WordPress vs Joomla vs Drupal – Mi a legjobb CMS?

legjobb cms wordpress joomla drupal


Manapság számos lehetőség áll rendelkezésre egy weboldal felépítésére, bármilyen programozási nyelv ismerete nélkül. Azok, akik egyszerű webhelyet akarnak, felkereshetnek egy webhely-készítőt, de mások, akik erősebb és rugalmasabb online alkalmazást akarnak, a tartalomkezelő rendszert választják. Sok nagyszerű szoftver található CMS kategóriába sorolva, de a legnépszerűbbek WordPress, Joomla és Drupal.

Amellett, hogy mind a három alkalmazás a PHP-vel és a MySQL-vel épül fel, és nagyon nagy teljesítményűek, nyílt forráskódúak is, ami azt jelenti, hogy szabadon használhatók. A legjobb módja annak, hogy megnézze, melyik rendszer illik legjobban, ha mindegyiket kipróbálja. Fontos azonban, hogy ismerjük az egyes rendszerek erényét és hátrányait, mivel a legtöbb ember hajlamosak megragadni az általuk kezdett cms-et, még akkor is, ha bölcs dolog más projektek használata bizonyos projekteknél.

Alapján wappalyzer.com A piaci részesedés vezetője (az írás idején) a WordPress 65% -kal, a Joomla követi 15% -kal, a végén pedig a Drupal mindössze 8% -kal. A másik 12% megoszlik sok más, például Typo3, Modx, Xoops és mások között. Mielőtt elkezdenénk feltárni a felső cms jellemzőit, elemezzük először ezeket a három terméket.

A WordPress használatának erényei és hátrányai

Blogplatformként indult, és az évek során jelentősen fejlődött, ma a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer, amelyet több mint 74 millió webhely használ. Harmonika a Wikipedia Az első 10 millió webhely 23% -a használja a WordPress-t.

A szoftver annyira népszerűvé vált, hogy egy egész iparág nyerget körül. Sok olyan hosting cég, mint például a BlueHost, lehetőséget kínál a WordPress automatikus telepítésére, mások, mint például a WP Engine, testreszabott, felügyelt WordPress-tárhelyet kínálnak. Számos webfejlesztő cég is kínál egyedi fejlesztési szolgáltatásokat és webdesignot WordPress webhelyek számára.

Számos oka van annak, hogy a WP olyan népszerűvé vált, itt vannak a legfontosabbak:

Könnyű telepítés és beállítás: ahogy korábban említettem, sok vállalat automatikus telepítést kínál a vezérlőpulton keresztül, ez azt jelenti, hogy egy gombnyomással a szoftver néhány másodpercen belül telepíthető az Ön webhelyére, készen áll a tartalom közzétételére.

Könnyen testreszabható: az aktív közösségnek köszönhetően számos oktatóanyag és hack-útmutató található, amelyek megváltoztatják a magot, és testreszabhatják webhelyét a wordpress segítségével. Több ezer ingyenes és kereskedelmi plugin és téma elérhető, amelyek jelentősen csökkentik a webhely létrehozásának idejét a semmiből.

Nagyszerű közösségi támogatás: közössége nagyon aktív, és a több ezer online oktatóprogram mellett, ha van egy konkrét kérdése, felteheti azt a hivatalos támogatási fórumon, ahol valaki másodpercek alatt válaszol.

Gyors és egyszerű indítás: a rendszer telepítése után készen áll a használatra. Az első hozzászólás elkészítése előtt néhány csempészést meg kell tennie, például engedélyeznie kell a keresőmotor számára barátságos URL-t, lehetővé téve az Akismet számára, hogy megakadályozzák a megjegyzés spamjét, de ettől eltekintve, csak megtarthatja a tartalom áramlását. Ha elég gyors, akkor weboldala kevesebb, mint 10 perc alatt elérhető online.

Vannak hátrányok is, amelyeket figyelembe kell venni, amikor elkezdi használni a WordPress-t. A népszerűsége hackerek óriási célpontjává teszi. Annak érdekében, hogy webhelye biztonságos legyen, megbízható és biztonságos webtárhelynek kell rendelkeznie, és frissítenie kell a magot és a pluginokat, ha új verzió elérhető. Ne aggódjon, a rendszer értesíti Önt, ha új frissítés érkezik, így nem kell manuálisan ellenőriznie. Egy másik hátránya a rendszer lelassulása a telepített bővítmények növekedésével és a webhely látogatói számának növekedésével.

A Joomla előnyei és hátrányai

A Joomla objektum-orientált programozási technikát használ, PHP-ben írja és az MySQL adatbázisban tárolja az adatokat. Ez egy hatékony tartalomkezelő rendszer, amelyet több ezer webhely használ. Főként vállalati weboldalakon, web-üzletekben, fórumokban és közösségi oldalakban, valamint állami és nonprofit szervezetek használják.

A WordPress-szel ellentétben a Joomla nem olyan népszerű; a szoftvert azonban több mint 50 millió alkalommal töltötték le, és ez a szám gyorsan növekszik, lássuk miért:

Könnyű telepítés és beállítás: sok hosting cég engedélyezi az automatikus Joomla telepítést a szerverükre is. A telepítés nem különbözik nagyban a WordPress beállításától.

