Glavni razlozi zašto je došlo do hakiranja vaše web stranice Joomla

Joomla-web-sjeckan


Bez obzira na to koliko je velika ili mala vaša web stranica, bez obzira koju vrstu napredne sigurnosti koristi, bilo da se radi o malom privatnom blogu ili velikom web mjestu za e-trgovinu, svaka moguća web stranica na Internetu može biti ranjiva ili meta hakera. , Ti hakeri uvijek su u potrazi za ranjivim web mjestima i lak plijen kako bi ukrali privatne podatke, ukrali web mjesto ili ga jednostavno iskoristili..

Joomla kao i WordPress i Drupal neki su od najpopularnijih i najcjenjenijih sustava za upravljanje sadržajem koji su dostupni na Internetu. Joomla je posebno jedinstvena jer ima neke vrlo popularne i moćne karakteristike koje ostali sustavi za upravljanje sadržajem ne mogu pružiti. Iako Joomla sadrži mnoštvo sjajnih značajki, atributa i alata, na web stranicama Joomla postoji puno sigurnosnih briga.

U ovom ćemo članku pogledati neke od najčešćih razloga zašto vaš Joomla! web mjesto je hakirano, a spomenut ćemo i nekoliko savjeta i trikova kako bolje zaštititi svoju dragocjenu web stranicu i vaše neprocjenjive osobne podatke.

Najčešći razlozi zašto vaš Joomla! web stranica je hakirana

1. krađe identiteta

Lažno predstavljanje je uobičajena metoda hakiranja koja uključuje e-poštu ili web lokaciju koja je osmišljena za krađu vjerodajnica za prijavu na vaše web mjesto. Hakeri prerušavaju i prekrivaju web mjesto ili e-poštu kako bi izgledali točno kao platforma na koju biste se htjeli prijaviti, a ako niste oprezni ukrasti će vam vjerodajnice za prijavu..

Najčešće će vas prevariti i naterati da mislite da je Joomla! administrator traži da se hitno prijavite na svoj račun. Zbog toga uvijek morate dvaput provjeriti domenu ili pošiljatelja e-pošte prije nego što se bilo gdje prijavite ili pružite osobne podatke ili podatke o kreditnoj kartici.

2. Slaba sigurnost web stranice

Na Internetu je dostupno mnogo različitih sigurnosnih sustava, neki su slabi i pružaju samo osnove sigurnosti web mjesta, ali postoje i druge napredne i skuplje mogućnosti sigurnosti web stranica koje vam nude mnoštvo alata i mogućnosti za zaštitu vaše web stranice sa.

Međutim, čak se i najveće tvrtke i web stranice trude u potpunosti izbjeći i spriječiti napade hakera usprkos trošenju tona novca na sigurnost njihovih web stranica. Uvijek je dobra ideja sebe i svoje web stranice opremiti barem nekim softverom za sigurnost web mjesta kako bi se spriječili neki od najčešćih pokušaja hakiranja na vašoj web lokaciji..

3. Sigurnost vašeg računala

Još jedan uobičajeni način hakiranja vaše web stranice jest ulazak u vaše osobno računalo. Sigurnost svog osobnog računala trebali biste shvatiti vrlo ozbiljno jer hakeri mogu ukrasti sve kolačiće i spremljene podatke za vaše web stranice kao i sve vjerodajnice za prijavu koje ste pohranili na svoje računalo..

Vaše računalo može biti hakirano putem virusa, zlonamjernog softvera ili jednostavno putem ugroženih web stranica ili bilo koje vrste softverske aplikacije koju je haker zarazio. Ovi hakeri koriste automatizirane botove za skeniranje Interneta za IP adrese koje imaju slabu sigurnost osobnog računala i podložne su hakerskim napadima.

Zbog toga uvijek koristite vrhunsku antivirusnu softversku aplikaciju, kao i softver za blokiranje adwava i malwarea. Uobičajeno je pravilo da na osobnom računalu čitate skeniranje tvrdog diska najmanje jednom tjedno.

4. Ranjivi dodaci i aplikacije

Ako koristite Joomla, vjerojatno ćete integrirati i razne teme, widgete, dodatke i druge korisne alate koji vam mogu pomoći u povećanju funkcionalnosti vaše web stranice. Svi su ti alati vrlo korisni i moćni, no mogu se ugroziti i koristiti za proboj na vaše web mjesto. Osobito alati poput dodataka i widgeta koji su vrlo važan faktor kada je u pitanju dizajn web stranica i sadržaj web mjesta posebno su ciljani od strane hakera zbog ranjivosti.

