WooCommerce vs Magento – melyik a legjobb az online áruházhoz?

magento-vs-woocommerce


Ezúttal két legnépszerűbb e-kereskedelmi platformot hasonlítunk össze, a Magento-t és a WooCommerce-t. Ha megnézi a mindegyikük által biztosított funkciókat, akkor azonnal rájön, hogy nem könnyű eldönteni, melyik a jobb. Valójában alig tud tévedni, ha valamelyiket választja, de azok számára, akik vállalkozásuk számára tökéletes választást keresnek, fontos lehet, hogy részletes betekintést nyerjen a különbségekbe..

Mivel nehéz lehet önmagában meghatározni az egyes platformok előnyeit és hátrányait, ebben a cikkben az egész témát fogjuk részletezni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy világossá tegyük, melyik platform működik legjobban vállalkozása és a célközönség számára. Amikor az emberek el akarják kezdeni az internetes értékesítést, általában sokoldalú megoldást keresnek, amely sajnos nem létezik. Csak annyit kell tennie, hogy felteszi ezt a kérdést: Mik az üzleti vállalkozásom egyedi igényei?

Nyilvánvaló, hogy a WooCommerce-nak és a Magento-nak is rengeteg támogatója van, akik azt állítják, hogy platformjuk mindenki számára a legjobb. Ez csak azért van, mert az általuk használt platform tökéletesen megfelel az üzleti modellnek, és számukra a legjobb lett. Annak érdekében, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára, más megközelítést alkalmazunk, és objektíven megvizsgáljuk mindkét platformat. Megismerjük a Magento és a WooCommerce által kínált szolgáltatásokat, árakat, felhasználóbarát felhasználást, biztonságot és általános üzleti lehetőségeket..

Nem biztos benne, melyiket választja? Folytasd az olvasást, és e cikk végére készen állsz a döntés meghozatalára. További beavatkozás nélkül kezdjük el!

WooCommerce és Magento – mit kell kínálniuk?

A WooCommerce elindult, mint bármely más WordPress plugin, majd valami sokkal nagyobb méretűvé vált, amikor népszerűvé vált. Manapság a WooCommerce az egyik legszélesebb körben használt plugin, amely rengeteg funkciót kínál kezdőknek és tapasztaltabb felhasználóknak az online értékesítés megkezdéséhez. A Magento viszont egy komplett platform, amelyet kizárólag e-kereskedelem céljából hoztak létre. Célközönségük többnyire közép- és nagyvállalatok.

A Magento-t egyáltalán nem ajánljuk kezdőknek, hanem inkább a tech-hozzáértésű felhasználók számára. Főként arra összpontosítanak, hogy az e-kereskedelem területén a legerősebb funkciókat biztosítsák. Ez vonzóvá teszi azt a vállalkozást, amely hatalmas célokat tűzött ki a jövő számára. Ezen platformok mindegyikének megvan a maga erőssége és gyengesége. A következőkben bemutatjuk a WooCommerce és a Magento meghatározásainak főbb jellemzőit. Ezután az összes részlet lefektetése után az információkat felhasználjuk annak eldöntésére, hogy melyik a jobb platform a kettő közül.

WooCommerce

A WooCommerce olyan széles körben népszerű plugin, hogy a WordPress felhasználók szinte nem tudják használni a platformot anélkül, hogy végül kipróbálnák a bővítményt, vagy munkájuk részeként olvastak volna róla. A WooCommerce e-kereskedelem platformként is hirdet, amely a legtöbb testreszabási lehetőséget kínálja, és valóban sok ilyen lehetőséget kínál. Ma több mint 400 000 online üzlet működik a platformon, és rengeteg ember kezd nap mint nap használni.

