PHP vs Java – melyiket kell használni a következő projektnél?

php vs java


Egyesek szerint a Java összehasonlítása a PHP-vel valójában nem helyes, mivel a Java általános célú programozási nyelv, míg a PHP egy szerveroldali szkriptnyelv. De egyébként megpróbáljuk megtenni, mert manapság ez a kettő a legnépszerűbb programozási nyelv az interneten, és ezek képezik a dinamikus web nagy részét..

A PHP és a Java egyaránt keretek a webes alkalmazások létrehozásához.

Minden programozási nyelvnek megvan a maga erőssége és gyengesége, és nem lenne igazságos bejelenteni, hogy melyik nyeri a másikot. Mégis, ha összehasonlítjuk őket, akkor hangsúlyt fektetünk mindegyik előnyeire és hátrányaira, lehetővé téve számunkra, hogy sokkal világosabb képet kapjunk arról, hogy melyik a legmegfelelőbb a következő projektjéhez..

Tehát további beavatkozás nélkül lássuk, hogyan hasonlítják ezek a kettő egymást!

Egy kis történelem

Mindkét Jáva és PHP 1995-ben hozták létre.

A Java a Java platform részeként jött létre, amelyet eredetileg a böngészőn belüli alkalmazások és kliens szoftverek létrehozására terveztek. Most a programozási nyelv sok webes alkalmazás létrehozásához.

A PHP-t viszont szigorúan az internetes és szerveroldali szkriptek számára hozták létre. Azt szánták, hogy beágyazzanak a HTML oldalakba, és dinamikus weblapokká tegyék őket. 5 különböző verzión keresztül fejlesztették ki, és elérte a PHP 5-et, a PHP 6 fejlesztés alatt áll. Ingyenes, és különösen könnyű megtanulni és használni.

Mi a PHP??

A PHP (Hypertext Processor) egy programozási nyelv és tolmács, amelyet nyílt forráskódú szerveroldali szkriptekhez és általános célú programozáshoz fejlesztettek ki..

Mindenki számára szabadon elérhető, és a legtöbbször Linux webszerverekön használják. A PHP az emberek programozási nyelvének nevezhető, mivel mindenki szabadon használhatja!

A PHP előkészítette az utat a dinamikus webhelyek számára, ahogyan ma ismerjük őket. Enélkül csak statikus HTML weboldalakat néznénk meg.

A PHP használata szintaxis szempontjából hasonló a C-hez és a C ++ -hoz. A PHP általában a HTML-beágyazva van egy weboldalon. Mielőtt a felhasználó megjelenítheti a kért weboldalt, a webszerver feldolgozza a PHP szkriptet, és visszaadja a szkriptben végrehajtott műveletek eredményeit. Ez helyet ad a dinamikus weboldalaknak, mint a megjelenített szövegek, képek vagy bármilyen más információ a weboldalon.

Egy HTML weboldal, amely tartalmaz PHP szkriptet is, a .HTML kiterjesztése megváltozott .PHP.

Ezért a PHP számos webes keret és webtartalom-kezelő rendszer alapja. Az internet-technológiák és az e-kereskedelemmel kapcsolatos webhelyek egyre növekvő számával a PHP egyre nagyobb jelentőségű. A legtöbb célra felhasználható, mert mindent megtehet, amelyet más webes technológiák megtehetnek. Széles körben használják nagyon hatékony webhelyek fejlesztésére.

Jelenleg a PHP 82,6% -a részesedik az interneten. Ez a szám önmagáért beszél. Ha helyesen írja be a kódot, a PHP lesz a leghatékonyabb webes nyelv, amelyet használhat.

A PHP előnyei

 • Nyílt forráskódú (ingyenes)
 • Könnyű megtanulni
 • Rengeteg támogatással rendelkezik
 • Rengeteg dokumentációja van
 • Hatékony kódolási nyelv

Mi a Java?

A Java népszerű és túlzottan használt általános célú, magas szintű, kifogásközpontú programozási nyelv.

A Java nagyon hasonló a C ++ programozási nyelvhez, de sokkal egyszerűbb. Egyszerűen azt értjük, hogy ez egy osztályalapú, objektum-orientált programozási nyelv, amelyet a lehető legkevesebb implementációval készítettünk. Használható komplett alkalmazások létrehozására és fejlesztésére, amelyeket egyetlen számítógépen vagy a hálózaton is végrehajthatunk. Elosztható az ügyfelek és a kiszolgálók között egy hálózaton belül.

Ez egy robusztus programozási nyelv, mivel „egyszer írj és bárhol fut” alapon működik, ami azt jelenti, hogy a kód betartása után minden olyan platformon futtatható, amely támogatja a Java runtime környezetet. A Java programokat nem közvetlenül az operációs rendszer működteti; ehelyett a Java virtuális gépet (JVM) használják, amely számos platformon futtatható, mint például a Windows, a Mac OS és a UNIX.

A világhálóra jól alkalmazható sok olyan alkalmazás, kifejlesztett Java-kisalkalmazás, amelyet a Java-kompatibilis böngészők, például a Firefox és a Google Chrome használhatnak. A Java szoftver laptopokon, játékkonzolokon, adatközpontokon és akár tudományos szuperszámítógépeken is fut.

A Java a jól ismert mobil operációs rendszer, az Android kulcsa is. Az Android az összes alkalmazás alapja a Java nyelv.

A Java alapelvei

A Java programozási nyelv több okból is annyira széles körben elterjedt. A következő jellemzők játszottak jelentős szerepet annak sikerében.

