WPEngine vs Cloudways – melyik kezelt WordPress gazdagép a legjobb?

wpengine vs cloudways


Webes házigazdák keresésekor gyakran eláraszthatjuk az összes ottani szolgáltatást. Különösen akkor, amikor éppen most indulunk, vagy felnagyítottuk az üzleti tevékenységet, rájövünk, hogy melyik társasághoz megy a web hostinghoz..

Fontos, hogy megszabaduljon az igénytelen marketingtől, és koncentráltan vizsgálja meg, hogy mi szükséges webhelyének, és hogy az ott működő különböző vállalatok hogyan tudnak segíteni ezen igények kielégítésében. Ebből a célból szükségünk van egy jó módszerre, hogy lebontjuk az alapokat, és harapásméretű darabokra hozzáigazítsuk a problémát..

Annak érdekében, hogy ilyen fajta harapós képet kapjunk arra, amire összpontosítanunk kell, ma két pillantást vetünk két tárhely szolgáltatóra, és arra, hogy miként állnak össze egymás mellett. A folyamat különböző webhelyekkel történő átvitele kiváló módja annak, hogy megismerkedjen az iparral, és valóban megnézze azt, amit az egyes vállalatok kínálnak.

A mai napra két WordPress-központú tárhelyszolgáltatást vizsgálunk; WPEngine és Cloudways. Mindkét oldal nagyon jól fogadott és jól ismert szolgáltatásokat kínál, mindkettő egyedi megközelítéssel rendelkezik erre a konkrét résre. Bár ezeknek a webhelyeknek rengeteg lehetősége van, különös tekintettel a WordPress funkcionalitására, minden bizonnyal mindkettőnek vannak javításra szoruló területei..

A kezdet elindításához átmegyünk a WPEngine-hez, kik ők és mi a helyzet.

Mi a WPEngine??

A WordPress szoftver manapság sok webhelyet üzemeltet. Ennek megfelelően sok házigazda úgy döntött, hogy szolgáltatásait az optimalizált WordPress tárhelyszolgáltatásokra összpontosítja, amelyeket úgy terveztek, hogy tökéletesen működjenek a WordPress telepítésekkel és beépülő modulokkal. A WPEngine az egyik vezető WordPress-központú gazdagép a piacon.

A WPEngine webhelye szerint az interneten az összes webhely 30% -át a WordPress használja. Ráadásul a top 10 000 webhely forgalmát a WordPress is hajtja. Ezek a számok valóban hazavezetik a WordPress tartalmi platformként való életképességét, és a jól üzemeltetett WordPress-oldalak óriási áldást jelenthetnek bizonyos típusú webhelyek számára.

A WPEngine különféle tervei a WordPress-orientált statisztikák és szolgáltatások széles skáláját kínálják, és ügyfélszolgálatot nyújtanak, valamint könnyű kezelhetőséget nyújtanak, ami nagyon vonzó lehetőséget kínál az újszülöttek számára, miközben továbbra is rendelkeznek a szükségletek kielégítéséhez szükséges erővel. nagyobb méretű webhelyek.

Vessen egy pillantást a WPEngine által kínált különféle előnyökre.

