Milyen típusú web hosting tervre van szüksége?

milyen típusú web hosting tervre van szüksége


A webtárhely mindenki számára szükségessé válik egy webhely birtoklására, de mivel az e-kereskedelmi webhely tárhelyi igényei nagyon különböznek egy kis blogétól, a tárhelyipar számos különféle tárhelyi lehetőséget kínál az esetlegesen felmerülő összes tárhelyi igény kielégítésére..

Ha kiválaszt egy olyan hostingtípust, amely nem felel meg a webhely követelményeinek, akkor a teljesítménygel kapcsolatos problémákkal, az lassú oldalak betöltése, leállásokkal és sok frusztrációval kell küzdenie. Nagyon függ attól, hogy milyen típusú hostolási tervet választ, ezért fontos, hogy elejétől kezdve minél jobban értékelje igényeit. A tárhelyi terv túlméretezése azonban pénzügyi szempontból problémákat okozhat – túl sok felhasználatlan forrással lényegében pénzt dob ​​ki az ablakon, olyan pénzt, amelyet könnyen befektethet online üzleti vállalkozásának egyéb aspektusaiba..

Mielőtt elrendezne egy tárhely-tervet, szánjon időt arra, hogy ismerkedjen meg az iparág különféle tárhely-ajánlataival, és szűkítse le választásait a ténylegesen szükséges webtárhely-típusra:

Közös tárhely

A megosztott tárhely a legalapvetőbb típusú tárhely, amelyet bármely tárhely-szolgáltató kínál. Valójában a megosztott tárhely olyan gyakori, hogy számos tárhelyszolgáltató cég kizárólag a megosztott tárhely-tervek kínálására szakosodott.

Egy megosztott tárhelyfiókban az Ön webhelye megosztja egy adott szerver erőforrásait más, ugyanazon a szerveren található webhelyekkel. Ez potenciálisan a webhelyek teljesítményével kapcsolatos problémákat okozhat, ha más szomszédos webhelyek túl sok felhasználják a megosztott erőforrásokat, azonban a megbízható tárhelyszolgáltatók figyelemmel kísérik az erőforrások felhasználását, és felfüggesztik vagy gördítik azokat a fiókokat, amelyek folyamatosan túl sok erőforrást használnak fel, és úgy határoznak, hogy frissítik egy tervre, jobban megfelelnek webhelyük igényeinek.

Kapcsolódó: A 10 legjobb olcsó webtárhely-szolgáltató listája

A korlátlan vagy nem mérlegelt tárhely-tervek az új iparági szabványok a fogadó cégek számára, néhány kivétellel – pl. Kicsi narancs, ahol az összes megosztott terv korlátozott – a legtöbb tárhely szolgáltató korlátlan lemezterületet és sávszélességet kínál, ami azt jelenti, hogy nem számláznak Önnek a felhasznált lemezterület vagy sávszélesség alapján. Ezen korlátlan tervek forrásai egy bizonyos küszöbön vannak korlátozva, amelyet a fogadó cég rendes felhasználásnak tekint. Amíg webhelyének használata nem éri el ezt a küszöböt, valószínűtlen, hogy bármilyen problémával szembesül.

Amikor webhelye elkezdi felhasználni a túl sok memóriát és a CPU-erőforrásokat, ez egyértelműen azt jelzi, hogy meghaladta a megosztott tárhely-tervét. A megosztott tárhely alkalmas kis és közepes méretű, alacsony forgalmú, alacsony processzor- és memóriafelhasználású webhelyekre.

Virtuális magántulajdon

A VPS a kiindulópont a dedikált erőforrások birodalmához. A virtuális magánhelyiség olyan dedikált erőforrásokat biztosít, amelyeket csak az Ön webhelyére rendelt el, de a webhely az adott kiszolgálón lévő többi VPS-fiókkal együtt fog futni; ezeket a számlákat egymástól elkülönítve tartják, és nem befolyásolják egymás teljesítményét.

A VPS-terv nem csak több erőforrást és hatalmat biztosít, hanem nagyobb ellenőrzést biztosít a szerver felett is root hozzáféréssel, lehetőséget biztosít az egyedi szkriptek és alkalmazások futtatására. A VPS tervei menedzselt és irányítatlan formában készülnek. A kezelt VPS-tervek azok számára szólnak, akiknek nincs ismerete a kiszolgálók kezelésére, míg a nem kezelt VPS-tervek azok számára készültek, akiknek speciális webhelyeket kell üzemeltetniük, amelyek nem használnak ipari szabványú megoldásokat.

A kezelt VPS-tervek többet fizetnek, mint a nem kezelt tervek, mivel ezek tartalmazzák a szerver biztonságát, a frissítéseket, több licencet (például a cPanel licencet) és sok más funkciót, amelyek nem tartoznak a nem kezelt tervekhez.

