Отзиви на HostMonster

Такова лудо и привлекателно име винаги успява да привлече вниманието ми. Големият фактор на HostMonster не разчита само на името му. По-скоро разчита на години и дългогодишен опит, тъй като компанията е основана още през 1996 г. Това е 21+ години опит в предоставянето на хората на уеб хостинг услуги. Лесно е да си помислите, че тези ветерани от индустрията вече знаят всеки възел и порив на уеб хостинга и наистина имат своите неща заедно. Ето защо решихме, че трябва да ги прегледаме и да се убедим сами, ако толкова голям опит е достатъчен, за да излязат отгоре на други лидери в бранша.


HostMonster е базиран в Прово, щата Юта, Съединените американски щати, където цялата поддръжка (телефон, имейл и чат) и управление се управляват от техния вътрешен екип. Наскоро компанията беше закупена от Endurance Group, която притежава други големи хостинг компании и предоставя онлайн услуги за над два милиона клиенти по целия свят.

Сега, нека да видим какво сме научили!

Общ преглед на HostMonster

И така, какво научава една компания и как се утвърждава, след като е била около 21 години? HostMonster постави ли целия този опит да излезе над другите уеб хостове? Е, всъщност не. Услугите им са прилични, но всъщност не се конкурират с новите деца в блока. Този пич е от доста време, но младежи като HostGator, InMotion и Siteground го превъзхождат по отношение на качеството на услугата. Все пак си струва да разгледате, защото може да предложат някои услуги, които ще улеснят стартирането и управлението на уебсайта ви в дългосрочен план. Имам доста смесени чувства към HostMonster обаче. Ще ги разгледам в секциите „За и против“ по-долу.

планове & Ценообразуване на HostMonster планове

HostMonster има някои доста прилични планове за споделен хостинг. Има три от тях, като всеки предлага за това, което бихте очаквали от не толкова умопомрачителна компания. Те също така предоставят управляван VPS хостинг от $ 19.99 до $ 59.99, което е справедлива цена, ако управлявате онлайн бизнес и се нуждаете от допълнителни конски сили. Но ако искате да излезете всички, можете също да проверите техните специални хостинг планове, които имат цена от $ 79,99 до $ 119,99 на месец. В тази статия ще се съсредоточа повече върху техните споделени хостинг планове, защото това е, което повечето хора търсят.

Споделен хостинг на HostMonster

 • Основен план – Най-простият и евтин хостинг план, който тази компания може да предложи. Той поддържа един уебсайт, 5 имейл акаунта, 25 поддомейни, 50 GB място за съхранение и неограничена честотна лента. Можете да го имате $ 4.95 на месец, което не е точно най-рентабилното решение, което съм виждал.
 • Плюс план – Този план показва внезапен скок на предложената от вас сума. Той ви осигурява поддръжка за 10 уебсайта, 100 имейл акаунта и 50 поддомейни и предлага 150 GB пространство за съхранение. Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че повечето компании предоставят поддръжка само за 2 уебсайта във втория си план. Можете да го получите $ 6,95 на месец, което е разумно предложение.
 • Основен план – Това е неограничен споделен хостинг план на HostMonster, който предлага неограничен обем за съхранение, честотна лента, уебсайтове, поддомейни и имейл акаунти. Той е в продажба, така че можете да получите и този $ 6,95 на месец. Редовно би ви струвало 14,99 долара на месец. Освен това той предлага допълнителни неща, като маркетингови оферти на стойност $ 200 и няколко премиум опции за сигурност.

Както при всеки друг доставчик на хостинг услуги, вие също ще получите безплатно име на домейн с който и да е от плановете, които купувате.

Тези цени звучат разумно нали? И все пак, ако обикаляте пазара на уеб хостинг достатъчно дълго, знаете, че дори и добре цените понякога са твърде добри, за да бъдат истина. HostMonster не се различава. Те са пълни с ценови трикове, които никой не харесва. Ще трябва да се регистрирате за тригодишен срок, за да получите рекламираните цени по-горе. В противен случай цените ще са много по-високи. Това е нерадост, а? Внезапното увеличение на цената е достатъчно, за да изключи повечето хора. Освен това, тези цени са валидни само за нови регистрации. Ако реално подновите плана си, ще трябва да плащате “редовната” надута цена всеки месец, което в крайна сметка влошава тази компания.

Качеството на тези услуги е доста прилично. Продължителността на работата на сървъра е малко по-висока от стандартната за индустрията със средно време на работа от 99,85%. За няколко месеца той достигна 100%, но никога не спадна от 99,80%. Както казах, това е достатъчно прилично, за да може уебсайтът ви да работи безпроблемно, но не е впечатляващо. Същото важи и за пъти за зареждане на страници.

Отнема около 1050 милисекунди, за да се зареди средната уеб страница на сървърите на HostMonster, което е по-ниско, отколкото бих очаквал от план на тази цена. Някои компании предлагат много по-бързо време за зареждане за един долар по-малко или повече. Така че си струва да се огледате, ако не искате да се установите за 1050 милисекунди.