Jedna stvar koju možete učiniti da zaštitite sebe i svoje web mjesto jest osigurati da se svi dodaci, widgeti i alati koje ugradite u vaše web mjesto redovito ažuriraju. Neki autori dodataka i widgeta odustaju od svojih alata i prestaju ih ažurirati, a to postaje kada postanu ranjivi na napade hakera. Zastarele skripte mogu se koristiti i za hakiranje na vašu web stranicu, tako da biste trebali izbrisati sve zastarjele skripte na svojoj web lokaciji.

Također biste trebali primijetiti da je uobičajena metoda hakiranja napad na sam hosting poslužitelj. Korisnici koji nalaze svoje web stranice i njihov sadržaj na zajedničkim poslužiteljima posebno su osjetljivi na ovu vrstu napada. Ako se netko drugi na tom zajedničkom poslužitelju hakira, svi vlasnici web stranica na tom konkretnom hosting poslužitelju su u opasnosti.

Zbog toga je pametno osigurati da vaš pružatelj usluga web hostinga koristi najbolji i najsnažniji softver za sigurnost web stranica dostupan na tržištu. Još jedan sjajan savjet je da uvijek osigurate stvaranje dnevnih ili tjednih sigurnosnih kopija web stranice kako biste je mogli vratiti na prethodnu nekompromitiranu verziju u slučaju da se vaša web lokacija hakuje.

Kako da znam je li moj Joomla! Web stranica je hakirana?

Neki hakeri mogu biti vrlo neprimjetni u napadima, zbog čega je već moguće hakirati vaše web mjesto, ali to još ne znate. Ove vrste napada polako otimaju vašu web stranicu i ispunjavaju je referalnim vezama i oglasima koje niste odobrili. A ponekad može biti prilično škakljivo otkriti je li vaša web stranica hakirana ili ne.

Ponekad ćete od svog davatelja web hostinga dobiti poruku da je vaša web stranica upala. Ali većinu puta kada saznate je li vaša web lokacija hakirana ili ne, neće biti tako jednostavno ili jednostavno. Morate biti u potrazi za jednom od mnogih crvenih zastava koje bi mogle značiti da je vaša web stranica ugrožena ili hakirana.

Jedna od tih crvenih zastava je uklanjanje vaše web lokacije ili stranica s vaše web stranice iz rezultata pretraživanja Google pretraživanja ili bilo koje druge tražilice. Još je jedna značajna stvar koju treba paziti to da se vaša web lokacija pokvari ili pokaže neke pogreške koje ranije nisu prikazane. To je često jak pokazatelj da je vaša web lokacija mogla biti hakirana.

Također biste trebali temeljito analizirati svoju web stranicu koristeći neke od mnogih alata za analizu koji su vam na raspolaganju. Trebate pažljivo analizirati svoj promet da biste vidjeli je li neki ili neki vaš promet preusmjeren na nepoznate stranice i web stranice trećih strana. Također biste trebali provjeriti možete li pronaći bilo kakve nedosljednosti u analitikama vaše web lokacije, koje bi se mogle odnositi na web stranice s kojima nemate kontakt.

Određeni hakeri pokrenut će neovlašteno i neželjeno preuzimanje na vaše računalo ili preglednik kada je vaša web lokacija hakirana. Dakle, kad god jedna od vaših stranica pokuša pokrenuti preuzimanje o kojem ništa ne znate, to je vrlo jak pokazatelj da će vaša web lokacija možda biti hakirana. Dodatne crvene zastave uključuju administratore na vašoj web lokaciji koje ne prepoznajete, kao i pojave slomljenih slika na vašoj web lokaciji, pa ih budite u potrazi..

Kako zaštititi svoju web stranicu Joomla?

Najvažnija metoda zaštite vaše web stranice i sadržaja jest postojanje verzije vašeg Joomla! sustav za upravljanje sadržajem potpuno ažuriran. Programeri tvrtke Joomla! stalno objavljuju i objavljuju ažuriranja za okvir u kojem su popravljali bugove i krpali sigurnosne ranjivosti koje hakeri mogu pokušati iskoristiti kako bi hakirali vašu web stranicu. Možda će biti potrebno malo vremena da se sve ažurira ako koristite veliki broj različitih dodataka, widgeta i drugih alata treće strane, ali je ključno za održavanje vaše web stranice i vaših osobnih podataka sigurnim i zvuk.

Još jedan mali trik koji je važan za sigurnost i zaštitu web stranica kada je u pitanju Joomla! web stranice temeljene na ne daju dozvole za pisanje svakoj vašoj PHP datoteci u vašoj bazi podataka. Ako ove datoteke budu dostupne samo za čitanje, hakeri će spriječiti lako i brzo hakiranje i iskorištavanje vaše web stranice.

Pažljivo je i kako delegirate dozvole za svakodnevne aktivnosti vaše web stranice također je vrlo važno. Možda se čini vrlo osnovnim i jednostavnim, ali vrlo je važno za sigurnost i dobrobit vaše web stranice da se na vašim web direktorijima na web mjestu ne daju dozvole izvršenja. To će zaustaviti hakere u ulaganju i izvršavanju zloćudnog softvera, zlonamjernog softvera, skripti i virusa na vašoj web lokaciji.

