Pregled kvadrata

Squarespace je internetski graditelj web stranica koji ima jedinstveni stil, skup značajki i vjerojatno najbolju kolekciju tema web stranica na tržištu. Ovo nije vrsta platforme koja vas pozdravlja s obiljem kompliciranih značajki. Umjesto toga, moći ćete istražiti sve predloške i ideje, dok puno naučite u tom procesu. Uz Squarespace, čak se i početnici mogu zabaviti pri izradi web stranica.


Kao što smo spomenuli, ima mnogo izvanrednih predložaka za izbor, ali i popis značajki je prilično impresivan. Imaju sve značajke koje su potrebne za stvaranje modernog bloga ili web stranice e-trgovine. To uključuje alate za optimizaciju slike, podršku za CDN, povećanje performansi, galerije, besplatne visokokvalitetne fontove, vrhunske funkcionalnosti internetske trgovine, integraciju društvenih medija i još mnogo toga.

Naravno, ne kažemo vam da na internetu ne možete pronaći nijedna jeftinija rješenja. Postoji puno vrlo popularnih platformi koje su malo jeftinije od Squarespacea. Međutim, ako želite snažnog graditelja web stranica koje nudi mnogo u pogledu dizajna i značajki, svakako biste trebali isprobati. Na primjer, možete nastaviti i isprobati njihov najjednostavniji i najjeftiniji paket koji se zove Personal plan. To košta samo 12 USD mjesečno ili 14 USD ako plaćate mjesečno.

S ovim planom nećete imati pristup značajkama e-trgovine, tako da nećete moći prodavati putem interneta. Moći ćete isprobati sve temeljne značajke, a Squarespace će vam čak dati besplatnu domenu za pretplatu. Plan sljedeće razine je poslovni plan koji košta 18 dolara ako se naplaćuje godišnje ili 26 USD ako se mjesečno naplaćuje. S ovim ćete moći pokrenuti standardnu ​​internetsku trgovinu, a ona vam omogućuje i prilagođavanje JavaScripta i CSS-a vaše web lokacije.

Postoje još dva plana namijenjena posebno za web stranice e-trgovine, uključujući osnovne i napredne planove internetske trgovine. Prvi košta 26 dolara mjesečno ili 30 dolara mjesečno, dok je onaj jači 40 dolara ako se naplaćuje godišnje, a 46 dolara mjesečno. Oboje omogućuje kupcima otvaranje računa i vraćanje napuštenih kolica kad god žele. Također, plan će vam pružiti analizu korisnika, glatku kontrolu zaliha i još mnogo toga.

Squarespace možete isprobati u bilo kojem trenutku prijavom na 14-dnevno probno razdoblje, a čak ni podaci o vašoj kreditnoj kartici ne zahtijevaju..

Kako djeluje kvadratni prostor?

Jednom kada se prijavite, putovanje će započeti odabirom vašeg prvog predloška Squarespacea. Tu je lijep izbor od 90+ tema za odabir, od kojih je svaka jedinstvena i vrlo prilagodljiva. Možete ih sortirati po kategorijama ili samo upisati ključnu riječ i tako ih pronaći. Platforma ne zahtijeva da odmah odaberete jednu, već ih možete pregledati i pregledati ako želite.

Čak i ako finalizirate predložak, to zapravo i nije važno jer ga možete prebaciti na drugi ako vam se nije svidio. Kada odaberete dizajn koji vam se najviše dopada, Squarespace će nastaviti s postupkom registracije računa i zatražit će vaše ime i adresu e-pošte. Nakon unosa podataka, moći ćete započeti raditi na temi u uređivaču.

Prijavom na Squarespace dobit ćete nekoliko korisnih poruka e-pošte koje objašnjavaju neke osnove i vode vas do udžbenika na kojima možete naučiti više. Čak i ako nemate iskustva sa izradom web stranica, brzo ćete shvatiti kako usluga funkcionira i početi je učinkovito koristiti.

Rad s urednikom

Pogledajte uređivač i odmah možete vidjeti da je dizajniran s neiskusnim korisnikom na umu. U sučelju je sve jasno postavljeno i intuitivno. Umjesto dodavanja zbunjujuće alatne trake i tona ikona kao i mnoge druge platforme, Squarespace ispunjava zaslon aktivnim pregledom vaše web stranice i izbornikom sa samo šest opcija. To su apsolutne osnovne mogućnosti: Stranice, Dizajn, Trgovina, Analytics, Postavke i Pomoć. I doista, bilo bi posve nepotrebno prikazivati ​​više od onoga na ekranu urednika.

