A Magento eCommerce szoftver használatának első lépései

a magento e-kereskedelem megkezdése


A Magento egy olyan e-kereskedelmi platform, amelyet az eladók nagyon használnak, különösen a nagyvállalatok számára, amelyek sok termékkel rendelkeznek és sok felhasználóbarát funkciót akarnak.

A Magento segítségével létrehozhat egy nagy teljesítményű weboldalt, amely tartalomkezelő rendszerrel rendelkezik, és különféle témákat kínál a PHP, HTML és CSS formájában, amelyeket az FTP-n keresztül lehet telepíteni. A Magento olyan modulokat is biztosít, amelyek kiterjesztik a funkciók számát, és a telepítés ugyanaz, mint a téma esetében.

A Magento webkiszolgálóra történő telepítéséhez az Apache 2.2 vagy 2.4, a PHP 5.6.x vagy 5.5.x és a MySQL 5.6.x szükséges..

A Magento segítségével készített e-kereskedelmi vállalkozása néhány lépésben egyszerűen telepíthető és konfigurálható:

 • Magento webtárhely megszerzése
 • a Magento telepítése (a telepítés előtti és utáni telepítése)
 • termékek feltöltése és kezelése
 • a fizetés és a szállítás integrálása

Olvassa el még: Több vásárló vegyen igénybe online boltját

Jó Magento házigazda megtalálása

Annak érdekében, hogy minden rendben legyen, először szükség van egy megfelelő internetes hostra, amely biztosítja a Magento megfelelő előfeltételeit (Apache, PHP és MySQL). A kutatást már elvégeztük, tehát a Magento e-kereskedelem üzletének 3 legjobb tárhelyét ajánljuk:

Vállalat
Promóciós ár

1legjobb magento tárhely4,19 USD / hónap
2olcsó webtárhely a magento számára3,95 USD / hónap
3Megbízható Magento webtárhelyHavonta 4,86 ​​USD

Ezután ki kell választania a kiválasztott társaságtól egy host csomagot és egy domain nevet, valamint egy domain kiterjesztést. Ha legalább egy éven keresztül előre fizet, akkor nagy kedvezményekben részesül, néhány vállalatnak speciális Magento tárhelycsomagjai is vannak, ahol már telepítve van a CMS, és ugorhat a konfigurációs lépésre.

Pre-szerelési

A Magento telepítéséhez először ki kell választania a kívánt telepítés típusát. Kezdve az egyszerű telepítés beállításával, ahol van egy megosztott tárhelyű szerver, ahol hostcsomagokat vásárolt egy társaságtól egy integrátor / csomagolóberendezés telepítéséhez, ahol teljes ellenőrzése és hozzáférése van a hivatalos Magento szerverhez, vagy akár hozzájárulhat a fejlesztő telepítéséhez, ahol saját Magento fejlesztő szerverek.

Ezeknek a telepítési típusoknak különféle módjai vannak a Magento telepítéséhez, és különböző szintű műszaki ismeretekre és különféle erőforrásokra van szükségük.

Telepítés

Az egyszerű és megosztott telepítés érdekében le kell töltenie a Magento archívumot, és kicsomagolni a tartalmat, ezt követően feltölteni a fájlokat az FTP-n keresztül a szerverre, és az összes könyvtárakra és fájlokra 770-re állítani az engedélyeket 660-ra..

Közös telepítéseket készíthet a saját segítségével CPanel amelyet a fogadó cég adott, és a Fantastico vagy a Softaculous használatával automatikusan telepíti a Magento-t néhány kattintással, és kitölti az űrlapot, amely tartalmazza az e-maileket, felhasználóneveket és jelszavakat stb..

A dolgok egy kicsit bonyolultabbá válnak, ha a Magento szoftvert Integrátor / Csomagoló és hozzászóló fejlesztő segítségével szeretné telepíteni. Az elsőnél el kell készítenie a Composer projektet, majd frissítenie kell és telepítenie kell a Magento-t a Setup Wizard vagy a parancssor használatával. A második esetben a Magento tárolót klónozza, és a Composer használatával frissíti a függőségeket, és telepíti a Magento-t a telepítővarázsló vagy a Linux parancssori segítségével.

Telepítés utáni

Minden egyes feladat elvégzésekor érdemes ellenőrizni, hogy helyesen elvégezte-e a feladatot. Tehát a telepítés után keresse fel az előlapot, hogy megnézze, van-e üzlete online, és vannak-e vizuális vagy funkcionális hibái. Ezt követően ellenőriznie kell a hátteret, tehát keresse fel a Magento Irányítópultot, hogy megnézi, vannak-e figyelmeztetések vagy hibák az adminisztrációs oldalakon..

Ha problémák merülnek fel a telepítés során az előlapon, a háttéren vagy mindkettőn, törölnie kell a teljes telepítést és az adatbázist, és új tiszta telepítést kell készítenie egy új adatbázissal, jó megoldás az, ha segítséget kér a tárhelyszolgáltató támogatási csoportjától.

Ezenkívül a mintaadatokat is telepítheti, hogy jobb képet kapjon az online üzletről, és sablonlapot kapjon a termékekhez.

