WordPress vs Joomla vs Drupal – Hvad er den bedste CMS?

bedste cms wordpress joomla drupal


I dag er der mange muligheder for at opbygge et websted uden behov for at kende noget programmeringssprog. De, der ønsker et simpelt websted, kan muligvis gå med en webstedsbygger, men andre, der ønsker en mere kraftfuld og fleksibel online-applikation, vælger et indholdsstyringssystem. Der er mange gode software, der er kategoriseret som CMS, men de mest populære er WordPress, Joomla og Drupal.

Ud over det faktum, at alle disse tre applikationer er bygget med PHP og MySQL, og de er meget magtfulde, er de også open source, hvilket betyder, at de er gratis at bruge. Den bedste måde at se, hvilket system der passer dig bedst, er at prøve hver af dem. Det er dog vigtigt at kende dyden og ulempen ved hvert system, fordi de fleste har en tendens til at sidde fast med de cms, de er startet med, selvom det ville være klogt at bruge et andet system til visse projekter.

Ifølge wappalyzer.com markedsledende leder (i skrivende stund) i CMS-kategorien er WordPress med 65%, efterfulgt af Joomla med 15% og til sidst Drupal med kun 8%. De øvrige 12% delte mellem masser af andre såsom Typo3, Modx, Xoops og andre. Inden du begynder at udforske funktionerne på de øverste cms, lad os analysere disse tre først.

Dydene og ulemperne ved at bruge WordPress

Det startede som en blogplatform, og i årenes løb er der sket fremskridt markant, idet det i dag er det mest populære indholdsstyringssystem, brugt af over 74 millioner websteder. Tildeling til Wikipedia 23% af de top 10 millioner websteder bruger WordPress.

Softwaren er blevet så populær, at en hel industri sadler omkring den. Mange hostingfirmaer som BlueHost tilbyder muligheden for automatisk at installere wordpress, andre som WP Engine tilbyder kun tilpasset administreret WordPress-hosting. Der er også hundreder af webudviklingsfirmaer, der tilbyder tilpassede udviklingstjenester og webdesign til wordpress-websteder.

Der er mange grunde til, at WP er blevet så populært, her er de vigtigste:

Nem installation og opsætning: Som nævnt tilbyder mange virksomheder automatiske installationer gennem deres kontrolpanel, det betyder, at softwaren med et klik på en knap bliver installeret på dit websted inden for få sekunder, klar til at offentliggøre indhold.

Let at tilpasse: takket være dets aktive community er der mange tutorials og hackguider til at ændre kernen og tilpasse dit websted med wordpress. Der er også tusinder af gratis og kommercielle plugins og temaer tilgængelige, hvilket vil reducere tiden for oprettelse af et websted fra bunden markant.

Stor samfundsstøtte: dens community er meget aktivt og ud over de tusinder af tutorials, du finder online, hvis du har et specifikt spørgsmål, kan du stille det på det officielle supportforum, hvor nogen vil svare dig inden for få sekunder.

Hurtig og nem opstart: efter installation af systemet er det klar til at gå. Der er få justeringer, du vil gøre, før du opretter dit første indlæg, f.eks. Aktivering af søgemaskinevenlig url, hvilket gør Akismet i stand til at forhindre kommentarspam, men bortset fra det kan du bare holde indholdet flydende. Hvis du er hurtig nok, er det muligt at have dit websted online på mindre end 10 minutter.

Der er også ulemper, som du skal tage i betragtning, når du begynder at bruge WordPress. Populariteten gør det til et enormt mål for hackere. For at være sikker på, at dit websted er sikkert, skal du have en pålidelig og sikker webhosting og opdatere kernen og pluginsne, når en ny version er tilgængelig. Bare rolig, systemet fortæller dig, hvornår der er en ny opdatering, så du behøver ikke at kontrollere det manuelt. En anden ulempe er afmatningen af ​​systemet med stigningen i installerede plugins og stigningen af ​​webstedets besøgende.

Fordele og ulemper ved Joomla

Joomla bruger objektorienteret programmeringsteknik, den er skrevet i PHP og gemmer data i MySQL-database. Det er et kraftfuldt indholdsstyringssystem, der bruges af tusinder af websteder. Det bruges hovedsageligt til virksomhedswebsteder, webshops, fora og samfundswebsteder og også af statslige og almennyttige organisationer.

I modsætning til WordPress er Joomla ikke så populær; dog er softwaren blevet downloadet mere end 50 millioner gange, og dette antal stiger hurtigt, lad os se hvorfor:

Nem installation og opsætning: mange hostingfirmaer tillader automatisk Joomla-installation også til deres servere. Installationen afviger ikke meget fra opsætningen af ​​WordPress.

