Hogyan készítsünk professzionálisan reagáló weboldalt?

build-szakmai-érzékeny-honlap


A weboldal csak egy egyszerű domain, amely weblapokból áll, ám minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy megteremtse magát. Az online jelenlét új lehetőségeket és előnyöket kínál, amelyek egyébként nem lennének elérhetőek. A webhely kulcsszerepet játszhat a marketingstratégiákban, és sokkal nagyobb vonzerőt és expozíciót nyújthat vállalkozása számára.

A weboldalra vagy a közösségi média fiókjára bárki éjjel-nappal (24/7/365) hozzáférhet. Az embereknek nem kell bemenniük egy boltba, vagy akár telefonos beszélgetést kezdeményezniük, így a webhely biztosítása biztosítja, hogy a legkényelmesebb utat megtehessék feléled.

Az internetes jelenléte felgyorsítja a hitelességét a megadott információkkal. A potenciális ügyfelek sokkal könnyebben bíznak benne. Ez növeli az Ön eladásait, mert termékeit és szolgáltatásait online is értékesítheti. Néha minél jobban néz ki, annál hitelesebbnek tűnik a felhasználók számára.

A webdesign az évek során sokat változott, amikor a mobil eszközök piacra léptek. Valójában az online tevékenység kb. 40% -át mobil eszközök hajtják. Ezért fontos, hogy webhelyét optimalizálják számukra, hogy a felhasználók számára a lehető legjobb élményt biztosítsák.

A számítógépes és a mobil eszközökre egyaránt optimalizált webhelyeket reagáló webhelyeknek nevezzük. Képesek megváltoztatni elrendezésüket és átrendezni a weboldal összes elemét, ha a képernyő képernyő vagy az ablak mérete megváltozik a számítógépen. A reagáló webes terveknek köszönhetően egyetlen webhelyed lehet, amely csodálatosnak tűnik, függetlenül attól, hogy milyen készüléket használnak az emberek az oldal eléréséhez.

Ma el fogjuk mondani Önnek a rugalmas weboldal tervezésének vonzerejeit és hátrányait. Miért fontos, hogy webhelye reagáljon, és milyen technológiákat alkalmazhat annak létrehozásához.

Mik az érzékeny webhelyek és miért fontos??

Az adaptív webdizájn lehetővé teszi, hogy egy asztali webhely reagáljon a felhasználó viselkedésére az eszköz és a böngésző vonatkozásában, amelyet az Ön webhelyének megtekintéséhez használnak. Ez egy gyakorlat, amely rugalmas elrendezéseket, rácsokat és képeket valósít meg a CSS felhasználásával.

Az adaptív webdesign használatával nem vagyunk kénytelenek új webhelyet létrehozni minden egyes felhasználói csoport számára. Folyékony elrendezéseket, szkripteket és médialekérdezéseket hajt végre, amelyek könnyedén megváltoztatják a weboldal megjelenését és elrendezését.

Miután teljesen felkészült a weboldalra, a felhasználók megnézhetik azt számítógépeiken, laptopjaikon, iPadjein és táblagépein, valamint számos más eszközön, például telefonokon. Tehát alapvetően egy reagáló webhely automatikusan reagál a felhasználó technológiai preferenciáira. Az ilyen webhely automatikusan átvált a megfelelő felbontásra, betűméretre, és megfelel az eszköz szkriptolási képességeinek. Tehát nem számít, milyen eszközről nézze meg ezt a weboldalt, csodálatosnak fog kinézni, vagy legalábbis úgy, ahogyan a készítő azt akarja.

A legfontosabb fogalom az, hogy mindent meg lehessen igazítani az egyedi igényekhez.

Állítható képernyőfelbontás az egyik legfontosabb szempont ennek a technológiának, mert biztosítja, hogy a webhely a megtekintett eszköz szerint változjon. Ez különösen fontos, mivel szinte minden nap megjelenik egy új képernyőméretű készülék. Ezeknek a fejlett eszközöknek és okostelefonoknak még a tájkép lehetősége is van, ami önmagában egy teljesen más oldal elrendezést igényel. Ilyen helyzetekben a lehető legrugalmasabbnak kell lennünk, de ennek megvalósulása azt jelentené, hogy optimalizálnunk kell a különböző képernyőméreteket. Ez túl sok, de a helyzetet ennek megfelelően kell kezelnünk.

A megoldás a weboldal minden részletét rugalmassá teszi. Minden kép, szöveg, gomb és az elem minden eleme automatikusan beállítható. Ez lehetővé teszi az eszközök számára, hogy az álló nézetről a tájra azonnal változtassanak, és a webhely továbbra is úgy néz ki, ahogy kellett volna.

