Tjekliste, før du køber udløbne domænenavne

tjekliste, før du køber udløbne domænenavne


Der er mange grunde til, at folk vælger at købe et brugt eller udløbet domæne. Det kan være tilfældet, at det domæne, de ønsker, tilfældigvis er et, der tidligere var ejet af en anden. Men de fleste gange vælger folk at købe et udløbet domæne, fordi de vil drage fordel af det faktum, at det er et ældre domæne, der muligvis også kommer med nogle SEO-fordele.

Ved at købe et udløbet domæne mener vi at købe et for nylig udløbet domæne, ikke et, der havde 1-2 tidligere ejere i de sidste 5 til 10 år. Ofte er folk ikke engang klar over, at det domæne, de køber, havde en tidligere ejer.

Når du handler efter et udløbet domæne, er det fornuftigt at vælge den bedste i den niche, hvor det nye sted vil blive lanceret. Der vil være små SEO fordele, hvis nogen vil starte et nyt websted om madlavning og køber et domæne, der blev brugt til en blog om biler.

Der er nogle ting, der kan gøres for at sikre, at det snart domæne vil være til gavn for det nye websted og ikke backfire. Vi udarbejdede en liste over ting, du skal passe på, inden vi beslutter at købe et udløbet domæne.

Der er nogle kontroller, som du kan gøre, før du køber det, muligvis at udslette de mest giftige, og der er nogle andre kontroller, som du kan gøre, efter at du faktisk har købt domænet, for så kan du bevise ejerskabet til det til en mange tjenester som f.eks. Google Webmasterværktøjer.

Tjekliste, før du køber et udløbet domænenavn

En simpel Google-søgning kan afsløre nogle oplysninger om et domænes tidligere historie, men der er andre værktøjer til at undersøge det tidligere levetid for et domæne. Her er de vigtigste ting, du skal tjekke efter:

1. Kontroller for nuværende Google-sanktioner

Før du køber domænet, kan du foretage en simpel Google-søgning (“site: domain.com”). Hvis intet dukker op, kan det være en indikation af, at webstedet er under straf fra Google, hvilket kan være en automatisk eller en manuel straf. Uanset hvad er det ikke et godt tegn. Selvfølgelig er der en chance for, at den forrige ejer for eksempel vælger, at den ikke skulle vises i Google-søgeindekset via robots.txt, men selv i dette tilfælde skal du se et par hits, der nævner dette faktum.

2. Kontroller forskellige SEO metrics

tjek domæne seo metrics

Der er mange værktøjer, der vil producere scoringer med et domænenavn, og et eksempel er Domain Authority eller SEO MOZ Page Authority. Google afbrød sideplacering, men der er andre målinger, som du kan stole på i stedet. Se efter ekstremer – hvis DA eller PA på et bestemt sted er usædvanligt højt eller lavt, og der ikke er nogen klar forklaring på hvorfor, skal du passe på og måske grave lidt dybere.

3. Kontroller, om den type indhold, der blev vært på domænet

Du kan foretage en Google-søgning (“site: domain.com”), og hvis du kan, kontrollere, om der stadig er noget cache-søgeresultat stadig i indekset. Selv hvis det cache-indhold ikke ser rigtigt ud på grund af manglende CSS, kan den tekstversion stadig give dig en idé om, hvilken type websted der blev hostet under domænenavnet.

Du kan også bruge WayBack-maskine Hvis du vil se på ældre versioner af webstedet, er chancerne for, at du kan se et par snapshots.

wayback maskine arkiv org

4. Undersøg domænes backlink-profil

Kontroller typen af ​​backlinks, som domænet har. Hvis du ser en masse katalogtype af backlinks af lav kvalitet eller endda spammy som falske sociale medieprofiler, forumprofiler eller forumsignatur med kun et par rigtige redaktionelle links, er det tid til at evaluere, om det er værd at gøre det og risikoen for at købe det domæne. I nogle tilfælde kan det være, fordi det er det perfekte navn til dit brand, men hvis selve navnet ikke er så vigtigt, er det måske bedre at se på det næste domæne.

Det kan være tilfældet, at disse links afvises i GWT, men du kan ikke vide med sikkerhed, medmindre du køber domænet.

Ekstra kontrol efter køb af et domænenavn

Når du har købt dit domæne, er der et par ekstra kontroller, som du kan gøre, før du er vært for et faktisk websted på det:

1. Se efter indgående trafik

Du kan undersøge den indkommende trafik, enten ved at oprette en lille HTML-side med bare Google Analytics-koden på den og måske en kommende meddelelse, eller ved at se på webserverlogfilerne. Kontroller henvisningerne, hvis du ser trafik, der kommer fra tilfældige websteder, der virker legitime, men du ikke finder et link til dit domæne på dem, kan det være et tegn på, at den tidligere ejer var involveret i nogle skyggefulde forretninger som at kapre andre websteder og omdirigere trafik til sit websted.

2. Google Webmasterværktøjer

Når du har købt domænenavnet, kan du tilmelde dig Google Webmasterværktøjer, fordi du nu kan bevise ejerskabet af webstedet. Vent et par dage eller en uge for at se, om der dukker op noget i Webmasterværktøjer som meddelelser om manuel straf eller stort set noget andet. Der er ingen garanti for, at domænet er rent, selvom du efter en uges tid ikke ser nogen besked fra Google, men hvis du modtager meddelelser, ved du, at det måske er bedre at ikke være vært for dit nye websted under dette domæne.

3. Kontroller for e-mail-spam

Opret en ny e-mail-adresse på domænenavnet, og send et par e-mails til dig selv, måske til nogle af dine venner med et link til webstedet. Kontroller, om e-mails ankommer i indbakken eller i mappen Spam. Dette er en enkel kontrol, som du kan gøre, og hvis e-mails lander i Spam-mappen, kan du undersøge, hvorfor er det tilfældet.

Der er også værktøjer, der kan identificere domænenavne, der bruges i spam-kampagner:

Disse værktøjer kan hjælpe dig med at kontrollere domænes sortlistestatus og kan hjælpe med tip til, hvordan du kan fjerne / rydde det fra visse sortlister.

Konklusion

Denne artikel kan få det til at se ud som om at købe et domænenavn er en meget risikabel virksomhed. Dette skyldes, at det hovedsageligt fokuserer på de problemer og worst case-scenarier, der kan opstå ved køb af brugte / udløbne domæner, og det er rettet mod dem, der ønsker at være grundige i at undersøge historien til et udløbet domæne. I de fleste tilfælde er situationen imidlertid ikke så slem, og der er adskillige succeshistorier, når det kommer til folk, der køber ekstremt værdifulde domænenavne, der havde en tidligere ejer.

Find værdifulde udløbne domæner på GoDaddy

I afsnittet Domænauktioner på GoDaddy kan du vælge mellem tusinder af udløbne domæner i forskellige nicher.

Søg nu »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map