Hogyan lehet elindítani egy sikeres könyv-áttekintő blogot?

Start-book-review-blog


Szereted inkább egy jó könyvet forgatni, mint szombat este bulizni? Szereted azt a gondolatot, hogy megélhessenek könyvek olvasásával és tapasztalatainak írásával? Nos, lehet, hogy egy könyvblog vagy egy könyv-áttekintő weboldal üzemeltetése a te dolgod.

Dönthet úgy, hogy teljes munkaidőben munkát végez a könyv-áttekintési webhelyről, vagy különféle egyéb eredmények elérése érdekében. Elősegítheti könyvüzletét, ha van, és növelheti közönségét. Építhet egy közösséget kedvenc hobbija körül, és hirdetheti kedvenc szerzőjét.

De még ha csak annyit szeretne, hogy átnéz könyveket, és megosztja véleményét az emberekkel, akkor mindezt a legtöbbet hozhatja ki affiliate marketing használatával. Azoknak a könyveknek a népszerűsítése, amelyek élvezték az olvasást, a tökéletes módja annak, hogy pénzt keressen azért, amit szeretsz. Ha ez úgy tűnik, mintha valami tennivaló lenne, itt van egy útmutató, amely segít abban, hogy ez megtörténjen. Meg fogunk osztani néhány olyan dolgot is, amelyekről a kezdés előtt tudnia kell.

1. lépés: Készítsen egy tervet

„Ha nem sikerül megterveznie, akkor a kudarcot tervezi“

Az egyik kulcsfontosságú dolog, amely elválasztja a sikeres blogokat a sikertelen blogoktól, a tervük. Sok kezdő blogger még csak nem is gondol a terv létrehozására, mert megragadják a blog létrehozásának technikai szempontjai. Elfelejtik azonban a blogjuk célját és annak működését.

olvasó könyv

Mielőtt elkezdené a blog felépítését, először kitalálnia kell a következő dolgokat:

 • A könyvek műfaja, amelyre összpontosít.
 • A célközönség (milyen demográfiai adatokra fog összpontosítani). Ki szereti ugyanolyan könyvek olvasását??
 • Van-e valamilyen könyv-áttekintő webhely, amely tetszik? Ha nem, végezzen gyors keresést, és nézd meg, hogyan csinálják a sikeresek.
 • Hogyan vannak felépítve a sikeres könyv-áttekintő webhelyek és milyen rendszeresen teszik közzé véleményeiket.
 • Milyen gyakran tervezi friss tartalom közzétételét, és hány könyvet tud elolvasni?
 • Hogyan lehet pénzt keresni a webhelyén, és ezzel pénzt keresni??

Minél több időt tölt ezekre a kérdésekre válaszolva és a blogjának tervét készítve, annál több további kérdés merül fel. Veszélyes a blogépítésbe ugrani a szükséges tervezés és az összes legfontosabb szempont meghatározása nélkül.

2. lépés: Válasszon egy domain nevet

Szüksége lesz egy névre, amely pontosan leírja, hogy mit csinál, és amit az olvasói elvárhatnak, hogy megtalálja a blogjában. Ha egy adott műfajról vagy mozgalomról ír, a közvetítés legjobb módja a domain név / márka.

Miután ragyogó ötlettel rendelkezik, végezzen kutatást, és dolgozzon ki néhány jó nevet. Lehet, hogy a most felállított nevet már felvették, de ne add fel. Csak lépjen a GoDaddy vagy a NameCheap oldalra, keresse meg a meglévő domainneveket, és nézze meg, mi elérhető. A domaint a hosting cégén keresztül is megvásárolhatja. Általában ingyen kapsz egyet, ha vásárolsz egy hostolási tervet (kérjük, olvassa el a 3. lépést, hogy erről többet tudjon meg).

A domain név kiterjesztései közül választhat a három legfontosabb kiterjesztés egyikével: .com, net. és .org. De ha úgy gondolja, hogy az olyan egyedi domainbővítmények, mint a .reviews vagy a .club, jól működnének a domainjével, ezek segíthetnek egy sokkal lenyűgözőbb név létrehozásában. Személy szerint javaslom a legfelső szintű domain kiterjesztéseket (com, net, org), de ez csak a véleményem.

3. lépés: Szerezzen be egy jó webtárhely-tervet

Bluehost-book-review-blog

A BlueHost az egyik legjobb fogadása, ha bloggal szeretne kezdeni. 3,95 USD-t kínál tárhely-terveket, amelyek minimalizálják az előzetes beruházást. A BlueHost ingyenes domain nevet kínál minden új tárhely-tervvel. Tehát ha még nincs domainje, érdemes ingyen regisztrálni a BlueHoston.