A WPEngine előnyei

 • WordPress optimalizálás. A WordPress egy hatékony eszköz, amely nagyon jó teljesítményű webhelyeket képes felépíteni, sok funkcióval és tartalomtárolási lehetőségekkel. Annak érdekében, hogy a WordPress-webhely maximális hatékonyságú maradjon, a WPEngine szerver hardverét és szolgáltatáskészleteit úgy tervezték, hogy még a leginkább plugin-igényes WordPress-telepítéseket is táplálja. A megosztott és a VPS-alapú tervek lehetőségeit is jó szem előtt tartani, mivel ez nagymértékben sokoldalúságot teremt a WPEngine árképzési struktúrájában és méretezési képességében..
 • StudioPress témák. Számos prémium téma található, beleértve a mobilra reagáló témákat is, a StudioPress segítségével. Ezeknek a témáknak a használata a webhelyén könnyen alkalmazható funkcionális és esztétikai előnyhöz juttatja Önt azokkal a tervezőkkel szemben, akiknek saját témákat kell létrehozniuk, vagy extra szolgáltatásokért fizetnek a prémium témákért. A StudioPress témák közül sok beépített SEO és biztonsági szolgáltatásokkal rendelkezik.
 • Felkészültségértékelések. A WPEngine egy kiváló szakértői csoporttal rendelkezik, amely készen áll a webhelyen történő értékelések elvégzésére, hogy megbizonyosodjon arról, hogy hajójuk alakban van-e az életbe léptetés előtt. Ez óriási vonzerőt jelenthet azoknak az embereknek, akik csak most indulnak, vagy akik sok kísérletet tesznek a weboldal tervezésével és funkcióival. Magukat a teszteket a kód kompatibilitási tesztelés és a webhely szakaszosítása révén hajtják végre.
 • A WPEngine-nek nagyon sok olyan tartalmi szolgáltatása van, amelyeket bizonyos földrajzi területekre irányítanak. Ez lehetővé teszi annak testreszabását, ahogy a világ különböző részein élők foglalkoznak az Ön tartalmával, lehetővé téve, hogy webhelyének funkcionalitása révén elképesztő mennyiségű olvasót elérhessen..
 • Vevőszolgálat. A WPEngine támogatása kiváló vásárlói véleményekkel rendelkezik, és 24 órás telefonos és élő csevegési támogatáson keresztül érhető el. Nagyon sok tanulási erőforrást kínálnak, amelyek célja az új web-tervezők és a tapasztalt veteránok egyaránt hozzászokása a szolgáltatás hátrányaihoz..
 • Globális jelenlét. Az USA-ban, Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában található kiszolgálókkal a WPEngine félelmetes sebességet és szerver elérhetőséget kínál, függetlenül attól, hogy a világ melyik országában tartózkodik. Ha ilyenfajta globális jelenléttel rendelkezik, a WPEngine mindig képes lesz a lehető legjobb teljesítményt nyújtani Önnek azon a piacon, ahol jelen van és aktív.
 • Széles körű partnerségek. A WPEngine számos más szolgáltatással társul, és ennek eredményeként számtalan újítást kínál. Különböző partnereik között szerepel az Amazon Web Services, a Google Cloud és mások. A partnerkapcsolatok révén biztosított tartalmuk optimalizálva van a WordPress használatához, és rengeteg extra funkcióval rendelkezik, amelyek sok versenytárs számára nem felelnek meg.

Nyilvánvalóan nagyon sok kedvelik a WPEngine szolgáltatásait. Kiváló ügyfél-támogatással, beépített erőforrásokkal és globális jelenléttel rendelkeznek, amely alapvetően garantálja a jó teljesítményt, és értelme van a földrajzi piacának.

Árstruktúrájuk szintén meglehetősen sokrétű, ám egy pillanat alatt megérkezünk ehhez. Nyilvánvalóan vannak más módok is, amelyekben a WPEngine nem hasonlít olyan kedvezően a versennyel, és nem lenne jó ötlet döntéseket hozni anélkül, hogy kutatásainkat kerekítettük volna..

E célból nézzük meg azokat a módszereket, amelyekkel a WPEngine általában nem megfelelő.

Hátrányai WPEngine

 • Kevésbé sokoldalú, mint néhány versenytársnál. A WPEngine a WordPress használatához szakterületek széles skáláját kínálja. Noha ez nagyon sokoldalúvá és skálázhatóvá teszi őket a WordPress-alapú webhelyek számára, működésük nem olyan vonzó azokhoz a webhelyekhez, amelyek nem használják a WordPress-platformot. Mivel mind a jelenleg megtekintett webhelyek a WordPress optimalizálására összpontosítanak, ez nem egy kicsit kevés üzlet, ám ez jó dolog, ha szem előtt tartjuk a továbblépést.
 • Mivel a WPEngine olyan széles funkciók széles skáláját kínálja, néha más szolgáltatásokkal való partnerség útján, felületük és funkcióik némelyikéhez kicsit nehéz lehet hozzászokni. Noha a rendszert úgy tervezték, hogy könnyen kezelhető legyen, még mindig vannak olyan szempontjai, amelyekre némi időbe telik, hogy megtanulják, hogyan kell hatékonyan használni.
 • Néhány korlátozás. Annak érdekében, hogy a piacon a legjobb sebességet és üzemidőt biztosítsa, a WPEngine enyhén korlátozza a WordPress webhelyén használható különböző telepítéseket és pluginokat. Noha ez elég szokásos, és lehetővé teszi a WPEngine számára, hogy a legkiválóbb WordPress-optimalizálást biztosítsa, amiről ismertek, ez még mindig milyen csalódást okoz, amikor egy ilyen potenciálisan sokoldalú platformon dolgozik..

