DIY webhelyek vs professzionálisan kifejlesztett webhelyek – melyiket válassza vállalkozása számára?

diy webhelyek vs professzionális webhelyek


Ha valaha is gondolkodott egy weboldal létrehozásáról, különösen, ha Ön üzletember, és azt akarja, hogy egy webhely képviselje vállalkozását, akkor biztosan találkozik ezzel a dilemmával: Ha saját weboldalt készít, vagy professzionális fejlesztőt bérel fel??

Ez nagy döntés, ezért komolyan kell vennie. Az egyik oldalon sok pénzt és időt kell befektetnie, ha szakemberekkel jár, nem pedig olyan ingyenes weboldal-készítők helyett, mint a Wix vagy a WordPress. A másik oldalon valóban meg tudja-e kezdeni a saját webhelyének létrehozását? Tudsz egy minőségi munkát végezni? Ez egy nehéz dilemma, ám ezt előbb vagy utóbb meg kell oldani.

Milyen lehetőségei vannak??

Az első dolog, amire gondolnia kell e dilemma kapcsán, a lehetőségek. Alapvetően négy lehetősége van.

 • Húzza az építőket – Az első lehetőség a weboldal-készítők, például a Wix vagy a Weebly. Ezek a drag and drop opciók a legjobb választás azoknak az embereknek, akiknek nincs technológiai ismerete vagy tapasztalata. Segíthetnek a webhely létrehozásában az alapoktól kezdve, de a tervezés során nem lesz annyira szabadságod, mint más lehetőségeknél.
 • sablonok – A második lehetőség egy hatalmas tartalomkezelő rendszer, például a WordPress. Itt választhat sablonokat vagy témákat, amelyekkel dolgozik, de mindent saját maga is készíthet. Ehhez azonban rendelkeznie kell bizonyos alapvető programozási és kódolási ismeretekkel, tehát ez az opció nem alkalmas az összes amatőr számára. Annak ellenére, hogy ingyenes, szükség lehet rá, hogy töltsön el némi pénzt, hogy megszerezze a prémium pluginekkel kedvelt szolgáltatásait, valamint díjat számítson fel egy internetes host számára is.
 • Szabadúszó tervezők – Egy szabadúszó tervezővel vagy webfejlesztővel együtt azt jelenti, hogy úgy döntött, hogy profi alkalmazottat vesz fel. A szabadúszók olcsóbbak, mint a cégek, de kockázatosabb lehetőség is. Előfordulhat, hogy rosszul megtervezett webhelyet készít, vagy más okok miatt nem elégedett egy munkával, ebben az esetben a megtakarított pénz nem lesz megéri. Azonban ha ismeri egy megbízható szabadúszó munkát, ez a lehetőség megtérül, és érdemes megragadni esélyét.
 • Professzionális webdesign cégek – Ez a lehetőség biztosítja a legtöbb lehetőséget és a kreatív szabadságot, és nem igényel semmiféle műszaki ismereteket az ön nevében, de ez a lista legdrágább lehetősége. Webhely-készítő cég felvétele a webhely létrehozására néhány ezer dollártól több mint 100 000 dollárig terjedhet, ezért gondosan át kell gondolkodnia, mielőtt ezt megteszi..

Milyen típusú webhelyre van szüksége?

milyen típusú webhelyre van szükségeMost, hogy tudja, milyen lehetőségei vannak, alaposan át kell gondolkodnia, amire szüksége van. A munka mérete, a szükséges idő, a szükséges készségek; mindez az építeni kívánt webhely típusától függ. Tehát, mielőtt kiválasztja a legmegfelelőbb lehetőséget, el kell döntenie, hogy milyen típusú webhelyet szeretne létrehozni.

Mivel sokféle típusú webhely érhető el, ebben a cikkben ezeket a webhelytípusokat két kategóriába soroljuk – egyszerű és összetett.

Egyszerű webhelyek

Ha vállalkozása nem igényli pénzügyi tranzakciók kezelését vagy sok plugin és widget hozzáadását, vagy egyéb speciális funkciókat, akkor a legjobb megoldás lehet egy egyszerű weboldal használata, ebben az esetben valószínűleg képes lesz létrehozni azt a saját saját. A brosúra-webhely az egyik legegyszerűbb webhelytípus, és elsősorban arra szolgál, hogy megmutassa, mit csinál, mi az Ön vállalkozása, és elérhetőségi információkat, valamint egyéb alapvető információkat szolgáltasson. Ez a webhely jelen lesz az interneten, és nem igényel sok tartalmat. Néhány szöveg és kép meg fogja csinálni a trükköt, esetleg alkalmi videóval. Ez a legjobb módja annak, hogy bemutatjuk vállalkozását, termékeit, árait és alapvető elérhetőségi adatait.

