Hvordan man laver et simpelt HTML-websted?


HTML eller HyperText Markup Language er, som navnet siger, et Markup-sprog. Det betragtes ikke som et programmeringssprog i traditionel forstand. Det er et sprog, hvor skaberen kan oprette dokumenter og markere forskellige dele vha. HTML-tags. HTML blev inspireret af SGML, og dens første version dukkede op i 1990 på CERN.

HTML blev oprindeligt designet til enkle statiske dokumenter, tilbage da World Wide Web blev betragtet som et dokumentindhentningssystem. I øjeblikket bruger næsten hver webside HTML, og det blev sproget på Internettet. Den sidste iteration er HTML5, som understøttes af alle de store browsere og kommer som en forbedring til HTML 4, der blev “standardiseret” i 1997.

Denne artikel præciserer det grundlæggende ved at oprette et simpelt HTML-websted, noget, som enhver kan lære, uanset deres valgte erhverv.

Hvorfor skulle du lære HTML?

Man kunne hævde, at med dagens teknologi enhver kan oprette et hurtigt og pænt udseende websted uden behov for at kode en enkelt HTML-linje, og selvom dette helt sikkert er sandt, kan det altid blive praktisk at vide, hvordan man justerer den lidt.

Ofte vil folk tilføje plugins / moduler / udvidelse til et CMS som WordPress, Drupal, Joomla osv. For at udvide det med en simpel funktion, der kunne have været opnået med et par HTML-linjer. Selvom plugin muligvis er enklere, kan det føje til sideindlæsningstider, og det er bare en anden ting at bekymre dig om med hensyn til sikkerhed og opdateringer.

Det er temmelig let at lære HTML, og det kan være meget sjovt, fordi du øjeblikkeligt ser resultaterne, i modsætning til et programmeringssprog, hvor du er nødt til at udarbejde den kode, du har skrevet. Du har allerede alle de nødvendige værktøjer til at begynde at lære HTML, du har en webbrowser og du har bestemt en simpel teksteditor som notepad. Programmer som Microsoft Word gør det ikke, du har brug for en grundlæggende almindelig teksteditor: notepad, notepad ++. Der er såkaldte IDE’er (Integrated Development Environment), som kan hjælpe dig med at skrive HTML med funktioner som syntaksbelysning eller automatisk udførelse.

Hej Verden!

Du kan få fat i en gratis teksteditor som Notepad ++ eller Sublime Text Editor og starte den op. Gem den tomme fil på dit skrivebord som “hello.html”. Dette ændrer editoren i HTML-tilstand, så du kan nyde fordelene ved en IDE. Gå nu videre og indtast følgende tekst i den:

Hej Verden!

Hej Verden!

Gem filen, og åbn den derefter ved hjælp af din webbrowser. Det var slet ikke så svært, ikke? Du kan gå videre og ændre filen, gemme den og opdatere siden i din browser, og du vil se alle de ændringer, du har gjort. Du behøver ikke at være bange, der er ingen måde, hvorpå du kan påvirke dit operativsystem. Du kan ikke slette filer eller ting af den art. Og vær ikke bange for fejl, da ordsprogene siger ”Mesteren har fejlet flere gange, end begynderen endda har prøvet.”

Grundlæggende om HTML og 101

Grundlæggende om html 101

HTML består af tags og tekst. Et HTML-tag har en særlig betydning for browseren, det er dybest set metoden til at markere dokumentet. Nogle mærker kan indeholde andre mærker i det som f.eks. Det ikke-sorterede listetag

  kan indeholde listeemner
 • i det. Et afsnitskode

  kan indeholde et nyt linjetag
  , et ankermærke , fremhævet , kursiv , osv. tags.

  I vores eksempel indeholder det vigtigste HTML-tag et hovedtag og et kropskode. I hovedmærket kan vi angive titlen på dokumentet, der vises i browsertablets titel. I kroppen har vi et H1-tag eller et Heading 1-tag.

  HTML-tags kan have attributter, der kan ændre tagadfærden, for eksempel kan vi tilføje en “stil” -attribut til vores H1 for at specificere dens stil. Hvis vi tilføjer stil = ”farve: rød”, så bliver det

  Hej Verden!

  vi kan ændre dens farve fra standard sort til rød. På en større webside styling kan vores elementer en efter en selvfølgelig blive problematiske, og det vil rodet op i vores HTML. En bedre metode ville være at give elementet en klasseattribut eller en id og derefter specificere dets stil efter denne klasse eller id.

