HostMonster – vélemények

Egy ilyen őrült és vonzó név mindig felhívja a figyelmemet. A HostMonster hűvös tényezője nemcsak a nevére támaszkodik. Inkább évek és éves tapasztalatokra támaszkodik, mivel a társaságot 1996-ban alapították. Ez 21 éves vagy annál több éves tapasztalat az emberek web hosting szolgáltatásainak nyújtásában. Könnyű azt gondolni, hogy ezek az ipari veteránok már ismerik a webtárhely minden csomóját és rázkódását, és tényleg együtt vannak a dolgokkal. Ezért gondoltuk, hogy át kell nézni őket, és meg kell nézni magunkat, ha elegendő tapasztalat áll rendelkezésre ahhoz, hogy más iparági vezetők fölé kerülhessenek..


A HostMonster székhelye Provoban (Utah, Amerikai Egyesült Államok) található, ahol minden támogatást (telefon, e-mail és csevegés) és a menedzsmentet a házon belüli csapatuk kezel. Nemrégiben a vállalatot az Endurance Group vásárolta meg, aki más nagy hosting cégek tulajdonában van, és online szolgáltatásokat nyújt több mint kétmillió ügyfél számára világszerte.

Nézzük meg, mit tanultak!

A HostMonster áttekintése

Szóval, mit tanul egy társaság, és hogyan alakul ki magának, miután 21 éve működik? A HostMonster mindezt az élményt más webgazda tetejére hozta fel? Nos, nem igazán. Szolgáltatásaik tisztességes, de valójában nem versenyeznek egymással az új gyerekekkel. Ez a haver már jó ideje létezik, de a fiatalok, mint például a HostGator, az InMotion és a Siteground, a szolgáltatás minősége szempontjából messze meghaladják azt. Mégis érdemes megnézniük, mert olyan szolgáltatásokat kínálhatnak, amelyek hosszú távon megkönnyítik webhelyének elindítását és kezelését. Nagyon vegyes érzéseim vannak a HostMonster iránt. Az alábbiakban foglalkozom velük és előadásokkal.

tervek & A HostMonster tervek árazása

A HostMonster rendelkezik néhány nagyon tisztességes megosztott tárhely-tervvel. Három közülük van, mindegyik ajánlattal rendelkezik arra, amit elvárhat egy nem olyan gondolkodó társaságtól. Emellett menedzselt VPS-tárhelyet kínálnak 19,99 és 59,99 USD között, ami méltányos ár, ha online vállalkozást üzemeltet, és extra lóerőre van szüksége. De ha mindent el akarja menteni, akkor ellenőrizheti a külön tárhely-terveket is, amelyek ára havi 79,99 és 119,99 dollár között van. Ebben a cikkben inkább a megosztott tárhely-tervekre összpontosítom, mert erre törekszik a legtöbb ember.

A HostMonster megosztott tárhelye

 • Alapterv – A legegyszerűbb és legolcsóbb hosting terv, amelyet ez a cég kínál. Támogat egy weboldalt, 5 e-mail fiókot, 25 aldomaint, 50 GB tárhelyet és korlátlan sávszélességet. Megszerezheti Havonta 4,95 USD, ami nem pontosan a leginkább költséghatékony megoldás, amit láttam.
 • Plusz terv – Ez a terv a felkínált összeg hirtelen ugrását mutatja. Támogatást nyújt 10 webhely, 100 e-mail fiók és 50 aldomain számára, és 150 GB tárhelyet tartalmaz. Ez meglehetősen lenyűgöző, tekintve, hogy a legtöbb vállalkozás csak 2 webhely támogatását nyújtja második tervében. Megszerezheti Havonta 6,95 USD, ami ésszerű ajánlat.
 • Fő terv – Ez a HostMonster korlátlan megosztott tárhelyterve, amely korlátlan tárhelyet, sávszélességet, webhelyeket, aldomaineket és e-mail fiókokat kínál. Eladó, tehát ezt is megszerezheti Havonta 6,95 USD. Rendszeresen 14,99 dollárba kerülne havonta. További cuccokkal, például 200 USD értékű marketing ajánlatokkal és néhány prémium biztonsági opcióval jár.

