Hogyan állíthat be webhelyét? Kezdő útmutató egy webhely elindításához

tárolja a webhelyét


Ha a webhely tárhelyén gondolkodik, legyen az csak egy személyes üzlet, vagy akár egy új e-kereskedelmi áruház, akkor hasznosnak találhatja ezt a cikket, mivel bemutatjuk minden lényeges szempontot webhelyének üzemeltetésében..

Ha vissza akarta adni webhelyét azon a napon, amikor az internet csak a mainstream lett, akkor meg kellett vásárolnia a weboldalt web szerver (fizikai gép), és ha nem akarta, hogy a webhely offline állapotba váljon, ha áramszünet történt, vagy ha otthoni internet-kapcsolata megszakadt, akkor a szervert egy szerverhelyiségben kellett beállítania. Akkoriban egy kicsit vagyonba kerülne webhelyének üzemeltetése, még egy nagyon egyszerű is. Ma azonban egy webhely tárolása sokkal egyszerűbb és olcsóbb. Például az iPage.com webhelyen havonta csak 1,99 dollárért otthont adhat webhelyének, bár a telepítés gyors és egyszerű, nem igényel semmilyen előzetes tapasztalatot vagy műszaki ismereteket.

Mi az a webtárhely??

Tegyük fel, hogy van webhelye, vagy legalább egy ötlete egy webhelyről. Hogyan kell kinéznie, milyen funkciókkal kell rendelkeznie, stb. Bizonyára létrehozhat teljes mértékben működőképes weboldalt a személyi számítógépén, de ahhoz, hogy az egész világ számára elérhetővé váljon, expozícióra lenne szükség, mint például egy festményhez. Festhet valamit otthon, és egész nap megnézheti, de ha meg akarja osztani a nagyközönséggel, azt általában múzeumban vagy művészeti galériában kell kiállítania, ahol más emberek is élvezhetik. Tehát a webtárhely vagy egyszerűen a webhelyszolgáltatás bizonyos vállalatok által nyújtott szolgáltatás, amely lényegében az Ön weboldalát a nyilvánosság számára elérhetővé teszi.

Ezeknek a host cégeknek biztonságos szerver helyiségeik vannak, ahol minden szerverüket, redundáns tápegységeket, redundáns internetkapcsolatokat, 24 órás figyelést, stb. Biztosítják, hogy weboldala megszakítás nélkül vagy állásidő.

Webtárhely-típusok

A fogadó cég általában sokkal több, mint pusztán az egyszerű tárhely. Mindenféle kiegészítő szolgáltatást kínálnak, és általában különféle típusú tárhelyeket kínálnak, beleértve a dedikált tárhelyet, a felhőalapú szolgáltatásokat, a VPS-tárhelyet, a megosztott tárhelyet és néha a speciális tárhelyet bizonyos típusú webhelyek számára, mint például a WordPress, a Drupal, az e-kereskedelemre jellemző hosting és így tovább..

Dedikált tárhely

A dedikált tárhely általában olyan fogadási típusra utal, ahol teljes fizikai gépet kölcsönöz. Ez a legdrágább típusú tárhely, de egyben a legjobban teljesítő is. Minden szerver teljesítménye: többmagos CPU, több gigabájt RAM és több, mint elég HDD vagy SSD alapú tárhely. Ez nem kezdő barátságos tárhely, és valószínűleg túlterhelés azok számára, akik egyszerű webhelyet vagy blogot szeretnének tárolni..

VPS tömlő

A VPS a Virtual Private Server kifejezést jelenti, és általában úgy érik el, ha egy nagyobb dedikált szervert több kisebbre osztanak fel. Nem ritka, hogy egy dedikált szervert 8-16 kisebb VPS-re osztanak fel. Ennek a konfigurációnak az egyik előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint egy dedikált szerver, de dedikált erőforrásokat kap. Van egy VPS egyetlen CPU-maggal, 2 GB RAM-mal és mondjuk 40GB SSD tárhelyet. Ezeket az erőforrásokat garantáljuk abban az értelemben, hogy csak Ön tudja használni őket.

