PHP vs Java – Hvilken skal du bruge til dit næste projekt?

php vs java


Nogle siger, at sammenligning af Java med PHP faktisk ikke er korrekt, fordi Java er et programmeringssprog til generelle formål, mens PHP er et script-sprog på serversiden. Men vi vil alligevel forsøge at gøre det, fordi disse to er de mest populære programmeringssprog på Internettet i dag, hvilket udgør det meste af det dynamiske web.

Både PHP og Java er rammer til oprettelse af webapplikationer.

Hvert programmeringssprog har sine egne styrker og svagheder, og det ville ikke være rimeligt at annoncere, hvilken der vinder over den anden. Alligevel vil sammenligning af dem lægge vægt på fordele og ulemper, som hver af disse har, så vi kan få et langt klarere billede af, hvilken der vil fungere bedst til dit kommende projekt.

Så uden videre, lad os se, hvordan disse to sammenligner hinanden!

Lidt historie

Begge Java og PHP blev oprettet i 1995.

Java blev oprettet som en del af Java-platformen, oprindeligt designet til oprettelse af applikationer i browseren og klientsoftware. Det er nu det programmeringssprog, der bruges til at oprette mange webapplikationer.

PHP blev derimod oprettet strengt til scripting på web og server side. Det var meningen, at det skulle være indlejret i HTML-sider, hvilket gjorde dem til dynamiske websider. Det er udviklet gennem 5 forskellige versioner og har nået op til PHP 5 med PHP 6 under udvikling lige nu. Det er gratis og især let at lære og bruge.

Hvad er PHP?

PHP (Hypertext Processor) er et programmeringssprog og tolk designet til open source serverside scripting og programmering til generelle formål.

Det er frit tilgængeligt for alle og bruges oftest på Linux-webservere. PHP kan kaldes folks programmeringssprog, da alle er frie til at bruge det!

PHP har banet vejen for de dynamiske websteder, som vi kender dem i dag. Uden det ville vi kun se statiske HTML-websider.

Brugen af ​​PHP svarer til C og C ++ med hensyn til syntaks. Normalt er PHP indlejret på en webside sammen med HTML. Inden brugeren kan vise den webside, han / hun har anmodet om, vil webserveren behandle PHP-scriptet og returnere resultaterne af de handlinger, der udføres inden for det script. Dette giver plads til dynamiske websider som de viste tekster, billeder eller anden information på en webside.

En HTML-webside, der inkluderer et PHP-script, er .HTML-udvidelse ændret til .PHP.

Af denne grund er PHP basen i mange webrammer og webindholdsstyringssystemer. Med den stadigt stigende mængde internetteknologier og e-handelswebsteder får PHP større betydning. Det kan bruges til de fleste formål, da det kan gøre alt, hvad andre webteknologier kan gøre. Det bruges bredt til at udvikle meget effektive websteder.

I øjeblikket har PHP 82,6% af markedsandelen på Internettet. Dette tal taler for sig selv. Hvis du skriver din kode korrekt, bliver PHP det mest effektive websprog, du kan bruge.

Fordelene ved PHP

 • Open Source (gratis)
 • Let at lære
 • Har masser af støtte
 • Har en masse dokumentation
 • Effektiv kodesprog

Hvad er Java?

Java er et populært og overdrevent brugt generelt, objektivt orienteret programmeringssprog på højt niveau.

Java ligner meget C ++ programmeringssprog, men det er meget enklere. Med enkle mener vi, at det er et klassebaseret, objektorienteret programmeringssprog, der blev lavet til at have så få implementeringer som muligt. Det kan bruges til at oprette og udvikle komplette applikationer, der kan udføres på en enkelt computer eller på et netværk. Det kan distribueres mellem klienter og servere i et netværk.

Det er et robust programmeringssprog, da det fungerer på en “skriv en gang og kør hvor som helst” -basis, hvilket betyder, at når koden først er overholdt, kan den køre på alle platforme, der understøtter Java-runtime-miljøet. Java-programmer køres ikke direkte af operativsystemet; de bruger i stedet Java Virtual Machine (JVM), som kan køres på en række platforme som Windows, Mac OS og UNIX.

Velegnet til World Wide Web er der blevet udviklet en masse applikationer kaldet Java-applets, der kan bruges af Java-kompatible webbrowsere som Firefox og Google Chrome. Java-software kører også på laptops, spilkonsoller, datacentre og endda videnskabelige supercomputere.

Java er også en nøglepille i det velkendte mobile operativsystem Android. Android bruger Java-sproget som basis for alle dets applikationer.

De centrale principper for Java

Java-programmeringssprog er blevet så udbredt af mange grunde. Følgende egenskaber har spillet en stor rolle i dens succes.

Java-programmer kan bæres i et netværk

Når kildekoden til et Java-program er samlet til en bytecode, kan den flyttes til enhver klient eller server i et computernetværk. Java Virtual Machine (JVM) fortolker denne bytekode til en kode, der vil køre på computerhardware.

