WordPress vs Joomla vs Drupal – Mikä on paras CMS?

paras cms wordpress joomla drupal


Nykyään verkkosivujen rakentamiseen on monia vaihtoehtoja ilman, että tarvitset mitään ohjelmointikieltä. Ne, jotka haluavat yksinkertaisen verkkosivuston, voivat käydä sivuston rakentajan kanssa, mutta muut, jotka haluavat tehokkaamman ja joustavamman online-sovelluksen, valitsevat sisällönhallintajärjestelmän. On olemassa monia hienoja ohjelmistoja, jotka luokitellaan CMS: ksi, mutta suosituimmat ovat WordPress, Joomla ja Drupal.

Sen lisäksi, että kaikki nämä kolme sovellusta on rakennettu PHP: llä ja MySQL: llä ja ne ovat erittäin tehokkaita, ne ovat myös avoimen lähdekoodin tuotteita, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää vapaasti. Paras tapa nähdä, mikä järjestelmä sopii sinulle parhaiten, on kokeilla kutakin niistä. On kuitenkin tärkeää tietää kunkin järjestelmän hyve ja haitat, koska useimmilla ihmisillä on taipumus pysyä kiinni aloitetuissa yhteisymmärryksissä, vaikka olisi järkevää käyttää muuta järjestelmää tietyissä projekteissa.

Mukaan wappalyzer.com Markkinaosuuksien johtaja (kirjoittamishetkellä) CMS-luokassa on WordPress (65%), seuraa Joomla (15%) ja lopussa Drupal (vain 8%). Muut 12% jaettiin useiden muiden kuten Typo3, Modx, Xoops ja muiden kesken. Ennen kuin aloitat tutkimuksen ylimmän CM: n ominaisuuksista, analysoidaan ensin nämä kolme.

WordPressin käytön hyvät ja huonot puolet

Se alkoi blogi-alustana ja on vuosien mittaan edistynyt merkittävästi, ja se on tänään suosituin sisällönhallintajärjestelmä, jota käyttää yli 74 miljoonaa verkkosivustoa. Harmonikka wikipedia 23% kymmenestä miljoonasta verkkosivustosta käyttää WordPressiä.

Ohjelmistosta on tullut niin suosittu, että koko ala on surullinen sen ympärille. Monet hosting-yritykset, kuten BlueHost, tarjoavat mahdollisuuden asentaa WordPress automaattisesti, toiset, kuten WP Engine, tarjoavat vain räätälöityjä hallittuja WordPress-hosting-palveluita. On myös satoja verkkokehitysyrityksiä, jotka tarjoavat räätälöityjä kehityspalveluita ja web-suunnittelua WordPress-sivustoille.

WP: stä on tullut niin suosittua monista syistä. Nämä ovat tärkeimmät:

Helppo asennus ja asennus: Kuten aiemmin mainittiin, monet yritykset tarjoavat automaattisia asennuksia ohjauspaneelinsa kautta, mikä tarkoittaa, että ohjelmisto asennetaan verkkosivustollesi muutaman sekunnin napsautuksella, joka on valmis julkaisemaan sisältöä.

Helppo muokata: aktiivisen yhteisönsä ansiosta on olemassa monia opetusohjelmia ja hakkerointioppaita, jotka muuttavat ydintä ja räätälöivät verkkosivustosi WordPressin avulla. Saatavana on myös tuhansia ilmaisia ​​ja kaupallisia laajennuksia ja teemoja, mikä vähentää huomattavasti verkkosivuston luomisen aikaa tyhjästä.

Suuri yhteisön tuki: sen yhteisö on erittäin aktiivinen ja tuhansien verkkoon löytämiesi opetusohjelmien lisäksi, jos sinulla on tietty kysymys, voit kysyä sen viralliselta tukifoorumilta, jossa joku vastaa sinulle muutamassa sekunnissa.

Nopea ja helppo käynnistys: järjestelmän asennuksen jälkeen se on valmis menemään. Muutamia parannuksia, joita haluat tehdä ennen ensimmäisen viestin tekemistä, kuten esimerkiksi hakukoneelle ystävällisen URL-osoitteen käyttöönotto, Akismetin salliminen estää kommentti roskapostin, mutta muuten kuin vain, voit pitää sisällön virtaavana. Jos olet tarpeeksi nopea, verkkosivustosi on mahdollista saada verkkoon alle 10 minuutissa.

On myös haittoja, jotka sinun on otettava huomioon, kun aloitat WordPressin käytön. Suosio tekee siitä valtavan kohteen hakkereille. Web-sivustosi turvallisuuden varmistamiseksi sinulla on oltava luotettava ja turvallinen web-hosting ja päivitä ydin ja laajennukset, kun uusi versio on saatavana. Älä huoli, järjestelmä ilmoittaa sinulle, kun uusi päivitys on saatavilla, joten sinun ei tarvitse tarkistaa sitä manuaalisesti. Toinen haittapuoli on järjestelmän hidastuminen asennettujen laajennusten lisääntyessä ja verkkosivustojen kävijöiden lisääntyessä.

Plussaa ja miinusta Joomla

Joomla käyttää olio-ohjelmointitekniikkaa, se kirjoitetaan PHP: hen ja tallentaa tietoja MySQL-tietokantaan. Se on tehokas sisällönhallintajärjestelmä, jota tuhannet verkkosivut käyttävät. Sitä käytetään pääasiassa yritysten verkkosivustoihin, verkkokauppoihin, foorumeihin ja yhteisösivustoihin sekä myös valtion ja voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin.

