Az igazság a korlátlan webtárhelyről – Hogyan működik ez valóban?

a korlátlan web hostingról


Néhány évvel ezelőtt a webtárhely-tervek mind korlátozottak voltak. A felhasználók pontosan tudták, mennyi lemezterületet szereznek, mekkora sávszélességet, RAM-ot, CPU-t és a webtárhely-terv egyéb számszerűsíthető aspektusait. Manapság sok webtárhely-szolgáltató korlátlan megosztott tárhely-terveket kínál. Azok, akik tájékozottak a webtárhelyről, a korlátlan tervek gondolatán gondolkodnak, és nagyon jól tudják, mit jelent a korlátlan valóban a webtárhely összefüggésében. A nem közönség véleményét azonban arra lehet hívni, hogy a korlátlan tárhely pontosan azt jelenti: olyan tárhely, amely korlátlan forrásokat kínál. Sajnos a korlátlan kifejezésnek teljesen más jelentése van a webtárhely-iparban.

A tárhelyszolgáltatók korlátlan tervet kínálnak csak a megosztott tárhelyterveikkel, amelyeknek azonnal fel kell hívniuk néhány vörös zászlót, mivel a megosztott tárhely azt jelenti, hogy a szerver erőforrásait ugyanazon fizikai szerver több felhasználója osztja meg – egy olyan szerver számára, amelynek nem lehet végtelen erőforrása. A webtárhely-iparban sehol nem fog találni korlátlan VPS-t vagy dedikált tárhelyet, bár mind a VPS-t, mind a dedikált kiszolgálókat az általuk kínált erőforrások szempontjából jobbnak tekintik a megosztott tárhely-terveknél. Tehát, ha a korlátlan tárhely nem jelent korlátlan erőforrásokat, akkor mit is jelent valójában?

Az igazság a korlátlan webtárhely mögött – Ne hagyja ki a finom nyomtatást!

Az ördög a részletekben van, mondja ezt a mondatot, és valóban, ha elolvassa a host szolgáltató Általános Szerződési Feltételeinek finom lenyomatát, rávilágít a kérdésre.

A korlátlan tárhely egy olyan kifejezés, amelyet a webtárhely szolgáltatók készítettek, és úgy tűnik, hogy más jelentéssel bír ebben az iparágban, mint más iparágakban. A korlátlan szó téves, pontosabb kifejezés, amely leírhatja a korlátlanul hirdetett tervek típusát, nincs mérve, és egyes olyan szolgáltatók, mint például a BlueHost, valójában ezt a kifejezést használják korlátlan helyett a megosztott tárhelyterveik leírására. Valójában a BlueHost a Szolgáltatási feltételekben meghatározza, hogy nincsenek meghatározva korlátozások ezekre a nem mérlegelt tervekre, és hogy nem számláznak számodra az Ön által használt sávszélesség vagy lemezterület függvényében, tovább pontosítva, hogy „… természetesen ezek az erőforrások nem végtelen ”.

A természetüket tekintve a megosztott tárhely-terveket úgy tervezik, hogy megfeleljenek a kis és közepes méretű statikus és alacsony forgalmú webhelyek és blogok igényeinek, vagyis az Ön webhelyének a normál használat tartományába kell tartoznia, amelyet a tárhely szolgáltató határoz meg. Ezért ezek a tervek nem támogatják az erőforrás-igényesebb tevékenységeket, például a multimédia fájlok tárolását vagy a fájlmegosztási tevékenységeket. Ha ilyen jellegű tevékenységeket folytat, vagy olyan tevékenységeket folytat, amelyek sértik a tárhely szolgáltatójának tisztességes felhasználásra vonatkozó irányelveit, akkor fiókját fel lehet függeszteni és / vagy megszüntetni.

A korlátlan tárhely szintén hasznos marketingstratégia azoknak a fogadó cégeknek, amelyek a host eladásával foglalkoznak, és dióhéjban a gyakorlatban a beruházások megtérülését maximalizálják az erőforrások eladásával, amelyek az erőforrások átlagos felhasználása és a rendelkezésre álló maximális erőforrások közötti különbség eredményeként alakulnak ki. . Ezt a host szolgáltatók könnyen elérik, ha elhárítják a hostolási terveket a „korlátlan” homályában, de ez azt is megmutatja, hogy a hosting szolgáltatók miként tudják alacsony árakat tartani a fogyasztók számára.