A VPS-tervek akkor alkalmazhatók, amikor több erőforrásra van szüksége, mint amennyit a megosztott tárhely-terv kínálhat, de még nem kell megtennie a nagy fegyvereket (dedikált tárhely), root-hozzáférésre van szüksége a szerverhez, vagy a webhely olyan adatokat tartalmaz, amelyek nem engedélyezett megosztott tárhelyen.

Fél-dedikált tárhely

A félig elkülönített tárhely nem olyan vadon népszerű, mint a megosztott tárhely vagy a VPS tárhely, jó választás azok számára, akiknek valamivel több erőforrásra van szükségük, mint amit a tipikus megosztott tárhely tervek kínálnak, de nem hajlandók fizetni a VPS tervért.

A félig elkülönített tárhely használatával továbbra is a megosztott tárhely területén jár, azonban sokkal több erőforráshoz fér hozzá, mivel a szerver erőforrásai jelentősen kevesebb fiókra oszlanak el..

Hacsak nincs igazán szüksége a VPS vagy a dedikált tervek által kínált extra ütésre, frissíthet egy félig elkülönített tárhelyi tervre, és így alacsonyabb költség mellett élvezheti a jobb teljesítményt.

Dedikált szerverek

A dedikált szerver a legjobban teljesítő terv, amelyet a tárhely ipar nyújthat, ha szükséges, a Szent Grál tárhely. Amint a neve is sugallja, egy dedikált szerver egy teljes szerver, amelyet kizárólag az Ön webhelyére szánnak. Nem csoda, hogy a dedikált tárhely egyúttal a hosting cégek által kínált legdrágább terv.

Szüksége lehet erre a típusú webtárhely-tervre, ha olyan összetett alkalmazások futtatását tervezi, amelyek sok erőforrást igényelnek, ha nagy forgalmú webhely van, vagy több webhelyet szeretne üzemeltetni, ha érzékeny üzleti adatok tárolását tervezi. vagy nagyon biztonságos tárhely-környezetre van szüksége a nagy mennyiségű hitelkártya-fizetés feldolgozásához.

Csakúgy, mint a VPS-tárhely esetében, a kezelt / nem kezelt kettősség a dedikált szerverekre is vonatkozik, a kezelt dedikált szerverek drágábbak, mint a nem kezelt társaik..

Cloud tárhely

A felhőtárhely olyan új típusú tárhely, amely nem korlátozódik egyetlen kiszolgáló erőforrásaira, hanem kihasználja a teljes szerverhálózat erejét egy méretezhető és rugalmas tárhelyi környezet számára, amely képes lépést tartani a változó tárhelyével. igények. Redundáció, terheléselosztott kiszolgálók, biztonság és méretezhető erőforrások a felhőtárhely fő előnyei.

A tárhelyiparban egyértelmű elmozdulás mutatkozik a felhő-tárhely-szolgáltatások felé, különösen az alkalmazásfejlesztés területén, ahol a felhőtárhely-szolgáltatók, mint például a Microsoft Azure, az AWS és a Google Cloud Platform, óriási számítási teljesítményű innovatív tárhely-megoldásokat adnak hangot.

A felhő-tárhely különösen alkalmas azoknak a vállalkozásoknak, amelyek komplex vállalati szintű alkalmazásokat szeretnének építeni, vagy igény szerint skálázható host-szolgáltatást igényelnek. A felhőalapú hosting szolgáltatás teljesítményvezérelt tárhely-infrastruktúrát biztosít, amely minimalizálja a felesleges kiadásokat és kiküszöböli a hagyományos tárhely-paradigmák néhány korlátozását.

Speciális tárhely

A WordPress tárhely és a WooCommerce tárhely két példa a fogadási tervekre, amelyeket bizonyos platformok sajátosságaihoz optimalizáltak.

A kezelt WordPress tárhely különösen népszerű a weboldaltulajdonosok körében, akik a WordPress-t választják a webhelyük vagy blogjaik CMS-ként. A BlueHost WordPress optimalizált tárhely-tervei az aranyszabvány mindenkinek, aki biztonságos és teljesítő WordPress tárhelyi környezetet keres.

A WooCommerce optimalizált tárhelytervei olyan funkciókat kínálnak, amelyek az e-kereskedelem webhelyeinek különleges természetéhez szükségesek (SSL tanúsítványok, dedikált IP-cím, PCI-megfelelőség, webes alkalmazások tűzfalai, automatikus frissítések stb.).

Következtetés

A fenti tárhely-tervek egyike iránti döntését számos tényező befolyásolja, ideértve az Ön webhelyének profilját (pl. Blog / vállalati webhely / e-kereskedelem webhely), az Ön webhelyének kiadások nélküli működtetéséhez szükséges erőforrásokat és más speciális funkciókat (pl. cPanel, biztonsági mentések, tartalomszolgáltatási hálózat integrációja, root hozzáférés stb.), amelyet a webhely igényel. Bármelyik host társaság mellett dönt, vegye igénybe a szükséges támogatást, hogy kiegészítse a terv erőforrásait, vagy megkönnyítse a frissítést, ha ez a jövőben szükségessé válik..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map