Főbb okok, amelyek miatt a Joomla webhelyét feltörték

joomla-website-csapkodott


Nem számít, mekkora vagy kicsi az Ön webhelye, függetlenül attól, hogy milyen fejlett biztonságot használ, függetlenül attól, hogy egy kicsi privát blog vagy egy nagy e-kereskedelemmel foglalkozó webhely – az interneten bármely lehetséges webhely sebezhető lehet, vagy hackerek célpontja lehet . Ezek a hackerek mindig kiszolgáltatott webhelyeket keresnek, és könnyű áldozatok lehetnek személyes információk ellopása, weboldal eltérítésének vagy egyszerűen rombolás céljából..

A Joomla, valamint a WordPress és a Drupal az interneten elérhető legnépszerűbb és legismertebb tartalomkezelő rendszerek. A Joomla különösen egyedülálló, mert nagyon népszerű és erőteljes különálló funkciókkal rendelkezik, amelyeket a többi tartalomkezelő rendszer nem tud biztosítani. És bár a Joomla rengeteg nagyszerű funkciót, attribútumot és eszközt tartalmaz, a Joomla webhelyei számára sok biztonsági aggály merül fel.

Ebben a cikkben néhány leggyakoribb okot vizsgálunk meg, amelyek miatt a Joomla! A weboldalt feltörték, és megemlít néhány tippet és trükköt az értékes webhely és a felbecsülhetetlen személyes információk jobb védelme érdekében..

A leggyakoribb ok, amiért a Joomla! a weboldalt feltörték

1. Adathalászat

Az adathalászat egy gyakori hackelési módszer, amely e-mailt vagy webhelyet tartalmaz, amelyet arra terveztek, hogy ellopja a webhely bejelentkezési adatait. A hackerek álcázják és eltakarják a webhelyet vagy az e-mailt, hogy pontosan olyannak látsszanak, mint ahová bejelentkezni szeretnének, és ha nem vigyázol, ellopják a bejelentkezési adatait..

Leggyakrabban megtéveszt, és arra gondol, hogy egy Joomla! az adminisztrátor kéri, hogy sürgősen jelentkezzen be fiókjába. Ez az oka annak, hogy bármikor bejelentkezik, vagy személyes vagy hitelkártya-információkat megad, mindig ellenőrizze újra a domaint vagy az e-mail feladót.

2. Gyenge webhelybiztonság

Számos különféle biztonsági rendszer érhető el az interneten, néhány gyenge, és csak a webhelyek biztonságának alapjait nyújtja, de vannak más, fejlettebb és drágább webhelybiztonsági lehetőségek is, amelyek rengeteg eszközt és lehetőséget kínálnak az Ön védelmére. az Ön webhelyén.

Még a legnagyobb vállalatok és webhelyek is küzdenek a hackerek támadásainak teljes elkerülése és megakadályozása ellenére, annak ellenére, hogy rengeteg pénzt költenek webhelyük biztonságára. Mindig jó ötlet felszerelni magát és webhelyét legalább néhány webes biztonsági szoftverrel annak érdekében, hogy megakadályozzák a webhelyén a leggyakoribb feltörési kísérleteket..

3. A számítógép biztonsága

A webhely feltörésének másik általános módja a saját személyi számítógépének feltörése. Nagyon komolyan kell vennie személyi számítógépének biztonságát, mivel a hackerek ellophatják az összes cookie-kat és az Ön webhelyére mentett információkat, valamint az összes bejelentkezési hitelesítő adatot, amelyet esetleg a számítógépen tárolt..

Előfordulhat, hogy számítógépét vírusok, rosszindulatú programok vagy egyszerűen veszélyeztetett webhelyek, vagy bármilyen olyan szoftver alkalmazás révén támadják meg, amelyet a hacker megfertőzött. Ezek a hackerek automatizált robotok segítségével keresik az internetet olyan IP-címek keresésére, amelyek gyenge személyi számítógép-biztonsággal rendelkeznek, és érzékenyek a hackelési támadásokra..