Mit jelent a korlátlan tárolás és a sávszélesség??

Ha az erőforrások nem korlátlanok, honnan tudod, hogy mennyit kapsz a tárolás és a sávszélesség szempontjából? Sajnos nem tudod, amíg el nem éri a mennyezetet arra, amit a host szolgáltató normál használatnak tekint, és még ez is változhat hónapról hónapra. A tárhelyszolgáltatók folyamatosan ellenőrzik ügyfeleik tárolási és sávszélesség-kihasználását, és elemzéseik eredményeit használják annak meghatározására, hogy mi tartozik a normál tartományba..

A tárolás és a sávszélesség a két kulcsfontosságú elem, amelyet a tárhelyszolgáltatók korlátlanul hirdetnek, ám ezekre a tervekre sok korlátozást szabnak, amelyek a fájltípusra és méretre korlátozódnak, a CPU-ig, RAM-ig terjednek., inode, A MySQL adatbázisok és a kapcsolatok korlátozásai, stb. Lényegében meghatározza, hogy ha magasabb szintű tervekre szeretne frissíteni, ha nem tartozik a természetes vagy a normál használat határain,.

Ha webhelye sok forgalmat ér el, a CPU feldolgozási teljesítményét a szerver veszi igénybe az összes ilyen kérelem feldolgozása érdekében. Ha a tárhely szolgáltató korlátozza az egyes fiókok CPU-használatát, akkor webhelye lelassul, és hibákat generál. Ugyanez vonatkozik a memóriahasználatra, a tárhelyterv egy másik aspektusára, amelyről nem tudod, hogy hol van ez. Egy szerver rögzített RAM-mal rendelkezik, és ha ugyanazon a szerveren több száz webhely futtat több folyamatot, akkor a RAM-problémákkal kell felmerülnie, és a látogatók hibaüzeneteket vagy egy unalmasan lassú webhelyet fognak találni. Ugyanilyen frusztráló korlátozás, amelyet a host szolgáltató előírhat, az adatbázis-kapcsolatok, és ha egyidejűbb adatbázis-kapcsolódási kérelmek léteznek, mint amit az adatbázis-kiszolgáló képes kezelni, akkor a „Nem tudok kapcsolódni a MySQL szerverhez” típusú hibák fordulhatnak elő..

A korlátlan tervek általában korlátlan e-mail fiókokat is magukban foglalnak, ami azt jelenti, hogy annyi e-mail címet hozhat létre, amennyit csak akar, ám ezek is végül korrelálnak a tárhely fiókjának tárhelyével..

Korlátlan megosztott tervek – kerülje el őket?

Ez azt jelenti, hogy el kell kerülnie a korlátlan megosztott tárhely-terveket, mint például a pestis? Nem, nem kell elkerülnie őket, csak meg kell értenie, hogy mit értenek valóban – a korlátlan értelmezés más a webtárhelyen, mint amit gondolkodásukhoz vezethet téged. Rengeteg olyan költségvetés-barát és megbízható szolgáltató cég van, amely nagyszerű, korlátlan megosztott tárhely-tervekkel rendelkezik (például az InMotion Hosting, amelynek korlátlan tervei az iparág legösszetettebb és leggazdagabb megosztott tervei), amelyek megfelelnek a kis személyes blogod igényeinek. vagy üzleti webhely, amely nem vonzza sok forgalmat. Egyes cégek, mint például a BlueHost és a HostGator, kerülik a tervek korlátlan megnevezését, és inkább a nem megragadott kifejezést használják a korlátlan tárhely-tervek egyenértékűségének leírására, amelyet más cégek dicsekednek. Más olyan szolgáltatók, mint például a Kis Narancs, csak korlátozott tervekkel rendelkeznek, egyértelműen meghatározott tárhely- és sávszélesség-allokációval.

Ha előre tudja, hogy webhelye gyorsan fejlődik, és sok bejövő forgalmat fog kapni, akkor elemeznie kell, hogy egy korlátlan megosztott terv – bármennyire olcsó is – megfelel-e az Ön igényeinek, vagy választania kell a VPS-t. ehelyett inkább.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map