Hvorfor skal du oprette en markedsføringsplan for din lille virksomhed?

oprette markedsføringsplan lille virksomhed


At komme i gang med din egen virksomhed er ofte skræmmende og hårdt, men hvis du er forberedt ordentligt på dette nye eventyr, kan du overvinde alle de forhindringer, du helt sikkert vil støde på og blive en succesrig iværksætter. En af søjlerne, som du skal bygge din lille virksomhed på, er en god marketingplan.

Hvorfor skulle du have en marketingplan?

Mange mennesker, der beslutter at starte deres egen virksomhed undervurderer betydningen af ​​en solid markedsføringsplan. De mener, at hvis produktet eller tjenesten er god nok, er der ikke behov for at markedsføre det. Selvom dette har en vis logik i dag, når vi lever i en verden af ​​sociale medier, hvor dine produkter eller tjenester kan annonceres af de mennesker, der er tilfredse med ting, du tilbyder og leverer, er det stadig ikke godt nok. At have en markedsføringsplan kan hjælpe dig med at udvikle produkter eller tjenester, der passer til dine mål på dit målrettede marked. Det hjælper også dine klienter med at forstå, hvad der er så stort ved dit produkt eller din service for at adskille det fra konkurrencen.

Selvom det tager meget tid, kræfter og forskning at udvikle en god markedsføringsplan for din lille virksomhed, lønner det sig i det lange løb og bidrager i vid udstrækning til enhver succes, din virksomhed opnår. Så lad os se på nogle af de vigtigste spørgsmål, du bliver nødt til at besvare i din markedsføringsplan, der vil gøre det til et fantastisk værktøj, som vil hjælpe din virksomhed med at vokse og lykkes.

Sådan opretter du en marketingplan?

Som vi allerede sagde, at oprette en markedsføringsplan er en lang proces og inkluderer en masse indsats og forskning. For at oprette en fantastisk marketingplan, der vil være et fantastisk værktøj til at få din virksomhed til det sted, hvor du vil have den, skal du svare på nogle spørgsmål og definere mange vigtige ting, der vil påvirke din virksomhed og din succes.

Markedsstrategi

Inden du begynder med oprettelsen af ​​din markedsføringsplan, skal du spørge dig selv, hvordan kan den marketingplan understøtte dine forretningsmæssige mål. At have et meget klart syn på dine mål er, hvad din marketingstrategi handler om.

Din marketingstrategi påpeger, hvad du ønsker og har brug for, og når du først ved dette, kan du fortsætte med at oprette en marketingplan, der kan hjælpe dig med at nå disse mål. Hvis du stadig ikke har opstillet specifikke forretningsmål, skal du gøre det så hurtigt som muligt. Du skal også adskille langsigtede mål og kortsigtede mål, så du kan udtænke en mere direkte forretningsplan for hvert af disse kortsigtede mål.

En anden ting, du skal medtage, når du bestemmer dine mål, er at knytte en tidslinje til alle dine forretningsmål. På den måde vil du være i stand til at lave en mere realistisk og specifik markedsføringsplan.

Mission statement

Hvad prøver du at gøre, og hvad er de grundlæggende spørgsmål, som din missionerklæring skal svare på? Hvis du allerede har udarbejdet en missionerklæring, mens du planlagde din virksomhed, skal du nu føje den til din markedsføringsplan.

Grundlaget for din markedsføringsplan er din mission statement, og det er meget vigtigt at oprette en direkte og kortfattet mission statement, der giver dine potentielle kunder mulighed for at forstå, hvad du gør, og hvordan du gør det.

Selvom din mission ikke virkelig spiller en direkte rolle, når det kommer til dine marketingaktiviteter, giver den dig mulighed for at koncentrere dig om dine forretningsmæssige mål og hjælper dig med at sikre, at de markedsføringsaktiviteter, du udfører, er på linje med din virksomheds hovedmål.

Målgruppe

Det vigtigste spørgsmål, som du har brug for for at finde svaret på, når det kommer til dit målrettede marked, er, hvem du forsøger at nå med din marketingplan og dine aktiviteter. Således er målmarkedet det bestemte publikum, du leder efter med dine tjenester og produkter, eller for at sige det med andre ord, dine ideelle kunder. Hvis du inkluderer så mange detaljer, når du besvarer dette spørgsmål, giver du mulighed for at have en mere målrettet og specifik markedsføringsplan.