Szolgáltatásaikat a WordPress számára is optimalizálták, amely a blog létrehozásához használandó platform. A BlueHost az egyik legfontosabb ajánlott webhely a hivatalos WordPress.org webhelyen. A BlueHost egy erőteljes tárhely-megoldás, amikor WordPress-t használ. Nagyon ajánlom a BlueHost alkalmazást, mert megbízhatóak, csodálatos ügyfélszolgálattal és kiváló üzemidővel rendelkeznek. Kérjük, olvassa el a BlueHost mélyreható áttekintését, hogy többet megtudjon erről a társaságról.

4. lépés: Telepítse a WordPress-t

A WordPress a blogok készítésének legjobb platformja. Hihetetlen felhasználóbarát módon megkönnyíti a nem tech hozzáértésű felhasználók számára a webhely elindítását. Miután regisztrált és regisztrált a BlueHoston, csak annyit kell tennie, hogy megtalálja a WordPress-et a vezérlőpulton és telepíti azt. Csak néhány kattintást kell elvégeznie, és megadnia kell releváns információkat. Körülbelül tíz percbe telik a telepítés (esetleg kevesebb), és a WordPress webhely témája üdvözli Önt. Innentől kezdve elkészítheti a blogját, és így alakíthatja azt, amire elképzelte.

Ha segítségre van szüksége a WordPress telepítéséhez a BlueHost-fiókjához, mindig kérjen segítséget a BlueHost lenyűgöző támogatásáról, vagy kövesse a lépésről lépésre vonatkozó útmutatót a blog elindításáról 15 perc alatt..

5. lépés: Telepítse a szükséges bővítményeket

A WordPress rendkívül kényelmes bővítőrendszerrel rendelkezik, amely hihetetlenül egyszerűen megkönnyíti a felhasználók számára az új funkciók hozzáadását. Annak ellenére, hogy a platform nagyon hatékony a dobozból, több mint 42 000 kiterjesztés érhető el rajta. Bármilyen funkcióra van szüksége, néhány egyszerű kattintással hozzáadhatja azt az irányítópulton, vagy a CodeCanyon felkeresésével. Annak érdekében, hogy a dolgok egyszerűbbek legyenek, íme néhány a legfontosabb beépülő modulok közül, amelyeket minden blognak rendelkeznie kell.

Yoast SEO – A keresőmotor optimalizálása a blog sikerének szerves része. Optimalizálnia kell minden olyan tartalomdarabot, amelyet az interneten tesz közzé. Az Yoast SEO hihetetlenül egyszerűvé teszi a tartalom szkennelésével és a fontos dolgok, például a SEO cím, a fókuszkulcsszó, a meta leírás és még sok más kezelésében..

Még a Flesch olvashatóság ellenőrzőjével ellenőrzi a szöveg olvashatóságát, és pontszámot kap. Ezenkívül megvizsgálja a tartalmat, hogy megtalálja az esetlegesen javítandó optimalizálási problémákat, lehetővé téve a teljes optimalizált üzenet kiadását a blogjában. Ezért a Yoast SEO az egyik legjobb SEO plugin. A legfontosabb: még ingyenesen használható, azzal a lehetőséggel, hogy frissítse prémium funkciókkal.

Jetpack – A Jetpack feltölti az Ön blogját az összes szükséges funkció hozzáadásával, amelyet a WordPress magja nem képes. Hatalmas különféle funkciókkal rendelkezik, például helyesírás-ellenőrzővel, kapcsolattartási űrlapokkal, widget-ekkel és még sok másnal. Ez a plugin csomagolva van; nem kétséges, és ez igényeinek nagy részét tökéletesen kiszolgálja. A legfontosabb: ez is ingyenesen használható, tehát mi az, amit nem szeretni?

Google Analytics a WordPresshez – Sok időt kell töltenie a közönség és a webhely forgalmának elemzésével. Ez a webmester egyik legfontosabb feladata. A Google Analytics az a hely, ahol elemezheti a közönség legnagyobb részét, és kitalálhatja demográfiai adatait. Ugyanakkor meglehetősen zavaró lehet a lapok állandó váltása vagy a Google Analytics-fiókba való bejelentkezés. Ez könnyebben megtehető, ha telepíti a Google Analytics bővítményt.

Akismet – Bármelyik blogot is működtet, mindig spammel kapcsolatos megjegyzések lesznek róla. Napi órákba is beletelhet, hogy töröljék ezeket a megjegyzéseket, és senki sem akarja megbirkózni ezzel. Éppen ezért az Akismet automatikusan megszünteti a spam-megjegyzések szűrését.

BackWPup – Ha elkezdi keresni pénzt a blogjával, bármi elvesztése sokkal veszélyesebb lesz. Ha nem akarja kockáztatni, akkor a BackWPup használatával készíthet tervezett biztonsági másolatot a teljes webhelyről. Rendszeresen menthet mindent, így nem vagy kitéve a hackelésnek.