A Java programok hordozhatóak egy hálózaton belül

Miután a Java program forráskódját bájtkódra fordították, azt a számítógépes hálózat bármely kliensére vagy szerverére át lehet helyezni. A Java virtuális gép (JVM) ezt a bájtkódot olyan kódra értelmezi, amelyet a számítógépes hardver futtat.

Robusztus kód

Ennek a hordozhatóságnak az egyik oka az, hogy a Java nem hoz létre hivatkozásokat semmilyen adatra. Ez azt jelenti, hogy nem használ az operációs rendszerben vagy más alkalmazásban tárolt adatokat.

Objektumorientált programozás

Az objektumoknak az az előnye, hogy egy objektumok egy bizonyos osztályába tartoznak, és ugyanazt a kódot öröklik, ami az adott osztályra jellemző.

Az almaták rugalmasak

Mivel a műveleteket nem az ügyfél eszközén, hanem egy kiszolgálón hajtják végre, az Appletek nagyon gyorsan futhatnak.

A Java előnyei

Szinte lehetetlen feladat felsorolni az összes előnyeit, amelyeket a Java kínál, ezért röviden rövidítjük.

 • Könnyen létrehozható újrafelhasználható kód
 • Könnyű megtanulni
 • A platformoktól független
 • Objektum orientált
 • Robusztus kód

Főbb különbségek a PHP és a Java között

Dokumentáció

A PHP igazán jó dokumentációval rendelkezik hivatalos és harmadik fél webhelyein. A legújabb PHP frissítés sok változtatást hozott, javítva a magot, valamint a dokumentációt is.

A Java-nak van néhány jól definiált központi könyvtára is, amelyek segítenek a felhasználók számára. Ezek megfelelnek a minőségi előírásoknak, és részletes információkat nyújtanak a nyelv minden figyelemre méltó aspektusáról.

Gépelés

A Java statikus gépelésen alapul, ami azt jelenti, hogy a változóknak deklarált típusnak kell lenniük, míg a PHP dinamikus gépelést használ. Ez azt jelenti, hogy a változók felveszik az érték típusát, amely jelenleg benne van. Képesek megváltoztatni típusát annak érdekében, hogy kielégítsék a hallgatólagos átváltásokat és az öntéseket.

A Java és a PHP közötti elsődleges szerkezeti különbség a gyengén vagy erősen gépelt nyelvek közötti különbség.

A PHP gyengén gépelt nyelv, mivel sokkal rugalmasabb és támaszkodik a programozó „józan észére”, amikor egy feladathoz közeledik. A PHP 7 verzióban óriási javulás történt a gépelés támogatása terén.

A Java azonban erősen gépelt nyelv, ezért a programozónak kifejezett szándéknyilatkozatait kell használnia annak működéséhez. Nyilvánvaló elvárásai vannak a kód írására, és ha ezek nem teljesülnek, akkor a fordító nem futtatja a programot, amíg a probléma megoldódik.

Web és infrastruktúra

A PHP egyszerűen a legalapvetőbb formában telepíthető, de a mindennapi fejlesztőnek továbbra is keretet kell használnia néhány alapvető infrastruktúra-szolgáltatás létrehozására az alapvető PHP-értelmező felett..

Érdekes módon a Java keretrendszere hasonló. A Javanak sokkal kevesebb natív funkciója van, amelyek beépülnek a nyelvébe, és nem túl szigorúan orientált az interneten.

PHP vs. Java – Ki nyeri?

Sokan azt mondanák, hogy az egész a programozó preferenciájától függ, mivel mind a Java, mind a PHP rendelkezik a legfontosabb előnyökkel, és mindkettő nagyon erős. De sok ember azt is elmondja neked, hogy a PHP sokkal jobb választás, és helyesen. Ennek oka van, hogy a PHP az Internet részesedésének 82,6% -át teszi ki. De a PHP választásának fő oka a fejlõdés puszta sebessége.

Az alkalmazások sokkal gyorsabban fejlődnek, és a PHP-nek általában kevesebb kérdése van, ha megosztott tárhelyen használják, ez költséghatékonyabb megoldást jelent. Míg a Java egy dedikált szerveren működik a legjobban, ez sokkal költségesebbé teszi.

A fent említett dolgok azt jelentik, hogy az egyiket inkább a másikkal szemben szeretnéd előnyben részesíteni? Vagy kerülje a Java használatát? Egyáltalán nem.

Ennek ellenére a PHP-t könnyebb újjáépíteni, mint a Java-t, és költséghatékonyabb is. A PHP használata nem kerül semmibe, bár a Java egyes szolgáltatásaiért fizetnek. A Java fejlesztők azonban képesítést szerezhetnek, amely sokkal könnyebben lehetővé teszi számukra a földeket, míg a PHP nem kínál semmiféle képesítést.

Röviden, mindkettőnek megvan a megosztott előnyei és hátrányai, így a választásod attól függ, hogy mely előnyöket szeretné kiaknázni ebből a két programozási nyelvből.

A Java sokkal megbízhatóbb választás lehet, ha bonyolult fejlesztési feladat van, amelyhez professzionális fejlesztőket kell kezelni. A pontosan meghatározott szabványoknak köszönhetően a fejlesztők csoportjai sokkal könnyebben és hatékonyabban végeznek munkát.

A PHP viszont inkább elérhető a friss fejlesztők számára. Jól működik magánszemélyek vagy csoportok számára a saját meghatározott kódolási szabványokkal, és egyszerű funkciókkal rendelkező alkalmazások létrehozásakor.

Hasonló összehasonlítások

 • PHP vs HTML
 • PHP vs Node.js
 • PHP vs Ruby on Rails
 • PHP vs Python
 • PHP vs ASP.NET
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map