Közös tárhely

A megosztott tárhely, amint a neve is sugallja, olyan tárhely, amelyet a szerver mindenki megoszt. Ez a leggyakoribb tárhely, és az egyik legolcsóbb is. Az összes szerver erőforrását megosztja az összes webhely. Ez a modell általában működik, mivel nagyon ritka, hogy valakinek mindig teljes szerverre van szüksége, tehát mindaddig, amíg mindenki kedvesen játszik, nagyszerű szimbiózis, és végül mindenkinek előnyei vannak: olcsó, rövid összegű időnként felhasználhatja a kiszolgáló összes feldolgozási teljesítményét, majd valaki más is felhasználhatja.

Ez az ideális megoldás az újonnan érkezők számára, mivel viszonylag olcsó, és sok példával és kész megoldásokkal rendelkezik a kezdők számára, például automatikus szoftvertelepítések, automatikus biztonsági másolatok készítése, valamint a támogatási személyzet megszokta az újonnan érkezők kérdéseit..

A megosztott tárhely használatával gyakran olyan kifejezésekkel kell találkoznia, mint a korlátlan tárolás, a korlátlan forgalom stb. Ez megtévesztő, mivel minden szerver erőforrásai korlátozottak. A korlátlan valójában azt jelenti, hogy a tárhelyszolgáltató nem határozza meg a tároló- és forgalmi erőforrások felső korlátját a get-go alkalmazásból, és nem számít fel díjat az alapján, hogy egy adott hónapban mekkora erőforrást használ fel. Ehelyett van egy bizonyos küszöbérték, amely hónapról hónapra változhat, amely felett bizonyos korlátozásokat vezetnek be, ha folyamatosan túl sok erőforrást használ fel.

Mi az a domain név??

Visszatérve a festmény korábbi példájához, ha egy művészeti galériában vagy múzeumban (tárhely) kiállítja a festményt (weboldal), az egy dolog, de ahhoz, hogy az emberek láthassák azt, a galériát kell menniük.

A fizikai világban megadhat egy helyre annak címét vagy szélességi és hosszúsági koordinátáit. Ha azt szeretné, hogy az emberek látják a festményedet, elküldheti nekik a galéria koordinátáit (hasonlóan egy weboldal IP-címéhez), de számunkra, az emberek számára sokkal egyszerűbb megjegyezni a szavakat és karakterláncokat, mint a számokat. Tehát valószínűbb, hogy azt fogja mondani az embereknek, hogy menjenek egy adott címre (hasonlóan ahhoz, hogy egy domain név hogyan működik a web hostingban).

Szükség van egy domain névre, amely alatt megtalálja webhelyét. Szinte az összes szolgáltató cég domain név regisztrációval is rendelkezik. Kényelmesebb regisztrálni velük, mert ők kezelik a névkiszolgálók és a DNS-rekordok beállítását, mint például “MX” e-mailben, “A” magának a hostingnak, stb. A legtöbb tárhely szolgáltató akár ingyenes domain nevet is kínál, ha Ön iratkozzon fel velük legalább egy évig.

Ami a domain név nevének beszerzését illeti, sok vita folyik. A jó domain névnek általában rövidnek, könnyen megjegyezhetőnek és ismerősnek kell lennie (.com, .net, .org, .info). A közelmúltban robbanás történt a gTLD (általános felső szintű domain) nevekben, ami számos domain név kiterjesztéshez vezetett (például .rocks, .life, .guru stb.). Ha úgy találja, hogy a kívánt domain nevet már elvették (pl. Pinapple.com), akkor megnézheti ezeket az új domain kiterjesztések alatt (például pineapple.guru)

A domain név kiválasztásakor érdemes figyelembe vennie más szempontokat is, például a domain adatvédelmét. Ha domain nevet vásárol, akkor nevét és elérhetőségét mindenki számára nyilvánosságra hozzák, aki érdekli annak felkutatása. Egyes gTLD-k lehetővé teszik a Domain Privacy nevű, vagy néha Whois Privacy néven ismert funkciót. .com, .net és .org támogatják ezt a funkciót, míg a .uk, .us, .ca, .de, .eu nem. Ha a Domain Privacy vagy a WhoisGuard szolgáltatást szeretné használni, akkor érdemes választania egy olyan domain kiterjesztést, amely támogatja azt. A domain regisztrátorok és a domain regisztrációs szolgáltatásokat nyújtó host szolgáltatók általában szintén a domain adatvédelmi oltalmi szolgáltatásokat nyújtják.