Hogyan készítsünk reagáló weboldalt

A rugalmas webdesign a legtöbb weboldal alapvető szükségessé vált, mivel az egyre növekvő számú okostelefonot használják. Az évek során a legtöbb webfejlesztő technológia reagáló webdesignot hajtott végre, és most már nagyon kifinomult lehetőségek vannak egy ilyen webhely létrehozására saját maguk számára..

Vagy kódolhatunk egy adaptív weboldalt HTML-sel és CSS-sel, vagy létrehozhatunk egy CMS-platformon vagy egy webhely-készítő alkalmazáson keresztül. Képzettségi szintjétől függetlenül; Önnek módja lehet egy professzionális megjelenésű és reagáló webhely létrehozására.

HTML és CSS használatával reagáló webhelyet hozhat létre

Ez egy nagyon alapvető magyarázat arra, hogyan működik az érzékeny webdesign a HTML és a CSS kód használatával. A CSS3 médialekérdezések használatát kínálja, amely egyúttal egyértelmű módszer a reagáló webes tervek készítésére is, de nem tartozik e cikk alkalmazási körébe. Itt csak a HTML és a CSS használatának alapvető koncepcióját láthatja egy érzékeny webhely létrehozására.

Tegyük fel, hogy lesz egy klasszikus webhely-elrendezés, fejléccel, testtel, oldalsávval és lábléccel. Ezeket a szakaszokat div-ekkel hozzuk létre, és adunk nekik egy olyan nevet, mint például Képek hozzáadása és szöveg hozzáadása a webhelyhez. Ezekre hivatkozhat a CSS-fájljaiban. Webhelyének különféle CSS-fájlokat kell létrehoznia, amelyeket a különböző képernyőméretekre optimalizáltak. Tehát az olyan fájlok használata, mint az desktop.css, tablet.css, mobile.css, vagy a képernyőméreteknek megfelelő fájlok létrehozása az egyik módja ennek..

Kódsorral kell felismernie, hogy milyen eszköz látogatja meg a weboldalt, és meg kell tudnia a képernyő méretét..

Állítsa be a szélességet, magasságot, margót stb. A CSS-fájlokban a képernyő méretének megfelelően, amellyel dolgozik. Beállíthatja ezeket az attribútumokat a képekre is, és akkor a legjobban akkor működik, ha a szélességet és a magasságot százalékban határozza meg.

Miután megtudta, milyen nagy lenne egy kép vagy elem, akkor kiszámolhatja, hogy hány százalékot kell tulajdonítania annak szélességéhez vagy magasságához. Például, ha az oldal mérete 840 képpont, és azt szeretné, hogy a választott kép 250 képpont legyen, majd ossza meg a 250-t 840-szel és szorozza meg az eredményt 100-tal. 29,76 lesz, azaz 29,76% -ot kell alkalmaznia. a képére.

A tényleges eredmény itt 29.76190476190476, az értéket az olvashatóság kedvéért kerekítettem meg, de webhelyének kódolásakor nem szabad megtenni. A számítógépek annyira pontosan jelenítik meg a dolgokat, amennyire elmondtad.

Használhat egy érzékeny rács nézetet is, amely könnyen érthető és kezelhető. Lásd az oktatóprogramot w3schools felajánlja, hogy megértse, hogyan működik.

CMS segítségével reagáló webhelyet hozhat létre

A CMS (tartalomkezelő platform) lehetővé teszi webhelye tartalmának frissítését és kezelését. Nem számít, milyen webhelyet működtet, jobb, ha CMS-t használ annak tartalmának naprakészen tartása érdekében. A weboldal hátoldalán fog futni, és kezelheti a webhely tartalmát és vizuális elrendezését.

A legtöbb CMS-platform (legalább a legnépszerűbb) a felhasználók számára lehetőséget kínál egyedi és professzionális megjelenésű webhelyek létrehozására, különféle témákkal és bővítményekkel. Tervezési szempontból nézve nagyszerű lehetőségeket kínálnak a rugalmas web-tervezésre. Az általuk használt témák többsége teljesen reagál, közvetlenül a dobozból.

Az alábbiakban felsoroljuk a három legfontosabb CMS-platformot, amelyek felhasználhatók rugalmas webhelyek létrehozására:

WordPress

wordpressA WordPress egyszerű blogplatformként indult, de kibővült, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy bármilyen weboldalt létrehozhassanak, amelyre gondolkodnak. A weboldalak kb. 20% -át az interneten futtatja, és több ezer teljesen érzékeny témát tartalmaz. Bármilyen webhelyet gondolsz építésére, talál egy professzionális megjelenésű témát vagy sablont, amelyet felhasználhat annak életre keltetésére.

