Hogyan hozhat létre saját blogot, és hogyan válhat profi bloggerré?

hogyan lehet felépíteni egy profi blogot


Tíz évvel ezelőtt ritkán hallottál valakiről, aki blogot működtet és tart fenn. Az emberek leginkább csak hobbiból álltak, és nem gondolkodtak a bevételszerzésre vagy a konverzió optimalizálására, vagy olyan stratégiákra, amelyek több olvasót vonzhatnak. Manapság a blogolás olyan szakmává vált, ahol az emberek tartalmat hoznak létre blogjukban, nemcsak hogy megosszák véleményüket, hanem pénzt is szerezzenek a blogolásból. Egy korábbi cikkben megmutattuk, hogy miért van szüksége egy vállalkozásnak egy blogra, és hogyan lehet az olvasókat ügyfelekké alakítani; ma megmutatom neked hogyan lehet saját blogot létrehozni, bármit is csinál profitért vagy csak szórakozásból.

Professzionális blog létrehozása egyszerűbb, mint gondolnád; Itt van néhány lépés, amelyet meg kell tennie az online utazás megkezdése előtt.

A téma kiválasztása

A legnehezebb feladat lehet a blogjának rést választani. Blogod témája bármire gondolhat. Ennek nem kell egyedinek lennie, nem kell feltalálnia a kereket, csak válassza ki a rést, amelyről írhat, és szenvedélyesen foglalkozik. Ha szigorú diétát követ el a fogyásról, vagy világkörüli turnén van, és dokumentációt szeretne készíteni azokról a helyekről, ahol már volt, vagy csak meg akarja osztani a szülőkkel kapcsolatos napi rutinját, indíthat egy blogot . Inspirációt is szerezhet kedvenc bloggerjeitől; Biztos vagyok benne, hogy olvassa el és követi néhány népszerű weboldalt, és még azt sem tudja, hogy ezek valójában blogok.

Nem kell, hogy legyen szuper írási képessége, mert ez javítja a túlórát, de erőfeszítéseket és szenvedélyt kell tennie a jó és informatív tartalom készítéséhez, ha azt akarja, hogy az emberek valóban elolvassák.

Blogging platform kiválasztása

Jó témájú ötlettel állt elő, most olyan szoftvert kell választania, amely lehetővé teszi a tartalom könnyű létrehozását és közzétételét. Számos olyan platform közül választhat, amelyek közül választhat, a legtöbb ember ingyenes szoftverekkel jár, mint például a WordPress, a Tumblr, a Blogger és mások. Ott a blogplatformok ingyenes tárhelyet is kínálnak, tehát a fiók létrehozása és aktiválása után készen áll a blog elindítására. Ezeket a blogokat azonban olyan aldomainekben teszik közzé, mint például a yourblogname.wordpress.org, amelyek jónak bizonyulnak a kezdéshez, de ha profi bloggerré szeretne válni, akkor meg kell vásárolnia egy domain nevet és ehhez márkát kell építeni.

kezdje el a blogolást a wordpress segítségével

A legnépszerűbb blogplatform a WordPress; ez a szoftver szinte bármilyen web hosting fiókra telepíthető, és könnyen frissíthető és karbantartható; az adminisztrációs panel szintén nagyon egyszerű és könnyen használható, az induláshoz nincs szükség műszaki ismeretekre vagy előzetes tapasztalatra. Fontos, hogy óvatosan válasszuk ki a platformot, mert addig kell dolgoznia vele, amíg életben szeretné tartani a blogját; a platformon átváltás nehézségeket okozhat, ezért válassza ki a szoftvert ennek megfelelően.

Válasszon nevet és egy webgazda blogot

Az olyan domain név, mint például a yourownblog.com, szakszerűbb és könnyebben védjegyezhető, mint ha egy aldomain egy ingyenes tárhely platformon van. Ha profi bloggerré kíván válni, és máris jó nevet választott neki, akkor is szüksége lesz egy professzionális web hosting szolgáltatásra. Az ingyenes blogplatformok megbízhatóak lehetnek és ígéretesnek tűnhetnek az induláshoz, de nem tudja ellenőrizni a webtárhely-fiókot. A blog funkcionalitását nem lehet meghosszabbítani, bármilyen okból könnyen betiltható, és elveszítheti blogját anélkül, hogy lehetősége lenne rá tenni; elvégre egy ingyenes szolgáltatást használ, mire panaszkodni lehet?

Fizetett web hosting számla és domain név használatával teljes ellenőrzést gyakorolhat webhelye felett. Telepíthet új beépülő modulokat, testreszabhatja a blogot, és teheti egyedivé és kiemelkedővé.

Ha problémái vannak jó nevet választva a blogjához, Itt található a tökéletes domain név kiválasztásának útmutatója, és kiválaszthat webtárhely-tervet a legjobban értékelt házigazdáink közül.

Tartalom létrehozása, közzététele és megosztása

Minden geeky dolgot beállítasz, a tárhelyfiók jól működik, a blog online; információkat gyűjt, jegyzeteket ír és lenyűgöző cikkeket készít. Valószínűleg már húsz cikket tett közzé, és arra számít, hogy a látogatók megjegyzések formájában interakcióba lépnek a blogoddal. Eltarthat egy ideig, amíg az Ön weboldala elkezdi a forgalom fogadását a tiszta tartalommal rendelkező keresőmotoroktól, így ha fel szeretné gyorsítani a forgalmat, akkor online barátokat kell szereznie..

közzététel létrehozása és tartalom megosztása

Kezdje a témájához hasonló blogok keresését, és hagyjon megjegyzést a hozzászólásukra, megemlítve webhelyét. Ne hirdesse magát, vagy kérje meg az embereket, hogy látogassák meg blogját, csak játsszon el egy kedves és informatív üzenetet, és látni fogja a varázslatot.

Ne felejtsd el a közösségi médiát. Megkérheti barátait, hogy csipogjanak és ossza meg blogbejegyzéseit – ez jó kezdete lehet. Különböző fórumokhoz és online csoportokhoz való csatlakozás, ahol megemlíti webhelyét, szintén jó módszer követői gyűjtésére. Hosszú távon erős közösségi médiahálózatot szeretne felépíteni a blogja körül, így azonnal értesíthet minden új hozzászólást a közönségével, és azonnali forgalmat szerezhet..

Csomagolás!

Emlékszem, mennyire izgatott voltam, amikor először elkezdtem blogolni. Ez a dátum óta hosszú utazás volt számomra, és sokat tanultam ebben az időszakban, de nagyon szórakoztató volt. Ha Ön is kilép, és professzionális kapcsolatot szeretne elindítani a saját blogjával, azt javaslom, hogy indítsanak egy WordPress blogot és egy jó tárhely szolgáltatót. Légy kitartó, szenvedélyes és ne add fel, így sikerül; és nem utolsósorban érezd jól magad!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map