Nagyon jó ötlet elindítani a sajátját eCommerce üzlet a Magento-val, mert az előlapja nagyon sok hasznos funkcióval rendelkezik, például egy termékkategóriából készített felhasználóbarát menüben, az elsődleges menüben, statikus oldalakkal, az egyes termékek miniatűrjeivel és galériaképeivel, diavetítések, ajánlott termékek widget, a termékek utáni szűrés lehetőségével kategória, hírlevél, a hét kiemelt termékei, lábléc menük, kategóriákba sorolva, SEO-barát linkek, kosár, összehasonlítási funkció, kívánságlista, megjegyzések, áttekintések és műszaki részletek fül, valamint lehetőséget kínál fiók létrehozására, megtekintésre garanciáit, számláit és termékek megrendelését.

A Magento háttérképe könnyen kezelhető, és nagyon sok szép funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek az online bolt elindításában, például a következőkben:

Termékek hozzáadása

termékek hozzáadása magento

Val vel Magento, hozzáadhat termékeket az Irányítópult katalógusából és a termékkezelőből, ahol a Termék hozzáadása gombra kattint. Itt kell kiválasztania a termékjellemző-készletet és a terméktípust, valamint más lehetőségeket is, ahol meg kell írni vagy választania a nevet, SKU-t, súlyt, státust, adóosztályt, árat és láthatóságot. Egyéb kiegészítő beállítások választhatók, mint például a gyártó, a szín, a termék újdonsága egy dátum és egy másik dátum között, alapvető árak, speciális ár egy dátumról egyre, és ha a termék megvásárolható a Google Checkout segítségével.

Ne felejtse el menteni a frissítések minden egyes mentését, valamint a leírás és a rövid leírás elkészítését, akár HTML szerkesztő, akár a WYSIWYG szerkesztő használatával..

Itt található a Young Cow Ltd által készített video bemutató, amely bemutatja, hogyan lehet termékeket hozzáadni, kategóriákat és attribútumokat létrehozni:

Képek hozzáadása a termékekhez

Különböző képeket adhat termékeihez nagyon egyszerű módon, a Katalógus és a Termékek kezelése opció segítségével a menüből. A listából kiválaszt egy terméket, majd kattintson a Képek gombra, majd a Fájlok tallózása elemre a feltölteni kívánt képek kiválasztásához, majd kattintson a Mentés gombra..

Kezelje a termék attribútumait

Ha további attribútumokat szeretne a termékekhez, akkor csak az Új attribútum létrehozása gombra kell kattintania és szerkesztenie kell, ezt követően el kell mentenie, és a terméket hozzá kell rendelnie egy kiválasztott kategóriához..

Kezelje a termékcímkéket

Az ügyfelek megcímkézhetik egy terméket, de a nyilvánosságra hozatal előtt meg kell erősíteni őket, ha azt akarja, hogy letiltja ezt a funkciót az irányítópulton..

Felvehet egy címkét, jóváhagyhatja és megnézheti, ha azt szeretné, ha hozzáadja a Címkék gombot, ahol megírja a címkét, és rákattint a Címkék hozzáadása gombra. Értesítési üzenet jelenik meg, és el kell mennie a Magento Irányítópultjába a Katalógus, Címkék és Függő Címkék oldalon, hogy megtekinthesse az összes függőben lévő címkét, és ha szükséges, jóváhagyja őket..

A címke jóváhagyásához egyszerűen rá kell kattintania, és meg kell változtatnia a címke állapotát jóváhagyott függőből, majd pedig a címke mentéséhez..

Kezelje a felhasználói megjegyzéseket

Jóváhagyhatja, törölheti és szerkesztheti a felhasználói megjegyzéseket a termékoldalakról, és válaszolhat, és visszajelzést adhat a felhasználóknak véleményükről.

Fizetési módok

Magento fizetési átjárók

A Magento segítségével olyan fizetési módokat is konfigurálhat, mint a PayPal, az Authorize.net, a csekk vagy a pénzátutalás, hitelkártyák, mint például az American Express, a Master Card, a Visa, a Visa Electron és így tovább az irányítópulton keresztül a Rendszer, konfiguráció, értékesítés és fizetési módszereknél, ahol engedélyezheti a fizetési módszereket, letilthatja azokat vagy szerkesztheti azokat olyan lehetőségekkel, mint a cím, rendelési állapot, típusok, biztonsági kód, 3d biztonságos kártya érvényesítése, engedélyezett országok és így tovább.

Szállítási módszerek

Engedélyezheti termékek és ügyfelek szállítási módszereit a Rendszer, Konfiguráció, Értékesítés és Szállítási módszerek rendszerbe, és beállíthatja a szállítási beállításokat a Szállítási beállítások alatt, ahol megírja Származás: országot, régiót, irányítószámot, várost és utcát, majd kiválasztja a szállítást. szerkesztési módszer: átalánydíjak, asztaldíjak, ingyenes szállítás, UPS, USPS, FedEx, DHL.

Statikus oldalak

Ha statikus oldalakra van szüksége kapcsolattartáshoz, vagy például arról, akkor létrehozhat egyet a Magento Irányítópult és az Oldalak kezelése CMS szakaszában, ahol szerkesztheti az oldalt, rákattintva, és a Statikus blokkok segítségével szerkesztheti a fejléc vagy a lábléc részeit. Itt szavazást és egyéb hasznos dolgokat is készíthet, például táblázatokat.

A Magento a legjobb e-kereskedelmi webplatform, könnyen használható, intuitív és sok hasznos funkcióval, négy üzleti vállalkozás közül négy választja a Magento-t, és 2015-ben több mint egymillió cég használja, és az elmúlt évben több mint 5 millió letöltést töltött le..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map