih aspekata dobre web hosting usluge. Na drugom kraju prozora za razgovor i telefonske linije želite imati korisne ljude koji brzo odgovaraju na vaše upite..

Obično će vam dobar agent za korisničku podršku odgovoriti u roku od 20-30 minuta nakon što ste ih napisali u chatu ili nakon što ste ih nazvali. Moraju vam biti od pomoći i odmah se uputite na zadatak nakon što utvrdite u čemu je problem. Želite poslovati s ljudima kojima možete vjerovati i kojima imaju leđa bez ikakvih dodatnih troškova.

Ali nećete znati koliko je korisnička podrška tvrtke dok je sami ne pokušate ili ne napravite neka istraživanja. Ljudi vole razgovarati o svojim iskustvima i puno govore o onome što su iskusili sa određenim pružateljem usluga hostinga.

Ako je tim za korisničku podršku loš, mnoštvo ljudi je već uputilo žalbe na forume, društvene mreže i druge web stranice, tako da je u to lako gledati. Predlažem da pogledate dosta toga i vidite kakve su povratne informacije dali njihova već aktivna korisnička baza.

Također, najbolje je imati podršku 24/7/365 do koje možete doći čak i u praznike. Ako ste već platili hosting plan i još uvijek ste u probnom razdoblju, pravi je trenutak da testirate tim za korisničku podršku s nekoliko poziva.

Besplatne stvari koje nudi pružatelj usluga hostinga

Neki pružatelji usluga hostinga šarmiraju svoje kupce prilično povoljnim ponudama. Neki od njih nude besplatnu migraciju web mjesta koja kod drugih pružatelja usluga košta više od 100 USD. Ako imate već postojeću web stranicu koju želite premjestiti, ovo bi nam moglo biti korisno.

Oni daju besplatne registracije domena, besplatne alate i programere web stranica zajedno s drugim stvarima koje bi bilo predugo nabrajati. Ukratko, možete dobiti nekoliko prilično dobrih bonusa ako mudro odaberete svog davatelja hostinga. Osobno smatram da su besplatna imena domene i razni besplatni alati najkorisniji. Srećom, to nudi većina hosting pružatelja usluga.

Zaključak

Gore definirane stvari najvažniji su aspekti koje treba uzeti u obzir pri odabiru pružatelja usluga hostinga. Naravno, uvijek će biti nekih dodataka, ali to su osnovne stvari koje čine dobrog pružatelja usluga hostinga.

E sad, kreni! Vrijeme je da svoje novo pronađeno znanje dobro iskoristite i tamo pronađete najbolji hosting paket! Evo naših najboljih preporuka za dobar web hosting:

Društvo
Promo cijena

1jeftin dobar web hosting1,99 dolara mjesečno
2svestrani dobar web hosting3,95 dolara mjesečno
3profesionalno dobro web hosting3,95 dolara mjesečno

Nadam se da ste uživali čitajući ovaj članak i da ćete provjeriti naše recenzije o nekim najčešće korištenim hosting planovima!

Istaknuta slika Dizajnirao Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map