Relevanssi – A WordPress jó, de nem tökéletes. Még nincs olyan alapvető funkciója, mint a keresés, amely nélkül a könyv-áttekintő webhely nem lenne annyira használható. A Relevanssi segíthet abban, és releváns keresési eredményeket biztosíthat az olvasók számára.

6. lépés: Telepítse a témát

Miután elkészítette a WordPress-webhelyet és telepítette az összes plugin-t, ideje valójában létrehozni egy weboldalt, amelyet az olvasók látni akarnak. Vegye figyelembe, hogy az új látogatóknak csak néhány másodpercet kell eldönteniük, hogy érdemes-e olvasni a blogod, vagy sem, és az első dolog, amit látnak, az Ön webhelyének kialakítása. Meg kell mutatnia az egyéni karakterét, és kissé meg kell határoznia, hogy mi a blogod. Mutasd ki, milyen érzéseket és ötleteket szeretnéd közvetíteni, és építsd fel.

Könnyebben mondani, mint megtenni, igaz? Nos, nem pontosan, mert a WordPressnek rengeteg olyan professzionális megjelenésű témája van, amelyek hihetetlenül egyszerűen telepíthetők és testreszabhatók. A jó tervezés folyamatát a Divi témával is sokkal egyszerűbbé tették. Ez a téma egy vizuális drag and drop oldalkészítővel érkezik, amely segíthet a könyvblog testreszabásában. Őrülten átfogó felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi webhelyének egyes elemeinek összeállítását anélkül, hogy akár egy sor kódot is meg kellene érintnie. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy azt tapasztaltam, hogy a nem tech-hozzáértésű felhasználók saját webhelyet készíthetnek és testreszabhatják, hogy pontosan úgy néznek ki, ahogyan akarják..

Itt egy rövid videó a Divi témáról:

Ha költségvetéssel rendelkezik, telepíthet és használhat egy ingyenes WordPress témát, amely elérhető a WordPress.org lerakat. Rengeteg csodálatos ingyenes téma van, amelyeket felhasználhat a könyvblogjában, de kevesebb szolgáltatást és testreszabási lehetőséget kínálnak, mint egy prémium téma..

7. lépés: Keressen pénzt webhelyén

A blogoddal történő pénzkeresés nem másodlagos feladat. Valójában meg kell találnia, hogyan szeretné csinálni, mielőtt elkezdené építeni. Számos lehetőség közül választhat, ha a bevételszerzésről van szó, itt van 5 közülük.

Pénzre-book-blog

Hirdető

Az egyik legrégebbi módszer blogszerzésre a hagyományos szalaghirdetések révén. A folyamatos forgalom mellett tisztességes összeget kereshet belőle. Két fő lehetősége van, ha fizetni szeretne a termékek, szolgáltatások és márkák reklámozásáért.

 • Hirdetési hálózatok – Rengeteg olyan hirdetési hálózat létezik, mint például a Google AdSense, amelybe regisztrálhat, és hirdetései megjelenhetnek webhelyén. Minden egyes kattintással pénzt fog keresni tőlük, és bármilyen hirdetést megjelenítenek a közönség számára legmegfelelőbben. Ha ezt az utat választja, akkor nincs túl sok ellenőrzése a webhelyén megjelenő hirdetések felett, és a Reklámhálózat is csökkenteni fogja.
 • Közvetlen hirdetési értékesítés – Minél nagyobb a közönsége a blogod, annál értékesebbé válik, és annál több pénzt tud keresni vele. Ha hajlandó bérelni helyet a könyv-áttekintő blogban a hirdetések számára, akkor azt saját feltételeivel is megteheti. Bérelhet helyet meghatározott cégeknek az Ön által választott áron, és meg is őrizheti az összes pénzt. Ez határozottan tisztességes módja a játéknak.

Partner marketing

Leányvállalati marketing révén reklámozhat egy másik cég termékét vagy szolgáltatását, és jutalékot kaphat, ha valaki megvásárolja. Ez a bevételszerzési módszer az egyik legjövedelmezőbb módszer az internetes pénzszerzéshez. Sok jelentős könyvkereskedőnek, mint például az Amazon, az IndieBound és a The Book Depository, van társult programja. Regisztrálhat, kiválaszthatja a kiválasztott könyveket, áttekintheti őket, és elkezdheti hirdetni társult linkeiket a szövegben.

Ezenkívül előmozdíthatja a tanfolyamokat is, ha talál releváns tanfolyamokat. Talán eladhatna néhányat írásban

Saját termékek eladása

Elindíthatja saját termékét vagy szolgáltatását is, amely a legjobban jövedelmező pénzkeresési módszer a könyvemből. Ha elég ravasz vagy, készíthet saját könyveket vagy áruit, például pólókat, bögréket vagy bármelyik ezer márkás terméket, amelyet eladhat. Csak azt kell tudnia, hogy a közönség valószínűleg élvezni fogja, és melyiket tudja nyújtani. Talán el szeretne indítani egy olyan szolgáltatást, mint a TLC Book Tours, amelyet egy blogger pár indított.

