Hogyan használhatja a nagy adatforgalmat kisvállalkozásának?

A nagy adatok előnye a kisvállalkozás


A mai technológiával, például a felhőalapú számítástechnikával és az intelligens szoftverrel, amely néhány másodpercen belül képes nagy mennyiségű adat feldolgozására, a nagy adatok valójában nem túl sok, amit vállalkozásként igényelnek. Teljesen megfizethető, és előnyeihez is felhasználhatja, még akkor is, ha éppen a társaságát alapította.

Sokan még mindig azt gondolják, hogy a nagy adatok olyan dolgok, amelyeket csak hatalmas vállalkozások szerezhetnek be. Valóban nagy sikerhez vezethet, ha értékes adatokkal kezdi el a kezét, de csak annyit kell tennie, hogy csak többet olvas el róla és elkezdi koncentrálni a vállalkozásának megfelelő feladataira..

Ha nagy adatot mondunk, akkor az tartalmazza az e-mail kampány statisztikáit, az ügyfelek tevékenységeit a közösségi hálózatokon, vásárlási adataikat és még sok minden mást. Elengedhetetlen ezek összegyűjtése, és olyan hasznos jelentések készítése, amelyek hasznosak lehetnek vállalkozása számára.

A nagy adatok értékes forrás

Mint online jelenléttel rendelkező vállalkozás, minden pillanatban történik valami, ami rendes adatmennyiséget biztosít Önnek, hogy minden nap elbírálhassa. Azonban, ha összeadja őket, olyan hatalmas összeget fog elérni, hogy bizonyos eszközök használata a nyers adatok feldolgozásához elkerülhetetlen..

Több tucat szoftver érhető el, amely elemezheti és rendezheti az összegyűjtött adatokat. Miután értelmezte őket, a termékek és szolgáltatások fejlesztése a vállalaton belül sokkal egyszerűbb lesz.

Például mikor töltse fel vadonatúj termékét online boltjába? Nem ez a legoptimálisabb, ha sok ember online és sok vásárlás zajlik? A Big Data használatával mindig tudja a pontos napot, amikor a legtöbb ember együtt lóg az Ön webhelyén.

Rengeteg részlet tartalmazhat pozitív változást az üzleti életében, ha megváltoztatja őket. Mutassa meg most néhány kulcsfontosságú üzleti titkot, amelyek mind a kis, mind a nagy vállalkozások számára jól működnek, kezdve a következő ponttal.

Ismerje meg versenyzőit

big-data-know-your-versenyA saját vállalkozásának elemzése mellett, betekintést keresve a versenytársak áruházaiba, vagy csak keresve a saját webhelyüket, értékes információkkal szolgálhat. De a probléma az, hogy már nem igazán hatékony, ennél sokkal tovább megy.

Meglehetősen régi iskola módszer, ha ügyfeleikként jelennek meg az egyik üzletben, hogy ellenőrizzék ajánlataikat és áraikat. Jobb, ha fordul az internethez, és elkezdi kibontani az adatokat, amelyek tartalmazzák az áraikat, az ügyfeleket, az ajánlatokat, a legnépszerűbb termékeket és még sok minden mást.

Kezdheti például Google Trends és nézd meg a legújabb trendeket a piacon bármilyen termék vagy márka esetében. Mivel a legtöbb vállalkozás elérhető a közösségi hálózatokon, akkor naprakész jelentéseket kaphat a márka népszerűségéről és arról, hogy van-e jó vagy rossz pontszáma az ügyfél-értékelések és megjegyzések alapján.

Könnyen észrevehető, ha egy cégnek több kedvelése van, több megosztott hozzászólása és jobb áttekintése van. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg számos dolgot meg kell javítani a hasonló eredmények elérése érdekében. Szerencsére ez könnyen elemezhető, és gyorsan kiderítheti, mi hibája az Ön megközelítésében, és azonnal megjavíthatja.

Tanulás az ügyfél magatartása alapján

nagy adat vevői viselkedésA vállalkozás számára semmi sem fontosabb, mint amennyire csak lehetséges minél több vevőt vonzza, izgatottan tartja őket a márkája iránt, és bármikor információt gyűjt az igényeiről. Ez egy másik rész, ahol a nagy adatok felhasználhatók az ügyfelekkel kapcsolatos feladatok elvégzéséhez.

Mindenekelőtt fel kell tennie a kérdést: Mi vonzza az ügyfeleket az ön márkája iránt? Hogyan találtak meg? Volt valami, ami meggyőzte őket, különösen, ha sok versenytárs van körül. A Big Data válaszolhat ezekre a kérdésekre neked közvetlenül a denevér előtt.

