Optimalizálnia kell webhelyét a hangalapú kereséshez?

hang-kereső optimalizálás


Az általunk használt technológiák gyorsan fejlődnek. Nemrégiben sokan meghökkenték, ha okostelefonjuk van egy hely megnézésére, ötletek keresésére vagy a feladat elvégzéséhez szükséges információk megtalálására. Most 65% -kal több ügyfél keres online információt, mint néhány évvel ezelőtt. Helyi vállalkozásokat keresnek, valamit, amit láttak vagy hallottak, és útmutatásokat, amelyek segítenek számukra konkrét feladatok végrehajtásában.

Annak ellenére, hogy mindannyian továbbra is erősen gépelnek, a keresőmotorok új korszaka közeledik. A Google AI, Siri és Alexa kifinomultabbá válásával sok új lehetőséget kínálunk a keresés során. Az emberek lazábbá válnak, és a telefonján történő gépelés nem mindig a legkényelmesebb dolog. Tehát természetes, hogy az emberek inkább a hangjukat használják a keresési eredmények felidézésére, mint az idő pazarlására a gépeléssel.

2017-ben a Google szerint a keresések kb. 20% -át hangos kereséssel hajtják végre. 2018-ban ez körülbelül 30%. Számos elemző társaság kijelentette, hogy 2020-ra az összes keresés kb. 50% -át hangon fogják végezni. Ez azt jelenti, hogy a hangkeresés vitathatatlanul gyorsabban és gyorsabban növekszik. Ez egyszerűen egy sokkal gyorsabb és kényelmesebb keresési módszer, és láttuk, hogy a sebesség és a kényelem a mai technológiák célja.

Bár a hangkeresés semmilyen módon nem teljesen működőképes; még mindig kissé ügyetlen a különböző nyelvjárások felismerésekor, de folyamatosan fejlődik. Valójában nagyon okos, és azzal, ahogy fejlődtek, nem állíthatják meg ezt a forradalmat.

Ideje áttekinteni a tényeket és megnézni, miért lenne fontos neked, nekünk és mindenkinek kezdje el optimalizálni webhelyét a hangkeresés érdekében.

Az emelkedő trend

A Google nem tesz közzé pontos információkat rendszeresen, így még mindig nehéz kitalálni, pontosan hányan használják a hangalapú keresést. Biztosak lehetünk azonban abban, hogy a trend növekszik, és az emberek mindig elmennek azzal, ami kényelmesebb. Elég hamar a keresések nagy részét hangon fogják végezni.

A Location World szerint 2016-ban a felnőttek megdöbbentő 40% -a használja a hangos keresést minden nap. Tehát nem tagadható, hogy a hangalapú keresés a tetejére emelkedik. A hangfelismerő rendszerek egyre kifinomultabbá válnak. Nagyon valószínű, hogy a legtöbb digitális eszközünket a hangunkon keresztül ellenőrizzük. Mivel a digitális asszisztensek sokkal gyorsabban hajtják végre a hangkeresést, továbbra is több embert hívnak fel a rendszer használatának megkezdésére. Mivel a hangos keresés használata „normálisabbá” válik, csak a lakosság nagyobb része kezdi használni.

Az intelligens hangszórók hatása

A Google-nak és az Amazon Echo-nak köszönhetően az intelligens hangszórók erőteljes hatást gyakoroltak a hangkeresési forradalomra. Ezek az intelligens hangszórók kizárólag a hangutasításokra támaszkodnak. Lassan, de folyamatosan kondicionálják az embereket, hogy megoldják problémáikat és kérdéseikre hang alapú keresési lekérdezésekkel válaszolnak. Ez csak tovább növeli a hangkeresés növekvő tendenciáját.

A hangalapú keresés megváltoztatja a SEO-t

Semmilyen forradalom nem jár a változás intenzív törekvése nélkül, és sokat kell alkalmazni ahhoz, hogy a hangkeresés népszerűbbé váljon. Íme néhány, a hangkeresésnek a legerőteljesebb hatása a keresőmotor világában.

A csak audio interfészek debütálnak

Az intelligens hangszórók lehetővé teszik az információk felfedezését, termékek vásárlását, a weboldalakkal és más interfészekkel való interakciót egyszerűen a hangjuk parancsával. Ez azt jelenti, hogy a vizuális médiumok értéke folyamatosan csökken. Sokkal könnyebb lesz hangosan beszélni a számítógéppel, mint böngészni egy webhelyet. Amint ez megtörténik, az a mód, ahogyan az információkat közönségünknek bemutatjuk, teljesen megváltozik. Teljesen új struktúrákat kell kidolgoznunk.

Nagyobb verseny a legjobb pozíciókért

Annak ellenére, hogy rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a keresési lekérdezés megválaszolására, a digitális asszisztensek általában a legfelső pozícióból származó válaszokat adják meg. Ez még nagyobb nyomást gyakorol a SEO-ra, mivel arra törekszenek, hogy a Google keresési eredményeinek tetejére kerüljenek.

A keresési lekérdezések bonyolultabbá válnak

A felhasználóknak nem kell előre megfontolni, hogyan alakítják ki a keresési lekérdezéseket. Nem kell gondolniuk, mely kulcsszavakat használják. Mindaddig, amíg még távolról érthető kérdést tesznek fel, jó választ kapnak.

További helyi eredményekre lesz szükség

Az emberek vezetés közben is képesek lesznek helyi keresésekre. Általában a hangalapú keresésre támaszkodnak útközben. A hangalapú keresés lehetővé teszi számukra egy adott áruház megtalálását és az abban való navigálást anélkül, hogy telefonját meg kellene érintniük. Ez sok helyileg összpontosított keresési lekérdezést fog vezetni. A Google és más keresőmotorok sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek a helyi eredményekre.