Szponzorált hozzászólások

Amint a blogod rendelkezik valamilyen autoritással az Ön résében, amit mondasz, sokkal nagyobb értéket fog elérni, befolyássá válik. Számos vállalat folyamatosan keresi a befolyásolókat, akik posta útján reklámozzák őket. Ezek a vállalatok hajlandóak jó pénzt fizetni a szponzorált álláshelyekért. A könyvblog konkrét esetben szponzorált ügyleteket köthet kiadói vállalatokkal.

Talán egy kevésbé ismert szerző új könyvet publikál, és szüksége van egy kis promócióra; örömmel fizeti neked a könyv áttekintéséhez szükséges időt. Miután hivatalossá tette, rengeteg lehetősége lesz a szponzorált üzenetek írására.

Szabadúszó írás

Mivel a blogját teljes egészében az írásra fogja alapozni, valószínűleg jó lesz magának az írásnak. Miután megszerezte valamilyen tekintélyét, ez tökéletes lehetőséget kínál Önnek az írásbeli szolgáltatások népszerűsítésére. Blogod tökéletesen bemutatja a szellemét és az írástudását. Ezzel könnyen elérheti a cégeket, és írásbeli szolgáltatásokat kínálhat számukra, vagy felkínálhatja számukra. Akárhogy is, akkor izgalmas árat kérhet az írásáért.

8. lépés: Forgalom növelése a blogjába

Csak az első lépés egy jól megtervezett blog felépítése és kiváló minőségű véleményekkel való kitöltése. Hasonlóan sok időt kell költenie, ha nem többet, az egyes hozzászólások marketingjére. Attól függően, hogy mekkora a költségvetése, különféle lehetőségek vannak, de feltétlenül ki kell választania néhányat, ha azt szeretné, hogy a könyv-áttekintő webhely sikeres legyen. Ezek a következők:

 • SEO – Az a tény, hogy mindig el kell dolgoznia SEO-ját, az adott tény. Az összes eszköz, információ és erőforrás megvan ahhoz, hogy ez megtörténjen, de ez olyasmi, amit bloggerként rengeteg munkát kell tennie. A keresőmotor optimalizálása az, ami ingyenesen hozza organikus forgalmat az Ön webhelyére, ha jól csinálja. Annak ellenére, hogy ez nagyszerű hosszú távú megoldás a folyamatos forgalom elérésére, nyilvánvalóan ingadozik. Ezenkívül nem ez az egyetlen jó módszer a webhelye forgalmának növelésére.
 • Közösségi média marketing – Önnek időt és energiát kell befektetnie a közösségi média webhelyein, például a Facebook, a Twitter és a Pinterest hirdetései megjelenítéséhez. Ez nagyszerű forrás a bioforgalom számára, és felhasználhatja hirdetéseinek reklámozására abban az esetben is, ha van marketing-költségvetése is, ami a második ponthoz vezet.
 • PPC és fizetett promóciók – A fizetett hirdetések az egyik leggyorsabb módja annak, hogy nagy mennyiségű forgalmat érjen el webhelyére. Rengeteg niche-specifikus hirdetési hálózatot talál, amelyek egy bizonyos mennyiségű minőségi, nagy konvertáló forgalmat irányítanak a blogjába. A PPC használatával azonban óvatosnak kell lennie, mivel ennek van tanulási görbéje. Bizonyos tapasztalatokra van szükség, hogy a legtöbbet kihozhassák, ám ez nagyon értékes forgalmi forrást jelenthet a blogjához. Például a Facebook fizetett hirdetései nagyon célzottak és lehetővé teszik, hogy elérje azt a konkrét demográfiai mutatót, amelyet elérni szeretne. Noha a PPC a leggyorsabb út a forgalom behozására, ez nem feltétlenül a legjobb választás, mert hatalmas költségvetést igényel, és valószínűleg nem érdemes azt használni.

Következtetés

Megvan a varázslatos recept a saját könyv-áttekintő webhelyének elindításához. Kiváló lehetőség mindenkinek, aki szereti az olvasást és az írást, és szeretné ezt a hobbist jövedelmező munkává változtatni. Még tisztességes megélhetést is kereshet belőle, tehát ha ezt akarod csinálni, nagyon ajánlom, hogy végezzen további kutatásokat, vagy azonnal kezdje el a blogjával. Az élet senkit sem vár, ezért jobb, ha elfoglalt!

Ha készen áll, kattintson ide és állítsa be a blogját ma!

Ha kérdése vagy javaslata van, kérjük, használja az alábbi megjegyzés részt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map