Ezért mindig használjon prémium víruskereső szoftveralkalmazást, valamint adware és malware blokkoló szoftvert. Általános szabály, hogy a teljes merevlemez-vizsgálatot hetente legalább egyszer elvégzik a személyi számítógépen.

4. Sebezhető kiegészítők és alkalmazások

A Joomla használata esetén valószínűleg sok különböző témát, kütyüt, plug-inet és egyéb hasznos eszközt is integrál, amelyek segíthetnek a webhely funkcionalitásának növelésében. Mindezek az eszközök nagyon hasznosak és erőteljesek, azonban veszélyeztethetők és felhasználhatók webhelyének feltörésére. Különösen az olyan eszközöket, mint a plug-inek és widgetek, amelyek a weblaptervezés és a webtartalom szempontjából nagyon fontos tényezők, a hackerek kifejezetten a sebezhetőségeket célozzák meg..

Az egyik dolog, amit megtehetsz a saját és webhelyed védelme érdekében, az, hogy ellenőrizze, hogy az összes plug-in, widget és eszköz, amelyeket a webhelyére épít, rendszeresen frissül. Egyes plug-inek és widget-szerzők feladják az eszközöket és megállítják azok frissítését, és ez az, amikor kiszolgáltatottá válnak a hackerek támadásaitól. Az elavult szkriptek arra is felhasználhatók, hogy feltörjék a webhelyet, ezért törölje a webhelyén lévő összes elavult szkriptet.

Azt is meg kell jegyeznie, hogy egy gyakori hackelési módszer maga a host kiszolgáló megtámadása. Azok a felhasználók, akik webhelyüket és tartalmukat tárolják a megosztott szerveren, különösen veszélyeztetik az ilyen típusú támadásokat. Ha valaki másnak a megosztott szerveren megtámadása történik, az adott tárhely-kiszolgálón lévő összes webhelytulajdonos veszélybe kerül.

Ezért bölcs dolog annak biztosítása, hogy webtárhely-szolgáltatója a piacon elérhető legjobb és legerősebb webhely-biztonsági szoftvert használja. Egy másik nagyszerű tanács az, hogy mindig készítsen napi vagy heti biztonsági másolatot webhelyéről, így visszaállíthatja a korábbi, nem kompromisszumú verzióra, arra az esetre, ha webhelye feltörik..

Honnan tudhatom, hogy a Joomla! A webhely feltörve?

Egyes hackerek nagyon észrevétlenek lehetnek a támadásokkal szemben, lehetővé téve a webhelyének már feltörését, de ezt még nem tudod. Az ilyen típusú támadások lassan eltérítik az Ön weboldalát, és olyan hivatkozási linkekkel és hirdetésekkel töltik meg azokat, amelyeket Ön nem hagyott jóvá. És néha nagyon bonyolult lehet kideríteni, hogy webhelyét feltörték-e vagy sem.

Időnként közvetlenül a web hosting szolgáltatótól kap üzenetet, hogy webhelyére feltörték. Az esetek többségében azonban nem lesz ilyen egyszerű vagy könnyű megtudni, hogy webhelyét feltörték-e vagy sem. Figyelembe kell vennie a sok vörös zászló egyikét, amelyek azt jelezhetik, hogy webhelyét veszélyeztetik vagy feltörték.

Az egyik ilyen vörös zászló az, hogy az Ön webhelyét vagy az Ön weboldalának oldalait eltávolítják a Google keresés vagy bármely más keresőmotor keresési eredményeiből. Egy másik fontos dolog, amelyre figyelni kell, az, hogy webhelye megsemmisül, vagy olyan hibákat mutat be, amelyeket korábban még nem mutatott meg. Ez gyakran egyértelmű jele annak, hogy webhelyét feltörhetik.