Du er nødt til at definere og identificere, hvem din målgruppe er, og hvor du kan finde dem, hvad de synes er vigtig, hvad de er bekymrede for, hvad de har brug for på dette tidspunkt osv. Disse spørgsmål og nogle andre, du måske tilføjer, giver dig et klart billede af de mennesker eller firmaer, som du synes er din ideelle kunde. Fra dette tidspunkt kan du fortsætte med at oprette en personlig marketingmeddelelse til dit målmarked og ideelle kunder.

Konkurrenceanalyse

For at oprette en smart markedsføringsplan skal du også kende dine konkurrenter. Derfor er du i denne fase nødt til at besvare spørgsmål som hvem der er dine konkurrenter, og hvor rangerer du blandt dem.

At finde ud af, hvem der er din konkurrence og analysere dem, er en af ​​de mest succesrige måder at udføre et mål markedsundersøgelse og planlægge dine markedsføringsaktiviteter. Du skal se på de virksomheder og virksomheder, der har lignende ideelle kunder som dig og derefter analysere deres gode beslutninger såvel som deres fejl.

Der er mange måder, du kan udføre en undersøgelse på, som vil hjælpe dig med at lære dit målmarked at kende ved at se på dine konkurrenter. SWOT-analyse er en af ​​disse metoder. Det er et strategisk værktøj, der estimerer, hvad en virksomheds styrker og mangler er, såvel som deres trusler og muligheder. Sammenligning af din SWOT-analyse med din konkurrence kan være en god måde at få det rigtige billede af din plads i branchen, og hvordan du forbedrer den ved at genkende områder, hvor du kan overgå dine konkurrenter, korrekt identificere og indstille dit nichemarked og sikre, at du er klar til at påtage dig alle hindringer, som din konkurrence måtte kaste dig.

Unikt sælgende forslag

Nu hvor du ved, hvem dine konkurrenter er, og hvordan du kan bekæmpe dem, skal du spørge dig selv, hvad der gør dit firma unikt og unikt? Du er nødt til at skille dig ud blandt alle andre lignende virksomheder, og den bedste måde at gøre det på er at udtænke en strategi, der vil gøre dig unik, hvilket er din unikke salgsproposition.

Unikt salgsproposition er en erklæring, der peger på, hvordan din virksomhed og dine produkter og tjenester er forskellige fra alle andre. Det viser, hvorfor din virksomhed er et bedre og mere sikkert valg for din målgruppe, og hvorfor de bør vælge din virksomhed frem for dine konkurrenter.

Prisstrategi

Det næste trin i udarbejdelsen af ​​en stor marketingplan for din lille virksomhed indebærer oprette en prisstrategi. For at gøre dette, skal du spørge dig selv, hvad vil du opkræve, og hvorfor.

Hvis du allerede har oprettet en standard forretningsplan, betyder det, at du allerede har tænkt over og undersøgt, hvad de bedste priser for dine produkter og tjenester er. Nu er det på tide at bruge disse oplysninger og relatere dem til dine marketingaktiviteter.

Det betyder, at du er nødt til at støtte de priser, du har, ved at tilbyde dine kunder en klar idé om de fordele og værdi, de vil få til gengæld. I mange tilfælde kan et forslag med høj værdi hjælpe dine kunder med at beslutte at købe dit produkt eller bruge din service.

Kampagneplan

En salgsfremmende plan kan hjælpe dig med at finde det rigtige svar på spørgsmålet om, hvordan du planlægger at nå dit målmarked. Din salgsfremmende plan er en vigtig del af marketingmixen, fordi den dækker enhver form for kommunikation, som du vil bruge til at nå dine kunder.

Hver salgsfremmende plan er en blanding af forskellige markedsføringsaktiviteter, såsom reklame, public relations, emballering, direkte salg, internetmarketing, markedsføringsmateriale, salgsfremmende kampagner osv. Du skal dog være forsigtig, så du ikke lægger for mange variabler i din salgsfremmende plan helt i starten. Faktisk skal du begynde med at vælge op til 5 bestemte aktiviteter, der vil gøre det lettere for dig at udføre den marketingstrategi, du udtænkte i begyndelsen.