Webhely indítása a WordPress programmal

Miután feliratkozott egy hosting tervre, és időt töltött a megfelelő domain név kiválasztásával, készen áll a webhely felállítására. Ha már rendelkezik egy teljesen működő webhellyel a gépeden, akkor általában csak feltölti a host fiókjára. A tárhelyszolgáltatónak hozzáférést kell biztosítania egy kezelő felülethez, ahol beállíthatja a tárhely paramétereit. Ez általában egy cPanel, Plesk vagy DirectAdmin felület.

A működő webhelyet feltöltheti a tárhely által biztosított webes fájlkezelő használatával, de ha a webhely nem csupán néhány fájlból áll, akkor ajánlott SFTP vagy FTP használatával feltölteni a fájlokat a szerverre. Nagyon valószínű, hogy webhelye valamilyen adatbázist használ, például MySQL, PostgreSQL, MSSQL stb. Ebben az esetben ezt is importálnia kell..

Ha azonban még nem fejlesztette ki a weboldalt, akkor használhat egy kattintással történő telepítési funkciót, amelyet a legtöbb tárhelyszolgáltató támogat és telepít egy friss CMS-t a domain névre. A WordPress nagyszerű lehetőség a CMS számára, elvégre az internetes webhelyek 27% -ának választott CMS.

Számos érv szól a WordPress használatának mellett, beleértve kezdőbarát jellegét, biztonságát, testreszabhatóságát, nagy támogató közösségét, hatalmas dokumentációját és az összes tárhelyfiókkal való kompatibilitást..

A WordPress egy kattintással történő telepítésének befejezése után egy újonnan telepített WordPress fogad bennünket, és elindíthatja és testreszabhatja saját igényeinek megfelelően. Nem kell ismernie a HTML-t vagy a CSS-t, megvásárolhat egy előre beépített WordPress témát, és testreszabhatja ezt a kívánt módon. Telepíthet olyan bővítményeket, amelyek új funkciókat adnak a WordPress-hez, például hozzáadhat egy bevásárlókosár-rendszert vagy egy találkozófoglalási rendszert. A pluginekkel a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek ahhoz, amit el lehet érni.

Azok a host cégek, amelyek szolgáltatásaikat kezdőknek célozzák, általában nagyon sok kézfogással is járnak. Ez azt jelenti, hogy kapcsolatba léphet a támogatással olyan problémákkal, amelyekkel a kezdők általában küzdenek, és amelyek magukban foglalják a webhely létrehozása során felmerült problémákat. Webhelyeik lépésről lépésre útmutatást és útmutatót is tartalmaznak, amelyek segítenek az újonnan érkezőknek felkészülni a webhely tárhelyének alapjaira..

Következtetés

Mivel az internetes jelenlét annyira mindenütt jelenik meg és központi szerepet játszik minden tiszteletre méltó vállalkozásban, bárki megtanulhatja, hogyan kell elindítani egy weboldalt. Fontos, hogy jó hírű internetes gazdagépet válasszon a webhely fogadására, mivel a hostolás befolyásolhatja az online jelenlét számos aspektusát, beleértve a webhely elérhetőségét és gyorsasági teljesítményét..

A legjobb cégek az Ön webhelyének üzemeltetésére

Vállalat
Promóciós ár

1legjobb olcsó webtárhely1,99 USD / hónap
2legjobb WordPress web hosting3,95 USD / hónap
3legjobb üzleti web hosting3,95 USD / hónap
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map