WordPress tai Blogger: Mikä CMS on parempi?

bloggaaja vs. WordPress-vertailu


Mikä on CMS?

CMS-lyhenne tulee sisällönhallintajärjestelmästä, joka on käyttäjäystävällinen online-ohjelmisto, jolla on yksi tai useampi seuraavista toiminnoista: verkkosivuston luominen, sisällön julkaiseminen, muokkaaminen ja poistaminen sekä useiden käyttäjien luominen tietyn verkkosivun hallintaan.

Lue myös: WordPressin ja Ghost.org-blogiympäristön vertailu

Tietoja WordPressistä

WordPress-logoWordPress on PHP: n, MySQL: n, CSS: n, HTML: n ja Javascriptin luoma suosituin ilmainen sisällönhallintajärjestelmä, joka on myös avoimen lähdekoodin ja monikielisiä. Sen on luonut WordPress-säätiö 27. toukokuuta 2003, viimeisin vakaa versio on 4.4.2 julkaistu 2. helmikuuta 2016, kun taas viimeisin beta 4.5 julkaistiin 25. helmikuuta 2016..

WordPress on monikäyttöinen CMS, jota voidaan käyttää blogi-ohjelmistona, sisällönhallintajärjestelmänä, sisällönhallintakehyksenä, foorumina, esityssivustona, online-sovelluksena ja verkkokauppana, koska se on monialustainen ja se on niin suosittu, että yli 60 miljoonaa verkkosivustoa Käytä sitä.

Tietoja Bloggerista

Blogger-logoBlogger on Googlen Pythonissa luoma sisällönhallintajärjestelmä, joka avattiin ilmaiseksi 23. elokuuta 1999 ja on saatavana useilla kielillä. Sen lisäksi, että se tarjoaa työkaluja sisällön luomiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen, tarjoaa myös isäntä- ja aliverkkotunnuksen nimen, kuten esimerkki.blogspot.com blogit.

On hyvin tiedossa, että bloggaajaa käytetään etenkin niche-blogeissa, koska se on käyttäjäystävällinen ja sillä ei ole paljon vaihtoehtoja, joissa voit eksyä.

Vertailu WordPressin ja Bloggerin välillä

Näiden kahden CMS: n välillä on paljon eroja ja yhtäläisyyksiä, kuten:

 • WordPress on saatavana kahtena versiona, itse isäntänä, jonka voi ladata ja asentaa isäntään käyttämällä MySQL tietokanta ja FTP tai automaattisen asennuksen komentosarja, kuten Softaculous ja blogin isäntäversio, josta vastaanottavan isäntä, ja aliverkkotunnuksen, kuten esimerkki.wordpress.com, toinen versio on samanlainen Bloggerilla, jolla on samat ominaisuudet.
 • WordPress sisältää paljon teemoja, vaikka se olisi blogin isäntäversio, kun taas Bloggerilla on vain muutama ja jos haluat lisää, sinun on löydettävä Internetistä.
 • WordPressissä on tuhansia hyödyllisiä laajennuksia, jotka parantavat verkkosivustoasi, kun taas Blogger käyttää mukautettuja widgettejä.
 • WordPress on mobiiliystävällisempi, kuten Blogger.
 • Yhden WordPress -sovelluksen avulla voit hallita useita blogeja samassa isäntässä, mutta Bloggerissa tarvitset vain tilin useiden blogien hallitsemiseksi..
 • Blogger integroituu Google-työkalupalkkiin ja Google AdSenseen, kun taas WordPressiin tarvitset lisälaajennuksia.
 • Bloggerissa on rajoitettu 100 blogia tiliä kohden, kun voit luoda WordPressillä rajoittamattomia blogeja.
 • Voit käyttää lähes 1 Gt kuvia Picasan avulla Bloggerissa, kun taas WordPressissä sinulla on tilaa, jonka olet ostanut isäntältä, tai blogin isäntäversiossa sinulla on myös 1 Gt tilaa
 • Molemmilla sisällönhallintajärjestelmillä ei ole rajoitusta viestien lukumäärälle.
 • Bloggerissa sivujen koko on rajoitettu yhteen megatavuun, kun taas WordPressillä ei ole tällaista rajoitusta.
 • Sivumäärälle ei myöskään ole rajoituksia WordPressissä tai Bloggerissa.
 • Vaikka itse WordPress-versiossa olet verkkosivustosi omistaja, niin WordPressin blogin isäntäversiossa kuin Bloggerissa verkkosivuston omistajat ovat tietyn sisällönhallintajärjestelmän kehittäjät.
 • Bloggerissa on rajoitettu määrä työkaluja, jotka ovat rajoitettu toimintoina, kun taas itse isännöidyllä WordPressillä sinulla on melkein rajaton määrä työkaluja, jotka voivat laajentaa niiden lukumäärää ja toimintoja erityisteemoilla ja laajennuksilla.
 • Blogger ei ole yhteensopiva monien muiden vastaavien CMS-järjestelmien kanssa, kun taas WordPress tarjoaa oletuksena vienti- ja tuontitoiminnot sivustosi siirtämiseen.
 • Blogger hyötyy Googlen turvallisuudesta, joten DDoS-hyökkäykset ja roskapostit poistetaan, kun taas WordPress hyötyy hosting-paketin ostaneen web-hosting-yrityksen suojaan..
 • Bloggerille on saatavana pieni keskustelufoorumi ja joitain dokumentaatiota tuesta, kun taas WordPressille on saatavana tuhansia opetusohjelmia, oppaita, arvosteluita, esikatseluja, teema- ja laajennusdemoja, käyttäjäarvioita, foorumeita ja paljon muuta.
 • Blogger tarjoaa sinulle ilmaisen tallennustilan, kun taas WordPressin itse isännöimässä versiossa täytyy ostaa isäntäpaketti.
 • Bloggerissa voit muokata malleja, mutta sinulla ei ole FTP-käyttöoikeutta, kun taas WordPressissä sinulla on FTP-yhteys ja myös cPanel-käyttöoikeudet, joten sinulla on täysi hallinta ja valta suunnittelusta.
 • Päästäksesi verkkosivustoosi tarvitset Google-tilin Bloggerille, kun taas WordPressissä voit käyttää mitä tahansa sähköpostia.
 • Blogger ei tarjoa sinulle omaperäisyyttä liian helpoksi, koska on olemassa muutama teema ja et voi muokata niitä kokonaan, kun taas WordPressissä voit muuttaa värejä, sijaintia ja jopa luoda uusia elementtejä.
 • WordPressissä kommenttivalvontaan on useita vaihtoehtoja, kun taas Bloggerissa nämä eivät ole käytettävissä.
 • WordPress tarvitsee säännöllistä ylläpitoa, koska niiden kirjoittajat päivittävät ytimen, teemat ja laajennukset, joten sinun on päivitettävä ne itse isännöimälläsi WordPress-verkkosivustolla, kun taas blogin isäntä WordPress ja Blogger, joita et tarvitse minkäänlaista ylläpitoa.
 • Asennus on erittäin helppoa Bloggerille, jossa käytät vain tiliä ja sitten painat hiiren napsautuksia, kun itse isännöimässä WordPressissä sinun on asennettava ja ladattava prosessi, joka on hiukan pidempi ja joka saattaa ehkä tarvita lisähuomiota.
 • Sekä WordPress että Blogger on oletusarvoisesti optimoitu SEO, mutta voit kuitenkin parantaa WordPress-verkkosivustoasi hyvin tehdyllä teemalla ja parilla SEO-laajennuksella, kun taas Bloggerilla ei ole tätä mahdollisuutta.
 • Bloggerille sinun ei tarvitse tehdä varmuuskopioita, koska Google huolehtii tästä, kun taas itse isännöimässä WordPressissä sinun on varmuuskopioida manuaalisesti tai automaattisesti joko cPanel-, Softaculous- tai laajennuksen avulla.
 • Bloggerin on luonut Google, joten se indeksoidaan nopeasti, kun taas WordPressin käyttäminen vie jonkin aikaa.
 • Bloggerissa et voi mukauttaa postilinkkien rakennetta haluamallasi tavalla, kun taas itse isännöidyllä WordPressillä voit.
 • WordPress-blogin isäntäversiossa saatat nähdä joitain mainoksia verkkosivustossasi, kun taas Blogger ei käytä tällaista taloudellista tukea.

Loppujen lopuksi on erittäin väärin verrata itse ylläpidettyä WordPressiä Bloggeriin, koska nämä kaksi sisällönhallintajärjestelmää eroavat toisistaan ​​ytimessä ja isännöinnissä, ja parhaan vertailun tulisi olla WordPress-isäntäblogin version ja Bloggerin välillä.

Molemmissa tapauksissa WordPressillä on kuitenkin paljon ilmaisia ​​malleja ja ominaisuuksia, kun taas Bloggerilla on vähän resursseja. Molemmat tarjoavat aliverkkotunnuksen ja 1 Gt tilaa, koska SEO on optimoitu ja omistajuuden suhteen käyttäjä ei ole omistaja. Käyttäjällä ei myöskään ole FTP-pääsyä eikä ylläpitoa tarvita.

Lue myös: Kuinka luoda ammattimainen verkkosivusto WordPressin avulla

Jos haluat todella nähdä, mikä CMS on parempi itse isännöidyn WordPressin ja Bloggerin välillä, sinun pitäisi tietää, että vastaus on WordPress, kun taas WordPressin blogin isäntä ja Blogger välillä on vastaus sama, WordPress voittaa päivän.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map