Joomla

joomlaA Joomla olyan felhasználók számára készült, akiknek van némi webfejlesztői tapasztalata. Ez egy nyílt forrású CMS, amely a legjobban működik az e-kereskedelem webhelyeivel. Számos érzékeny témát és sablont tartalmaz, amelyeket letölthet és integrálhat. Nagyon könnyű egyedi és professzionális megjelenésű, rugalmas weboldalt létrehozni.

Durpal

drupalA Durpal egy olyan tartalomkezelő rendszer, amely a fejlesztő keze alatt működik legjobban. Nagyon testreszabható, és több ezer oldal kezelésére használható. A nagyvállalatok megbízhatóságát és biztonságát használják fel. Még a Fehér Háznak is a saját weboldala van a Durpal-lal.

Több mint 25 000 kiegészítő és számos téma közül választhat, hogy a webhelyet a kívánt módon állítsa be. A Durpal nagyon rugalmas, és létrehozhat egy egyszerű blogot vagy interaktív webhelyeket a vállalkozások számára.

Webhely-készítők használata érzékeny webhelyek létrehozásához

Hatalmas változás történt a weboldalak létrehozásának módjában, a sok új korszerű webdesign eszköznek köszönhetően. Ezeknek a tervezőeszközöknek köszönhetően a webdesignőröknek már nem kell ismerniük a kódolást gyönyörű webhelyek létrehozásához. Minden webhely a legújabb szabványok szerint készül, és több platformon kompatibilis.

A modern weboldalkészítők lehetővé teszik, hogy a tervezők tiszta W3C-kompatibilis kódokat hozzanak létre drag and drop funkciók segítségével. Könnyű időben reagáló weboldalt hozhat létre bármilyen képernyőmérethez és platformhoz. Megmutatom a három leggazdagabb és legfejlettebb webdesign-eszközt, amelyek segítségével összetett és félelmetes megjelenésű, rugalmas web-terveket hozhat létre..

Wix

A Wix.com vezető felhőalapú webhely-készítő platform, amely megkönnyíti mindenki számára a lenyűgöző, professzionális és használható webhelyek létrehozását. A felhasználók választhatnak nagy sablonkészlet közül, és testreszabhatják azokat igényeik szerint.

A Wix az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb weboldalépítő platform, világszerte több mint 90 millió felhasználóval.

A Wix kezdőbarát, lehetővé téve a nem technikai felhasználók számára, hogy saját webhelyüket hozzák létre anélkül, hogy bármilyen programozási nyelvet vagy webdesignot kellene megtanulniuk. A drag and drop weboldalépítővel mindenki különféle típusú webhelyeket állíthat fel: egyszerű üzleti webhely, blog, online bolt, fotózási portfólió, online önéletrajz, esemény vagy egyéb.

Weebly

A Weebly egy könnyen használható drag and drop weboldal készítő, amelyet folyamatosan fejlesztünk, és támogatjuk a CSS / HTML szerkesztést is. Ideális magánszemélyek és kisvállalkozások számára, hogy saját weboldalt készítsenek, kód használata vagy webes tervezési ismeretek nélkül. A Weebly ismertető következő részében megmutatom az oldal előkészítőjének előnyeit és hátrányait. Néhány tippet ad Önnek a webhely gyors elindításához és a választási tervhez.

DudaMobile

A DudaMobile.com vezető DIY weboldal-készítő, amelynek célja az, hogy segítse az egyéneket és a szakembereket natív módon reagáló webhelyek és csak mobiltelefonokra épülő webhelyek felépítésében. Ez a weboldal-készítő eszköz lehetővé teszi egy ultra-személyre szabott weboldal létrehozását is, amely olyan eseményindítók alapján változik, mint például a napszak, az eszköz típusa és a hely.

Következtetés

Sok gondolatot és munkát végeztek az érzékeny webdesign kialakításában, és elérte azt a pontot, ahol szinte minden új webhely bizonyos mértékben integrálja azt. Ez minden webdizájn kulcseleme, mivel egyre több mobil eszközt használnak.

Még azok a felhasználók is használhatják azokat, akiknek nincsenek kódolási ismereteik, a CMS platformoknak és a különféle webes tervezési eszközöknek köszönhetően.

Remélem, hogy ez a cikk segített fejbe terelni a reagáló webdizájnt, és hogyan tudja használni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map