Преглед на Netfirms.com

Netfirms.com е уеб хостинг доставчик, който също се занимава с регистрация на имена на домейни, изграждане на уебсайтове, маркетинг по имейл и услуги за електронна търговия, но основните им услуги са съсредоточени върху предлагането на споделен хостинг и VPS хостинг. Специализирани хостинг планове не са включени в хостинг каталога на Netfirm, което е знак, че компанията посвещава услугите си най-вече на малкия и средния бизнес.


Продължете да четете нашия преглед на Netfirms за актуална информация за хостинг функциите и хостинг плановете, налични в Netfirms.

Обзор на Netfirms.com

Може да не сте чували за Netfirms преди, но те присъстват в уеб хостинг индустрията от 1998 г. През 2011 г. компанията е придобита от Endurance International Group, като по този начин става част от една от най-големите хостинг корпорации в света. Netfirms управлява над 1,2 милиона уебсайтове по целия свят, но повечето от операциите им са базирани в САЩ и са насочени към клиентска база в САЩ.

планове & Ценообразуване

Netfirms предлага уважавана гама от споделени хостинг планове с неограничено дисково пространство и мащабируема честотна лента. Плановете за VPS се предлагат от Netfirms.com в партньорство със SPRY, хостинг компания, специализирана в VPS хостинг. Нека да видим как са конфигурирани всяка от тези опции за хостинг и колко можете да очаквате да платите за тях.

Споделен хостинг

Плановете за споделен хостинг се разделят на 3 – плюс ($ 4.95 / месец с годишно фактуриране), предимство ($ 9.99 / месец с годишно фактуриране) и бизнес ($ 14.99 / месец с годишно фактуриране). Докато планът Plus се обозначава като план с най-ниска цена – едва $ 3,49 / месец, ако изберете тригодишната опция за таксуване – той е и планът с най-малък брой функции.

Планът за предимство струва $ 7,99 / месец с 3-годишно фактуриране и е конфигуриран по следния начин: неограничено пространство на диска, мащабируема месечна честотна лента, 2 безплатни домейна, хостинг на много уебсайтове, електронна търговия, готови приложения с едно кликване, безплатен кредит от Google AdWords и Bing кредит (100 долара всяка), неограничен брой имейли, 200 бази данни MySQL 5+, споделени SSL сертификати, уеб-базиран контролен панел, 24/7 имейл, чат & безплатна поддръжка и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Бизнес планът е най-скъпият споделен хостинг план, струващ $ 10,99 на месец с 3-годишно фактуриране, а за разлика от плановете Plus и Advantage, той се предлага със специален SSL сертификат, неограничена база данни MySQL 5+ и премиум поддръжка.

VPS хостинг

VPS хостинг плановете също са разделени на 3 плана. Планът за входно ниво струва $ 33 на месец и разполага с 512 MB RAM, 1000 GB честотна лента, 20 GB дисково пространство, 2 специализирани IP адреси, Linux OS и OpenVZ платформа. Вторият план за Netfirms VPS струва $ 66 / месец и удвоява RAM и дисково пространство и се предлага с 1500 GB честотна лента. Планът на VPS с най-голям удар струва 100 долара на месец и разполага с 2048 MB RAM, 2000 GB честотна лента, 60 GB дисково пространство и 2 специални IP адреси.

Въпреки че плановете на VPS могат да се плащат месечно, опциите за споделен хостинг нямат опция за месечно таксуване, най-краткият срок на договора е 1 година. Клиентите имат 30-дневна гаранция за връщане на парите, но това изостава от по-щедрите гаранции за връщане на пари в бранша, които могат да бъдат над 90 дни.

Хостингът за електронна търговия също е сред услугите, предлагани от Netfirms. Плановете за електронна търговия започват от $ 12,99 / месец въз основа на двугодишен план и включват Shopsite, 5 безплатни домейна, неограничено пространство на диска, мащабируема честотна лента и няколко функции за електронна търговия като многоезична поддръжка, множество методи на плащане, категории продукти, доставка и плащане управление, персонализирани шаблони и различни инструменти за задържане на клиенти.