Komplex webhelyek

Ha olyan webhelyet szeretne létrehozni, amely képes lesz kezelni a pénzügyi tranzakciókat, akkor létre kell hoznia egy e-kereskedelmi webhelyet. Ez egy összetett weboldal, amely kódolási ismereteket igényel. Önnek képesnek kell lennie arra, hogy termékeket vagy szolgáltatásokat felvegyen és távolítson el, tehát speciális funkciókkal kell rendelkeznie a webhelyén. Bizonyos esetekben azonban még az ilyen típusú webhelyek is kezelhetők a CMS-sel vagy a webhely-készítővel.

A bonyolult webhelyek másik példája a webes alkalmazások. Interaktívak és rengeteg további funkcióval rendelkeznek. Ha egy webalkalmazás-webhely létrehozását fontolgatja, komolyan mérlegelnie kell egy profi weboldal-tervező vagy fejlesztő felvételét. Ez legalább 10 000 dollárba kerülhet, de ha meg akarja győződni arról, hogy webes alkalmazása csuklás nélkül működik-e, itt meg kell harapnia a golyót..

Vegye figyelembe a költségvetést

költségvetési elosztási weboldal kiépítéseA weboldal pénzügyi tervének elkészítése segít meghatározni, mennyit hajlandó költeni webhelyére. Ha a DIY vagy a professzionálisan fejlesztett webhelyekre gondol, akkor figyelembe kell vennie költségvetését.

Az egyszerű webhelyek esetében, mint például a korábban említett brosúra-webhelyek, az egy évre szóló ár 50 és 5000 dollár között változhat, attól függően, hogy Ön saját webhelyet készített, vagy szakértőt vett fel. A professzionális fejlesztők többsége 5000 USD-t számít fel Önnek egy jó megjelenésű és kialakítású, valamint a mobil eszközökre reagáló webhely létrehozása érdekében..

Bonyolultabb webhelyek, például az e-kereskedelmi webhelyek esetén egy kicsit többet kell fizetnie. Saját maga elkészítéséhez be kell szereznie egy weboldal-készítő csomagot, amely magában foglalja az e-kereskedelem funkcióit, és általában évente körülbelül 300 dollárt vesz ki a zsebéből. A szakember által kifejlesztett e-kereskedelmi webhelyért legalább 7500 dollárt kell fizetnie, de ez csak egy nagyon alapvető weboldal ára. Ha további, összetettebb funkciókat szeretne hozzáadni, mint például a valósidejű termékkezelés vagy termékkategóriák, akkor számíthat arra, hogy a költségek jelentősen növekednek.

Mennyire képzett vagy??

A kérdésre adott válasz a legfontosabb hatással lesz a döntésre a DIY webhelyek vagy a professzionálisan fejlesztett webhelyek dilemmájában. Úgy értem, ha programozó vagy, akkor nem is kell dilemmád. A világ többi részénél azonban gondosan mérlegelnünk kell, hogy melyik lehetőség felel meg legjobban a tech világban meglévő tudás- és készségszintünknek..

Tehát, ha saját webhelyet szeretne létrehozni, el kell döntenie, hogy melyik lehetőséget tudja kezelni. Mint már említettük, a weboldal-készítők, különösen a drag and drop weboldal-építők a legegyszerűbb és legegyszerűbb lehetőség. Gyakorlatilag nem kell tudnia semmit a kódolásról vagy a programozásról, hogy weboldalt hozzon létre ezekkel az eszközökkel. Természetesen itt vannak bizonyos hátrányok. Ezek a legkorlátozottabb lehetőségek, és nem lesz annyira kreatív szabadsága, mint a többi lehetőségnél.

Másrészt, ha van valamilyen kódolási ismerete, de nem elég ahhoz, hogy egy webhelyet a semmiből készítsen, érdemes felkeresnie a WordPress alkalmazást. Ebben az esetben alapvető ismeretekkel kell rendelkeznie a HTML-ről és a webtárhelyről, de ez még mindig nem nehéz rendszer. A lényeg az, hogy rugalmasabb, és felhasználhatja webhelye nagyobb mértékű testreszabására. A kiterjedt WordPress közösséget bármilyen információhoz felhasználhatja, bármilyen probléma megoldásához, valamint webhelyének legjobb sablonjainak, témáinak, beépülő moduljainak és kütyüinek a megkereséséhez..

Most, hogy lefedtük azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor eldönti, hogy saját webhelyet kíván-e létrehozni, vagy professzionális web-fejlesztőt kíván felvenni, mélyebben áttekintjük mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait..