Marketingbudget

Dette trin er meget vigtigt, og for at gøre det ordentligt skal du tænke over, hvor mange penge du vil bruge og på hvad.

At have et marketingbudget er afgørende for at udarbejde en markedsføringsplan, fordi det giver dig mulighed for at vide, hvor meget du kan bruge på dine marketingaktiviteter uden at overskride din plan. Det kan også hjælpe dig med at skitsere, hvilke aktiviteter du har råd til, og hvilke ikke og bestemme prioriteten blandt dem.

Når der er tale om markedsføring, desværre, har de fleste små virksomheder et meget begrænset eller endda lille budget. Det er en anden grund til, at det er meget vigtigt at oprette en salgsfremmende plan, der forbliver inden for dine forbrugsgrænser.

Handlingsliste

Nu hvor du har alle de andre ting på plads og pænt planlagt, skal du spørge dig selv, hvad du skal gøre for at nå de marketingmål, du har oprettet.

Oprettelse af en handlingsliste indebærer, at du skitserer de opgaver, du skal udføre, og det tidspunkt, hvor du skal udføre dem, hvilket er et meget vigtigt stykke af din markedsføringsplan, da det guider dig på din måde at udføre dine marketingaktiviteter. Når du har denne liste, kan du gøre konstante og stabile fremskridt uden at skulle stoppe ved hvert trin for at revidere eller omgruppe igen.

For at lave en handlingsliste til din markedsføringsplan skal du tage dit endelige mål og opdele det i flere mindre opgaver, der vil føre til at nå dette mål. Når det kommer til formen på din handlingsliste, kan du vælge, hvilken form du vil, så længe du følger disse grundlæggende regler. Husk bare, at mindre trin er lettere at gennemføre og kan hjælpe dig med at opbygge din selvtillid og fremdrift, så det er sandsynligvis bedre at have flere mindre trin end blot et par større trin.

Metrics

At udarbejde en markedsføringsplan er ikke nok, du skal også spore dine fremskridt undervejs og måle dine resultater. For at gøre dette skal du spørge dig selv, hvilke resultater har du opnået, og hvor kan du forbedre. Takket være dette trin vil din markedsføringsplan kunne vokse fra et statisk dokument til engangsbrug til en konstant skiftende, aktiv retningslinje, der hjælper dig med at forbedre og udvikle din virksomhed.

Afhængig af den marketingtaktik, du brugte, har du forskellige alternativer og muligheder, når det kommer til at spore og måle dine resultater. For eksempel, sporing af standard marketing taktik der ikke er relateret til Internettet kræver en manuel tilgang, mens online marketingresultater kan måles med analyser og andre metrics, der er baseret på Internettet.

Gør god brug af din marketingplan

At have en markedsføringsplan kan være en afgørende ting for at hjælpe dig med at vokse din lille virksomhed og have en succesrig virksomhed. Du skal blot bruge din markedsføringsplan regelmæssigt og følge de ting, du har tænkt dig at gøre, da du designet din markedsføringsplan. Du bør dog ikke se på din markedsføringsplan som et konkret og uforanderligt dokument. Når din virksomhed vokser og ændres, kan og bør du også inkorporere nogle ændringer i din marketingplan. Når alt kommer til alt fungerer nogle ting, som du skitserede i din plan muligvis ikke, mens andre måske fungerer bedre, og du er nødt til at følge resultaterne og foretage konstante forbedringer af din marketingplan.

Du skal dog også give din markedsføringsplan lidt tid, før du kan se effekten. Du kan ikke vide med det samme, om en bestemt marketingaktivitet er vellykket eller ej. Giv det tid og følg resultaterne, så kan du få mest muligt ud af din markedsføringsplan. Det betyder også, at du skal være forberedt på at lære af dine fejl og fejl, ikke kun fra din succes og resultater. I mange tilfælde kan fiasko hjælpe dig med at se på dine marketingaktiviteter fra et andet perspektiv, hvilket derefter kan føre til, at du finder bedre måder at implementere dine ideer og udvide din lille virksomhed til en stor succes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map