Aktiv samfundsstøtte: Joomlas samfund er også godt; på deres officielle supportforum kan du få hjælp temmelig hurtigt fra andre medlemmer og joomla-brugere. Der er masser af tutorials tilgængelige på internettet, som vil hjælpe dig i mange tilfælde. Der er tusinder af gratis udvidelser og skabeloner til rådighed for systemet.

Hurtig og nem opstart: Når du installerer Joomla, kan du vælge at have en tom installation eller at have noget indhold på dit websted. Hvis du vælger at have andet end systemet, skal du manuelt oprette og aktivere modulerne og tilføje artikler. Tiden, der kræves for at opsætte et joomla-websted, adskiller sig ikke meget fra det tidspunkt, det er nødvendigt for at starte med et websted, der er baseret på WordPress, men Joomla har brug for lidt øvelse for at få det i gang.

Joomla er også målrettet mod hackere, dette kan være en ulempe ved at bruge det, men med den rigtige installation og konstante opgraderinger kan du forhindre hackere i at ødelægge dit websted. Det kan være lidt vanskeligt at starte med systemet, men tilbyder flere muligheder for at tilpasse individuelle sider i modsætning til wordpress.

Hvorfor skulle jeg vælge Drupal?

Nu, hvor du har set to fantastiske cms, som er lette at bruge, hvorfor skulle du gider med software, der er mere kompliceret? Faktisk er Drupal ikke så kompliceret, det er teknisk mere avanceret end Joomla og WordPress og er bygget til at bruge mindre serverressourcer, så du behøver ikke at bekymre dig om at opgradere din hosting-pakke, da du får flere besøgende.

Drupal kan bruges til mange formål fra blogger til nyhedsportaler, alt hvad du kan huske. Der er dog nogle fordele og ulemper:

Relativ let at installere: mange hostingfirmaer tilbyder muligheden for at installere Drupal automatisk, men ikke alle understøtter softwaren. Det betyder, at hvis du har problemer med dit Drupal-system, og du beder din vært om at hjælpe, er det mere sandsynligt, at de sender dig til samfundsforummet.

God hjemmesideydelse: websteder, der er bygget med Drupal, indlæses hurtigere og har hurtigere responstid end dem, der bruger Joomla eller WordPress. Ligesom i tilfælde af andre cms, når du tilføjer moduler vil det bremse.

Meget tilpasselig: mange udviklingsselskaber vælger at bygge websteder til deres klienter ved hjælp af Drupal, fordi det lettere kan tilpasses til kundens behov.

Ulempen med at bruge Drupal er manglen på tilgængelige plugins og design. Tilpasning af et Drupal-websted kan være vanskeligt for brugere med grundlæggende programmeringsevner. Fordi det ikke har et kæmpe samfund, er det sværere at finde svar på dine spørgsmål i forbindelse med denne cms.

Mit personlige valg

Tilbage i 2007, da jeg først besluttede at bruge en cms til at bygge et projekt til en klient, startede jeg med Joomla. På det tidspunkt er jeg startet med 1.0-versionen. Det var meget vanskeligt at opgradere til 1.5 version, men med enorme anstrengelser var det muligt. Efter frigivelsen af ​​1.6-versionen i august 2011 opgav jeg Joomla.

Skiftede til WordPress og fandt ud af, hvor nemt det er at bygge websteder med. Også indse, at det kører hurtigere end Joomla, det var en meget god oplevelse, og jeg er glad for, at jeg har taget dette skridt. Jeg foretrækker at bruge WordPress til mine websteder, fordi det er mere praktisk til mine behov.

Hvilket er din favorit?

Efter denne læsning kan det være for tidligt at fortælle, hvad din foretrukne cms er. Jeg foreslår at du tager dig tid og prøver hver software og beslutter, hvilken der er bedst egnet til dine behov og stil.

Hvis du planlægger at opbygge et enkelt websted for dig selv eller for din virksomhed, ville WordPress eller Joomla sandsynligvis være det bedste valg. Hvis du planlægger at udvide dit websted i fremtiden med yderligere funktioner, kan Joomla være valget. Hvis du er en nørd og har enorme drømme om dit websted og har evnerne eller ressourcen til at videreudvikle til et enormt projekt, er Drupla din ven. Men i slutningen af ​​dagen er det dit valg, for hvis du ikke er tilfreds med den software, du vælger, er det muligt at migrere til en anden cms, men dette kræver nogle yderligere tekniske og programmeringsfærdigheder.

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil dele din mening med os, bedes du efterlade en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map