Kako instalirati SSL certifikat na web mjesto WordPress?

kako instalirati SSL certifikat wordpress web stranice


Prema novom Googleu i drugim faktorima rangiranja na tražilicama, sigurnost web stranica postaje sve prioritetniji signal za rangiranje. To znači da ako vaša web stranica ne započne s prefiksom “HTTPS:”, tražilice će ocijeniti manje povoljnim nego web stranice koje sadrže šifriranje zaštićenog sloja utičnice (SSL)..

Cilj je instalirati SSL certifikat zaštititi integritet i privatnost prijenosa podataka uspostavljanjem šifrirane veze između web poslužitelja i preglednika, čime bi se odbio od mogućeg presretanja od strane kriminalnih elemenata. Osim što osigurava integritet podataka i privatnost šifriranjem, HTTPS također pruža provjeru autentičnosti web mjesta, tj. Signalizira posjetitelju da je web mjesto koje posjećuju doista web mjesto koje su namjeravali posjetiti.

Ako posjedujete WordPress web mjesto s elementom eCommerce ili WordPress web mjesto koje pohranjuje povjerljive podatke, osjetljive osobne podatke ili sadrži prijenos podataka ili preuzimanja podataka, znajući kako instalirati SSL certifikat na vašu WordPress web stranicu donijet će sve razlike u jačanju sigurnosti pa čak i konsolidiranje ljestvica na tražilicama.

Instalirajte SSL certifikat na web mjesto WordPress

Dok za određene vrste web lokacija SSL certifikat može biti neobavezni dodatak (npr. Osobni blogovi), u ostalim slučajevima (npr. Web lokacije za e-trgovinu, bankarske web stranice, mrežni procesori plaćanja itd.) SSL certifikat je zahtjev industrije.

Prije nego što prodremo u detalje kako dodati SSL certifikat na svoju WordPress web stranicu, prvo razmotrimo godišnje troškove SSL certifikata.

Kupnja SSL certifikata

Kao i u svemu, na troškove SSL certifikata utjecati će i neki faktori poput pružatelja usluga hostinga koji se nude, broj web mjesta koja se moraju osigurati i priroda web mjesta koja je potrebno osigurati (osobna web stranica ili web stranica eCommerce) ). Na primjer, osnovni SSL za jednu domenu košta 36,75 USD na godinu u SSL.com-u, dok troškovi za multi-domene SSL paketa variraju od 140 do 140 dolara godišnje / 320 dolara godišnje.

Neki pružatelji hosting usluga mogu ponuditi besplatne SSL certifikate s nekim od njihovih planova za hosting (npr. InMotion Hosting nudi besplatan SSL certifikat sa svojim Business hosting planovima), pa prije nego što požurite s kupnjom SSL certifikata za svoju WordPress stranicu, možda želite provjeriti je li vaš domaćin vas nije već postavio s jednim.

Ako vaš web domaćin besplatno ne nudi SSL certifikat ili vam je potrebna drugačija vrsta SSL certifikata od onog koji nudi vaš domaćin (na primjer, vaš domaćin možda nudi besplatnu SSL potvrdu domene, ali možda će vam trebati SSL s produljenom validacijom), možete ga kupiti od trećeg dobavljača i uvesti ga.

Možete zatražiti pomoć oko instaliranja SSL certifikata od svog web domaćina, jer će mnogi domaćini instalirati SSL certifikat na vaš poslužitelj. Alternativno, možete upotrijebiti WordPress dodatak za pomoć pri instaliranju SSL certifikata.

Dodavanje SSL certifikata

Ako imate hosting paket s više domena, morate odabrati domenu koja će dobiti SSL certifikat. Jedan od najjednostavnijih načina dobivanja SSL certifikata instaliranog na vašoj web stranici WordPress je upotreba dodataka.

Postoje razni SSL dodaci koji će unijeti potrebne promjene bez ikakvog unosa sa vaše strane. Jednostavno kupite SSL i aktivirajte dodatak.

Evo nekoliko WordPress SSL dodataka koji mogu znatno pojednostaviti instalaciju SSL certifikata:

WP Force SSL

Ako ne želite dirati bilo koji kôd dok instalirate SSL certifikat na svoju WordPress web stranicu, WP Force SSL pomoći će preusmjeravanju HTTP prometa na HTTPS. Stoga će se sav promet vaše web stranice automatski preusmjeriti preko sigurnog HTTPS-a.

Zaista jednostavan SSL

Nakon što se instalira i aktivira Really Simple SSL dodatak, on će automatski otkriti vaš SSL na vašoj web lokaciji i automatski će izvršiti potrebne promjene u .htaccess datoteci i konfigurirat će vašu web stranicu da radi preko HTTPS-a..

CTW SSL za Cloudflare

Ovaj dodatak dizajniran je tako da CloudFlare fleksibilni SSL bude spreman za upotrebu s vašom web stranicom WordPress i izbjegava petlje za preusmjeravanje. Jednom instaliran i aktiviran, CTW SSL će automatski izvršiti potrebne izmjene za vas.

Promjena postavki WordPress-a

Nakon kupnje SSL certifikata i instaliranja i aktiviranja SSL dodatka po vašem izboru, vrijeme je da pripremite novu WordPress web lokaciju za SSL. Da biste to učinili, idite na Postavke -> Općenito -> WordPress i URL adrese web mjesta i ažurirajte svoje URL adrese da biste bili sigurni da prikazuje prefiks “HTTPS”.

Ako dodate SSL na postojeću web lokaciju, možete ručno izmijeniti .htaccess datoteku da biste preusmjerili WordPress SSL s HTTP-a na HTTPS. Da biste to učinili, možete dodati sljedeće retke u datoteku .htaccess:

Učitajte ponovoEngine uključeno
PrepišiCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Dodavanje SSL certifikata na vašu web lokaciju WordPress vrijedno je ulaganja koje će ojačati sigurnost i vjerodostojnost vaše web lokacije, kako u očima vaših klijenata, tako i u pogledu pretraživača..

Ako imate poteškoće s instaliranjem SSL certifikata na svoju WordPress web stranicu, možete zatražiti pomoć svog pružatelja usluga hostinga. Većina domaćina rutinski će nuditi pomoć za instalaciju SSL-a ili pomoć pri uvozu SSL certifikata treće strane kao dio svoje djelatnosti usluga korisnicima.

Zaključak

Budući da su sigurnosne posljedice HTTP-a značajne, čineći način da prisluškivači i otmičari ugroze sigurnost prijenosa podataka, prebacivanje vaše WordPress web stranice na HTTPS ne predstavlja samo značajno poboljšanje sigurnosti, već može značiti i povećanje SEO ljestvice..

SSL certifikat osigurava siguran protokol za razmjenu informacija na Internetu, a iako možda još ne želite instalirati ga za svoju web stranicu WordPress, Googleova direktiva “HTTPS posvuda” radi na tome da HTTPS postane važan za bilo koju web stranicu, a ne samo banke. i internetske trgovine.

Instaliranje SSL certifikata na vašu web stranicu može se obaviti u samo nekoliko koraka, a to može učiniti mnogo u jačanju sigurnosti vaše web lokacije i posjetitelja, pomažući vam uspostaviti autoritativnu internetsku prisutnost i izbjeći da ih kazna tražilicama ne kažnjava.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map