PHP vs ASP.NET – Hvad er forskellene?

php vs asp net


Lige siden PHP og ASP.NET begge er kommet til, har folks ønske om at beslutte, hvad der er bedre, været en konstant bestræbelse ved at producere adskillige blogindlæg og artikler om emnet. Desværre er mange af disse ensidige og fremmer den ene over den anden. Så i dag har vi til hensigt at foretage en objektiv sammenligning mellem de to sprog med den hensigt at hjælpe dig med at beslutte, hvilken du skal bruge til at opbygge en ny applikation eller dit helt eget online imperium.

PHP er et af de mest kendte sprog for webudvikling, med millioner af websteder og dedikerede applikationer oprettet med det. Det er en open source-platform, der fortsat bidrager meget til dens popularitet. Men Microsoft ASP.NET er også en open source-platform.

Det er ikke en let opgave at bestemme, hvilken der er bedre end den anden. At prøve at gøre det er næsten som at sammenligne æbler med appelsiner. Så du kan faktisk ikke beslutte, hvilken der generelt er bedre. Du kan kun foretage disse sondringer, når du har et par specifikke mål for øje.

Begge PHP og ASP.NET er meget succesrige ventures, der har udviklet en masse gode websteder gennem årene, men for dem, der ikke har arbejdet meget med nogen af ​​dem, er der stadig et spørgsmål. Hvilken skal de bruge?

Denne artikel hjælper dig med at bestemme, hvilken af ​​disse to teknologier du skal bruge i dit næste projekt. Det hjælper måske ikke dig med at tage beslutningen lige fra flagermus, men det vil bestemt hjælpe dig med at blive mere informeret og lære, hvilken teknologi der passer dig bedre.

Før vi uddyber vores samtale, lad os se den mest basale variabel, som vi kan bruge til at skelne. Ved at se på markedsandelen for web-programmeringssprog, kan vi få en masse info, da det fortæller os, hvor vidt et specifikt programmeringssprog bruges på markedet.

Det vil også hjælpe dig, hvis du sigter mod at få et job hos en af ​​dem. I henhold til vores statistikker bruger 9% af markedet Ruby on Rails, 34% bruger ASP.NET og 57% bruger PHP. Statistikken ville naturligvis ændres, hvis vi også tager andre sprog med i betragtning, men dette er godt nok af hensyn til vores argument.

Så hvis du søger at finde et job ved at lære at kode på et af disse sprog, er du bestemt bedre med PHP. Hvis du søger at udvikle et projekt eller gøre noget andet, hold dig med os og lær resten!

Hvad er PHP?

php logo 2017PHP er et open source, serverside scripting og programmeringssprog til generelle formål. Det bruges mest til udvikling af dynamiske websteder og webapplikationer. Med en objektorienteret orientering hjælper det programmerere med at være mere kreative i den måde, de løser visse problemer og udvikler applikationer.

At være let at forstå og bruge har bidraget meget til dens store spredning og dens funktionalitet, og samfundet er kun vokset siden det blev frigivet i 1995. Det er helt gratis at bruge og vil altid være. Enhver nykommer kan nemt forstå dens syntaks og vænne sig til at programmere med den.

En anden fordel er, at det kører på næsten enhver værts servere og understøtter en lang række databaser, f.eks MySQL, PostgreSQL, Oracle, Sybase, Informix og endda Microsoft SQL. PHP lægger det meste af sin vægt på scripting på serversiden, men det kan også bruges til at udvikle desktop-applikationer. En af dens store funktioner er, at PHP-kode ikke behøver at blive skrevet til en separat fil. Det kan også skrives på en HTML-side, så udviklere kan oprette dynamiske websider. PHP pakker en masse hastighed og funktionalitet, og det er orienteret mod webudvikling.

Med PHP kan du gøre ting som:

 • Indsamle brugeroplysninger med brug af formularer. Når brugerne har udfyldt disse formularer med de krævede data, kan du derefter sende dem information til de e-mails, de leverede.
 • Indsamle information automatisk fra forskellige websider og fra hele Internettet. Du kan nemt automatisere dataindsamling på dit websted og endda “skrabe” data, såsom billeder og tekst fra andre websteder rundt omkring på nettet ved hjælp af dynamiske PHP-scripts.
 • Opret en medlemskabsmulighed til dit websted. Hvis du bygger et websted, der leverer en form for betalt indhold, kan du bruge PHP til at oprette et medlemsområde, der kun kan få adgang til med et brugernavn og adgangskode.
 • Generer dynamiske filer og websider.
 • Spor brugere ved hjælp af cookies. Du kan sende og modtage cookies og spore, hvordan dine besøgende interagerer med dit websted.
 • Tilføj enhver form for dynamisk funktion, du kan komme med. Himmelen er grænsen, når det gælder udvikling af dynamiske funktioner som ure, kalendere, regnemaskiner og næsten alt, hvad der kan drives med et script. PHP giver dig mulighed for hurtigt at udvikle dynamiske funktioner, der sender og modtager information og dermed skaber utroligt nyttige applikationer.
 • Opret desktop applikationer. Det er muligt at skrive forskellige desktop-applikationer i PHP, men det er ikke den bedste måde at gøre det på, da det meste af PHP’s vægt lægges på webudvikling.
 • PHP har nogle utroligt nyttige tekstbehandlingsfunktioner.
 • Det er utroligt nemt at finde hosting til PHP. Som jeg allerede har nævnt ovenfor, understøtter næsten hver enkelt hostingudbyder den nyeste version af PHP, hvilket gør det nemt at køre.
 • PHP har en bred vifte af kraftfulde indbyggede funktioner.