Morate imati na umu da će hakeri pokušati upotrijebiti svaki mogući trik u knjizi kako bi dobili svoje osobne podatke i vjerodajnice za prijavu kako bi hakirali i iskoristili vašu web stranicu. Jedan od trikova koji koriste kako bi se to postiglo je preuzimanje podataka iz korisničke tablice web stranice. Ovo možete spriječiti promjenom prefiksa baze podataka tablice korisnika u bilo koji slučajni prefiks.

Ne samo da biste trebali ažurirati sva proširenja i widgete drugih proizvođača, alate i dodatke, nego također ne biste trebali zaboraviti ukloniti, deinstalirati i izbrisati sav zastarjeli softver, kao i stare ekstenzije i sve moguće preostale datoteke od starih instalacija. Ovo je jednostavan trik, ali mnogi ljudi to zaboravljaju i imaju svoje web stranice.

Vrlo je važno imati na umu da ne ugrožavanje sigurnosti web hostinga može dugoročno uštedjeti tonu novca. Hakiranje vaše web stranice može vrlo lako dovesti do krađe identiteta kao i do krađe kreditnih kartica. Zbog toga je važno osigurati da vaš web hosting paket sadrži napredne sigurnosne alate i metode zaštite vaše web stranice od hakera, čak i ako to znači platiti još nekoliko dolara za to.

Suvremene metode hakiranja se neprestano mijenjaju i razvijaju, pa je vrlo važno odabrati pružatelja web hostinga koji stalno ažurira i poboljšava sigurnosne alate i metode sigurnosti web mjesta. Pobrinite se da vaš pružatelj web hosting usluga koristi samo najnoviju i revolucionarnu tehnologiju kada je riječ o programskim jezicima i antivirusnim bazama podataka vrlo je važno.

Međutim, apsolutno najvažnija stvar koju morate shvatiti kako biste zaštitili svoje web stranice od hakiranja jest da na to niste imuni. Nažalost, mnogi ljudi, pogotovo oni koji tek započinju s projektom svoje web stranice, iracionalno misle da nisu važni hakeri.

Hakeri će pokušati iskoristiti, ukrasti i oteti i najmanju web lokaciju. To je zbog toga što koriste ove hakirane web stranice kako bi preusmjerili promet, poboljšali Googleovu ljestvicu pretraživanja svojih web stranica tako da postave povratne veze na vašu web stranicu i koriste vaš poslužitelj za slanje neželjene e-pošte.

To svakome čini moguću metu. Nikad ne mislite da niste dovoljno važni da biste bili hakirani i nikada ne mislite da ste imuni i neranjivi na pokušaje hakiranja. Uvijek treba imati na umu da je sprečavanje hakera uvijek bolje nego liječiti hakirane web stranice. Mnogi ljudi širom svijeta suočavaju se s noćnom morom kada hakeri na njihovoj web stranici ukradu osobne podatke i podatke o kreditnoj kartici.

Zaključak

Svaki pojedini vlasnik web stranice trebao bi biti informiran i educiran o temi zaštite i zaštite svoje web stranice i svog osobnog računala od pokušaja hakiranja. To je posebno važno za Joomla! vlasnici web stranica jer se smatra da su ovi sustavi za upravljanje sadržajem otvorenog koda prilično ranjivi na ove napade.

Ovaj je članak napisan kako bi vas pokušao informirati o najčešćim metodama i načinima na koje hakeri mogu pokušati iskoristiti i oteti vašu web stranicu i vaše osobne podatke. Također smo istražili i analizirali mnogo različitih metoda kako zaštititi sebe i svog Joomla! web mjesto od takvih pokušaja hakiranja.

Stvarnost situacije je da možda nikad nećete biti potpuno sigurni i imuni na hakere, lažnjake i prevare. Međutim, to ne znači da ne biste trebali pokušavati i učiniti sve što je u vašoj moći kako biste pokušali i spriječili svoju Joomlu! web mjesto od hakiranja.

Ukratko, ažurirajte aplikacije trećih strana, dodatke, widgete i proširenja u potpunosti ažurirane, kao i neka bude vaš Joomla! inačica potpuno ažurna i osigurajte da vam vaš web hosting pružatelj pruža ne samo pristup najboljem i najnaprednijem antivirusnom softveru koji je dostupan na tržištu, već i ažurira svoje sigurnosne metode stalno i redovito. Uvjereni smo da ako slijedite ove korake, savjete i trikove koji smo vam pružili u ovom članku, vaš Joomla! web stranica bit će mnogo sigurnija nego prije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map