Ellenőrzőlista a lejárt domain nevek vásárlása előtt

ellenőrző lista a lejárt domain nevek vásárlása előtt


Sok oka van annak, hogy az emberek miért vásárolnak használt vagy lejárt domaint. Előfordulhat, hogy a kívánt domain olyan domain, amelyet korábban valaki más birtokolt. De a legtöbb alkalommal az emberek úgy döntnek, hogy egy lejárt domaint vásárolnak, mert előnyt akarnak szerezni azzal a ténnyel, hogy egy régebbi domain, amely szintén tartalmazhat SEO előnyeket.

A lejárt domain megvásárlásával egy nemrégiben lejárt domain vásárlását értjük, nem azt, amelyik az elmúlt 5–10 évben 1-2 korábbi tulajdonosával rendelkezik. Az emberek gyakran nem is veszik észre, hogy a vásárolt domainnek korábbi tulajdonosa volt.

Lejárt domain vásárlásakor érdemes a legjobbat kiválasztani azon a réstől, amelyben az új webhely elindul. Kevés SEO előnye lesz, ha valaki új webhelyet akar elindítani a főzésről, és olyan domaint vásárol, amelyet az autókról szóló bloghoz használtak.

Van néhány tennivaló annak biztosítása érdekében, hogy a hamarosan domain lesz az új webhely előnyei, nem pedig visszakapcsolódás. Összeállítottuk azon dolgok listáját, amelyekre ki kell figyelnie, mielőtt döntene a lejárt domain vásárlásáról.

Van néhány ellenőrzés, amelyet megtehet a vásárlás előtt, esetleg a legmérgezőbbek kiszűrésével, és vannak más ellenőrzések, amelyeket a domain valódi megvásárlása után is megtehet, mert akkor bizonyíthatja a domain tulajdonjogát egy sok szolgáltatás, például a Google Webmester Eszközök.

Ellenőrzőlista lejárt domain név vásárlása előtt

Egy egyszerű Google-keresés felfedhet bizonyos információkat a domain korábbi történeteiről, de vannak más eszközök a domain korábbi életének megvizsgálására. Itt kell lennie a fő dolgoknak, amelyeket ellenőriznie kell:

1. Ellenőrizze a jelenlegi Google szankciókat

A domain megvásárlása előtt elvégezhet egy egyszerű Google-keresést (“site: domain.com”). Ha semmi nem jelenik meg, akkor ez azt jelzi, hogy a webhelyet a Google bünteti, ami automatikus vagy kézi büntetés lehet. Akárhogy is, ez nem jó jel. Természetesen előfordulhat, hogy az előző tulajdonos úgy döntött, hogy nem jelenik meg a Google keresési indexében például a robots.txt webhelyen, de még akkor is látnia kell néhány találatot, amely megemlíti ezt a tényt..

2. Ellenőrizze a Különböző SEO mutatókat

ellenőrizze a domain seo mutatóit

Számos olyan eszköz létezik, amely tartománynévvel megadott pontszámokat hoz létre, és erre példa lehet a Domain Authority vagy a SEO MOZ Page Authority. A Google abbahagyta az Oldal rangsorolását, de vannak más mutatók is, amelyekre támaszkodhat. Keressen szélsőségeket – ha egy adott hely DA vagy PA szokatlanul magas vagy alacsony, és nincs egyértelmű magyarázat a miért, vigyázzon, és talán ásjon egy kicsit mélyebben.

3. Ellenőrizze a domainben tárolt tartalom típusát

Megteheti a Google keresést („site: domain.com”), és ha igen, ellenőrizze, hogy van-e tárolva keresési eredmény az indexben. Még akkor is, ha a gyorsítótárazott tartalom nem tűnik megfelelőnek, mert hiányzik a CSS, a csak szöveges verzió adhat neked képet arról, hogy milyen típusú webhelyet tárolt a domain név alatt.