A webhelyet alaposan elemeznie kell a rendelkezésre álló számos elemző eszköz felhasználásával. Gondosan elemezze a forgalmat, hogy megnézhesse, a forgalom egy részét vagy annak egy részét átirányítja-e ismeretlen oldalakra és harmadik fél webhelyeire. Azt is ellenőriznie kell, hogy talál-e esetleges ellentmondásokat webhelyének elemzésében, amely olyan webhelyekre utalhat, amelyekkel nincsenek kapcsolatban..

Egyes hackerek jogosulatlan és nemkívánatos letöltéseket kezdeményeznek a számítógépére vagy a böngészőbe, amikor a webhelyet feltörik. Tehát minden alkalommal, amikor valamelyik oldal megkísérel olyan letöltést kezdeményezni, amelyről nem tud semmit, ez nagyon erős jelzés arra, hogy webhelyét feltörhetik. További vörös zászlók között szerepel a rendszergazdák webhelye, amelyet nem ismer fel, valamint hogy törött képek jelennek meg a webhelyén, ezért vigyázzon rájuk..

Hogyan védjük meg a Joomla webhelyét?

A webhely és a tartalom biztonságának megőrzéséhez a legfontosabb módszer a Joomla! a tartalomkezelő rendszer teljesen naprakész. A Joomla! Fejlesztői folyamatosan közzéteszi és kiadja annak a keretrendszernek a frissítéseit, amelyben javította a hibákat, és javította a biztonsági réseket, amelyeket a hackerek megpróbálhatnak kihasználni az Ön webhelyének feltörése érdekében. Kicsit időigényes lehet mindent naprakészen tartani, ha nagyszámú különféle gyártótól származó bővítményeket, kütyüket és egyéb eszközöket használ, ám elengedhetetlen a webhelye és személyes adatainak biztonságossá tétele és hang.

Egy kis trükk, amely fontos a weboldal biztonsága és védelme szempontjából, amikor a Joomla! alapú webhelyeknek az a célja, hogy nem adnak írási engedélyt minden egyes PHP fájlnak a webhely adatbázisában. Ha ezeket a fájlokat csak olvashatóvá teszi, megakadályozza, hogy a hackerek könnyen és gyorsan feltörjék és kihasználják webhelyét.

Az is nagyon fontos, hogy vigyázzon, hogyan átruházza engedélyét webhelye napi tevékenységeire. Ez nagyon egyszerűnek és egyszerűnek tűnhet, de a webhely biztonsága és jóléte szempontjából nagyon fontos, hogy ne adjon végrehajtási engedélyt a webhely nyilvános könyvtárain. Ez megakadályozza a hackereket abban, hogy rosszindulatú szoftvereket, rosszindulatú programokat, szkripteket és vírusokat töltsenek fel és futtassanak az Ön webhelyére.

Ne feledje, hogy a hackerek megpróbálnak minden lehetséges trükköt felhasználni a könyvben annak érdekében, hogy személyes adatait és bejelentkezési adatait lekérjék webhelyének feltörésére és kiaknázására. Az egyik trükk, amelyet ennek elérése érdekében használnak, az, hogy adatokat vesz ki a weboldal felhasználói táblájából. Megakadályozhatja, hogy ez megtörténjen, ha a felhasználói táblázati adatbázis előtagját bármilyen véletlenszerű előtagra változtatja.

Nemcsak azt, hogy az összes bővítményt, valamint a gyártótól származó kütyüket, eszközöket és beépülő modulokat naprakészen kell tartania, de ne felejtse el eltávolítani, eltávolítani és törölni az összes elavult szoftvert, valamint a régi bővítményeket és az esetleges megmaradt fájlokat sem. a régi installációkból. Ez egy egyszerű trükk, de sok ember elfelejti ezt megtenni, és weboldalaikat feltörték.

