Bedste fremgangsmåder til at sikre dit Joomla-websted

joomla hjemmeside sikkerhedstricks


Lad os først og fremmest gøre det klart, at ingen af ​​websteder eller servere er sikre. Der er altid en “dør”, som hackere kan bryde igennem og få adgang til følsom information. Dette er den værste og mest irriterende ting, der kan ske med et websted, ud over den stilstand, der er forårsaget af tekniske problemer.

I de sidste uger har vi set mange nyheder om massive angreb på forskellige websteder og platforme som WordPress og Joomla. I de fleste tilfælde kan hackere få adgang til backend på dit websted gennem en sårbar udvidelse eller script. Webstedsejere og webmaster kan muligvis bebrejde Joomla eller andre cms for hacks, men det kan faktisk ske for enhver og enhver webside.

Selvom der ikke er nogen måde at holde hackere væk fra dit websted, er det muligt at reducere chancerne for at hacke og gendanne dit websted hurtigt og løse problemet. I denne artikel vil jeg vise dig nogle af de bedste måder at holde dit Joomla-websted sikkert og afhjælpe enhver skade, der er forårsaget så hurtigt som muligt. Denne artikel kan også være nyttig for dem, der ikke kører et Joomla-websted.

Sikkerhedskopier dit websted ofte, forbered dig på gendannelse

I tilfælde af at du bliver nødt til at gendanne dit websted, efter at det er blevet hacket, har du brug for filerne. Den bedste måde at gemme dit websteds fil er at oprette et arkiv i et .zip-format og gemme det på din computer eller i et online lager, hvor du nemt kan få adgang til det, når det er nødvendigt. Lad det ikke være på den server, hvor dit websted er vært, for hvis hacker beslutter at slette alle filer på din hosting-konto, mister du også sikkerhedskopien.

Når du kører en blog og uploader billeder og andet dokument til dit websted dagligt, har du sandsynligvis lyst til at udføre en sikkerhedskopi hver uge eller måske hver dag. Ellers er det nok at oprette en kopi af filsystemet én gang, og hver gang du opdaterer Joomla eller en udvidelse.

Joomla gemmer oplysningerne i en MySQL-database. Sørg for, at du altid opretter en kopi af din database såvel som filerne. Databasen gemmer e-mails, adgangskoder fra brugere, der er registreret på dit websted, artikler og andre data, som du tilføjer til dit websted. Hvis dit websted opdateres ofte, hvis du tilføjer indhold regelmæssigt eller giver dine besøgende mulighed for at registrere dig på dit websted, have et online forum eller køre en online shop, bør du sandsynligvis overveje at tage backup af databasen meget ofte.

Det kan være smertefuldt at sikkerhedskopiere filer og database manuelt, men med Joomla er det meget let, hvis du bruger Akeeba Backup-udvidelsen. Denne Joomla-komponent er gratis at bruge, men der er også en betalt version tilgængelig, der indeholder meget flere funktioner. Den gratis version giver dig mulighed for at udføre en fuld sikkerhedskopi af dit websted med et klik på en knap. Den premiumversion kan udføre sikkerhedskopieringer automatisk og gemme filer og database uden for den server, hvor dit websted i øjeblikket er vært. Der er meget mere ved det, du skal tjekke deres officielle side for flere detaljer.

I tilfælde af et webstedshack, ønsker du at afhjælpe problemet så hurtigt som muligt. Et hacket websted skaber et meget dårligt indtryk om din virksomhed, så du vil være hurtig og professionel. Organiser dine sikkerhedskopier i overensstemmelse hermed, så du kan gendanne dit websted på meget kort tid. Akeeba Kickstart er en del af den tidligere nævnte Joomla-komponent, der kan gendanne en overdreven sikkerhedskopi med et klik på en knap. Hvis du mener, at brugeroplysninger blev kompromitteret, skal du bede dine brugere om at ændre deres adgangskoder.

Hvis du gemmer meget følsomme data på dit Joomla-websted, som kreditkortoplysninger, skal du overveje at implementere et SSL-certifikat og kryptere dataene, hvilket gør det mere vanskeligt for en hacker at kompromittere oplysningerne.

Opdater Joomla-kerne- og tredjepartsudvidelser

Joomla er en open source-software, hvilket er fantastisk, fordi alle kan ændre det til deres præference, men ulempen med det er, at alle kan få adgang til dens kildekode. Når du kender systemets svagheder, kan en hacker nemt bryde ind på dit websted. Joomla-samfundet er meget aktivt og arbejder konstant på at forbedre koden; hvis de finder et sikkerhedshul, foretager de de nødvendige ændringer og frigiver en ny opdatering. I den nye Joomla 3.x-version kan du se i administratorpanelet, om der er en ny opdatering tilgængelig. Jeg anbefaler at opdatere hver gang det er muligt. Glem heller ikke at opdatere tredjepartsudvidelser; disse kan også have sårbar kode. Det er meget godt at abonnere på deres nyhedsbreve og holde sig ajour med de nyeste udgivelser, og opdatere dem hver gang det er nødvendigt.

Få web-hosting af høj kvalitet

I de fleste tilfælde er forældet software det, der gør et websted sårbart, men nogle gange kan hackere bryde ind på serveren, hvor du filer er vært. At få en pålidelig Joomla webhost, som har et godt omdømme i branchen og anbefales til Joomla websteder, er også en god måde at reducere chancerne for en hacker til at få succes. For eksempel tilbyder InMotion-hosting Joomla optimeret webhosting, de har også online-tutorials, og deres team er uddannet til at hjælpe sine kunder, hvis de har problemer med Joomla-relaterede websteder..

Søg efter en Joomla-ekspert

På det officielle Joomla-forum kan du få hjælp, hvis noget går galt med dit websted. De er et meget venligt og aktivt samfund og klar til at hjælpe alle, især når deres websted er hacket. Det er dog godt at være i kontakt med en person, der kender Joomla indvendigt, fordi i tilfælde af at dit websted er hacket, ikke er nok til at gendanne filerne, skal du også finde roden til problemet og løse det. En person, der arbejder med Joomla dagligt, kan identificere problemet på kort tid og kan løse det for dig.

Konklusion og sidste tanker

Det er umuligt at oprette et websted 100% skudsikkert, men med ovennævnte enkle tricks kan du komme dig hurtigt efter en hacking, eller du kan gøre dit Joomla-sted mere sikkert end gennemsnittet. Så jeg foreslår altid at have en sikkerhedskopi af dit websted, kun være vært hos pålidelige og pålidelige virksomheder og have en Joomla-udvikler til rådighed for at hjælpe dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map