Melyik a jobb blogplatform? WordPress vs Ghost.org

wordpress vs szellem összehasonlító áttekintés


A WordPress egy tartalomkezelő rendszer (CMS) platform, amely bármilyen típusú webhelyre létrehozható, a blogoktól, az online boltoktól, a fórumoktól a kezdőoldalakig, míg a Ghost.org egy nyílt forráskódú platform, amely blogokon történő cikkek közzétételére szolgál..

Ebben a cikkben összehasonlítom a legnépszerűbb blogolást és weboldalépítő platformot: WordPress, egy emelő, indító blogging szoftverre Szellem.

Bejegyzés

Ha a WordPress.org webhelyen nem szükséges regisztráció a CMS szerverre történő letöltéséhez és telepítéséhez, akkor a Ghost.org webhelyen regisztrációra van szükség, és be kell írnia e-mail címét, felhasználónevét és jelszavát, és ez kicsit is lehet frusztráló, mert nem kívánt e-maileket fog kapni, és ha több fiókot szeretne létrehozni otthoni, munkahelyi vagy egy barátjának, hogy a dolgokat elválasztja, ez eltarthat egy ideig.

Ár

A WordPress.org felügyeleti rendszer teljesen ingyenes, és még ingyenes témákat és bővítményeket is tartalmaz a Ghost.org-hoz képest, amely több csomagot kínál: az ingyenes, Forráskód nevű, Személyes költségek havonta 8 dollár, Speciális költségek havonta 24 dollár, Csapat költségei 80 dollár. havonta, és az üzleti vállalkozás havonta 200 dollárba kerül.

ghost web hosting árazás

Tárhely

Az interneten számos olyan webtárhely szolgáltató cég kínál speciális tárhely-csomagokat a WordPress számára, mint például a BlueHost, az árak havi 3,95 dollártól kezdődnek, miközben a Ghost.org saját hostot kínál a platformon együtt a fent említett árakkal.

Telepítés

A WordPress könnyen telepíthető a gazdagép Cpanel oldaláról a Fantastico használatával, amely néhány kattintással befejezi a folyamatot, de a Ghost telepítésre kerül, ha vásárol valamelyik host csomagot, vagy abban az esetben, ha önálló gazdagépet akar telepíteni, manuálisan kell telepítenie a Ghostot és ezt. nem könnyű.

Állapot

A WordPressnek nincs olyan állapotlapja, amelyik rendszerek működőképesek, mivel közvetlenül a saját szerveren fut, és nem kapcsolódik a hivatalos weboldalhoz, ahonnan letöltötte, összehasonlítva a Ghost-tal, amelynek az összes rendszere működőképes, mert A platform a hivatalos szerverein fut, így láthatja a Ghost.org, Ghost (PRO), Marketplace és CloudFlare szerverek állapotát, valamint a Ghost.org Uptime System Metrics és a Ghost (Pro) válaszidejét..

Közösség

Minden népszerű dolog vagy személy körül egy nagy közösség jelenik meg, és ugyanaz a WordPress, amely egy nagyszerű közösséggel rendelkezik, amely több száz weboldalt tartalmaz oktatóanyagokkal, tippekkel, trükkökkel, hackokkal, prémium és ingyenes témákkal és beépülő modulokkal, és még saját is van támogatási fórum és a pluginok és témák megjegyzés szakaszai a Ghost-hoz képest, amely csak támogató csoporttal rendelkezik.

Háttér kialakítás

Mind a WordPress, mind a Ghost minimális, tiszta irányítópultot tartalmaz, azzal a különbséggel, hogy a WordPress sötét témájú, míg a Ghost könnyű kialakítású.

Egyszerűség

A WordPress-szel nem használt emberek többsége úgy gondolja, hogy nem könnyű használni a platformot, ugyanakkor a Ghost könnyebb és egyszerűbb, ha csak 8 gomb található közvetlenül az olyan tevékenységekhez, mint az új üzenet vagy a tartalom megjelenítéséhez képest, a WordPress-hez képest, amely sok bonyolult lehetőségek, és ha telepít témákat és plugineket, akkor még több lesz.

Téma tervez

Még ha a WordPress Irányítópult bonyolultabb is, és alapvető kialakítású, a front-end számára készített témák többsége nagyon jól megtervezett és számos funkcióval rendelkezik, összehasonlítva a Ghost képeivel.

Rugalmasság

Mivel a WordPress-nek száz témája és beépülő modulja van, konvertálhat egy egyszerű, 4 oldalas céloldalt vagy blogot fórummá vagy akár online áruházmá, rengeteg funkcióval, míg a Ghost nem engedi meg az ilyen átalakításokat, mert csak blogokhoz készült.

Tartalomkezelés

A WordPress segítségével többféle cikket készíthet a szokásostól kezdve az egyediig, például portfólió, termék, beszámoló, munkatársak és így tovább, míg a Ghost nem nyújtja ezt a nagyon hasznos funkciót.

