VPS tárhely vs dedikált szerver – melyik a megfelelő választás az Ön webhelyére?

VPS hosting vs dedikált szerver


Ebben a cikkben megmutatom a fő hasonlóságokat és különbségeket a VPS tárhely és a dedikált szerver között. Nagyon hasonlóak, de nagyon különböznek egymástól. Kérjük, olvassa el ezt a cikket, ha szeretné megtudni, melyiket választja webhelye számára. Merüljünk bele!

Mi a VPS tárhely??

A VPS-tárhely működésének megértése érdekében példaként a megosztott tárhelyet mutatjuk be. Egy megosztott tárhelyfiókkal kapsz egy szervert, amely sok kisebb részre oszlik, amelyek más emberek számláit szolgálják ki. Elképzelheti azt, mint egy számítógépet, amelyen sok felhasználói fiók van létrehozva, de ahelyett, hogy csak egyiküknek jelentkezne be, ez lehetővé teszi, hogy sok felhasználó egyszerre dolgozzon a gépen.

Ha sok webhely fut ugyanazon a gépen, az azt is jelenti, hogy a CPU, a RAM, a tárolás és a sávszélesség mind fel van osztva a felhasználók között. A VPS tárolása hasonló rendszeren alapszik. Ha saját VPS-t bérel, megkapja a szerver egy részét, amely táplálja a webhelyeket vagy az alkalmazásokat. A fő különbség az, hogy a VPS-nek van egy hiper-képernyője, amely megakadályozza, hogy webhelyét bármilyen módon befolyásolja a szerver más felhasználói.

mi-is-VPS hosting

A hipervédő képes a VPS-t méretezhetővé tenni. Ha van egy másik webhely a szerveren, amely nem használja fel a VPS-terv összes erőforrását, akkor a fel nem használt erőforrások ingyenesek lesznek. Ha webhelyének további erőforrásokra van szüksége, igényelheti őket a különbség megfizetésével, így a VPS még erősebbé válhat. Ezeket az erőforrásokat csak ideiglenesen kölcsönzik ki. Időközben a hipervizor gondoskodik arról, hogy a másik webhely ne szenvedjen a csökkentésnek.

A VPS tárhely előnyei és hátrányai

Míg a VPS tárolása szinte mindig jó ötlet, miután az Ön webhelye kibővült a megosztott tárhelyi tervből, az ilyen típusú hostingnak van hátrányai is. Készítettünk egy listát, amelyben összefoglaltuk a VPS tárhely legjelentősebb előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk eldönteni, hogy a dedikált szervert vagy a VPS tervet választják-e a projekthez. Nézzük meg, mi van itt:

A VPS tárhely előnyei

 • Ez olcsóbb – A VPS-tárhely-terv ritkán drágább, mint egy dedikált szerver. Ha pénzt akar megtakarítani, de a megosztott tárhely nem elég, akkor a VPS-t kell választania.
 • Fokozott ellenőrzés és rugalmasság – Dönthet úgy, hogy mennyi tárhelyet, memóriát és feldolgozási energiát igényel. Emellett több adminisztratív beállításhoz is hozzáférhet, mint egy megosztott tervhez, és több opció lesz az operációs rendszerre vonatkozóan.
 • Szerver újraindítása – A VPS tervei lehetővé teszik a virtuális szerver újraindítását a digitális be- és kikapcsoló kapcsolóval a vezérlőpulton keresztül.
 • Root hozzáférés – Ha root hozzáférésre van szüksége a szerveréhez, de nem akar sok pénzt költeni egy dedikált szerverre, akkor ezt a szolgáltatást a legtöbb VPS-tervvel is megszerezheti. Ez lehetővé teszi a munkához szükséges igényes szoftvercsomagok telepítését.
 • Erőteljes csomagok – A VPS tárolócsomagok elég nagy teljesítményűek lehetnek a nagyobb vállalkozások számára. Egyes szolgáltatók akár a legtöbbnél erősebb VPS-terveket is kínálnak, alacsonyabb szintű dedikált szervereknél.