A WooCommerce főbb jellemzői:

 • Annyi terméket adhat hozzá üzletéhez, amennyit csak akar
 • WordPress felhasználóként ezer hasznos bővítmény közül választhat
 • Kiegészítők széles választéka érhető el a fizetés feldolgozásához
 • Prémium és ingyenes témák, amelyek sok kategóriába sorolhatók

Előnyök:

 • Ingyenesen beállíthatja online áruházát, és ezután Ön dönti el, hogy ingyenes vagy prémium hosting lehetőséget választ-e
 • Ha van tapasztalata a WordPress programban, akkor gyorsan hozzászokik a WooCommerce-hez
 • Ha elakad, van egy átfogó tudásbázis, ahol biztosan talál egy cikket, amely segít megoldani a problémát
 • A WooCommerce lehetővé teszi a webhely forgalmának elemzését egy kiegészítő segítségével a Google Analytics segítségével
 • Ha már megvásárolt egy SSL-t, akkor zökkenőmentesen hozzáadhatja azt webhelyéhez

Hátrányok:

 • A platform nem ideális azok számára, akik nem ismerik a WordPress-t, mert a semmiből kell kezdeniük
 • Noha számos olcsó téma és plugin érhető el, az árak gyorsan összeadódnak, és könnyebben elköltheti a költségvetés nagy részét, ha nem vagy óvatos

Jó a WooCommerce kezdőknek?

Ajánljuk a WooCommerce alkalmazást mindenkinek, aki még nem ismeri az e-kereskedelmet vagy akár az online világot sem. A mai standard az, hogy online szolgáltatásokat és szoftvereket fejlesszen ki, amelyek időt takarítanak meg az emberek számára, és nem követeli meg, hogy ismerkedjenek a webfejlesztéssel vagy más műszaki jellemzőkkel..

A WooCommerce és a WordPress együtt határozottan megfelel ennek a szabványnak. Nem is beszélve arról, hogy ha korábban már a WordPress-t használta blogoláshoz vagy bármilyen más típusú webhelyhez, akkor a WooCommerce használatának megtanulása egy csomó tortát jelent Önnek. A plugin már nagyon felhasználóbarát, de sokat tanulhat róla a WooCommerce Docs nevű tudásbázis felkeresésével. Rengeteg más videó és cikk található az interneten elérhető platformon is.

Mennyibe kerül a WooCommerce?

Csakúgy, mint a WordPress, a WooCommerce egy nyílt forrású platform is, amelyet bárki ingyenesen telepíthet. Emellett kiválaszthat bármilyen tárhely szolgáltatót, és beállíthatja online üzletét a szerverükön. A WooCommerce azonban rengeteg extrával rendelkezik, amelyekért fizetni kell. Választhat sok prémium bővítmény közül, és néhány közülük sokat fizet. Gyakran az egyetlen választás, ha feliratkozik egy éves tervre, mivel sok kiterjesztés egyszerűen nem kínál havi fizetési lehetőséget. A bővítmények mellett fizetnie kell egy web hosting előfizetésért is.

A web hosting csomag választása csak az online bolt általános igényeitől függ. Ide tartoznak a webhelyen futó forgalom, tartalom és kiterjesztések. Végezzen egy kis kutatást, és válasszon egy olyan web hosting szolgáltatót, amely a legtöbb toplistát vezeti. Még az ipar legnagyobb nevei megfizethető áron kínálnak csomagokat, és legalább abszolút támaszkodhat szolgáltatásaikra, a pozitív vélemények rengeteg alapján. Csak ügyeljen arra, hogy keressen egy e-kereskedelemre vagy kifejezetten a WooCommerce számára optimalizált tárhelycsomagot.

Magento

Az eddigi áttekintésünk alapján kiderül, hogy a WooCommerce inkább közösségi megoldás, míg a Magento kiváló választás igényesebb vállalkozások számára. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kisvállalkozásoknak másutt kell keresniük. Valójában a Magento által nyújtott szolgáltatások gyakran felhívják az ügyfelek figyelmét is. Azáltal, hogy online boltjukat felállítják a platformon, rengeteg erőforráshoz férhetnek hozzá, amelyek elősegíthetik a növekedést.