Поддръжка на клиенти на HostMonster

Това е мястото, където ветераните наистина ще светят и показват, че знаят какво правят и какво искат клиентите им. За съжаление, HostMonster не стига толкова далеч. Вместо това те ни дават прилична, но много непостоянна подкрепа. Макар че, те знаят, че трябва да реагират бързо, за да удовлетворят потребителите. Ето защо не им отнема повече от 5 минути, за да отговорят в чат на живо. Тази тенденция е рядка сред хостинг компаниите и трябва да се спазва добре.

Отговорите и разговорите, които ще получите от разговори с техните представители, няма да ви отблъснат точно. Но те ще си свършат работата.

Единственият проблем с поддръжката на клиенти на HostMonster е фактът, че те изискват да преминете през процес на проверка, преди всъщност да говорите с някого. Това отнема доста време, което може да изключи много потребители. Тези проверки са получили смесени отзиви от потребители, така че не мога да кажа, че те ще бъдат толкова надеждни през цялото време. Бъдете предпазливи и направете своите изследвания, ако искате да работите с тази компания.

Плюсовете и минусите на използването на HostMonster

Имах големи надежди за тези ветерани и видях услугите им като здрави и надеждни, но е важно да основаваме своите мнения и решения на факти. Така че, нека да видим как моите смесени чувства и мнения относно HostMonster се прибавят към едно заключение.

Нашият опит с HostMonster е доста приличен, въпреки че ценообразуването им оставя много да се желае. Тук нещата стават интересни, докато се опитваме да разкрием негативите от използването на услугите на HostMonster.

Професионалисти

 • Бърз отговор от поддръжката на клиентите – Харесва ми, когато една компания третира всеки свой клиент като основен приоритет. За това им даваме пари, нали? HostMonster се справя добре в това отношение и реагира много бързо, след като сте преминали през дълъг процес на проверка. Въпреки това, трябва да разгледате и няколко отзива на потребителите за него.
 • Солидни опции за сигурност – HostMonster разполага с хубав набор от софтуер за сигурност, който да ви помогне в битката срещу най-често срещаните заплахи за уебсайт. WordPress сайтовете са едни от най-често хакнатите и е важно да имате цялата защита, която можете да получите. За това HostMonster предлага функции като SSH достъп, защита на горещи връзки, редовно архивиране на сайтове и спам убиец.
 • Бърза настройка на акаунта и лесно мащабиране – Настройката на акаунт в HostMonster не отнема много време и ще бъде активирана скоро след като приключите с процеса. След като имате достъп до вашия хостинг и се нуждаете от допълнителни сървърни ресурси или искате да надстроите до нещо по-добро, можете да го направите с няколко кликвания. Провизията се извършва незабавно.

Против

 • „Стандартните“ трикове за ценообразуване – Обявените цени са подвеждащи. Те изискват да се регистрирате за срок от 36 месеца, което е много висока поръчка. Ако отидете с една година по-малко, основният план ще стигне до $ 5,95 / месец. Ако предпочитате да отидете с едногодишен абонамент, тогава основният план ще ви струва $ 6,95 на месец. Така че в общи линии това е начинът на HostMonster да каже, че ще платите цената, която искат пари, независимо какво. Това е доста зле, като се има предвид, че повечето компании правят това. HostMonster не се научи от хората, разочаровани след 21 години.
 • Резервните копия не са безплатни– Обещават, че ще получите резервни копия и наистина ще го направите. Веднага след като плащате месечно 1,99 долара за това. О, да, паднахте за това!
 • Скрити такси – Разбира се, има кратък период, в който можете да поискате парите си обратно. Страхотен. Но ако сте около година с вашия хостинг услуга в HostMonster, нещата ще се объркат. Както се оказва, вашият домейн няма да бъде безплатен, след като анулирате акаунта си. Няма никакви безплатни услуги за HostMonster, както изглежда, така че ще трябва да платите огромна цена, ако отмените услугата. Така HostMonster би искал да каже, че те определено ще ви превърнат в своята парична крава и ще ви мляко, независимо дали ви харесва или не.
 • Средна услуга за много пари – След като се справите с ценовите трикове на HostMonster, можете да продължите с живота си и вече да стартирате проклетия си уебсайт. Ако не използвате никакви допълнителни услуги, ще се оправи с просто плащането на месечната цена. Но на мен $ 4,95 изглежда твърде много с 3-годишен договор. Освен това ще се задоволите със средна продължителност на зареждане и скорост на зареждане на страниците, докато има компании, които предлагат много повече.

заключение

След като усетих услугите на HostMonster, не се чудя защо те успяха да останат под радара повече от 21 години. Това, което получавате за парите, които плащате, изобщо не е лошо, но не е достатъчно с толкова много конкуренти, които предлагат по-добри, по-бързи и надеждни услуги за по-малко пари.

Накратко, не бих препоръчал да използвате HostMonster. По-добре е да проверите какво се случва в InMotion, HostGator или SiteGround, защото според мен те са най-добрите играчи. Услугите им са по-добри от всичко, което HostMonster може да измисли, както по отношение на качеството, така и по отношение на цената, така че няма въпроси за това. HostMonster не е достатъчно добър.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map