Elemezheti, hogy az ügyfelek miért választottak egy adott terméket, és felállíthatja az okok listáját, amelyek miatt vagy vásárolták meg, vagy hirtelen másik terméket választottak. Ezenkívül vannak olyan ügyfelek is, akik ajánlják az áruházat barátaidnak, és ha a jövőben jobb kampányokat szeretne indítani, akkor feltétlenül meg kell tudnia, hogy miért.

Alig megbízható forrás, ha a webhelyén olyan helyet hagy, ahol a látogatók visszajelzéseket tehetnek. Vállalkozásán belül sok más olyan esemény történik, amelyet visszajelzésnek lehet tekinteni, mint például vásárlási adatok, közösségi hálózatok, ügyfélszolgálati és böngészőnaplók, népszámlálási adatok stb..

Azonban a társadalmi hálózatok gyakran a fő források, ahonnan értékes információk származnak. Világos statisztikákat szerezhet az ügyfelek viselkedéséről és a visszajelzésekről, ha kizárólag e platformokról gyűjt adatokat.

Csak válassza ki az egyik legnépszerűbb közösségi hálózatot, indítsa el kutatását, és biztosan képes lesz pontosan és a legújabb trendeknek megfelelően kiválasztani üzleti céljait..

Együttműködés szakemberek csoportjával

nagy adatmunka a profi csapattalA sikeres vállalkozás vezetése azt is jelenti, hogy az egész csapat hajlandó együttmûködni és fejlõdni. Ez magában foglalja az összetett feladatokkal való együttmûködést, miközben mindenki a legnagyobb lehetõséggel rendelkezik. Ha felvételt készít, akkor a Big Data segítségével bármilyen jelöltet megtalálhat olyan készségekkel, amelyek leginkább az üzleti vállalkozásnak felelnek meg.

Sok különféle cég létezik, amelyek az emberek toborzására szakosodtak, és a Big Data segítségével gyorsan megtalálhatja a legjobbat. Mindkettőt felvesz új munkavállalókat, vagy segítenek a meglévőknek, ha megmutatják nekik, hogyan tudnak gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel dolgozni a projektjeiken.

Miközben itt tartózkodik, összegyűjtheti a vállalkozásában folyamatban lévő feladatokkal kapcsolatos adatokat, és értékelheti az egyes munkavállalók és az egész csapat általános termelékenységét és előrehaladási arányát. A végén kap egy átfogó jelentést az alkalmazottak jogairól és helytelenségéről.

Az üzleti folyamatok nyomon követésével garantálhatja magának egy olyan munkahelyet, ahol mindenki zökkenőmentesen együttműködik és hatékonyan dolgozik a legfontosabb feladatok elvégzésében..

A legújabb trendek megtalálása

nagy adatok legújabb trendekMint már említettük, jelentős mennyiségű információt gyűjthet a legújabb trendekről, csupán a közösségi hálózatokból származó adatok gyűjtésével. Ez az első dolog, amelyet szem előtt kell tartania, de folytassuk még tovább.

A vállalkozás jövőjének előrejelzése szintén nagyon fontos, és ezt bizonyos viselkedési minták elemzésével megteheti. Végül is a termékeknek nemcsak most, hanem a lehető leghosszabb időn keresztül kell új ügyfeleket vonzaniuk.

Ezért annyit kell tennie, hogy a Big Data segítségével kitalálja a jövőbeni trendeket, és hogyan kell megváltoztatnia márkáját, hogy teljes mértékben felkészülhessen a következő hullámokra. A piac folyamatosan változik, és sok tényezőt kell figyelembe venni, ha nem akar eltévedni.

Ideje elfelejteni a régi iskola technikáit

Sok múltban volt olyan vállalkozás, amely intuitív módon felvette a trendeket és hosszú távon nagy sikert ért el, ám ez a módszer határozottan elavult. A mai technológiával sokkal pontosabb lehet, nagyon kevés erőfeszítéssel, csak a Big Data előnyeinek kihasználásával.

Még nem közvetlenül említettük a Facebook-ot, de nyilvánvalóan az egyik legnépszerűbb platform, amely nevetséges mennyiségű adatot képes felhalmozni. Mivel annyira jó az emberek érdeklődésének követése során, mindig friss információkat kaphat a legfrissebb hírekről és trendekről..

Egyéb erősen ajánlott webhelyek Twitter és Trend Hunter, mindkettő hatalmas és nagyon segítőkész közösséggel rendelkezik. Ezek olyan adatokat halmoznak fel, amelyeket nagyrészt bármilyen üzleti vállalkozás felhasználhat, ami újabb ok arra, hogy elfelejtsük a régi módszereket, például a fórumszálakban való kommentálást, hogy megtudjuk, mi az emberek.