A Magento nagyszerű tulajdonsága, hogy ingyenesen használhatja a platformot, ha feliratkozik a közösségi kiadásra. Noha nem olyan nagy teljesítményű, mint a prémium vállalati kiadás, minden bizonnyal elég nagy teljesítményű a kisebb vállalkozások számára. Nem is beszélve arról, hogy több ezer dollárt kell fizetnie az Enterprise Editionért, míg a másik teljesen ingyenesen használható. Ez a cikk kedvéért elsősorban a közösségi kiadásban szereplő funkciókról fog beszélni.

A Magento főbb jellemzői:

 • Ezek lehetővé teszik, hogy korlátlan számú terméket adjon hozzá üzletéhez
 • Sok variáció a témák és az elrendezés szempontjából
 • Az API-n keresztül adatokat küldhet és fogadhat harmadik féltől származó szoftverekkel
 • Felhasználóbarát felületek és hatékony eszközök, amelyek segítenek a termékek hozzáadásában

Előnyök:

 • Mindaddig, amíg egy erőteljes tárhely-alternatívát keres, kihasználhatja a Magento méretezhetőségét és korlátlanul kibővítheti áruházát
 • A Magento segítségével garantált a gyors vásárlás. Sokat fejlesztették a folyamatot, hogy a lehető legegyszerűbbé váljanak
 • Három rendkívül népszerű fizetési átjáró érhető el: Braintree, PayPal és Authorize.net

Hátrányok:

 • A platform sokat kínál a tapasztalt felhasználók számára, például a fejlesztők számára, ami csak zavaróvá teszi a kezdők számára
 • Mivel célpiacuk nagyvállalatok, az Enterprise Edition tízezrek dollárba kerülhet

A Magento jó kezdőknek?

Mint fentebb említettük, a Magento egyike azoknak a platformoknak, amelyeket a tapasztalt felhasználóknak ajánlunk. Ez még valósághűbbé válik, ha összehasonlítjuk a WooCommerce-lel, mivel a WordPress-en alapul, egy teljesen kezdőbarát platformon (ami az egyik oka annak, hogy ilyen népszerűvé vált). Ha azonban Ön még nem ismeri a Magento-t, úgy gondoljuk, hogy sokat tanulhat a széleskörű tudásbázisuk segítségével, és rövid idő után akár meg is kezdheti dolgozni a platformon..

Nem tagadhatjuk azt a tényt, hogy több időbe telik, hogy megtanuljuk Magento alapjait, mint a WordPress alapjait. Mivel arra koncentrálnak, hogy vonzzák a nagyvállalatokat a platformjukra, sokat fektettek be a kiváló minőségű ügyfélszolgálat biztosításába. Ez azt jelenti, hogy amikor elakad, segítségért fordulhat a csapatukhoz. Az egyik fő cél az, hogy segítse az embereket egy erős online jelenlét létrehozásában és az értékesítés növelésében. Mindent egybevetve, a Magento kiváló lehetőség kezdőknek, ha van némi szabad idejük tanulni.

Magento Árak és költség

Nincs szüksége költségvetésre ahhoz, hogy elindítsa saját e-kereskedelmi webhelyét a Magento-val, mivel a nyílt forrású közösségi kiadás teljesen ingyenes. Mielőtt elkezdené, regisztrálnia kell egy megbízható szolgáltatónál, mint bármely más webhelytulajdonos. Most valószínűleg csábító lesz egy ingyenes tárhely-választási lehetőség, és a teljes projekt költségvetése mentes marad, ám ezt határozottan nem javasoljuk. Ha valóban azt akarja, hogy vállalkozása növekedjen, akkor jelentkezzen be prémium hosting tervre.