Kad počnete eksperimentirati s platformom, shvatit ćete da je na raspolaganju puno skrivenih opcija. Sve što trebate učiniti je da polako povučete miš kroz web stranicu na kojoj radite i prikazat će se mogućnosti. Trebat će vam neko vrijeme da se naviknete i otkrijete kako manipulirati svakim objektom. Kad počnete razumjeti kako obaviti svaki zadatak uređivanja, shvatit ćete koliko je zapravo ta moćna metoda.

Predložak koji odaberete ima nekoliko stranica unaprijed pripremljenih. Ako želite dodati više, ne morate čak ni gnjaviti stvaranjem novih izgleda. Dostupne su zadane postavke poput galerije, albuma, bloga, događanja, proizvoda i izgleda projekta. Naravno, postoji mogućnost kreiranja izgleda ispočetka odabirom prazne stranice.

Ne brini; Squarespace nije zaboravio dodati widgete u njihov graditelj web stranica. Widgeti su tamo, ali ih na platformi nazivaju “blokovi sadržaja”. To se može dodati postavljanjem miša na stranicu i nakon što prikaže mogućnosti, kliknite Uredi, a zatim Dodaj. Na izborniku je dostupno puno widgeta. Sve stvari koje dodaju dodatni stil i funkcionalnost vašoj web stranici dostupne su na Squarespaceu. Uključuju galerije, karte, video i audio obrasce za ugradnju, gumbe, slike, istaknuti tekst itd.

Među svim widgetima postoje tri koja su posebno vrijedna spomena. Prvi je izvorni kalendar koji prati nadolazeće događaje koje ste postavili po datumu. Druga je zgodna stvar da u svoje web stranice možete umetnuti pita, crte ili trake koji čine komentare zanimljivijim za čitanje. Ono što također želimo spomenuti je oblak oznaka koji može biti koristan dodatak galeriji, proizvodima, blogu ili stranici albuma vaše web stranice.

Pomoću Squarespacea lakše je nego ikad dodavati sadržaj s Instagrama, SoundClouda, Twittera, Flickra ili drugih izvora. Povezivanje web stranice s računima na društvenim mrežama može se postići dodavanjem ikona i gumba za dijeljenje na stranicu. Objavljivanje sadržaja može funkcionirati na oba načina, bilo automatski objavljivanje članaka s vaše web stranice Squarespace na nekom od računa društvenih medija ili integriranje sadržaja izravno s jednog od njih.

Podrška za slike, video i audio

Kada je riječ o medijima, Squarespace uopće ne pada. Pruža prilično veliku podršku za sve vrste medija s brojnim dodacima. Kada dodate sliku, također možete umetnuti URL klika u nju i ona vam omogućuje da dodate i natpis koji se preklapa. Možete prenijeti slike sa svojeg računala ili odabrati visokokvalitetnu iz biblioteke Getty Images gdje svaka od njih košta samo 10 USD.

Kad je u pitanju videozapis, možete ih umetnuti iz više izvora. To uključuje videozapise sa Wistia, Animoto, YouTubea ili Vimea. Squarespace ima mnogo značajki koje mu omogućuju da pobijedi ostale graditelje web stranica, jer jedna od njih je i prilagođena sličica. Možete dodati bilo koji videozapis i u njega dodati svoju prilagođenu sličicu – i, naravno, možete dodati i natpis koji se preklapa.

Platforma vam omogućuje stvaranje prilično opsežne galerije. Nakon odabira formata galerije, mreže ili prezentacije, možete prenijeti i prikazati do 250 slika ili video zapisa. Ovisno o namjeni, u galeriji možete napraviti prezentaciju ili odabrati sustav s redoslijedom s prethodnim i sljedećim gumbima. Ako želite dodati malo zvuka na stranicu, to možete učiniti tako da umetnete audio uređaj.

Zvučni sadržaj može biti MP3 datoteka prenesena s vašeg računala ili možete uputiti na URL zvučne slike koja je pohranjena na drugom mjestu. Ako na vašoj web lokaciji postoji zvučni zapis koji se posebno sviđa posjetiteljima, možda bi ga željeli preuzeti. Kvadratni prostor omogućuje vam da na njega priložite vezu za preuzimanje omogućavajući im da imaju pristup datoteci jednim klikom.