A globális jelenléttel és megfizethető árpontokkal ellátott, nagy teljesítményű WordPress tárhely érdekében a WPEngine nagyon versenyképes lehetőség. Függetlenül attól, hogy új vagy és el akarja kezdeni a megosztott terveik felhasználását, vagy egy veterán, aki meg akarja növelni online jelenlétüket, a WPEngine rengeteg erőforrással és funkcióval rendelkezik, amelyekre szüksége lesz az út mentén..

Hátrányaik szintén nem túl fenyegetőek. Legtöbbjük meglehetősen szabványos, amikor a WordPress-alapú tárhelyszolgáltatásokról van szó. Ennek ellenére nem fogjuk igazán megérteni, hogy ezek az érvek és hátrányok miként állnak fel a versenyen, amíg meg nem nézzük a listán szereplő következő társaságot.

A következő megjelenésünkhöz a Cloudways szolgáltatást vizsgáljuk meg, és hogyan különböznek azoktól a tárhely-piacon lévő többi szolgáltatástól.

Mi az a Cloudways?

A Cloudways egy könnyen használható, kezelt felhő-tárhely-platform. Kezelt konzolt biztosítanak webhelyek tárolására felhőkiszolgálókon. Bár széles körű szolgáltatást nyújtanak, nagy hangsúlyt fektetnek a WordPress tárhelyére. Egyedülálló modellük néhány további előnyt is kínál nekik.

A valódi felhőinfrastruktúrát harmadik felek, például a DigitalOcean, a Vultr, az Amazon és a Google biztosítják. Emellett ingyenes átállást kínálnak a saját platformjukra, hogy szakértői csapata a szerverrel és a biztonságkezeléssel foglalkozzon, miközben Ön a webhely azon részeire koncentrál, amelyek az alsó sorban relevánsak..

A Cloudways másik egyedülálló tulajdonsága a pay-as-you-go árképzés. Valójában óránkénti szerződéseket kötöttek, amelyek lehetővé teszik, hogy óráig fizetjen a szolgáltatásokért, így soha nem fog fizetni azért a szolgáltatásért, amelyet nem használ. Van még néhány érdekes árjellemző is, de ezekhez egy pillanat alatt hozzájuthatunk.

Most kezdjük azzal, hogy vessünk egy pillantást a Cloudways által nyújtott különféle előnyökre.