Aktív közösségi támogatás: A Joomla közössége is nagyszerű; hivatalos támogatási fórumukon gyorsan és gyorsan segítséget kaphatnak más tagok és joomla felhasználók. Sok oktatóanyag elérhető az interneten, amelyek sok esetben segítenek. Több ezer ingyenes kiterjesztés és sablon érhető el a rendszer számára.

Gyors és egyszerű indítás: a Joomla telepítésekor választhat, hogy van-e egy üres telepítés, vagy hogy van-e valamilyen tartalom a webhelyén. Ha úgy dönt, hogy csak a rendszer rendelkezik, akkor a modulokat manuálisan kell létrehoznia és aktiválni, valamint cikkeket hozzáfűznie. A joomla webhelyének beállításához szükséges idő nem különbözik nagyban attól az időtől, amely a WordPress alapú webhely elindításához szükséges, azonban a Joomla-nak egy kis gyakorlásra van szüksége annak elindításához..

A Joomlát a hackerek is megcélozzák, ez a használat hátránya lehet, de a megfelelő beállítás és folyamatos frissítés révén megakadályozhatja, hogy a hackerek elpusztítsák webhelyét. Lehet, hogy egy kicsit nehéz elindulni a rendszerrel, de több lehetőséget kínál az egyes oldalak testreszabására, a WordPress-től eltérően.

Miért kellene a Drupalt választanom??

Most, hogy két nagyszerű cm-t láttál, amelyek könnyen kezelhetők, miért érdekel a bonyolultabb szoftverek? Valójában a Drupal nem olyan bonyolult, technikailag fejlettebb, mint a Joomla és a WordPress, és kevesebb szerver erőforrást használ fel, így nem kell aggódnia a tárhelycsomag frissítésén, mivel minél több látogató érkezik.

A Drupal többféle célra felhasználható, a blogoktól kezdve a hírportálokig, bármire emlékeztethet. Van azonban néhány előnye és hátránya:

Viszonylag könnyű telepíteni: sok hosting cég kínál lehetőséget a Drupal automatikus telepítésére, azonban nem mindegyik támogatja a szoftvert. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen problémája merül fel a Drupal rendszerrel, és segítséget kér a házigazdától, akkor nagyobb valószínűséggel küldi el a közösségi fórumhoz..

Jó weboldal teljesítmény: a Drupallal készített webhelyek gyorsabban töltenek be és gyorsabb válaszidővel rendelkeznek, mint a Joomla vagy a WordPress. Más modulokhoz hasonlóan, a modulok hozzáadásakor lelassul.

Nagyon testreszabható: sok fejlesztő cég úgy dönt, hogy a Drupal használatával weboldalakat épít ügyfeleinek, mert ez könnyebben testreszabható az ügyfelek igényeihez.

A Drupal használatának hátránya a rendelkezésre álló pluginek és minták hiánya. A Drupal webhely testreszabása nehézségeket okozhat az alapvető programozási ismeretekkel rendelkező felhasználók számára. Mivel nem rendelkezik hatalmas közösséggel, nehezebb választ találni az ezzel a kérdéssel kapcsolatos kérdéseire.

Saját döntésem

2007-ben, amikor először úgy döntöttem, hogy egy cms-et használunk egy projekt megépítéséhez egy ügyfél számára, Joomlával kezdtem. Ezen a ponton elkezdtem az 1.0 verziót. Nagyon nehéz frissíteni az 1.5-es verzióra, ám hatalmas erőfeszítésekkel ez lehetséges volt. Az 1,6 verzió 2011. augusztusban történő kiadása után feladtam a Joomlát.

Váltott a WordPress-re, és megtudta, mennyire könnyű webhelyeket létrehozni. Azt is fel kell ismernem, hogy gyorsabban fut, mint Joomla, nagyon jó élmény volt, és örülök, hogy megtettem ezt a lépést. Inkább a WordPress-t használom webhelyeimhez, mert ez kényelmesebb az igényeimhez.

Melyik a kedvenced?

Az elolvasás után túl korai lehet megmondani, melyik a kedvenc cms. Azt javaslom, szánjon időt és kipróbáljon minden szoftvert, és döntse el, melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeihez és stílusához.

Ha egy egyszerű webhelyet tervez saját magának vagy a vállalatának, valószínűleg a WordPress vagy a Joomla lenne a legjobb választás. Ha a jövőben további funkciókkal bővíti webhelyét, a Joomla lehet a választás. Ha gerik vagy, és hatalmas álmai vannak a webhelyedről, és rendelkezel készségekkel vagy forrásokkal, hogy tovább fejlődhessen egy hatalmas projektré, Drupla a barátja. De a nap végén ez a választás, mert ha nem elégedett a választott szoftverrel, akkor lehetőség van egy másik cms-re való áttérésre, azonban ehhez további technikai és programozási ismeretekre van szükség.

Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne megosztani velünk véleményét, kérjük, hagyjon megjegyzést alább.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map