6 legjobb módszer a webhely forgalmának növelésére

a webes forgalom növelésének legjobb módjai


Amikor először készít egy weboldalt, és elkezdi tartalom hozzáadását, akkor azt gondolhatja, hogy a webhely forgalma természetesen meg is fog járni. Sajnos ez ritkán történik kis optimalizálás nélkül.

A webhely forgalma olyan paraméter, amely más tényezőkkel, mint például a kialakítás, a felhasználói élmény és a tartalom minősége meghatározhatja a weboldal sikerét. Minél nagyobb a forgalom egy weboldalon, annál nagyobb az expozíció a szolgáltatásokkal és termékekkel.

De hogyan növelheti a webhely forgalmát, ha nem elégedett a webhelyére érkező látogatók számával? Vannak-e bevált trükkök a kereskedelemben, vagy a webhelyek forgalmának növekedése hibapróbálkozás?

Igaz, hogy a webhely forgalmának növelése időnként kicsit nehéz lehet, és több különféle módszerrel kell kísérleteznie a webes forgalom növelése érdekében, amíg meg nem találja, melyik működik a legjobban az Ön résében. Másrészt vannak bevált webes forgalomnövelő módszerek, amelyek mindegyikével növelhetik a webhely látogatói áramlását.

Az alábbiakban bemutatott 6 lépés az internetes forgalom növelésére:

1. Határozza meg a célt

A célok kitűzése segít:

 • határozza meg a megcélzott ügyfeleket (kik ők? Hol töltenek idejét online?);
 • határozza meg azokat a műveleteket, amelyeket végrehajtani szeretne, amikor meglátogatják az Ön webhelyét (Miért vonzza őket webhelyére? Szeretne bizonyos termékeket / szolgáltatásokat vásárolni? Lehet, hogy letölt valamit?);
 • és hogyan tudja bevonni őket az ilyen tevékenységek megvalósításához (Meddig kell maradniuk a webhelyen, hogy elvégezzék a kívánt tevékenységeket?).

Ezeknek a céloknak a meghatározása segít felmérni, hogy a megfelelő ügyfeleket célozza-e meg, megvalósítja-e valamelyik céljait, és hogy módosítania kell-e a tartalmadat.

2. Elemezze az aktuális forgalmi statisztikákat

A forgalmi statisztikák mérése hasznos betekintést nyújt a jelenleg látogatott látogatók számába, az általuk leginkább vonzó tartalom típusához, az Ön webhelyének egyes oldalain töltött időhöz, ahonnan jönnek, átlagosan hány oldalt látogatnak meg, és számos más paraméter.

Bármely internetes forgalom elemző eszközt használhat, de erre a célra a Google Analytics a legnépszerűbb eszköz. Vagy a Google Analytics Irányítópultot használhatja a különféle paraméterek mérésére, vagy telepítheti a Google Analytics bővítményt a webhelyére.

A webhelyek statisztikájának rendszeres ellenőrzése segít abban, hogy figyelemmel kísérje a látogatók viselkedésében bekövetkező változásokat, a tartalom, amellyel leginkább részt vesznek, az a napszak, amelyet leginkább látogatnak, stb. segít megalapozott döntések meghozatalában a létrehozandó tartalom típusát illetően.

3. Csípítse be tartalmát

A lehető legszembetűnőbb dizájnot készítheti, ha a tartalma szágos, senki sem lép kapcsolatba az Ön webhelyével, vagy az első látogatás után nem tér vissza rá. A tartalom fejlesztésekor a következőkre kell összpontosítania:

Címek & Aktualitások

Gyere fel érdekes címekkel és címsorokkal, amelyek az olvasók érdeklődését vonzzák fel. Egy érdekes című cikkre valószínűleg kattintásra kerülnek, ha a közösségi média csatornáin közzéteszik.

Amikor a cikkéhez megfelelő címet állít fel, ne feledje a következőket:

 • hozzászólások listázása (például 5 legjobb módszer a webhely forgalmának növelésére) általában több kattintást kap, és jobban teljesítenek a Google rangsorában;
 • címek, amelyek kérdést vetnek fel valószínűleg felkelti az olvasók érdeklődését;
 • az érzelmeket felkeltő hozzászólások valószínűleg az olvasók is rákattintanak.