Havonta csak néhány dollárért, sok hasznos funkciót is kaphat. A Magento Közösségi Kiadással ez az egyetlen, amire pénzt költesz. Van egy alternatíva a nagyobb vállalkozások számára, az úgynevezett Enterprise Edition, amely prémium csomag. Meglehetősen drága, és még a szolgáltatást sem ők még nem állapították meg. Ha a vállalkozásához szüksége van az Enterprise Edition-re, először konzultálnia kell a Magento-val, és ők árajánlatot kapnak. Az ár évente 15 000 és 50 000 dollár között változhat.

WooCommerce vs Magento Performance

Az emberek utálnak lógni olyan webhelyeken, ahol minden weboldal betöltése hosszú időt vesz igénybe. Ma meg kell győződnie arról, hogy az oldalai kevesebb, mint 2 másodperc alatt betöltődnek-e. Ellenkező esetben a potenciális vásárlói elhagyják és hasonló terméket találnak máshol. Ha azt akarja, hogy webhelye sikeres legyen, fektessen be egy olyan kiszolgálóra, amely elegendő forrást biztosít, és tartalmát szintén megfelelő módon kell optimalizálni..

A nagy teljesítmény különösen fontos az e-kereskedelem webhelyein. Nem világos, hogy itt a WooCommerce vagy a Magento az erősebb versenytárs. Ezek a rendszerek nagyon különböznek egymástól, és nagyon sok tényező játszik szerepet a teljesítményben. Olyan online áruházakról beszélünk, amelyek méretük és funkcionalitásuk különbözik egymástól, vagyis mindegyikük eltérő követelményekkel rendelkezik. Ezenkívül hatalmas különféle web hosting csomagok közül lehet választani az interneten.

Használhat egy tartalomszolgáltatási hálózatot (CDN) is, és számos tartalomoptimalizálási gyakorlatot alkalmazhat webhelyén, amelyek mind befolyásolják annak teljesítményét. Ezért nehéz megmondani, melyik e-kereskedelmi platform jobb az Ön üzlete számára, amikor az oldal betöltési sebességei vannak. Amennyire meg tudjuk mondani, nincs szignifikáns különbség. Az e-kereskedelmi webhely teljesítménye inkább az üzlet felépítésének módjától és a választott web hosting csomagotól függ.

A WooCommerce és a Magento Security összehasonlítva

Minden típusú webhelynél fontos, hogy vigyázzon a szükséges biztonsági intézkedésekre. Ha elindít egy e-kereskedelmi webhelyet, végül sok ember megosztja fizetési adatait és személyes adatait minden alkalommal, amikor valamit vásárol. Ha nincs megfelelő biztonság, ezeket az adatokat könnyen ellophatják. Másrészről, egyre több ember okos az ügyben manapság. Meg fogják vizsgálni, hogy biztonságosan megoszthatják-e adataikat az Ön webhelyén, vagy sem. Ha nem, soha nem fognak vásárolni semmit az online boltban.

A biztonság egyike azoknak a tényezőknek is, amelyek nem függenek a választott e-kereskedelmi platformtól. A legfrissebb biztonsági kiterjesztéseket mind a Magento, mind a WooCommerce alkalmazhatja. Számos lehetőség közül választhat, és webhelyének biztonsági szintje csak rajtad múlik. A Magento azonban kínál valamit, ami hasznos lehet a haladó felhasználók számára. A platformon keresztül kaphat dedikált biztonsági javításokat, amelyek tovább javíthatják online boltjának biztonságát.

Ez csak a haladó felhasználók számára azért van, mert meglehetősen nehéz ezeket a javításokat alkalmazni. A kezdőknek nagyon nehéz idő lenne velük, és valószínűleg nem is lesznek sikeresek a végén. Ez az oka annak is, hogy sok Magento-alapú online üzlet elavult az interneten. Egyszerűen nincs személyzetük, aki alkalmazhatja a javításokat. Megállapíthatjuk, hogy ha tapasztalt Magento felhasználó vagy valaki, aki hajlandó fizetni a szakmai segítségért, akkor magasabb szintű biztonságot érhet el üzlete számára, mint a WooCommerce.

