Hogyan lehet elindítani egy recept-webhelyet a WordPress segítségével?

hogyan lehet weblapokat készíteni a receptekről a wordpress segítségével


Ahhoz, hogy jó és kiemelkedő recepteket tartalmazó webhelyet készítsen a WordPress segítségével, sok munkára és kreativitásra van szükség. Ebben az esetben is jó ízlésnek kell lennie. Tökéletes niche-webhely, például egy recept-webhely létrehozásához a WordPress segítségével, különféle szakterületek ismerete szükséges, például:

 • Néhány informatikai ismeret
 • Újságírás, íráskészség
 • Fényképezés
 • szakácsművészet

1. Minimális informatikai ismeretek szükségesek

Bármely weboldal létrehozásához valamilyen informatikai ismeretekre van szüksége. Ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan lehet felépíteni egy WordPress receptekkel foglalkozó weboldalt informatikai ismeretek nélkül vagy minimálisan.

Mindenekelőtt meg kell találnia egy megbízható tárhely szolgáltatót és regisztrálnia kell a jó domain nevet. Ehhez a projekthez a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszert fogjuk használni: WordPress. A telepítés és az indulás nagyon egyszerű. Ha azonban nem szívesen állítja be webhelyét, bérelhet egy web-fejlesztőt, aki ezt az Ön számára elvégzi.

Webtárhely és domain név beszerzése

A kezdéshez nem kell drága hostolási terv. Mehetsz egy olcsó webgazda segítségével, amely 99,9% -os rendelkezésre állást, nagyszerű websebességet és ügyfélszolgálatot kínál Önnek. A domainjét a webtárhelyen is regisztrálhatja. Egyes tárhelyszolgáltatók ingyenes domaint kínálnak, ha tőlük vásárolnak tárhelyet. Egy kis kreativitásra van szükség a domain név kiválasztásakor. Választhat egy kulcsszótartományt, de öncímkézéssel is folytathatja. Ha a neve Danny, akkor mehet a Danny’s Kitchen-hez. Ezért regisztrálja a dannys-kitchen.com domaint.

Íme 3 megbízható és olcsó tárhely-szolgáltató, amelyek ingyenes domaint kínálnak Önnek:

Vállalat
Promóciós ár

1legjobb több domain tárolása1,99 USD / hónap
2a legjobb tárhely több domain számára3,95 USD / hónap
3legjobb olcsó tárhely több webhelyre3,49 USD / hónap

A WordPress telepítése és beállítása

A megfelelő tárhely és domain név kiválasztása után telepítenie kell a WordPress programot. A fent említett webtárhelyek egyetlen kattintással elérhető WordPress telepítőeszközt kínálnak, ami azt jelenti, hogy nem kell manuálisan feltöltenie a fájlokat és létrehoznia adatbázist a szerverre. Minden lépés automatizált, csak a webhely bejelentkezési adatait és e-mail címét adja meg, és a rendszer telepíti az Ön számára a WordPress programot.

Olvassa el: részletes útmutató arról, hogyan lehet weblapot létrehozni a WordPress segítségével, és közzétenni az első cikket.

A WordPress telepítése után a webhelyre el kell végeznie néhány módosítást. A fent említett cikkben további információkat talál az egyes elvégzendő beállításokról. Alapvetően hozzá kell férnie a WordPress-oldal irányítópultjához, konfigurálnia kell az URL-struktúrát, telepítenie kell a néhány plugint, meg kell változtatnia a témát, konfigurálnia kell a beszélgetést és az olvasási beállításokat, stb..

Téma és a szükséges bővítmények telepítése

A receptek webhelyének teljes testreszabásához egy szép témára és néhány hasznos bővítményre van szüksége.

Az ínyenc témák megtekintéséhez látogasson el a WordPress hivatalos webhelyére a következő címen: https://wordpress.org/themes/search/food/ ahol megtalálja a témát Étel receptek amit ajánlok. Ez a téma az ínyenc webhelyek megfelelő kialakításával és hasznos funkciókkal rendelkezik: egyedi háttér, egyedi fejléc, egyedi menü, szerkesztő stílusa, kiemelt képek, folyékony elrendezés, teljes szélességű sablon, bal oldali sáv, egy oszlop, postai formátumok, reagáló elrendezés, jobb oldalsáv, ragacsos üzenet, téma opciók, fordítás kész, két oszlop.

Néhány plugin ahhoz, hogy növelhető legyen a teljesítmény és a felhasználók száma, ezért örömmel lépnek be a weboldalra: Akismet – a spam blokkolása, Minden egy Seo Pack-ben – SEO számára, Google Xml webhelytérképek – a Google számára, Jetpack a WordPress.com oldalán – statisztikákhoz, hasonló cikkekhez és máshoz, Legutóbbi hozzászólások csúszka – diavetítéshez a tartós hozzászólások képeivel, Kapcsolatfelvételi űrlap 7 + Flamingó – kapcsolatfelvételi űrlaphoz és kapcsolattartási könyvhöz és Share Buttons by AddToAny a szociális média gombjaihoz.