Integracije web usluga čine medijski aspekt platforme još zanimljivijim. Na svoju web stranicu možete dodati lijepi blok gdje korisnici mogu proći kroz cijeli popis naslova. Povrh toga, posjetitelje možete ažurirati o svom Instagramu i Flickr sadržaju tako da im automatski prikazujete najnovije postove na vašoj stranici. Ako ove značajke nisu dovoljne, možete iskoristiti blok Embed Code platforme koji vam omogućuje integraciju s više web usluga. Ako odaberete poslovni plan, čak možete dodati prilagođene skripte i HTML putem blokova kodova.

Internetske trgovine

Web trgovine uvijek su složenije od bilo koje druge tipične kategorije web mjesta ako ga želite stvoriti u programu za izradu web stranica. Kvadratni prostor pokušao je što pojednostaviti taj postupak, a krajnji rezultat je i više nego zadovoljavajući. Jednostavno je, samo postavite novu stranicu i odaberite vrstu stranice proizvoda i vi ste postavljeni. Na svaku se stranicu mogu dodati sve vrste fizičkih i digitalnih proizvoda i usluga.

To se mogu činiti osnovnim značajkama, ali činjenica je da većina drugih platformi daje podršku digitalnim proizvodima samo ako kupite njihove najskuplje planove. Dakle, ovo je definitivno dobra točka za Squarespace. Nadalje, lako možete pružiti sve informacije o svojim proizvodima, uključujući opis, ime, slike, oznake, kategorije, sve što ih održava u redu i olakšava pronalaženje.

Postoji odjeljak koji možete dodati na stranicu pod nazivom Dodatne informacije u koji možete umetnuti videozapise, galerije, karte ili bilo što drugo što bi proširilo informacije. Možete unijeti podatke o veličini i boji svakog proizvoda, što je bitno za svaku web lokaciju koja prodaje fizičke proizvode. Stranica će prikazati samo one proizvode koji su na skladištu. Ako imate majicu srednje veličine u plavoj i crnoj boji i verziju velike veličine u zelenoj i crvenoj boji, lako je možete je postaviti tako da se kupac ne bi zbunio.

Ali to nije sve; možete priložiti još više informacija poput dimenzija i težine proizvoda, koje su glavne varijante izračunavanja troškova otpreme. Nakon što su sve informacije spremne, proizvod možete objaviti na bilo kojem svom računu na društvenim mrežama. U Squarespaceu su dostupne samo tri usluge obrade plaćanja, uključujući Apple Pay, Stripe i PayPal.

Sigurno nije širok spektar opcija, ali to su zapravo vrlo jednostavne postavke. Dok prodajete svoje proizvode, plan web stranice oduzima vam 3% vašeg prihoda kao naknada za transakciju. Ako odaberete jedan od njihovih planova internetske trgovine, neće biti takve naknade.

Podrška korisnicima kvadrata

Pomoć u Squarespace timu možete dobiti u bilo kojem trenutku klikom na gumb Pomoć na lijevoj strani uređivača. No tu mogućnost ne možete pronaći na svakoj stranici. Ako želite biti u mogućnosti brzo pristupiti njihovoj podršci, uvijek je dobra oznaka web stranice za podršku u vašem pregledniku. U slučaju da naiđete na probleme, možete ih otvoriti i odmah ih kontaktirati.

Dok posjetite njihovu stranicu za podršku, dočekat će vas glatko dizajnirana i jednostavna korisnička baza. Tamo možete pronaći mnoštvo vodiča, FAQ, korisne video zapise i detaljne članke sa slikama. Sve je prilično lako pronaći jer su teme organizirane na uredan način. Ako točno znate što želite pronaći, možete koristiti i traku za pretraživanje.

Ako niste pronašli odgovor na svoje pitanje, možete nastaviti i obratiti se njihovom timu putem live chat-a. Njihov raspored rada možete provjeriti na njihovoj web stranici. Ako vam je odmah potrebna pomoć, možete napisati poruku e-pošte tamo gdje je podrška spremna odgovoriti svakodnevno. Kontaktiraju svoje klijente za manje od jednog sata i pružaju pomoć čak i u težim slučajevima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map