Előnyei Cloudways

 • 5 különböző felhő tárhely szolgáltatás. A Cloudways tárhelyét valójában az Ön által választott öt harmadik társaság közül választja. A vállalatok közé tartozik a DigitalOcean, a Linode, a Vultr, az Amazon Web Services és a Google Cloud Platform. A különféle szolgáltatók által kínált szolgáltatások lehetővé teszik a Cloudways számára, hogy fantasztikus biztonsági és szerverkezelési funkciókat, könnyen kezelhető felületeket és kiváló ügyfélszolgálatot biztosítson annak alapján, hogy melyik felhőalapú szolgáltatás mellett dönt..
 • Könnyen kezelhető. A széles körű tudásbázissal és a blogjukkal, amely részletesen leírja szolgáltatásaikat, a Cloudways intuitív és könnyen használható felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet még tapasztalatlan webes tervezők számára is könnyű felvenni. Ez nagyon jó érzés, ha új vagy kevésbé tapasztalt a hosting szolgáltatásokkal kapcsolatban.
 • Vevőszolgálat. A Cloudways jól átgondolt ügyfélszolgálatot nyújt 24 órás telefonon vagy csevegésen keresztül. Noha ezek a lehetőségek meglehetősen szokásosak a legtöbb, a sót meghaladó tárhelyszolgáltatásnál, továbbra is megnyugtató, hogy tudomása van az illetékes ügyfélszolgálatról az Ön által választott útján..
 • Gyors szerverek. Mivel a Cloudways tényleges felhő-tárhelyszolgáltatásait a vezető harmadik fél felhő-tárhely-szolgáltatói nyújtják, platformjukhoz nagyon hatékony kiszolgálók érhetők el. Mivel összpontosíthatnak szolgáltatásuk menedzsmentjére és felhasználói felületére, a kiszervezett felhő-tárhely villámgyorsan működik, és kiváló munkát végez naprakészen és versenyképes módon.
 • Ingyenes SSL tanúsítványok. Meglehetősen szabványos biztonsági szolgáltatásként a Cloudways ingyenes SSL-tanúsítványokat kínál a platformjukon üzemeltetett webhelyek számára. Ez nagyon jó érzés, még akkor is, ha ez meglehetősen standard szolgáltatás. Az SSL-tanúsítványok nélkülözhetetlenek az Ön webhelyének biztonsága szempontjából, és mindig örülök, ha ezeket a dolgokat egy helyen helyezzük el, ahelyett, hogy harmadik feleken átmennénk..
 • Ingyenes WordPress gyorsítótárazási plugin. A Cloudways rendelkezik egy beépített gyorsítótár-bővítménnyel, amely működik Lakk és böngésző gyorsítótárazási lehetőségeit nyújtja. Ez lehetővé teszi a webhely gyorsítótárazását anélkül, hogy egy másik harmadik félhez fordulna a gyorsítótárazási szolgáltatásokhoz. A gyorsítótárazási beállításokat a WordPress beállító panelen is vezérelheti.
 • Pay-as-you-go tervek. A Cloudways pay-as-you-go terveket kínál, amelyek kiszámlázása a kiszolgálóóránként történik. Ez egy kicsit másképp működik, mint a valós idejű óránkénti számlázás, és a több erőforrást igénylő webhelyek óránként többet fizetnek, mint egy hosszabb kötelezettségvállalási tervnél. Ez továbbra is jó lehetőség a kisebb webhelyek számára, és a rendszer meglepően életképes még nagyobb léptékű webhelyek számára is, amelyek nem használnak sok nehéz bővítményt.
 • Ingyenes próbaverzió. A Cloudways ingyenes, 30 napos próbaverziót kínál szolgáltatásainak. Ez kissé különbözik a tipikus 30 napos pénz-visszafizetési garanciától, amelyet a legtöbb társaság kínál, mivel Önnek nem kell pénzt letennie, és nincs esélye arra, hogy számlázhassanak a vissza nem térítendő szolgáltatásokért. A regisztrációhoz nem is kell hitelkártya.
 • Vevői áttételi jutalék. A Cloudways társult programot kínál, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy jutalékokat gyűjtsenek az új ügyfeleknek a szolgáltatásra utalásáért. Az idejét valószínűleg jobban költi webhelyének és vállalkozásának tervezése vagy kezelése, de ez egy jó kis trükk, amely kiemelkedik.
 • Könnyű automatikus frissítés. A Cloudways lehetővé teszi a WordPress szoftver automatikus frissítéseinek ütemezését. Ez egy jó szolgáltatás a „kezelt” felhő-tárhely címkéjük részeként, és megkönnyíti webhelyének naprakészen tartását..
 • Korlátlan mennyiségű alkalmazás bármilyen tervhez. A Cloudways által kínált összes terv korlátlan alkalmazást kínál a WordPress telepítésével együtt. Ez nagyszerű lehetőség azoknak, akik olyan webhelyeket szeretnének futtatni, amelyek alkalmazás-alapú szolgáltatások széles választékát kínálják. Az extra alkalmazások extra erőforrásokat fognak igénybe venni, és ezt fontos szem előtt tartani, ha figyelembe vesszük a fizetés-fizetés-struktúrát.
 • Ingyenes migráció. Mint minden jó internetes házigazda, a Cloudways ingyenes webhely-áttelepítést kínál a webhelyük hostplatformjára. Ez egy másik szolgáltatás, amely meglehetősen standard minden jó hírű tárhely-tervhez, és inkább marketing trükk, mint tényleges szolgáltatás. Ennek ellenére jó, ha nem kell fizetnie a saját zsebéből a webhely-migrációért, ha nem kell.

Sokat tetszik a Cloudways iránt, és egyedi megközelítéssel rendelkeznek a kiváló felhőalapú szolgáltatások nyújtásában. Szolgáltatásaik nagyszerűen működnek a WordPress-alapú webhelyeknél, ám ebben a résben nem annyira korlátozottak, mint egy speciális szolgáltatás, mint például a WPEngine.