  Der er masser HTML-tutorials og ressourcer på internettet, kan du se tutorials på YouTube eller The Great Curses Plus eller læse en af ​​de tusinder af artikler på internettet om HTML.

  Én ting at huske er, at uanset hvor meget du læser eller ser, bliver du nødt til at få dine hænder beskidte og begynde at skrive HTML. Det er den eneste måde, du lærer, for i det øjeblik du begynder at skrive, har du flere spørgsmål, og disse spørgsmål vil føre til endnu flere spørgsmål, indtil du bliver selvsikker og flydende i HTML.

  Styling og scripting

  En ren HTML-webside er statisk. Dette betyder, at det ikke kan indeholde dynamisk skiftende dele, f.eks. “Vores seneste nyheder”. Hvis du opretter et websted, der indeholder en nyhedsafdeling, som konstant opdateres, kan du blot oprette artiklerne og derefter opdatere referencerne til det blive en temmelig enorm opgave.

  På den anden side, hvis du opretter et visitkort eller om mig, type websted i HTML, som ikke ændres så ofte, måske en eller to gange om måneden, er et statisk HTML-websted perfekt. Fordi det ikke har “bevægelige” dele, som Database, Server-side-behandling (PHP, Python, Ruby osv.), Er der færre ting at gå galt, og det er også flammende hurtigt.

  Du kan gøre en statisk side dynamisk ved at tilføje JavaScript (ECMA-script at være præcis) til det, som er et programmeringssprog til scripting. Med JavaScript kan du svare på brugerinput ved at skjule eller vise nogle dele af HTML-koden, du kan også ændre udseendet og følelsen af ​​websiden. Med AJAX, du kan anmode om ekstra ressourcer fra dit websted, f.eks. undersider, kontaktformular eller dine seneste tweets, og du kan integrere dem på dit websted.

  Standard HTML-stilarterne er temmelig kedelige, det er sort tekst på hvid baggrund. Du kan ændre stilen til ethvert HTML-element med CSS (Cascading Style Sheets). I HTML har du ikke kontrol over, hvordan dit dokument bliver gengivet, det er en funktion i HTML, ikke en mangel. Med CSS kan du prøve at være lidt mere præcis, men du har stadig ikke 100% kontrol. Nogle browsere vil gøre tingene lidt anderledes end andre. Den nuværende CSS-version, som understøttes af alle de store browsere, er CSS3, og har en masse nyttige funktioner, som den tidligere standard manglede.

  For at forstå CSS skal du starte med kassemodellen, det sparer dig for meget forvirring i starten, og det er vigtigt for dig at forstå forskellen mellem kant, polstring, marginer osv. CSS er temmelig let at lære og ligesom med HTML vil du med det samme se de ændringer, du har foretaget. Som allerede nævnt kan du tilføje et id eller klasseelement til ethvert HTML-tag, og du kan skrive CSS-regler for disse id’er og klasser. For at vende tilbage til vores eksempel i hovedafsnittet, hvis vi skriver følgende tekst,

  krop {

  Baggrundsfarve: blå;

  }

  det ændrer standard hvidt dokumentfarve til blåt.

  Én ting at huske med CSS er, at der er en masse browserspecifikke tags, så sørg for at teste dit websted ved hjælp af forskellige browsere eller i det mindste Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer 11 og Edge. Det vil ikke skade at se et hurtigt kig på nogle mobile browsere, især Safari IOS.

  Konklusion

  At lære HTML og CSS er lettere end de fleste programmeringssprog, og det kan være en meget givende oplevelse. Med HTML vil du være i stand til at oprette websider nøjagtigt, hvordan du vil have dem til at være, uden kompromiser som i tilfælde af CMS. At oprette HTML-websteder giver dig mulighed for at være vært for dem overalt, og de vil være ekstremt hurtig indlæsning og glat.

  Selv med fremkomsten af ​​alle typer træk og slip DIY-webstedbyggeri, kan HTML ikke betragtes som forældet. Det understøtter ethvert websted, og selv med kraftfulde CMS- og webstedsbyggerværktøjer, som giver dig mulighed for at opbygge et professionelt udseende websted uden nogen kodningskendskab, kan du eventuelt foretage en tweaking her og der på dit websted for at få ting lige som du vil have dem til at være. At lære noget HTML giver dig mulighed for at gøre det.

  At kende det grundlæggende i HTML kan være en praktisk færdighed at tilegne sig enhver, ikke kun dem, der planlægger en karriere inden for it. De, der arbejder med webindhold, online marketing, oversættelse og enhver, der har brug for en online tilstedeværelse, vil drage fordel af et crashkursus i HTML.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map