Közös tárhely vs. VPS a WordPress WooCommerce Shop számára

web hosting a WordPress woocommerce számára


Nemrég találkoztam egy népszerű web hosting portálon, ahol valaki segítséget kért webhely-projekt tárhelyének megválasztásában, pontosabban, a WordPress és a WooCommerce által épített online boltban. Sok különböző véleményt olvastam és rájöttem, hogy néhány ember még mindig nem érti azt a tényt, hogy a tárhely olyan fontos, mint maga a webhely. Ezért úgy döntöttem, hogy elkészítem ezt a cikket, és segíthetek azoknak a webmestereknek, akik kiválasztották a megfelelő tárhely-terveket, akik e-kereskedelmi webhelyet akarnak létrehozni a WordPress segítségével.

Szüksége van tárhelyre a WooCommerce számára?

A WooCommerce magasabb szerver erőforrásokat igényel, ezért a megosztott tárhely nem ideális online áruház működtetéséhez. A VPS jó lehetőség lenne, de drága. A BlueHost a WooCommerce számára optimalizált terveket kínál, amelyek megfizethetőek és a WooCommerce üzletek támogatására készültek.

Kezd el most “

Tervezés, tervezés és tervezés

Fontos a jövőbeni projekt megtervezése, tudni, hogy mit akar építeni, és hogyan fogja elkészíteni a weboldalt. Ha úgy dönt, hogy online boltot épít a WordPress segítségével, akkor először érdemes kutatást végeznie, és megtudhatja, milyen lehetősége van a bevásárlókosárra. Számos bevásárlókosár-bővítmény létezik, amely jó lehet neked, de mélyebbre járunk. Emellett ellenőriznie kell azokat a kiegészítőket, amelyekkel egy bővítmény érkezik, mivel sokan nemcsak egyszerűen szeretnék hozzáadni a kosárba – check out funkciót, hanem néhány speciális opciót is, például termékkeresést, kiemelt és promóciós termékeket, különféle pénztárakat. és szállítási lehetőségekkel. Ha rendelkezel ismeretekkel az ilyen bővítmények fejlesztésénél, akkor a nulláról megkezdheti a bevásárló kosár felépítését, de ha időt akar megtakarítani, akkor valószínűleg meglévő kiterjesztéssel fog szállni, amely inkább ingyen elérhető, vagy meg kell vásárolnia egy engedély.

Valószínűleg a legtöbb közül választhatsz egy olyan ingyenes bevásárlókosár-bővítményt, mint például a Woocommerce, a WP E-kereskedelem, az Ithemes Exchange, a Cart66 Lite vagy más. Tegyük fel, hogy együtt járunk a legnépszerűbbekkel és a Woocommerce-t választjuk, mivel ingyenes, sok webhely használja, jól dokumentálva van, nagyon aktív és segítőkész közösséggel rendelkezik, és rengeteg prémium kiegészítővel bővíti a online boltjának funkcionalitása, bármikor.

Milyen más pluginokra van szüksége?

Nemrég volt egy esélyem, hogy segítsek egy barátomnak egy online üzlet felépítésében a WordPress segítségével. Megbeszéltük az összes részletet, amelyet előre tervezünk, és ez a pluginok listája, amelyeket úgy döntöttünk, hogy telepítünk a webhelyére:

 • Kapcsolatfelvételi űrlap 7
 • W3 teljes gyorsítótár
 • Yoast SEO
 • WooCommerce
 • Kiegészítő megosztás gomb
 • FV Felső szintű kategóriák

Azt is kiválasztottuk egy témát, amely érzékeny és előzetes stílusú a Woocommerce számára. Megváltoztattam a témát, hogy megfeleljen a tervezési koncepció követelményeinek, és elkezdtem feltölteni a termékeket. Kezdetben körülbelül 100 termék volt, két képpel, tehát azt gondoltam, hogy a megosztott tárhely-terv elegendő lesz a weboldal számára. Teljesen tévedtem! A weboldal jól működött, amíg el nem kezdi a reklámkampányt. Mindössze 200 napi látogató és 800 oldalmegtekintés mellett a webhely betöltődött, mint egy ingyenes internetes gazdagépen. A kód bizonyos részének átdolgozása nem segített, a téma megváltoztatása sem segített; addig kellett abbahagynia a weboldal hirdetését, amíg rájöttünk, mi a probléma. Valószínűleg ez egy olyan helyzet, amelybe nem akarsz beleesni. Szóval mi volt a probléma?

Milyen tárhelytípust válasszon a megosztott vagy a vps számára?

A WordPress-rel létrehozott, napi 500 látogatót fogadó webhely nagyszerűen működik egy megosztott tárhelyen. Persze, ez a szolgáltatótól is függ, de ha egy jó wordpress hosting tervet választ, akkor az Ön webhelye rendben lesz. A WordPress-webhely funkcionalitásának kibővítése, különféle bővítmények telepítésével és bonyolult témák használatával, fokozatosan lelassítja webhelyét. Az egyre több forgalom fogadása szintén „segít” a lelassulásban. Ha webhelye nagyobb képfájlokat (esetünkben termékképeket) tárol, és a felhasználók egyszerre férnek hozzájuk, az szintén jelentősen lelassítja a sebességet, és rontja a teljesítményt.

Rájöttem, hogy a tárhely-terv miatt az üzlet lassan működik; a közös terv nem volt elég a garantált teljesítmény garantálásához. A virtuális szerverre való áthelyezés, ahol a webhely dedikált RAM-ot és CPU-t kapott, megoldotta a problémát.

Kereshet a WooCommerce optimalizált tárhelyterveiben is, amelyek olcsóbban vannak, mint a VPS tervek.

Következtetés és ajánlás

Egy egyszerű blog vagy egy cégbemutató webhely sokáig élhet megosztott tárhelyen. Woocommerce vagy más bevásárlókosár-bővítménnyel épített online üzlet esetén azt javaslom, hogy keressen egyenesen egy virtuális magánszervert. Ez többet fizet, és a kezdetben nehéz lehet fenntartani a tárhely költségeit, valamint a weboldal fejlesztését is, ám hosszú távon ez kedvezőbb a vállalkozása számára. Az első benyomás mindig nagyon fontos: ha a látogatók lassú teljesítményt tapasztalnak az Ön webhelyén, akkor valószínűleg nem tér vissza a jövőben, és üzleti vesztesek lesznek a nem megfelelő hosting terv miatt. Ha komolyan veszi online üzletét, ne olcsóbb legyen a tárhelyen, szerezzen be egy megfelelő tárhely-fiókot, amely a legjobb teljesítményt nyújtja webhelye számára.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map