A termékmenedzsment a döntő tényező??

Ha az e-kereskedelem platform jó termékmenedzsmentet biztosít, akkor a munkája sokkal könnyebb lesz. A jobb termékkezelési lehetőségek jól szervezett termékoldalakat eredményeznek, amelyek vonzóak a látogatók számára. A WooCommerce közismert átfogó megoldásainak köszönhetően lehetővé teszi mind digitális, mind fizikai termékek hozzáadását. Új termékek hozzáadása az online áruházhoz teljesen korszerű folyamat; akkor nem is kell gondolkodnia, hogyan lehet ezt megtenni.

Sokkal könnyebb lesz, ha már dolgozott egy WordPress webhelyen. Ha a WooCommerce-ba integrált alapértelmezett funkciók nem elégségesek, akkor mindig letölthetnek olyan termék-kiegészítőket, amelyek a platformot még sokoldalúbbá teszik. Magento felhasználóként már számos hasznos funkció áll rendelkezésre, amelyeket egy WooCommerce felhasználónak egyébként le kell töltenie. Készíthet termékcsoportokat, közzéteheti a termék véleményét, alkalmazhat külön árazási szabályokat, testreszabhatja a termékeket és még sok másat alapértelmezés szerint.

Mivel ezeknek a szolgáltatásoknak a WooCommerce-hez való hozzáadásához extra időt és erőfeszítést kell tennie, a Magento egyértelműen nyeri a funkcionalitást. De ne felejtsük el, hogy szinte mindennek több időbe telik a tanulás Magentoban. Ha Ön azon üzlettulajdonosok közé tartozik, amelyeknek nincs szüksége fejlett szolgáltatásokra, akkor feltétlenül érdemes a WooCommerce-t keresnie. Miközben a Magento mindenre kiterjedő megoldást próbál fejlett felhasználók számára, a WooCommerce gyors, egyszerû és teljes mértékben megbízható törekszik arra, hogy megfeleljen a kisvállalkozásoknak. Előfordulhatnak valami egyszerűvel, majd a jövőben igényeiknek megfelelően bővíthetik.

Hasonlítsuk össze az árakat

Természetesen csak akkor fontolhatja meg az e-kereskedelem alternatívájának alkalmazását, ha rendelkezik a kezdéshez szükséges költségvetéssel. Melyik a megfizethetőbb, a Magento vagy a WooCommerce? A WooCommerce nem fog fizetni egy fillért sem, amíg nem vásárol prémium bővítményeket. A Magento-nak van egy Enterprise Edition, ahol különféle csomagok közül választhat, ám nevetséges pénzösszeget kell fizetnie a vásárláshoz. Lehet, hogy a nagyvállalatok számára nem annyira, de a kisebbek esetében ez természetesen az.

Ha egyébként is használni szeretné a Magento-t, feliratkozhat a teljesen ingyenes közösségi kiadásra. Prémium csomagjaik sokkal erősebbek, de a felhasználók számára a közösségi kiadás révén több mint elegendő a kisebb vállalkozások számára. Megállapíthatjuk, hogy ingyenesen létrehozhat tisztességes online áruházat a WooCommerce-vel és a Magento-val egyaránt. Az egyetlen dolog, amit fizetni javasolunk, egy megbízható tárhelyszolgáltatás, de havonta csak néhány dollárba kerül, tehát ez nem nagy üzlet.

Ennek ellenére óvatosnak kell lennie a kiterjesztésekkel, különben sok pénzt költhet rövid idő alatt. Fenntarthatja üzletének ingyenes működését és akár néhány hasznos ingyenes kiterjesztést is találhat, de a prémiumok általában elég drágák. A legjobb ötlet egy kis kutatás elvégzése, mielőtt még eldöntené, hogy e két platform közül melyiket kívánja használni. Mindezt előre meg kell terveznie, és létre kell hoznia egy listát a kiterjesztésekről, amelyeket mindkét platformon telepíteni szeretne.