Nagyon fontos dolog megjegyezni, hogy ha nem veszélyezteti webhelye biztonságát, hosszú távon tonna pénzt takaríthat meg Önnek. Ha webhelyét feltörték, ez nagyon könnyen személyazonosság-lopáshoz, valamint hitelkártya-lopáshoz vezethet. Ezért fontos, hogy ellenőrizze, hogy az Ön web hosting csomagja fejlett webhely-biztonsági eszközöket és módszereket tartalmaz-e a weboldal hackerekkel szembeni védelmére, még akkor is, ha ez még néhány dollár fizetését jelenti érte.

A modern hackelési módszerek folyamatosan változnak és fejlődnek, ezért nagyon fontos, hogy olyan web hosting szolgáltatót válasszunk, amely folyamatosan frissíti és fejleszti webhelyének biztonsági eszközeit és módszereit. Nagyon fontos annak biztosítása, hogy webtárhely-szolgáltatója csak a legújabb és úttörő technológiát használja a programozási nyelvek és az antivírus adatbázisok tekintetében.

Azonban az abszolút legfontosabb dolog, amelyet meg kell valósítania webhelyeinek a hackelés elleni védelme érdekében, az, hogy nem vagy immunitással szemben. Sajnos sokan, különösen azok, akik csak a weboldalukkal kezdik el a projektet, irracionálisan gondolják, hogy nem fontosak a hackerek számára.

A hackerek megpróbálják kihasználni, feltörni és eltéríteni a legkisebb webhelyeket is. Ennek oka az, hogy ezeket a feltört webhelyeket a forgalom átirányításához, webhelyeik Google-keresési rangsorának javításához használják azáltal, hogy visszaadnak linkeket az Ön webhelyére, és a szervert használják spam e-mailek küldésére..

Ez mindenki számára lehetséges célt tesz lehetővé. Soha ne gondolja, hogy nem elegendő a hackeléshez, és soha ne gondolja, hogy immunista és sebezhetetlen a hackelési kísérletekre. Mindig tartsa szem előtt, hogy a hackerek megakadályozása mindig jobb, mint a feltört webhelyek gyógyítása. Sok ember szerte a világon egy rémálmi csata előtt áll, amikor a hackerek ellopják személyes adataikat és hitelkártyadataikat webhelyükön..

Következtetés

Minden egyes weboldaltulajdonosot tájékoztassák és oktassák webhelyük és személyi számítógépük megvédésének és megóvásának a támadási kísérletektől. Ez különösen fontos a Joomla számára! webhelytulajdonosok, mivel ezek a nyílt forrású tartalomkezelő rendszerek meglehetősen érzékenyek ezekre a támadásokra.

Ezt a cikket azért írták, hogy megpróbáljon tájékoztatást adni arról a leggyakoribb módszerről és módjáról, amellyel a hackerek megpróbálhatják kihasználni és eltéríteni az Ön webhelyét és személyes adatait. Számos különféle módszert kutattunk és elemeztünk arra vonatkozóan, hogy megvédhessük magukat és a Joomla! webhelyről az ilyen hackelési kísérletekből.

A helyzet valósága az, hogy soha nem lesz teljesen biztonságos és immunitás a hackerek, adathalászok és csalók ellen. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem szabad mindent megtenned, hogy megpróbálja megakadályozni a Joomla-t! webhely feltörése.

Összefoglalva: frissítse a harmadik féltől származó alkalmazásokat, beépülő moduljait, widgetjeit és kiterjesztéseit, valamint a Joomla! A verzió teljesen naprakész, és győződjön meg arról, hogy web hosting szolgáltatója nemcsak hozzáférést biztosít a piacon elérhető legjobb és legfejlettebb antivírus szoftverhez, hanem folyamatosan és rendszeresen frissíti biztonsági módszereit. Biztosak vagyunk abban, hogy ha követi ezeket a lépéseket, tippeket és trükköket, amelyeket a cikkben adtunk neked, akkor a Joomla! a webhely sokkal biztonságosabb lesz, mint korábban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map