Használhatja a WayBack gép ha megnézed a webhely régebbi verzióit, akkor valószínű, hogy látni fog néhány pillanatfelvételt.

visszatérő gép archívum org

4. Vizsgálja meg a domain backlink profilját

Ellenőrizze, hogy milyen típusú linkek vannak a domainben. Ha sok alacsony minőségű könyvtáratípust mutat, vagy akár spam jellegű, például hamis közösségi média profilokat, fórum profilokat vagy fórum aláírást, csak néhány valódi szerkesztői hivatkozással, itt az ideje, hogy értékelje, megéri-e az erőfeszítések és a kockázat. a domain megvásárlása. Bizonyos esetekben ez az lehet, mert ez a tökéletes név a márkájának, de ha a név nem olyan fontos, akkor talán jobb, ha a következő domaint nézi.

Lehet, hogy ezeket a linkeket elutasították a GWT-ben, de nem tudhatja biztosan, ha nem vásárolja meg a domaint.

Extra ellenőrzések domain név vásárlása után

Miután megvásárolta a domainjét, van néhány extra ellenőrzés, amelyet megtehetsz, mielőtt az adott webhelyet üzemelteti rajta:

1. Keresse meg a bejövő forgalmat

Megvizsgálhatja a bejövő forgalmat, akár létrehozhat egy kis HTML oldalt, amelyen csak a Google elemzési kódja szerepel, és talán egy hamarosan megjelenő üzenetet, vagy megnézheti a webszerver naplóit. Ellenőrizze az átirányításokat, ha véletlenszerű webhelyekről érkező forgalmat lát, amely legitimnek tűnik, de nem találja a domainjére mutató linket, jele lehet, hogy az előző tulajdonos valamilyen árnyas üzletben vett részt, például más webhelyek eltérítésében és átirányítja a forgalmat a webhelyére.

2. A Google Webmestereszközök

Miután megvásárolta a domain nevet, feliratkozhat a Google Webmestereszközökbe, mert most bizonyíthatja a webhely tulajdonjogát. Várjon néhány napot vagy egy hetet, hogy megnézze, megjelenik-e valami a Webmestereszközökben, például a kézi büntetéssel kapcsolatos üzenetek vagy alapvetően egyéb kérdések. Nincs garancia arra, hogy a domain tiszta akkor is, ha egy hét múlva nem lát üzenetet a Google-tól, de ha üzeneteket kap, akkor tudja, hogy talán jobb, ha az új webhelyet nem tárolja az adott domain alatt.

3. Ellenőrizze az e-mailek spam-eit

Állítson be új e-mail címet a domain névhez, és küldjön néhány e-mailt magadnak, talán néhány barátjának, a weboldal linkjével. Ellenőrizze, hogy az e-mailek megérkeznek-e a Beérkező levelek mappába vagy a Spam mappába. Ez egy egyszerű ellenőrzés, amelyet megtehetsz, és ha az e-mailek a Spam mappába kerülnek, megvizsgálhatja, hogy miért van ez a helyzet.

Vannak olyan eszközök is, amelyek azonosítják a spam kampányokban használt domainneveket:

Ezek az eszközök segítenek ellenőrizni a domain feketelistájának állapotát, és segítséget nyújtanak abban, hogyan lehet eltávolítani / törölni bizonyos feketelistákból.

Következtetés

Ez a cikk úgy tűnhet, hogy a domain név vásárlása rendkívül kockázatos vállalkozás. Ennek oka az, hogy elsősorban a használt / lejárt domainek vásárlásával kapcsolatos problémákra és a legrosszabb esetekre összpontosít, és azoknak szól, akik alaposan szeretnének kutatni egy lejárt domain történetét. A legtöbb esetben azonban a helyzet nem olyan rossz, és számos sikertörténet van arról, amikor az emberek rendkívül értékes domainneveket vásárolnak, amelyek korábbi tulajdonosuk volt.

Keressen értékes lejárt domaineket a GoDaddy webhelyen

A GoDaddy domain aukcióinak szakaszában több ezer lejáró domain közül választhat, különféle résekben.

Keress most “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map