Ulemper ved PHP

 • Forskellige sikkerhedsfejl. PHP har en lang historie med adskillige sikkerhedsfejl. Det har mange kendte og ukendte sårbarheder, der kan bruges til at udnytte det, så det ville være klogt at bruge sikkerhedsplugins og andre sikkerhedsforanstaltninger, hvis du håndterer følsomme data med dit PHP-script.
 • Ikke så godt til at udvikle desktop-applikationer. Selvom det virkelig er muligt at udvikle desktop-apps med PHP, anbefales det ikke, da PHP er mere optimeret til webudvikling.
 • PHP har en svag type. Sprogets implicitte konvertering vil komme som en overraskelse for mange PHPs nytilkomne. Det fører til en masse uventede fejl, hvis du ikke er klar over det.

Hvad er ASP.NET?

asp net logoASP.NET eller Active Server Page (oprindeligt kendt som ASP +) blev udviklet af Microsoft og blev designet til webudvikling og til produktion af dynamiske websider. Det er et open source, script-sprog på serversiden, der kan bruges til at oprette dynamiske websider i høj hastighed. Denne webudviklingsplatform er lavet af serversides teknologier og leverer alle nødvendige tjenester til at opbygge robuste webapplikationer til både pc og mobile enheder.

Det blev udgivet i 1998, som Microsofts første script-sprog på serversiden.

Da det er Microsofts platform, understøtter det også kode, der er udarbejdet på andre sprog, såsom C ++, C #, Perl og Visual Basic. Den indeholder også forskellige serverkontroller, der adskiller en websteds kode fra dens indhold, hvilket gør det muligt at udvikle websider i et WYSIWYG (What You See Is What You Get) miljø. Det giver dig en mønsterbaseret metode til at opbygge dynamiske websider og muliggør en ren adskillelse af bekymringer. Dette giver dig en måde at have fuld kontrol over markeringen på, hvilket gør webudvikling meget sjovere.

Da det er et sprog på serversiden, gemmes koden i en ASP- eller ASP.NET-fil og udfører koden i filen, og returnerer derefter resultaterne til brugerens webbrowser.

Fordele ved ASP.NET

 • Fleksibel programmering – Mens du programmerer en app eller et websted, kan du skifte mening midtvejs uden at skulle omprogrammere alt fra begyndelsen. Dette takket være dens fleksibilitet og objektorienterede funktioner.
 • Adskillelse af bekymring – Applikationsmodellen, styringen og visningen er delt, hvilket gør applikationen og koden mere gennemsigtig. Det gør også vedligeholdelse af applikationen meget lettere. Dette gør det også muligt at opdele et projekt i forskellige dele, hvilket gør det muligt for flere udviklere at arbejde på det samme projekt. Én udviklers arbejde påvirker ikke de andre.
 • Understøtter TDD – Med support til Testdrevet udvikling kan vi oprette vores applikation med enhedstest.
 • Produktivitet – ASP.NET har mange biblioteker som SignalIR, Odata, WebApi og andre sprogfunktioner, der tilbyder høj produktivitet.
 • Har en moden ramme – ASP.NET har et opgavebaseret bibliotek, hvilket betyder, at det er organiseret i arvelige klasser, der vedrører en bestemt opgave. For eksempel kan udviklere spare tid på billedredigering eller XML og andre almindelige udviklingsopgaver.
 • Enkel udvikling – Takket være at det er en serverside, begivenhedsstyret programmeringsmodel, er applikationsudvikling meget enklere og lettere at vedligeholde.
 • Understøtter mange forskellige sprog – En udvikler kan vælge at skrive kode på mere end 25 understøttede .net-sprog som C #, C, C ++, Jscript.Net, VB. Net og meget mere.
 • ASP.NET’s ulemper
 • Høje vedligeholdelsesomkostninger – En af de største ulemper er ASP’s og Visual Studios dyre vedligeholdelse. Ja, selve sproget er gratis, men udviklermiljøet er betalt for. ASP.NET bruger også langt flere serverressourcer end PHP. Det er et dyre valg, og du skal bestemt sørge for, at det er værd at vælge det.
 • Svært at forstå applikationsflowet – Applikationsstrømmen er en smule kompleks at implementere og er ikke rigtig god til små applikationer. Det er faktisk ret svært at implementere.