Nyilvánvaló, hogy a hozzáértő webes tervező kiválóan kihasználhatja a Cloudways szolgáltatásait, de még mindig fontos, hogy átgondoljuk néhány hiányosságukat, mielőtt tovább folytatnánk a megfontolásainkat. Következő lépésként néhány hátrányt vizsgálunk meg, amelyek a Cloudways-rel együtt járnak.

Hátrányai Cloudways

 • Nincs domain regisztráció. Bár a Cloudways kiváló menedzselt felhő-tárhely-szolgáltatásokat nyújt számos harmadik féltől származó felhő-tároló társaságon keresztül, nem regisztrálják az Ön domainneveit. A domainjét egy másik társaságon keresztül kell regisztrálnia, ami elhúzódhat, ha megszokta, hogy ezt a szolgáltatást a host szolgáltatótól szerezze be..
 • Nincs e-mail tárhely. A domain regisztráció hiányában a Cloudways e-mail címet és tárhely-szolgáltatásokat sem nyújt. Mindezen okoknak akkor van értelme, ha gondolkodnak a felhő-tárhely kezelésének módjáról, de még mindig csalódást okozhat, ha megszokja, hogy ezeket a szolgáltatásokat egy helyen készítse el..
 • A támogatást nehéz lehet elérni. Noha a Cloudways jól áttekintte az ügyfélszolgálatot, különféle lehetőségekkel, vannak olyan jelentések, amelyek szerint a telefonon vagy az élő csevegésen keresztül lassú a válaszidő. Sajnálatos, de meglehetősen általános hiányosság, még az ügyfelek kiszolgálására kitűnő hírnévvel rendelkező vállalatok között is.

Csakúgy, mint a WPEngine esetében, ezek a hátrányok semmi sem túl jelentősek. Fontos azonban, hogy szem előtt tartsuk őket, különösen amikor döntésünk végső szakaszába lépünk.

Következő lépésként lebontjuk ezt a két társaságot, és megvizsgáljuk, hogyan hasonlítanak össze három különálló kategóriában. Megvizsgáljuk, hogy ez a két vállalat hogyan teljesít funkcionalitás, támogatás, és ár.

Funkcionális összehasonlítás

Mind a WPEngine, mind a Cloudways kiváló támogatást nyújt a WordPress-alapú webhelyekhez, és elég sokoldalúak mind a kis, mind a nagy webhelyek számára. A WPEngine funkcionalitása egy kicsit korlátozottabb, mivel sokkal inkább a WordPress-alapú webhelyekre irányul. A Cloudways tárhelye is kicsit egyedi, harmadik fél felhő-tárhelyével is.

Összességében mindkét webhely globális jelenléttel rendelkezik, és összehasonlítható funkcionalitással bírnak, ha pusztán a WordPress képességeit veszik figyelembe. A Cloudways rendelkezik néhány extra érdekes freebie-vel, mint például a próba és a gyorsítótár-bővítmény. Bár nem biztos, hogy rendelkeznek ugyanolyan tanulási forrásokkal, mint a WPEngine, a Cloudways úgy tűnik, hogy nagyon erős lehetőség az újabb és kisebb ügyfelek számára.

A funkcionalitás önmagában egy kissé homályos, anélkül, hogy árat kellene vizsgálnunk, ezért visszatérünk ehhez az egészhez, és nézzük meg most, hogyan néz ki ez a két vállalat a támogatással.

Támogatás-összehasonlítás

Mindkét vállalat nagyon jól áttekintette az ügyfélszolgálatot. Mivel a Cloudways biztosítja a kezelt hostolási szolgáltatásait harmadik felekön keresztül, ez kicsit bonyolult lehet, és végeredményben gyakrabban igénybe veheti az ügyfélszolgálatot. Mindezek ellenére, a kezelt tárhelymodell egyszerűsíti a szerverkezelés és a biztonság sokkal technikaibb aspektusait.

A WPEngine ugyanakkor ugyanazon utakon keresztül nyújt ügyfélszolgálatot, és nagyon hasonló hírnévvel rendelkezik a támogató csoport hatékonysága szempontjából. Ezt még mindig egy kicsit nehéz megítélni, mivel mindkét vállalat kiválóan kapott támogató csoportokat, ám kicsi hírneve a lassú válaszidőknek.