Mint minden más tárhelyszolgáltató esetében, a megvásárolt tervek bármelyikével ingyenes domain nevet is kaphat.

Ezek az árak ésszerűnek tűnnek, nem igaz? Mindazonáltal, ha elég hosszú ideje kereste a webtárhely-piacot, akkor tudja, hogy még a rendben lévő árak is túl jók ahhoz, hogy igaz legyen. A HostMonster nem különbözik egymástól. Tele vannak olyan árképzési trükkökkel, amelyek senkinek nem tetszik. A fenti hirdetési árak eléréséhez hároméves időtartamra fel kell jelentkeznie. Ellenkező esetben az árak sokkal magasabbak lesznek. Ez egy ütő? A hirtelen áremelkedés elegendő ahhoz, hogy kikapcsolja a legtöbb embert. Ezenkívül ezek az árak csak az „új” feliratkozásra érvényesek. Ha valóban megújítja a tervét, akkor minden hónapban meg kell fizetnie a „szokásos” felfújt árat, ami csak azt eredményezi, hogy ez a vállalat még rosszabbá válik.

E szolgáltatások minősége nagyon jó. A szerver üzemideje éppen elhalad az iparági szabványnál, átlagos üzemideje 99,85%. Néhány hónapban elérte a 100% -ot, de soha nem csökkent 99,80% -ról. Mint mondtam, ez elég tisztességes ahhoz, hogy webhelye zökkenőmentesen működjön, de ez nem gondolkodó teljesítmény. Ugyanez vonatkozik az oldal betöltési idejére.

Körülbelül 1050 milliszekundum alatt eltart egy átlagos weboldal betöltése a HostMonster szerverein, ami alacsonyabb, mint amire számíthatnék egy ilyen árú terv alapján. Egyes vállalatok sokkal gyorsabb töltési időt kínálnak egy vagy annál kevesebb dollárért. Tehát érdemes körülnézni, ha nem akarja 1050 milliszekundum alatt elszállni.

A HostMonster ügyfélszolgálata

Ez a hely, ahol a veteránok valóban ragyognak és megmutatják, hogy tudják, mit csinálnak, és amit ügyfeleik akarnak. Sajnos a HostMonster nem halad olyan messzire. Ehelyett tisztességes, mégis nagyon következetlen támogatást nyújtanak nekünk. Bár tudják, hogy gyorsan reagálniuk kell a felhasználók kielégítése érdekében. Ezért nem tart többet, mint 5 perc, hogy reagáljanak az élő csevegésben. Ez a tendencia ritka a fogadó cégek körében, és ezt tiszteletben kell tartani.

A képviselőikkel folytatott beszélgetések során kapott válaszok és beszélgetések nem pontosan fogják elbocsátani téged. De elvégzik a munkát.

A HostMonster ügyfélszolgálatának egyetlen problémája az, hogy megkövetelik egy ellenőrzési folyamat végrehajtását, mielőtt ténylegesen valakivel beszélgethetnek. Időbe telik, amíg sok felhasználót kikapcsolhat. Ezekre a háttér-ellenőrzésekre a felhasználók vegyes értékeléseket kapták, tehát nem mondhatom, hogy ezek mindig megbízhatóak lesznek. Legyen óvatos és végezze el kutatását, ha együtt szeretne működni ezzel a céggel.

A HostMonster használatának előnyei és hátrányai

Nagy reményeket támaszkodtam ezekre a veteránokra, és szolgáltatásaikat robusztusnak és megbízhatónak láttam, de fontos, hogy véleményeinket és döntéseinket tényekre alapozzuk. Tehát nézzük meg, hogy a HostMonsterrel kapcsolatos vegyes érzéseim és véleményem miként vezetnek a következtetéshez.

A HostMonsterrel kapcsolatos tapasztalataink meglehetősen tisztességes, bár árképzésük nagyon sokat kíván. Ez az, ahol a dolgok érdekessé válnak, amikor megpróbáljuk feltárni a HostMonster szolgáltatásai negatívumait.