Robust kode

En af grundene til, at denne portabilitet er mulig, er, at Java ikke opretter referencer til data uden for sig selv. Dette betyder, at den ikke bruger nogen data, der er gemt i operativsystemet eller i en anden applikation.

Objektorienteret programmering

Objekter har fordelen ved at være en del af en bestemt klasse af objekter og arve den samme kode, der er fælles for den klasse.

Applets er fleksible

Da operationer ikke udføres på klientens enhed snarere end på en server, kan applets køre virkelig hurtigt.

Fordelene ved Java

Det er en næsten umulig opgave at nedskrive alle fordelene, som Java har at tilbyde, så vi afkorter det.

 • Let at oprette genanvendelig kode
 • Let at lære
 • Uafhængig af platforme
 • Objektorienteret
 • Robust kode

Store forskelle mellem PHP og Java

Dokumentation

PHP har en rigtig god dokumentation på deres officielle hjemmeside og tredjepartswebsteder. Den seneste PHP-opdatering bragte en masse ændringer, der forbedrede kernen markant og også dokumentationen.

Java har også nogle veldefinerede kernebiblioteker, der hjælper brugere. Disse opfylder kvalitetsstandarder og tilbyder detaljerede oplysninger om alle bemærkelsesværdige aspekter af sproget.

Typing

Java er baseret på statisk typning, hvilket betyder, at variabler skal have en deklareret type, mens PHP bruger dynamisk indtastning. Dette betyder, at variablerne antager typen af ​​den værdi, der i øjeblikket er indeholdt i dem. De er i stand til at ændre deres type for at tilfredsstille implicitte konverteringer og casts.

Den primære strukturelle forskel mellem Java og PHP er forskellen mellem svagt indtastede og stærkt indtastede sprog.

PHP er et svagt typisk sprog, da det er meget mere fleksibelt og afhænger af programmørens “sund fornuft”, når han nærmer sig en opgave. I PHP 7-versionen har der været en enorm forbedring i indtastningsstøtte.

Java er dog et stærkt indtastet sprog, så det kræver, at programmøren bruger eksplicitte udsagn om sin hensigt for at det skal fungere. Det har eksplicitte forventninger til skrivning af koden, og hvis de ikke er opfyldt, kompilatoren kører ikke programmet, før problemet er løst.

Web og infrastruktur

PHP kan implementeres ganske enkelt i sin mest basale form, men den daglige udvikler skal stadig bruge rammer til at opbygge nogle standardinfrastrukturfunktioner over en grundlæggende PHP-tolk.

Interessant nok er Java’s rammer ens. Java har langt mindre indbyggede funktioner indbygget i sit sprog, og det er ikke for strengt orienteret på nettet.

PHP vs. Java – Hvem vinder?

Mange mennesker vil sige, at det hele afhænger af programmørens præference, da både Java og PHP har nogle af de vigtigste fordele, og de er begge meget magtfulde. Men mange mennesker vil også fortælle dig, at PHP er et meget bedre valg og med rette. Der er en grund til, at PHP optager 82,6% af Internets andel. Men den vigtigste grund til, at de vælger PHP, er den rene udviklingshastighed.

Programmer udvikles meget hurtigere, og PHP har en tendens til at have færre problemer, når det bruges på delt hosting, hvilket gør det til en mere omkostningseffektiv løsning. Mens Java fungerer bedst på en dedikeret server, gør det meget dyrere.

Betyder ovennævnte ting, at du skal foretrække den ene frem for den anden? Eller skal du undgå at bruge Java? Absolut ikke.

Alligevel er PHP lettere at genopbygge end Java, og det er også mere omkostningseffektivt. Det koster dig ikke noget at bruge PHP, mens der er betalt for nogle funktioner i Java. Men Java-udviklere kan tjene en certificering, der giver dem mulighed for at lande job meget lettere, mens PHP ikke tilbyder nogen form for kvalifikationer.

For at holde det kort har begge deres retvise andel fordele og ulemper, så dit valg afhænger af, hvilke fordele du gerne vil udnytte fra disse to programmeringssprog.

Java kan være et meget mere pålideligt valg, når der er en kompliceret udviklingsopgave, som kræver, at professionelle udviklere skal tackle. Takket være de nøjagtigt definerede standarder udføres arbejde meget lettere og effektivt blandt team af udviklere.

PHP er på den anden side mere tilgængelig for friske udviklere. Det fungerer godt for enkeltpersoner eller grupper med deres egne definerede kodningsstandarder, og når det kommer til at oprette applikationer med enkle funktioner.

Lignende sammenligninger

 • PHP vs HTML
 • PHP vs Node.js
 • PHP vs Ruby on Rails
 • PHP vs Python
 • PHP vs ASP.NET
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map