PHP vs ASP.NET

Nu, hvor vi kender hvert sprog og dets kernefunktioner, er det tid til at foretage den sondring, vi leder efter. Begge sprog har deres egne styrker og svagheder. PHP er billig, men har sikkerhedsfejl, men den er stadig hurtig og pålidelig.

ASP.NET er lettere at bruge til at begynde med takket være sit klassebiblioteksystem. Men at opretholde udvikling og enhver form for applikation er meget dyrere. Så sondringen, som er bedre, og hvilken du skal vælge, er stærkt afhængig af dine krav. Lad os se hvad vi ellers kan bruge.

Store sondringer

Der er nogle vigtige kendetegnende faktorer, der gør den ene mulighed bedre end den anden, så her skal vi se på dem alle og beslutte, hvilke af disse vi kan bruge til at annoncere en vinder til sidst.

Kompatibilitet

PHP fungerer med adskillige forskellige platforme som UNX, Linux, OSX, Windows og næsten alt hvad du vil smide det på. ASP.NET er primært lavet til Windows-platforme. PHP er platformuafhængig, mens ASP.NET i høj grad afhænger af Windows-platforme.

I så fald kan PHP skrives inden for et stort antal udviklerværktøjer og redaktører. De kan endda bruge tekstredaktører til at skrive deres kode, skønt på bekostning af funktionalitet. De fleste ASP.NET-programmerere bruger Microsoft Visual Studio under deres udviklingsproces.

Koste

Begge sprog er gratis at bruge, men de fleste udviklingsplatforme til ASP.NET er dyre. Da PHP er fuldstændig open source, ville det være meget billigere at udvikle ethvert program eller websted med det. ASP.NET tager også meget mere serverressourcer end PHP gør.

Hastighed

Selvom dit websteds hastighed ikke er den centrale faktor, der bestemmer dens betydning, er det altid godt at vælge et kodesprog, der kompilerer hurtigere. Der er ikke meget forskel i ASP.NETs og PHP’s hastighed, men nogle siger, at PHP er lidt hurtigere. Dette argument bakkes op af Facebook, Google, Yahoo! og andre berømte websteder, der er kodet i PHP.

Så i sidste ende er det op til dig at finde ud af, hvilken der er hurtigere, baseret på et par argumenter. Men til sidst er webstedshastighed mere afhængig af båndbredde og den server, du bruger.

Support

At have den største procentdel af markedsandelen taler dybt for PHP. Så det er kun naturligt, at dette open source-sprog har en meget større pool af udviklere, der understøtter det, end ASP.NET gør. Begge har livlige samfund, så du finder helt sikkert de svar, du leder efter, men PHP har flere mennesker, der bruger det, så der er mere venlige supportbidragere, der er villige til at besvare dine spørgsmål.

Da flere mennesker bruger PHP, er det langt mere sandsynligt, at du finder talentfulde udviklere, hvis du ønsker at opbygge et team.

Skalerbarhed

Begge disse sprog er meget skalerbare. Hvis du ønsker en enkel måde at udvikle websteder gennem et indholdsstyringssystem som Drupal, Joomla eller WordPress, så er PHP bestemt et mere pålideligt valg end ASP.NET.

Implementeringstid

At gennemføre komplekse opgaver tager meget mere tid med ASP.Net end det gør med PHP, så at udvikle projekter tager i gennemsnit mere tid.

PHP tolkes på serveren, mens ASP skal kompileres hver gang der foretages ændringer af koden, hvilket gør udviklingsprocessen mere tidskrævende med ASP.NET.

Vinderen

Hvis du har været opmærksom så langt, er det stort set givet, hvem der er vinderen. Du kan udvikle dit valgte websted eller din applikation med begge sider. Men med de afsatte argumenter er der en grund til, at store virksomheder som Google, Facebook og Yahoo! har bygget deres websteder ved hjælp af PHP, og hvorfor de fleste mennesker også bruger det.

Grundlæggende er PHP en bedre mulighed for de fleste websteder, og det er, hvad folk normalt anbefaler for dem, der er ved at sætte foden i webudvikling. Der er heller ikke noget som umuligt med ASP.NET, og der er mange måder omkring nogle af dets problemer også. Så hvis du er forelsket i ASP.NET, så brug det.

Statistikken hidtil taler på PHP’s vegne, men ASP.NET står stadig fast blandt script-sprog på serversiden og er mere end i stand til at udføre mange komplekse webudviklingsopgaver.

Andre interessante sammenligninger:

 • PHP vs Phyton
 • Ruby on Rails vs PHP
 • PHP vs Node.js
 • HTML vs PHP
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map