Tartalom előnézete

Mind a WordPress, mind a Ghost lehetőséget kínál arra, hogy a közzététel előtt megtekinthesse, amit írt, és a probléma az, hogy a WordPress programban a szerkesztõket szöveges szerkesztõrõl vizuális szerkesztõre kell váltani, és az utolsó nem túl pontos a Ghosthoz képest, aki két- ablaktábla rendszer, és élőben megmutatja, milyen változtatásokat hajtott végre.

Kép feltöltése

Egy kép feltöltéséhez a WordPress-ben meg kell kattintania a kívánt kép helyére, majd a kép gombjára kell kattintania, ki kell választania, hogy feltölti-e azt számítógépről, linkre vagy médiakönyvtárból, majd kiválasztja a képet, míg a Ghost-ban csak egy képanyagot kell elvégeznie a Markdown segítségével, és a drag and drop segítségével a kívánt képet közvetlenül a létrehozott elemre dobhatja el..

Speciális tartalomszerkesztés

A WordPressnek sok fejlett tartalomszerkesztő lehetősége van, és a kiegészítő pluginekkel együtt valóban számuk is igazán nagy lehet, speciális gombok, rövid kódok és egyéb szolgáltatások kínálatával összehasonlítva a Ghost-tal, amely egyáltalán nem rendelkezik ezzel a funkcióval..

Felhasználói menedzsment

A WordPress lehetőséget kínál felhasználói fiókok és különféle felhasználói szerepkörök létrehozására, amelyek biztosítják a webhely megfelelő működését, és plug-inek segítségével javíthatja a felhasználói kezelést, de a Ghost ugyanazokkal a szolgáltatásokkal rendelkezik natív módon, pluginek nélkül.

Mobil kompatibilitás

Különböző bővítmények teszik a WordPress-blogot nagyon jól kinézetébbé a mobil operációs rendszerekben, sőt a WordPressnek van egy olyan alkalmazás, amelyet kifejezetten a felhasználók számára hoztak létre, hogy belépjen az irányítópultjába olyan mobil operációs rendszerekből, mint az Android, a Windows Phone és az iOS, de a Ghost hozzáférést biztosít a irányítópultját csak a telefon vagy a táblagép mobil internet böngészőjén keresztül.

Harmadik féltől származó alkalmazások

Mindenki készíthet alkalmazásokat, különösen a WordPress pluginjait, és elküldheti őket a hivatalos weboldalra, így más felhasználók letölthetik és telepíthetik őket, míg a Ghostban ez nem lehetséges, de azt mondják, hogy ez a szolgáltatás fejlesztés alatt áll.

Analitika

A WordPress alkalmazásban statisztikákat és diagramokat láthat minden napra, hétre, hónapra és évre a blog minden cikkével kapcsolatban, míg a Ghostban nem rendelkezik ezzel a funkcióval, mert ez is fejlesztés alatt áll.

Megtekintési korlát

Az elmúlt években szinte minden web hosting cég korlátlan sávszélességet kínál a látogatók számára, így egy jó társaságnak üzemeltetett WordPress blognak nem lesz problémája a megtekintési korlátgal, de a Ghostnak problémái vannak a megtekintési korlátgal, ez növekszik a választott csomagotól függően nem korlátlan, tehát ha több nézettel rendelkezik, mint amennyi a nézetkorlát, akkor frissítenie kell a csomagot, és többet kell fizetnie.

Stabilitás

A WordPress alkotói folyamatosan új frissítéseket kínálnak továbbfejlesztett és új funkciókkal, valamint megoldásokat kínálnak a régi hibákra is, miközben a Ghost programozóknak csak egy megjegyzésük van, ahol megírják, mit kell fejleszteni és mi hamarosan készülnek, és nem frissülnek gyakran a platformon..

Biztonság

A WordPress olyan platform, amelyet saját szerverére telepít, és a gazdagéptől függően némi problémája lehet, és a hozzáférés ellenőrizetlen lehet, összehasonlítva a Ghost-tal, amely a legtöbb webhelyet a saját szerverükön üzemelteti, és amely világszerte CDN-t is biztosít & biztonsági védelem.

Lehetséges

A WordPress alapítói web-operációs rendszert akarnak készíteni, és a szolgáltatások számának függvényében a WordPress rendelkezik ezzel a potenciállal, míg a Ghost csapata csak a blogok fejlesztésére törekszik..

Következtetés – melyiket kell választanom?

Összegezve: a WordPress sokkal népszerűbb, mivel régi, mivel egy egész közösség, hanem azért is, mert a pluginok és témák száma sokféle funkciót kínál, és rugalmasságot tesz lehetővé, és bármilyen típusú webhelyhez tökéletes, bár ez egy a kezdők számára kicsit nehéz használni, csúnya tervezésű, és plug-inekre van szükség néhány natív szolgáltatáshoz. A Ghost fehér és egyszerű kialakításával már rendelkezik.

Ha csak blogot szeretne, akkor használhatja a Ghost alkalmazást, de egy nap felébredhet, ha további funkciókat szeretne hozzáadni a webhelyéhez, és akkor rájön, hogy valószínűleg jobb választás lett volna a WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map