Mindig szerepeljen a cikk fő hangsúlya a címben. Ez hasznos mind a keresőmotorok, mind az olvasók számára.

Megragadja a figyelmet

A tartalom első bekezdése elkészíti vagy lerázza tartalmát. Ha nem tudja bevonni a látogatókat a kapuba, akkor örökre elveszítheti őket. Tehát, fűszerezze az első bekezdést kissé humorral, megdöbbentő kérdéssel, vagy merész kijelentéssel sokkolja meg az olvasókat.

formázása & Olvashatóság

A hosszú bekezdések nehezen olvashatók és unalmasak. Készítsen rövid bekezdéseket, amelyek tartalmaznak egy ötletet egy bekezdésre. Használjon alcímeket, felsorolási pontokat, dőlt betűtípust és félkövér formátumot, hogy a fontos ötletek kitűnjenek.

Hossz

Cikk hossza a tárgyalt témától függ. A rövidebb cikkek könnyebben olvashatók, és sokkal gyorsabban juttatják el az üzenetet. Ugyanakkor a hosszabb cikkeknek nagyobb tekintélyük van, és gyakrabban osztják meg azokat a rövid cikkeket, amelyeknek esetleg nincs tartalma.

források

Amikor hivatkozik a forrásokra, az azt mutatja az olvasóknak, hogy kutatották a cikküket, sőt a keresőmotorok is észreveszik ezt a szempontot, így nagyobb tekintélyt adva a cikknek.

Használjon vonzó vizuális képeket

Ne korlátozza tartalmát kizárólag szövegre, fűszerezze cikkét releváns, kiváló minőségű fényképekkel, infographicsokkal vagy videókkal. A különféle tartalomtípusok kombinálása az olvasók számára vonzóbb élményt nyújt az olvasók számára.

Használjon belső és külső linkeket is

A belső linkeket használhatja a régi cikkekhez történő hivatkozásra és azok reklámozására. Használhat külső linkeket a hatóságok webhelyeire vagy a források idézésére. Ne haladja meg a linkek kiépítését, különben a Google nem szeret téged.

4. Keresse meg a közösségi médiát

A közösségi médiában szereplő cikkek népszerűsítése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy minél több látogató érjen el webhelyére. Függetlenül attól, hogy erős közösségi média jelenlétét építi ki, vagy hirdetései révén reklámozza tartalmát, a közösségi média jó platform a expozíció eléréséhez.

Optimalizálja a közösségi média tartalmát a közösségi megosztási gombok hozzáadásával, és hozzon létre közösségi média profilokat az összes főbb csatornán, így az Ön tartalmát élvező olvasók követhetik az Ön tevékenységét ezeken a platformon.

5. Keresse meg a befolyásolókat és a nagyobb webhelyeket a fülkéjében

Nehéz beszerezni a befolyásolókat vagy a nagyobb webhelyeket a tartalmak megosztására vagy újbóli közzétételére, de ez egy biztos módszer, hogy több olvasót és követőt szerezzen. Keresse meg az iparág fő befolyásolóit, és mutassa meg nekik tartalmát.

6. Készítsen egy e-mail listát

Az olyan e-mail marketing szolgáltatások használata, mint a MailChimp vagy a Constant Contact, segít kapcsolatba lépni azokkal az emberekkel, akik korábban vásároltak meg terméket vagy szolgáltatást az Ön webhelyéről, vagy meglátogatták a blogod.

Noha ezek az olvasók érdeklődést mutattak az Ön termékei vagy tartalma iránt, amikor feliratkoztak az e-mail listájára, kerülje az e-mailekkel való bombázást, de érdemes időről időre bejelentkezni velük, ha újból megrendelik, vagy meglátogatják a ismét a webhelyen.

Összefoglalva

A weboldal forgalmának növekedésének kulcsa a következetesség és a változatosság. Nagyszerű tartalom rendszeres hozzáadása a webhelyhez, és egynél több módszer bevezetése a webhely nagyobb forgalmának növelése érdekében időt vesz igénybe, de ez növeli az olvasói kört vagy az ügyfélkörét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map