A barkácsolás weboldalának előnyei és hátrányai

DIY weboldal készítő előnyei hátrányok

Előnyök

A DIY webhelyek legnagyobb és legnyilvánvalóbb előnye az ár. Úgy értem, ha van elég pénzed, vagy ha a webfejlesztők ingyenesen dolgoztak, miért gondolná valaki akár egy saját webhely létrehozását is, ha nem maguk a programozók. Számos eszköz, úgynevezett weboldal-készítő, lehetővé teszi, hogy drag and drop módszerrel hozzon létre egy weboldalt anélkül, hogy pénzt kellene rá befektetnie. Biztosítanak egy témát, és sok szép, funkcionális és érdekes téma található, amelyek felhasználhatók.

A DIY webhelyek másik előnye a rugalmasság. Annak ellenére, hogy rugalmassága korlátozott a kiválasztott témánál, amikor egy webhely-készítőt használ, ha van elegendő ismerete a webhely létrehozásához a WordPress segítségével, akkor lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok.

Új dolgok megtanulása egy másik előnye, amely a saját webhely létrehozásával jár. Ha például alapvető ismeretekkel rendelkezett a HTML-ről, mielőtt elkezdte volna webhelyének elkészítését a WordPress segítségével, akkor minden bizonnyal kibővíti ezt a tudást, és ügyesebb lesz.

hátrányok

A DIY webhelyek legnagyobb hátránya az, hogy nagyon időigényesek, különösen, ha az út során meg kell tanulnia például a kódolást, a webtárhelyet, a domain név szolgáltatásokat stb. Ebből újabb hiba merül fel, és ez az a tény, hogy rendelkeznie kell valamilyen technológiai ismeretekkel, ha olyan weboldalt akar létrehozni, amely pontosan úgy néz ki, ahogy elképzelted.

Még akkor is, ha úgy dönt, hogy maga készít egy weboldalt egy weboldal készítőjével, a rugalmasság hiánya jelent további problémát – a webhely szakszerűtlen megjelenését. Lehet, hogy nem mindig ez a helyzet, de sok esetben egy teljes amatőr által létrehozott weboldal jól néz ki, amatőrnek.

Néhány ingyenes weboldal készítő és platform szintén megnehezíti a tartalom átadását egy másik szolgáltatóra, ha úgy dönt, hogy később vált..

A professzionálisan kifejlesztett webhelyek előnyei és hátrányai

a professzionális weboldal fejlesztés előnyei hátrányok

Előnyök

Amikor úgy dönt, hogy professzionális webfejlesztőt használ a webhely felépítéséhez, akkor egy profi mellett tanul, és értékes ismereteket és tapasztalatokat szerez a jövőbeli törekvéseihez. Olyan szakértőkkel fog együtt dolgozni, amelyek sok kérdésben tanácsot adhatnak Önnek, például a forgalom vagy az átváltási arány növelésével kapcsolatban, ami felbecsülhetetlen segítség, ha még soha nem kezelte a weboldalt..

Ezenkívül folyamatos támogatást és segítséget fog kapni, amikor leginkább szüksége van rá. Például hívni kell egy embert, ha valami megtört a weboldalon, miközben koncentrálhat vállalkozásának fontosabb dolgaira. Fejlesztője segíthet egy internetes házigazda kiválasztásában és a domain név regisztrálásában is.

hátrányok

Nos, megemlítettük oly sokszor, de itt megismétlődik – a költség. Jelentős összeget kell befektetnie, ha azt akarja, hogy egy profi fejlesztő kezelje webhelyének építését. Az ár a weboldal bonyolultságától, méretétől és testreszabásától függ, és ezek a dolgok befolyásolják a projekt befejezéséhez szükséges időt is.

További hátrány lehet az a tény, hogy bizonyos funkciókat egy fejlesztő lezárhat, amikor az Ön webhelyét felépíti. Lehet, hogy például a navigációs vagy stílusmódosítások zárolva vannak, és nem érhetők el az Ön számára. Természetesen a szöveget, képeket és egyéb alapelemeket Ön mindig szerkesztheti, de ha teljes mértékben ellenőrizni szeretné weboldalát, akkor a projekt megkezdése előtt beszélnie kell erről a fejlesztőjével..

Következtetés

Reméljük, hogy cikkünk elegendő betekintést és információt nyújtott az Ön számára, így tovább folytathatja és meghozhatja a legjobb döntést magának. Az, hogy DIY weboldallal megy, vagy professzionális webes fejlesztőt bérel fel, teljesen rajtad múlik, és gondosan mérlegelnie kell lehetőségeit. Mint már említettük, meg kell fontolnia a költségvetését, a készségkészletét egy weboldal megtervezésekor, a szükséges webhely típusát, valamint minden egyéb olyan dolgot, amelyek fontosak és segíthetnek a helyes döntés meghozatalában az Ön számára.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map