Hátrányai a VPS Hosting

 • Értékesítés – Győződjön meg arról, hogy a választott szolgáltató nem árusítja túl erőforrásait. Rengeteg olyan host szolgáltató van ott, amelyek túl sok fiókot tárolnak ugyanazon a szerveren, feltételezve, hogy egyikük sem haladja meg a korlátozásokat. Ez negatív hatással lehet a szerver összes felhasználójára, ezért ügyeljen arra, hogy kerülje a túlzsúfolt szervereket, ha azt akarja, hogy webhelye olyan gyors legyen, mint amilyennek lennie kellene..
 • Korlátozott erőforrások – A VPS-tervek nem olyan erősek, mint a dedikált tervek, és több erőforrásra lehet szüksége, hogy továbbra is használhassa azt, amikor webhelye növekedni kezd. Sajnos csak korlátozott mennyiségű erőforrást adhat hozzá, és ez végül arra készteti Önt, hogy váltson egy dedikált szerverre.
 • A testreszabás hiánya – A VPS-sel határozottan több testreszabási lehetőség érhető el, mint a megosztott tárhelynél, de nem annyira, mint egy dedikált szervernél. Ön egy meghatározott szoftverhalmazra korlátozódik, amely telepíthető, és a szolgáltató nem engedi meg, hogy túlmenjen ezen.
 • Biztonsági kérdések – A hipervizor a szoftverösszetevő, amely biztosítja, hogy az összes felhasználót megfelelően elkülönítsék a szerveren. Sajnos, ez szintén gyengeség, mert ha az egyik virtuális gépet vírus érinti, akkor megkerülheti a hipervizort, és a szerver összes többi felhasználói fiókját befolyásolhatja. Ez ritkán fordulhat elő, de ennek ellenére nem lehetetlen, és ezt meg kell jegyezni.

Miért válassza a VPS tárhelyet??

Ha nem számít arra, hogy több százezer ember látogatja meg webhelyét havonta, akkor biztosan jobb ötlet a VPS igénybevétele. A dedikált szerverek csak akkor gyorsabbak, ha nagy a forgalom az Ön webhelyén, különben a VPS még jobb teljesítményt nyújt. A VPS jó helyettesítő lehet abban az esetben, ha növekvő vállalkozása van, amely jelenleg nem engedheti meg magának dedikált szervert.

Valójában a VPS hosszú távon optimális a legtöbb online vállalkozás számára. Ez nem csak olcsóbb, hanem lehetővé teszi a weboldal egyszerű beállítását a szolgáltatók által általában kínált szolgáltatások rengetegének köszönhetően. A root hozzáférés a legtöbb VPS-tervben is engedélyezve van. Ha összehasonlítja a megosztott tárhely szolgáltatással, a VPS nyilvánvalóan több erőforrást biztosít, és az árakban nincs jelentős különbség.

A növekvő vállalkozások számára erősen ajánlott a VPS. Rugalmassága lehetővé teszi, hogy elindítson egy nagyon alapvető VPS tervvel, és egészen felméretezze. Időnként frissítheti a VPS-jét arra a pontra, ahol több erőforrást biztosít, mint egy dedikált szerver. Ha nem kell egy dedikált szerver által biztosított biztonság és vezérlés, akkor a jövőben esetleg nem is kell aláírnia egyet.

Nagyon ajánlom az InMotion Hosting szolgáltatást, ha megbízható VPS-tárhely-tervet keres.

Kérjük, olvassa el az InMotion áttekintést további részletekért.

Mi az a dedikált szerver??

Dedikált szervernek hívják azért, mert a gépet a saját személyes felhasználására szánják. Nincsenek korlátozások, így a gépben rendelkezésre álló összes hardvert használni kell, és ez lehetővé teszi a szükséges hostolási környezet létrehozását a konfigurációs lehetőségekhez való teljes hozzáféréssel. Amellett, hogy a legmagasabb szintű irányítást biztosítja, mindig van egy technikai támogató csoport, amely gondoskodik a szerver optimalizálásáról és megfelelő működéséről.

Ha azonban inkább hozzáértő felhasználó, akkor a teljes rendszert magad kezeli, a biztonsággal, a frissítésekkel és az optimalizálással gondoskodva. Egy dedikált szerver kiválasztása azt is jelenti, hogy a webhelyet legmodernebb hardveren futtathatja, és nem oszthatja meg más felhasználókkal. Költségvetésétől függően kiválaszthatja a RAM, a tárolás és a CPU kombinációját, amely leginkább megfelel az Ön igényeinek.

mi-is-dedikált szerver

A szerver root hozzáférésének köszönhetően telepítheti a választott operációs rendszert és bármilyen mennyiségű kiegészítő szoftvert. Nyilvánvaló, hogy a dedikált szerverek a legdrágábbok, mivel fizetnie kell egy teljes gépért, amely szinte mindig erősebb, mint a legerősebb VPS tervek. Ezenkívül a dedikált szerverek biztonságosabbak, mint a VPS-ek. A VPS használata veszélyes lehet, mert ha egy felhasználó vírust kap, akkor a kiszolgáló összes többi felhasználóját érintheti.