Árösszehasonlítás

Ez a vásárlási pillanat sok vásárló számára. Az ár megnézése nélkül lehetetlen megítélni, hogy egy adott hosting szolgáltatás mennyire hatékony. A Cloudways árképzési struktúrája meglehetősen bonyolult, mivel felhőalapú szolgáltatásaikat számos harmadik féltől származó vállalat kínálja, de összehasonlítunk mindegyik vállalat árainak átfogó összefoglalását, ennek ellenére.

 • WPEngine oa „startup” terveket havi 35 dollártól, „növekedési” programokat havi 115 dollártól, „méretarányos” terveket havi 290 dollártól, és egyedi terveket kínál azoknak az embereknek, akiknek még nagyobb skála és megbízhatóság szükséges.
  • Az árak kissé meredeknek tűnhetnek a Bluehost áraival összehasonlítva, de a funkcionalitás sokkal sokoldalúbb. Az „indítási terv” 25 000 látogatást, 10 GB tárhelyet, 50 GB havi sávszélességet és 1 webhelyet nyújt Önnek. A Genesis keretrendszerbe, a StudioPress témákba és a korábban említett támogatási lehetőségekbe is beilleszt.
  • A „növekedési” terv ezt akár 100 000 látogatásra, 20 GB tárhelyre, 200 GB havi sávszélességre és 5 webhelyre korlátozza.
  • A „méretarányos” terv hatalmas 290 dollár, és 400 000 látogatást, 30 GB tárhelyet, 400 GB sávszélességet és 15 webhelyet tartalmaz..
  • Nekik van egy „egyedi” tervük azok számára is, akik sokkal erőteljesebb webhelyeket igényelnek. Ez összekapcsolja a látogatásokat a milliókkal, a tárolással az 1 TB területtel, a sávszélességgel havonta 400 GB-nál, és akár 25 webhelyen is.
 • Cloudways kicsit másképp működik, és eltérő árstruktúrájú, az Ön által választott harmadik fél hosting szolgáltatása alapján. Azok a cégek, amelyek felhőalapú tárhelyet kínálnak a Cloudways útján, a következők: DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services és Google Cloud Platform.
  • E különböző szolgáltatások ártartományai és képességei eltérőek. A legolcsóbb a DigitalOcean, a legdrágább pedig az Amazon Web Services.
  • A DigitalOcean esetében a tervek havi 10 USD-tól kezdődnek (0,0139 USD / óra), és tartalmaznak 1 GB RAM-ot, 1 központi processzort, 25 GB tárolóhelyet és 1 TB sávszélességet..
  • Ezek a tervek egészen havonta 1035 dollárig terjednek (1,4375 dollár óránként), ami 192 GB RAM-ot, 32 magos processzort, 3840 GB tárhelyet és 12 TB sávszélességet vásárol Önnek..

Az Amazon számára a tervek havi 34,91 dollárral kezdődnek (0,0485 óránként), ami 1,75 GB RAM-ot, 1vCPU processzort, 4 GB tárhelyet és 2 GB sávszélességet eredményez..

 • Ezek a tervek egészen havi 3058,26 dollárig terjednek (2,22476 dollár óránként), amely 256 GB RAM-ot, 64vCPU processzort, 4 GB tárolót és 2 GB sávszélességet tartalmaz..

Összességében az ártartomány sokkal változatosabb a Cloudwaysnél, és van néhány érdekes apróság is. Valószínűleg észrevetted, hogy a DigitalOcean tervek messze kiválóbb tárolási és sávszélességet kínálnak, de fontos megjegyezni, hogy ezek a tervek kiindulási árai, és további hely vagy sávszélesség is megvásárolható.

Csomagoljuk fel

Végül úgy tűnik, hogy a WPEngine valószínűleg jobb választás kezdőknek és kisebb méretű webhelyeknek, árpontjuk és könnyű használatuk miatt. Ha nagyobb léptékű, akkor a Cloudways őrült mennyiségű lehetőséget kínál minden tervében, és rengeteg jó támogatási funkciót kínál, amelyek segítenek a webes erőforrások méretezésében és kezelésében.

Mint mindig, ha bármilyen észrevétele van, vagy szeretne rámutatni valami hiányosságra, tudassa velünk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map