Valójában nincs korlátozás, mert még a legkisebb dolgokat is elemezni lehet. Az ügyfelek egy bizonyos utat követnek a boltba való belépésük pillanatától az elutazásig, és ez a viselkedés nyomon követhető a weboldalakon is. Az olyan eszközök, mint a Google Analytics, megmutathatják azokat az oldalakat, ahol a látogatók belépnek, és azokat az oldalakat, ahol elhagyják a magukat.

Lehet merülni a különböző régiók pénzügyi helyzetében, és elemezheti üzleti lehetőségeit a jelenlegi politikai helyzetek, korcsoportok, időjárási és egyéb külső tényezők figyelembevételével. Alapvetően bármi, ami biztosítja az ügyfelek elégedettségét.

Jósolja meg értékesítését, optimalizálja a feladatait

a nagy adatok előrejelzik az értékesítés optimalizálásátKorábban a Big Data-ról beszéltünk az alkalmazottak és a teljesítmény szempontjából, de van egy nagyobb kép, amelyet tudnia kell. A vállalkozás mint csapatfejlesztés mellett elkezdheti dolgozni az egészet is, beleértve az összes funkcióját a kezedben lévő adatok felhasználásával.

Elemezze vállalkozásának hátrányait, kampányainak és termékeinek előrehaladását, az ügyfelek megrendelésének gyakoriságát és így tovább. Előfordulhat, hogy úgy érzi, hogy nincs sok előrejelzés a termékek újbóli feltöltésekor vagy egy konkrét vásárlói csoport megcélzásakor, de ezeket a feladatokat nem a denevérrel kell dönteni..

Például, sok eladhatatlan elemmel végződik csak azért, mert gyorsan tévedt előrejelzésekkel, csak szükségtelen kiadásokhoz vezethet, amelyek könnyen elkerülhetők voltak. A Big Data felhasználásával különböző tényezők alapján hozhat helyes döntéseket, amelyeket mind elemezni lehet, és össze lehet kombinálni.

Ezek az ötletek nagyon nyilvánvalónak tűnhetnek számodra, de egy vállalkozás kezelése az idő múlásával egyre nehezebbé válik, mivel egyre több adat halmozódik fel, és végül segítségre szorul.

Ekkor kezdheti el a Big Data megvalósítását, és felteheti az egyik legfontosabb kérdést: Hogyan javíthatom tovább vállalkozásomat? És akkor elkezdesz különféle mintákat és tippeket észlelni, amelyek nagyszerű ötletekhez vezetnek.

A nagy adatok könnyen megszerezhetők

Az üzleti célok intuitív megtervezése és a belek bevonása az erőforrások felhasználása során hosszú távon kiszámíthatatlan különbségeket eredményezhet a vállalat bevételeiben és népszerűségében. A lényeges adatok vásárlása vagy akár ingyenes megszerzése óriási különbséget jelenthet.

Ez sokkal világosabbá teheti vállalkozásának hajtóerejét, és hozzátehet bizonyos bizonyosságot is, a helyes útra állítva. A Facebook az egyik legjobb példa, mivel cégük nagy összegeket fektetett be, hogy titokban vásárolja meg azokat az adatokat, amelyekre szükségük volt a felhasználók jobb megértése érdekében..

Annak ismerete, hogy mit akarnak a felhasználók, elengedhetetlen egy olyan vállalat számára, amely a legjobb tartalmat kívánja biztosítani számukra, és mindenkor biztosítja a sokoldalú és megbízható platformot.

Noha nincs annyi erőforrása, mint egy kisvállalkozásnak, egyre több ingyenes szoftver és szolgáltatás érhető el, amely ingyenesen segít a Big Data használatában. Nem is beszélve arról, hogy valószínűleg vannak más vállalkozások is körülötted, amelyeknek segítségre lehet szükségük valamilyen értékes adat cseréjéhez.

A nagy és a kis társaságok vezetői a világ minden tájáról nyomon követik a legújabb elemzési technikákat, amelyek még a mi beszélgetésünk során is fejlődnek. Az információ óceánja körülöttünk van, és sokféle módon feldolgozható releváns jelentések készítéséhez.

Összességében a Big Data sokféle módon segíthet Önnek. Könnyen figyelemmel kísérheti a vállalkozásában zajló tevékenységeket és folyamatokat, elemezheti ügyfélkörét, kitalálhat új lehetőségeket az új ügyfelek vonzására és még sok minden mást.

A legfontosabb, hogy ha van valami, amit rosszul csinálsz, akkor a Big Data segítségével gyorsan megvalósíthatod, és kitalálhatsz egy jobb módot, mielőtt valódi károkat okozna. Mindaddig, amíg egészséges vállalkozása van, a helyes úton halad.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map