Előnyök

 • Az ügyfélszolgálat gyors reakciója – Tetszik, amikor egy vállalat minden ügyfelét kiemelt prioritásként kezeli. Ezért adunk nekik pénzt, igaz? A HostMonster ebben a tekintetben jól teljesít, és nagyon gyorsan reagál, miután hosszú ellenőrzési folyamaton ment keresztül. Ennek ellenére nézzen meg néhány felhasználói véleményt róla.
 • Szilárd biztonsági lehetőségek – A HostMonster szép biztonsági szoftvercsaláddal rendelkezik, amely segít a webhely leggyakoribb veszélye elleni küzdelemben. A WordPress webhelyek az egyik leggyakrabban feltörött webhely, és fontos, hogy minden védelmet megkapjon. Ehhez a HostMonster olyan szolgáltatásokat kínál, mint az SSH hozzáférés, a Hotlink védelem, a rendszeres biztonsági mentések a webhelyről és a Spam Assassin..
 • Gyors fiókbeállítás és könnyű méretezés – Egy fiók létrehozása a HostMonsternél nem sokáig tart, és hamarosan a folyamat elvégzése után aktiválódik. Miután hozzáférést kapott hostolásához és extra kiszolgáló erőforrásokra van szüksége, vagy valami jobbra szeretne frissíteni, néhány kattintással megteheti. Az ellátás azonnal megtörténik.

Hátrányok

 • A „standard” árképzési trükkök – A hirdetett árak félrevezetők. Azt igénylik, hogy iratkozzon fel egy 36 hónapos időtartamra, ami hatalmas magas megrendelés. Ha egy évvel kevesebbre menne, az alapterv havi 5,95 dollárra megy fel. Ha inkább egyéves előfizetéssel jár, akkor az alapterv havonta 6,95 dollárba kerül. Tehát alapvetően ez a HostMonster módja annak, hogy kijelentse, hogy a kívánt összeget fizeti meg, bármit is számít. Ez elég bosszantó, tekintve, hogy a legtöbb vállalat ezt megteszi. A HostMonster nem tanult olyan emberektől, akik 21 év után csalódottak voltak.
 • A biztonsági mentések nem ingyenesek– Ígérnek, hogy biztonsági másolatot fognak szerezni, és valóban meg is fogják. Közvetlenül azután, hogy havonta 1,99 dollárt fizet. Ja, igen, elmulasztottad!
 • Rejtett díjak – Persze, van egy rövid időtartam, amikor visszafizetést kérhet. Nagy. De ha körülbelül egy éve tartózkodik a HostMonsternél a host szolgáltatással, a dolgok rendetlenségbe kerülnek. Mint kiderült, a domain nem lesz ingyenes a fiók lemondása után. A HostMonsternek nincs ingyenes kedvezménye, mint amilyennek látszik, ezért a szolgáltatás lemondásakor hatalmas árat kell fizetnie. Tehát a HostMonster azt szeretné mondani, hogy határozottan átalakít téged készpénz tehénévé, és tejes lesz, függetlenül attól, hogy tetszik vagy sem..
 • Átlagos szolgáltatás sok pénzért – Miután megbirkózott a HostMonster árazási trükköivel, folytathatja életét, és máris elindíthatja az átkozott webhelyet. Ha nem igényel semmilyen extra szolgáltatást, akkor rendben lesz, ha csak a havi árat fizeti. De számomra 4,95 dollár túl soknak tűnik egy 3 éves szerződéssel. Emellett számolnia kell az átlagos rendelkezésre állás és az oldalbetöltési sebességgel, míg vannak olyan vállalatok, amelyek sokkal többet kínálnak.

Következtetés

Miután megismerkedtem a HostMonster szolgáltatásaival, nem gondolom, miért sikerült több mint 21 évig a radar alatt maradni. Amit fizet a fizetett pénzért, ez egyáltalán nem rossz, de nem elég, ha oly sok versenyző kínál jobb, gyorsabb és megbízhatóbb szolgáltatásokat kevesebb pénzért.

Röviden: nem javasolnám a HostMonster használatát. Jobb, ha megnézed, mi folyik az InMotion, a HostGator vagy a SiteGround, mert véleményem szerint ők a legfontosabb szereplők. Szolgáltatásaik felülmúlják a HostMonster által kínált mindent, mind a minőség, mind az ár szempontjából, tehát nincs kérdés róla. A HostMonster nem elég jó.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map