Функции за хостинг

Въпреки че VPS плановете са сред хостинг услугите, предлагани от Netfirms, те се предлагат чрез партньорство с SPRY, VPS хостинг компания. Изглежда, че това е начин Netfirms да задържи клиентите, които превъзхождат своите споделени хостинг планове или начин да не прогонят споделени хостинг клиенти, които търсят уеб хост с опции за надграждане. Ясно е обаче, че Netfirms е преди всичко споделен хостинг доставчик. Като се има предвид, ето най-важните характеристики на техните споделени хостинг планове:

 • Неограничено пространство на диска и мащабируема честотна лента;
 • До 5 безплатни имена на домейни;
 • Лични и бизнес готови за работа шаблони на уебсайтове;
 • Предлага се поддръжка по имейл, чат и телефон 24/7;
 • Безплатни маркетингови кредити (Google, Bing, yellowpages);
 • Неограничен хостинг по имейл, филтриране на спам и сканиране на вируси;
 • Пълно управление на DNS;
 • Python, PHP 4 / PHP 5, Perl, MySQL поддръжка;
 • Поддръжка на WordPress, мултисайт на WordPress, Drupal, Joomla;
 • функции за електронна търговия на osCommerce и Shopsite;
 • Функции на форума (bbPress, phpBB), функции на галерията със снимки;
 • Функции за защита (защитена с парола, .htaccess, споделени и специализирани SSL сертификати, сигурен FTP достъп);
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите;
 • Уеб базиран контролен панел.

За съжаление, Netfirms не предлага стандартния cPanel контролен панел за индустрията и вместо това предлага по-малко популярния, vDeck контролен панел, същия, предлаган от хостинг за iPower. Дизайнът на уебсайтовете Netfirms също е доста остарял от днешните стандарти.

Поддръжка на клиенти

Въпреки че има много начини да се стигне до поддръжка на клиенти в Netfirms – имейл, чат, безплатен телефон – има много оплаквания за неговото качество. Налична е и база от знания за търсене по ключови думи и ръководства за потребители, въпреки че те не са много добре поддържани.

Оплакванията за Netfirms не се ограничават до поддръжка на клиенти, но проблемите с анулирането на автоматично обновяване и продължителността на работа също са сред списъка с оплаквания, свързани с Netfirms.com. Техният уебсайт не съдържа никакви гаранции за ъптайм, което е голям минус, като се има предвид, че много други доставчици на хостинг услуги в същия ценови диапазон предоставят подкрепени от SLA гаранционни срокове за гаранция.

Професионалисти & Минуси от Netfirms

Що се отнася до предимствата и недостатъците на Netfirms.com, ето какво мислим:

Професионалисти

 • До 5 безплатни домейна
 • Безплатни кредити за онлайн маркетинг
 • Безплатни уебсайтове, готови за работа
 • Хостингът оптимизиран за електронната търговия
 • Специализиран SSL сертификат с бизнес план

Против

 • Без опция за месечно плащане (само 30-дневна гаранция за връщане на парите)
 • Без специални хостинг опции
 • VPS плановете се предлагат чрез хостинг на трета страна
 • Остарял уебсайт
 • Няма cPanel
 • Без гаранции за ъптайм
 • Ужасна поддръжка на клиенти

Заключение за преглед на Netfirms.com

Проблемите с блокирането на доставчиците на Netfirms.com, липсата на гаранции за продължаване на работното време и ниският период на гаранция за връщане на парите ги поставят зад много хостове в рамките на една и съща ценова рамка. Въз основа на дългогодишните клиентски акаунти и съществуващите отзиви на клиентите изглежда, че услугите на Netfirms.com се влошават през последните няколко години. Като цяло, има една добра част от положителни отзиви и положителни доклади за предлаганите услуги, особено от дългогодишни клиенти.

Ако търсите надежден хостинг, помислете за InMotion, който е един от най-добрите доставчици на хостинг услуги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map