Az interakciók rövidebbek lesznek

A hang alapú keresések rövidek, és természetüknél fogva nem alkalmasak hosszú interakcióra. Gyorsan megtalálhatja a filmben látott színész nevét, vagy az Ön közelében lévő éttermeket. Ahogy az interakciók sokkal rövidebbek lesznek, a webhelyeknek sokkal kisebb ablaka lesz, hogy benyomást keltsenek a felhasználókra.

Hogyan profitálhat a hangalapú keresésből?

Annak érdekében, hogy élvezhesse a hangkeresésekhez való hozzáférés előnyeit, a technológiát a lehető leghamarabb be kell vezetnie. Versenyed nagy része már vele dolgozik. Az interneten még mindig sok ember tagadja azt a tényt, hogy a társalgási keresési lekérdezések az internet jövője lesznek.

Használjon hosszú farok kulcsszavakat

A hosszú farok kulcsszavak használata az egyik legfontosabb SEO stratégia, még akkor is, ha webhelyének semmi köze nincs a hangos kereséshez. Az Internet-felhasználók nem olyan sok rövid kulcsszót használnak. Ehelyett sokkal közvetlen kérdéseket tesznek fel, és közvetlen és releváns válaszokat keresnek rájuk. Itt játszik szerepet a hosszú farok kulcsszavak használata. Mivel a hangalapú keresés társalgási jellege hosszabbítja a lekérdezéseket, a jobb hosszú farok kulcsszavak használata növeli annak esélyét, hogy jobban rangsorolja a keresőmotor oldalait.

Dolgozzon a helyi hangalapú keresésen

Az emberek leggyakrabban helyi vállalkozásokat keresnek. Az új eszközök belső keresést végeznek annak érdekében, hogy megtalálják a legjobb vállalkozásokat az általuk keresett kategóriában. Íme néhány módszer a webhely rangsorolására a helyi hangkeresésben.

 • Győződjön meg arról, hogy helyes-e az információ – Gondoskodjon róla, hogy minden elérhetőségi adata minden platformon pontosan megegyezzen és teljesen pontos legyen. Ha az egyik platformon van egy régi cím, akkor ez sértheti a rangsorolást. Legyen lehetőleg leíró, amikor körvonalazza vállalkozása kategóriáit.
 • Vegye fel vállalkozását – Vállalkozását fel kell tüntetni minden nagyobb online üzleti vállalkozásban. Ennek jelen kell lennie a Bing Helyek, az Apple Maps, a Yelp és a Google Cégem szolgáltatásban. A legfontosabb eszközök az összes adatot begyűjtik ezekből, tehát mindenkinek jelen kell lennie.
 • Rengeteg véleményt kap – Nagyon fontos szerepet játszik az, hogy ügyfelei megvizsgálják vállalkozását, és jó rangot szerezzen vállalkozása számára. Természetes, hogy az embereket vonzza egy olyan vállalkozás meglátogatása, amely számos véleményt tartalmaz.

Keresse a hosszú farok kulcsszavait

A hangalapú kereséshez fontos, ha beszélgetőbb hangot ad a webhelyén. A felhasználó a lekérdezések során nem használ egyetlen kulcsszót; inkább beszélgető lesznek. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kulcsszavait hosszú farokú kulcsszavakká kell váltania. De ez azt jelenti, hogy ezeket apró módon kell végrehajtania. Indítson el egy új GYIK oldalt, ahol részletesebb információkat nyújt bizonyos témákról. Készítsen tartalmat ehhez informális hangjelzéssel, és fontolja meg, hogy a közönség általában hogyan beszél, hogy tartalma megfeleljen hangzásuknak.

Ne feledje azt is, hogy az emberek nem beszélnek úgy, ahogy írják. Tehát duplázza meg a természetes beszédminták használatát. A keresőmotorok hamarosan fel tudják venni az emberek természetes beszédmintáit és felismerik azokat.

Még nagyobb hangsúlyt helyez a mobiltelefonra

A mobil eszközök elképesztő népszerűsége egyáltalán nem jelent hírt. A hangkeresés megjelenésével azonban a mobil egyre relevánsabb, mint valaha. Mivel az összes keresési lekérdezés több mint 50% -át mobileszközön hajtják végre, fontos, hogy egy konkrét hangalapú keresés kontextusára törekedjen, hogy javítsa SEO-ját.

A mobiltelefon az asztali számítógép előtt áll, függetlenül attól, hogy milyen online jelenlétét kíván építeni. Mivel a hangalapú kereséseket útközben, mobil eszközökről végzik, fontos, hogy tartalmát azokra a készülékekre optimalizálják, amelyek.

Próbálja ki a Google-t mobilbarát teszt és nézd meg, mit kapsz vissza belőle. Meg fogja mondani, hogy az oldal mennyire rangsorolódik a mobil keresések szempontjából.

Következtetés

Az internet változik, és az Ön webhelyének és stratégiájának együtt kell változnia. Sokat kell felkészíteni a jövőben, és valódi kihívássá válik, mivel még mindig nem tudjuk pontosan, hogy a hangkeresési forradalom milyen változásokat fog hozni. De tudjuk, hogy feltétlenül szükség lesz arra, hogy újragondolja hirdetési játékát, és azt, ahogyan szeretné elérni az új ügyfeleket. Néhány lehetőség megnyílik, mások pedig megszűnnek. Az előkészítéshez mindössze annyit kell tennie, hogy optimalizálja a webhelyet a hangalapú kereséshez, amennyire ez jelenleg lehetséges.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map