Ezután, ha vannak prémium kiterjesztések, összehasonlíthatja a két árat, és eldöntheti, melyik e-kereskedelmi platform lesz olcsóbb az Ön számára. Nem fog sok időt és erőfeszítést igényel a lista létrehozása, ám biztosan pénzt takaríthat meg Önnek. Összességében elmondhatjuk, hogy mind a Magento, mind a WooCommerce nagyszerű választás a saját teljes funkcionalitású online üzlet létrehozásához. Az egyetlen dolog, ami jobb lehet a WooCommerce felhasználók számára, az, hogy vállalkozásuk növekedésével nem kell frissíteniük semmilyen verzióra..

A Magento használatával végül át kell váltania a platformokat, vagy frissíteni kell azok Enterprise Edition verziójára. Ezért sok esetben a WooCommerce olcsóbb alternatívája. Számos olyan webtárhely-csomag van, amelyeket a WooCommerce vagy a WordPress számára optimalizáltak. Ezek a megoldások nagyon olcsók, még akkor is, ha a legnagyobb szolgáltatót választja, ami azt jelenti, hogy még több pénzt takaríthat meg.

Melyik a jobb? WooCommerce vagy Magento?

Eddig sokat beszéltünk arról, hogy a kezdőbarát WooCommerce milyen. Ez tökéletes választást jelent tapasztalatlan felhasználók számára. Ez egy gyors, hatékony és megfizethető megoldás azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek gyorsan csatlakozni szeretnének. Nem számít, milyen típusú e-kereskedelmi webhelyet szeretne elindítani, a WooCommerce biztosan megvan a megoldás az Ön számára. Az otthoni vállalkozástól a jegyvásárlásig a platformon szinte mindent beállíthat.

A Magento-ban megtalálja az összes olyan szolgáltatást, amely elősegítheti az e-kereskedelem webhelyének növekedését. Ez robusztus, méretezhető, és a szükséges nagyteljesítményű szolgáltatások nagy része alapértelmezés szerint már elérhető a platformon. Azt javasolnánk a platformot minden olyan társaság számára, amely egy ideje bevételt generál, és be akarja fektetni az e-kereskedelembe. Ha a Magento által kapott árajánlat megfizethető az Ön számára, akkor biztosan nem fogja megbánni döntését.

Valójában a platform sokkal több pénzt generálhat a jövőben. De ha megvizsgáljuk, hogy melyik platformon induljon jobban egy tapasztalatlan felhasználó, akkor a nyertes határozottan a WooCommerce. Ha úgy dönt, hogy kezdődik a Magentoba, akkor nehéz lesz.

Összefoglalva

Minden felhasználónak, aki el akarja indítani egy e-kereskedelmi webhelyet, különféle igényei vannak. Nincs egy mindenki számára alkalmas megoldás ezekre a platformokra vonatkozóan. Ez az egyik fő oka annak, hogy nehéz feladat volt összehasonlítani a WooCommerce-t a Magento-val. Megközelítésünk szerint a WooCommerce jobb választásnak bizonyult, ha összefoglalja az összes különféle kérdést, amelyekre a fenti válaszokat adtuk. Valószínűleg nem mindenki ért egyet ezzel az eredménnyel, ám Magento-t is teljesen pozitívan értékeltük.

A Magento-nak nagyon sok nagyszerű funkciója van, és jelenleg egy nagyon fejlett platform. Ha Ön azon emberek közé tartozik, akik inkább a Magento-t használják, akkor valószínűleg elégedett lesz azzal, amit kap. Online üzletének fő követelményei, amelyekre valóban gondolni kell. Gondoljon a teljesítményre, a kiterjesztésekre, a biztonsági intézkedésekre és más egyedi igényekre. Gondoljon az egyes platformok nehézségi szintjére is. Tehát mit gondolsz? Segített ez a cikk a helyes döntés meghozatalában??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map