Toisin kuin WordPress, Joomla ei ole niin suosittu; ohjelmistoa on kuitenkin ladattu yli 50 miljoonaa kertaa ja tämä määrä kasvaa nopeasti, katsotaanpa miksi:

Helppo asennus ja asennus: monet hosting-yritykset sallivat Joomlan automaattisen asennuksen myös palvelimilleen. Asennus ei eroa paljon WordPressin asennuksesta.

Aktiivinen yhteisötuki: Joomlan yhteisö on myös upea; heidän virallisella tukifoorumilla voit saada apua melko nopeasti muilta jäseniltä ja joomla-käyttäjiltä. Internetissä on paljon oppaita, jotka auttavat sinua monissa tapauksissa. Järjestelmään on saatavana tuhansia ilmaisia ​​laajennuksia ja malleja.

Nopea ja helppo käynnistys: Kun asennat Joomlaa, voit valita tyhjän asennuksen tai jonkin sisällön verkkosivustollesi. Jos päätät olla vain järjestelmä, sinun on luotava ja aktivoitava moduulit manuaalisesti ja lisättävä artikkeleita manuaalisesti. Joomla-verkkosivuston asennukseen tarvittava aika ei eroa paljon ajasta, joka tarvitaan WordPress-pohjaisen verkkosivuston aloittamiseen, mutta Joomla tarvitsee vähän harjoitusta saadakseen sen saamaan aikaan.

Joomla on myös hakkerit kohteena, tämä saattaa olla haittapuoli sen käyttämiselle, mutta oikeilla asennuksilla ja jatkuvilla päivityksillä voit estää hakkereita tuhoamasta sivustosi. Järjestelmän aloittaminen voi olla hieman vaikeaa, mutta tarjoaa enemmän vaihtoehtoja yksittäisten sivujen mukauttamiseksi toisin kuin WordPress.

Miksi minun pitäisi valita Drupal?

Nyt kun olet nähnyt kaksi hienoa CM, jotka ovat helppokäyttöisiä, miksi sinun pitäisi vaivautua monimutkaisempien ohjelmistojen kanssa? Itse asiassa Drupal ei ole niin monimutkainen, se on teknisesti edistyneempi kuin Joomla ja WordPress ja se on rakennettu käyttämään vähemmän palvelinresursseja, joten sinun ei tarvitse huolehtia isäntäpaketin päivittämisestä, koska saat enemmän kävijöitä.

Drupalia voidaan käyttää moniin tarkoituksiin blogeista aina uutisportaaliin saakka, mitä muistat. On kuitenkin joitain etuja ja haittoja:

Suhteellisen helppo asentaa: monet hosting-yritykset tarjoavat mahdollisuuden asentaa Drupal automaattisesti, mutta kaikki eivät tue ohjelmistoa. Tämä tarkoittaa, että jos joudut Drupal-järjestelmän ongelmiin ja pyydät isäntääsi auttamaan, he lähettävät sinut todennäköisemmin yhteisöfoorumiin.

Hyvä verkkosivuston suorituskyky: Drupalin avulla rakennetut verkkosivustot latautuvat nopeammin ja niiden reaktioaika on nopeampi kuin Joomlaa tai WordPressiä käyttävissä. Kuten muissakin cms-tiedostoissa, moduuleja lisäämällä se hidastuu.

Erittäin muokattavissa: monet kehitysyritykset päättävät rakentaa asiakkailleen verkkosivustoja Drupalin avulla, koska sitä voidaan mukauttaa helpommin asiakkaan tarpeisiin.

Drupalin käytön haittapuoli on käytettävissä olevien laajennusten ja mallien puute. Drupalin verkkosivuston mukauttaminen voi olla hankalaa käyttäjille, joilla on ohjelmoinnin perustaidot. Koska sillä ei ole suurta yhteisöä, on vaikeampaa löytää vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät tähän CM: hen.

Oma valintani

Vuonna 2007, kun päätin ensimmäistä kertaa käyttää CM: tä asiakkaan projektin rakentamiseen, aloitin Joomlan kanssa. Tässä vaiheessa olen aloittanut 1.0-version kanssa. Oli erittäin vaikea päivittää 1.5-versioon, mutta se oli mahdollista. 1,6-version julkaisun jälkeen elokuussa 2011 luopuiin Joomlasta.

Siirtyi WordPressiin ja sai selville, kuinka helppoa on luoda verkkosivustoja. Ymmärrän myös, että se kulkee Joomlaa nopeammin, se oli erittäin hyvä kokemus ja olen iloinen siitä, että tein tämän askeleen. Pidän parempana käyttää WordPressiä verkkosivustoihini, koska se on kätevämpi tarpeisiini.

Mikä on sinun suosikkisi?

Tämän lukemisen jälkeen voi olla liian aikaista kertoa, mikä on suosikkisi. Ehdotan käyttää aikaa ja kokeilla jokaista ohjelmistoa, ja päättää, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi ja tyyliisi.

Jos aiot rakentaa yksinkertaisen verkkosivun itsellesi tai yrityksellesi, todennäköisesti WordPress tai Joomla olisi paras valinta. Jos aiot laajentaa sivustosi tulevaisuudessa lisäominaisuuksilla, Joomla voisi olla valinta. Jos olet geek ja sinulla on valtavia unelmia sivustostasi ja sinulla on taitoja tai resursseja kehittyäksesi edelleen valtavaksi projektiksi, Drupla on ystäväsi. Mutta päivän päätteeksi, se on sinun valintasi, koska jos et ole tyytyväinen valitsemaasi ohjelmistoon, on mahdollista siirtyä toiseen Cms: ään, tämä kuitenkin vaatii joitain teknisiä ja ohjelmointitaitoja.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jakaa mielipiteesi kanssamme, jätä kommentti alle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map