Ha nagyobb költségvetése van webhelyének felépítéséhez, azt javaslom, hogy használjon prémium WordPress témát. Így biztos lehet abban, hogy kap egy megfelelően kódolt és kiváló minőségű témát, amely rengeteg funkciót tartalmaz. Kereskedelmi téma használatával nem kell sok harmadik féltől származó plugint használni, mivel az összes szolgáltatás, amely egy recept-webhelyhez szükséges, már része a témanek. Íme 3 recept- és étkezési téma a WordPress számára, amelyeket szeretek és ajánlom:

étel szakács recept wordpress téma

Demo / Letöltés

szociális szakács recept élelmiszer wordpress téma

Demo / Letöltés

főzés sajtó élelmiszer recept wordpress téma

Demo / Letöltés

Hogyan kell karbantartani webhelyét?

Ebben a kategóriában az utolsó lépés a receptekkel foglalkozó webhely karbantartása. Rendszeresen frissítenie kell az új funkciókat, valamint a bővítmények, témák és a WordPress új kiadásait is. A Wp Updates Notifier beépülő modul e-mailben értesíti Önt a témák, pluginok és a WordPress magjának új verzióiról. A karbantartást bárki végrehajthatja, de ha szüksége van valamilyen részletesebb testreszabásra, bérelhet egy web-programozót.

2. Újságírói ismeretek és íráskészség

• újságírás tartalma és receptek írásaA tartalomíráshoz sok képzeletre, ügyességre és újságírói ismeretekre van szükség. Egyre több és több tartalom létrehozásával javíthatja írástudását.

Amikor egy cikket ír, használjon egyszerű szavakat, és próbálja meg a cikket a lehető legeredetibbé tenni. Próbáljon olyan kulcsszavakat is használni, amelyek meghatározzák az Ön webhelyét és cikkeit. Ha valamilyen összetevővel rendelkező élelmiszerről ír, akkor gyakrabban ír arról, hogy milyen összetevőkkel használják őket más összefüggésben. Egy jó ötlet az, hogy az összetevőket az egyes mennyiségekkel együtt írja, majd a recepteket írja, ahol elmagyarázza az étel elkészítését.

Önmagának kell lennie, és kreatívnak kell lennie. Próbálj ki gondolkodni a dobozból. Használjon például többféle cikket: útmutatók, áttekintések az ételekről, amelyeket különféle éttermekben ettek, diéták, hogyan, tippeket és trükköket, és természetesen recepteket. Az ötlet az, hogy a lehető legkreatívabb legyen, így többet írhat, és akkor sokkal több látogató lesz.

Ne felejtsd el helyesen írni, barátságosnak és tiszteletteljesnek lenni. Készíthet néhány viccet, és különféle kifejezéseket és beszédeket használhat. A WordPress szerkesztője rendelkezik korrektúrával, és pontosan úgy tudja korrigálni magát, mint a Wordben.

3. Fotózási ismeretek

A fotózás szó eredete két görög nyelvből származik. Az első: „φῶς (phōs)”, amely fordítja a „könnyű” és a “γραφις (graphis)” kifejezést, amely a “írni” igére fordul. Tehát a teljes fordítás „fényben történő írás” lehet.

A WordPress segítségével különféle bővítményeket telepíthet fotóeffektusokhoz, például Responsive Lightbox Lite. A galéria beállításaival több képet is elhelyezhet dián vagy rácsba csoportosítva. Minden egyes bejegyzéshez fotót helyezhet el kiemelt képként.

• digitális kamera étel- és receptfotózáshoz

Nincs szüksége drága fényképezőgépre, de jó fényforrásra van szüksége a nagyszerű képek elkészítéséhez. Szüksége lesz egy fényképszerkesztő szoftverre a képek átméretezéséhez és beállításához. A professzionális vagy félprofes fényképezőgéppel készített képek bárhol 2 MB-15 MB lehetnek. Nem akarja feltölteni ilyen méretű képeket a webhelyére. Nem csak azért, mert ezek a képek örökre betöltődnek, hanem sok sávszélességet és szerver erőforrást is igénybe vesz. Arra is bosszantja az olvasóit, hogy arra készteti őket, hogy várják meg a képeket.

A fénykép olyan, mint ezer szó, főleg ha rendkívül ízletes ételeket főz, amelyek szintén csodálatosak, és láthatják a gőzölőt.

4. Gasztronómia ismeretek

A gasztronómia a kultúra és az élelmiszer kapcsolatának tanulmányozása. Gyakran tévesnek tekintik, hogy a gasztronómia kifejezés kizárólag a főzés művészetére utal.

A „gasztronómia” szó a görög szavakból származik, „γαστήρ (gastér)” jelentése „gyomor” és „νόμος (nómos)” – „tudás”.

Abban az esetben, ha nem ír véleményt arról, hogy milyen ételt főz, akkor erre a lépésre nincs szüksége. Egyébként tudnia kell, hogy mikor kell sót helyezni, mennyi összetevőt kell használni és így tovább. Ha van gasztronómiai ismerete, akkor írhat egy részletes cikket és fényképeket készíthet mindent, amit a konyhában végez, saját és eredeti módon. Ne felejtsd el, hogy az emberek általában az Ön útján készítik az ételt, ezért kérjük, vigyázzon, amikor főz.

Összefoglalva a WordPress Receptek webhely készítésének bemutatóját

Ha a kreativitás valóban eltalál téged, akkor megfelelő módon kell használni. Tehát kombinálhatja a főzést az énekléssel vagy más hobbijaival. Egy jó ötlet az, hogy minden írott cikkhez mellékeljen egy videót és fényképeket az ételekről, amelyekről írtál.

Végül csak Bon Appetite-t mondhatom!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map