A dedikált tárhely előnyei és hátrányai

A dedikált szerver minden bizonnyal a legerősebb lehetőség a webtárhelyről. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenkinek ajánlanánk. Van néhány kulcsfontosságú tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor megpróbálja kitalálni, hogy a webhelyére dedikált szervert vagy VPS-t válasszon-e. Szerencsére segíthetünk egy szép listán, amely bemutatja a dedikált tárhely legfontosabb előnyeit és hátrányait. Kezdjük a profikkal:

A dedikált tárhely előnyei

 • Teljesítmény és teljesítmény – Ha dedikált szervert választ, ez azt jelenti, hogy a lehető legerősebb hostolási lehetőséget szeretné. Ez a legjobb választás azok számára, akik maximális teljesítményt akarnak a saját webhelyükhöz. Az Ön igényeinek megfelelő dedikált szerver kiválasztásával garantálja, hogy nincs szükség frissítésre, és a munkaterhelés is sokkal kiszámíthatóbb lesz
 • Ez exkluzív – Kihasználhatja egy 100 százalékos kiszolgáló előnyeit. A dedikált szerverek személyes használatra készültek, tehát a szolgáltató biztosítja, hogy a felhasználók ne osszák meg azokat.
 • Vezérlés és testreszabhatóság – A dedikált szerver lehetővé teszi a tárhely környezetének testreszabását. Ez garantálja a teljes irányítást is, azaz bármikor újraindíthatja a gépet, és telepíthet minden olyan szoftvert, amely root hozzáféréssel rendelkezik. Ez megnyitja az ajtót a sok testreszabási lehetőség számára, mindaddig, amíg olyan szoftvert telepít, amelyet a szerver hardvere képes kezelni.

Hátrányok a dedikált tárhely

 • Ez drága – Azoknak, akik feliratkoznak egy dedikált szerverre, havonta sok pénzt kell költeniük. Lehet, hogy vállalkozása számára jobb lenne egy dedikált szerverrel, de először is feltétlenül el kell érnie azt a pontot, amikor elegendő jövedelmet generál az ilyen típusú hosting szolgáltatásokhoz. Addig is mindig jó ötlet befektetni a VPS-be.
 • Nem ajánlott kezdőknek – Természetesen megkeresheti a menedzselt tárhelyet, amikor egy külön tervre iratkozik fel, de ez egy nagyon drága szolgáltatás. A dedikált szerver teljes kihasználása az egyetlen módszer, ha azt saját kezűleg kezeli, vagy a csapat egyik tagját hozzárendelte kezelésére. Ha senkinek nincs komoly műszaki ismerete a csapatodban, akkor jobb, ha a VPS-t választja, mert ez harc lesz.

Miért válassza a Dedikált tárhely szolgáltatást??

Válasszon egy dedikált szervert, ha speciális hardvert és szoftvert kíván a webhelyéhez. Másrészt a szoftver telepítéséhez és a szerverkörnyezet megfelelő konfigurálásához bizonyos tapasztalatokra van szükség a kiszolgálókezelésben. Ha átlagosan 500 000 látogató van a webhelyén, akkor ajánlott egy külön terv kidolgozása.

A dedikált szervereknél győződjön meg arról, hogy néhány ember készen áll arra, hogy műszaki személyzetként dolgozzon az Ön számára. Rengeteg olyan feladat van, amelyek bizonyos hozzáértést igényelnek a szerver optimalizálása és karbantartása szempontjából. Dedikált szerverek készültek hatalmas médiafájlok tárolására. Ezek csak akkor működhetnek megfelelően, ha elegendő tárhely és sávszélesség van.

Egy ilyen kiszolgálóval rengeteg feldolgozási teljesítményre lesz lehetősége. Ha tonna háttér-alkalmazást és szkriptet akar futtatni, akkor biztosan kihasználhatja azt. Mind a webhely forgalma, mind a médiafájlok a kiszolgáló sávszélességén támaszkodnak, tehát ha ezek mindegyike nagy, akkor egy dedikált szerver feltétlenül szükséges.

A LiquidWeb az én legfontosabb ajánlásom, ha a dedikált szerver tárhelyről van szó.

Ezenkívül olvassa el a Liquid Web áttekintésünket, hogy további információt kapjon a cégről.

Következtetés

A lényeg az ár és a teljesítmény közötti egyensúly megtalálása. Először el kell döntenie, hogy mennyit költene a tárhelyre. Ezután a webhely forgalmának, tartalmának és a webhelyével összességében elérendő céloknak megfelelően meg kell becsülnie, mennyi energiát, biztonságot és milyen szolgáltatásokat igényel.

Legtöbbször azt kapják, amit fizetnek, de vannak olyan szolgáltatók is, amelyek kevesebbet fizetnek a pénzedért. Ezért kell kutatnia és megtalálnia azokat a szolgáltatókat, amelyek túlnyomórészt pozitív vásárlói véleményeket kaptunk. Soha nem baj lehet az ipar legnagyobb nevével, de vannak rejtett drágakövek is.

Ne feledje, hogy egy jó társaságnak ügyfélszolgálatot is kell nyújtania, amelyre a nap 24 órájában támaszkodhat. Ezenkívül az egyik szolgáltatónak más a célközönsége, mint a másiknak. Ne felejtsen el kiválasztani egy olyan webtárhely-csomagot, amely olyan szolgáltatásokkal szolgál, amelyek valóban szükségesek a webhelyéhez. Ellenkező esetben csak a pénz pazarlása lesz.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map