PHP vs Java – kumpaa kannattaa käyttää seuraavassa projektissasi?

php vs Java


Jotkut sanovat, että Java: n vertaaminen PHP: hen ei ole oikein, koska Java on yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, kun taas PHP on palvelinpuolen skriptikieli. Yritämme kuitenkin tehdä niin joka tapauksessa, koska nämä kaksi ovat nykyään Internetin suosituimpia ohjelmointikieliä, muodostaen suurimman osan dynaamisesta verkosta.

Sekä PHP että Java ovat kehys web-sovellusten luomiseen.

Jokaisella ohjelmointikielellä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja ei olisi reilua ilmoittaa kumpi voittaa toisen. Niiden vertaaminen korostaa kuitenkin niiden etuja ja haittoja, joiden avulla meillä on paljon selkeämpi kuva siitä, mikä toimisi parhaiten tulevassa projektissasi.

Katsotaanpa, kuinka nämä kaksi vertaavat toisiaan ilman enempää!

Hieman historiaa

molemmat Jaava ja PHP perustettiin vuonna 1995.

Java luotiin osana Java-alustaa, joka on alun perin suunniteltu selaimen sisäisten sovellusten ja asiakasohjelmistojen luomiseen. Se on nyt ohjelmointikieli, jota käytetään monien web-sovellusten luomiseen.

Toisaalta PHP luotiin tiukasti web- ja palvelinpuolen komentosarjoille. Sitä oli tarkoitus upottaa HTML-sivuille, mikä tekee niistä dynaamisia verkkosivuja. Sitä on kehitetty 5 eri version kautta ja se on saavuttanut jopa PHP 5: n, ja PHP 6 on parhaillaan kehitteillä. Se on ilmainen ja erityisen helppo oppia ja käyttää.

Mikä on PHP?

PHP (Hypertext Processor) on ohjelmointikieli ja tulkki, joka on suunniteltu avoimen lähdekoodin palvelinpuolen komentosarjoihin ja yleiskäyttöiseen ohjelmointiin.

Se on vapaasti saatavana jokaiselle ja sitä käytetään suurimman osan ajasta Linux-verkkopalvelimilla. PHP: tä voidaan kutsua ihmisten ohjelmointikieleksi, koska kaikki voivat käyttää sitä!

PHP on tasoittanut tietä dynaamisille verkkosivustoille sellaisina kuin ne tunnemme tänään. Ilman sitä katsomme vain staattisia HTML-verkkosivuja.

PHP: n käyttö on syntaksin suhteen samanlainen kuin C: n ja C ++: n. Yleensä PHP upotetaan verkkosivulle HTML-muodossa. Ennen kuin käyttäjä voi näyttää pyydetyn verkkosivun, web-palvelin käsittelee PHP-komentosarjan ja palauttaa kyseisessä komentosarjassa suoritettujen toimintojen tulokset. Tämä antaa tietä dynaamisille verkkosivuille näytöllä olevina teksteinä, kuvina tai muina verkkosivun tiedoina.

HTML-verkkosivun, johon sisältyy PHP-skripti, on .HTML-laajennus muutettu .PHP: ksi.

Tästä syystä PHP on monien verkkokehysten ja verkkosisällön hallintajärjestelmien perusta. Internet-tekniikoiden ja verkkokauppasivustojen kasvavan määrän myötä PHP: n merkitys kasvaa. Sitä voidaan käyttää useimpiin tarkoituksiin, koska se voi tehdä kaiken muun web-tekniikan avulla. Sitä käytetään laajasti erittäin tehokkaiden verkkosivustojen kehittämiseen.

Tällä hetkellä PHP: llä on 82,6%: n markkinaosuus Internetissä. Tämä numero puhuu puolestaan. Jos kirjoitat koodisi oikein, PHP: stä tulee tehokkain käytettävä verkkokieli.

PHP: n edut

 • Avoin lähdekoodi (ilmainen)
 • Helppo oppia
 • On runsaasti tukea
 • Hänellä on paljon dokumentaatiota
 • Tehokas koodauskieli

Mikä on Java?

Java on suosittu ja liiallisesti käytetty yleiskäyttöinen, korkean tason, kohdennettu suuntautumisohjelmointikieli.

Java on hyvin samanlainen kuin C ++-ohjelmointikieli, mutta se on paljon yksinkertaisempi. Yksinkertaisella tarkoitamme, että se on luokkaperustainen, olio-ohjelmointikieli, joka on tehty niin vähäiseksi kuin mahdollista. Sitä voidaan käyttää luomaan ja kehittämään kokonaisia ​​sovelluksia, jotka voidaan suorittaa yhdellä tietokoneella tai verkossa. Sitä voidaan jakaa asiakkaiden ja palvelimien välillä verkossa.

Se on vankka ohjelmointikieli, koska se toimii “kirjoita kerran ja aja mihin tahansa” -periaatteella, mikä tarkoittaa, että koodin noudattamisen jälkeen sitä voidaan käyttää kaikilla Java-käyttöajoympäristöä tukevilla alustoilla. Java-ohjelmia ei ohjata suoraan käyttöjärjestelmä; he käyttävät sen sijaan Java-virtuaalikonetta (JVM), jota voidaan käyttää useilla alustoilla, kuten Windows, Mac OS ja UNIX.

Soveltuu hyvin verkkoon, on kehitetty paljon Java-sovelmiksi kutsuttuja sovelluksia, joita voidaan käyttää Java-yhteensopivilla selaimilla, kuten Firefox ja Google Chrome. Java-ohjelmisto toimii myös kannettavissa tietokoneissa, pelikonsoleissa, tietokeskuksissa ja jopa tieteellisissä supertietokoneissa.

Java on myös tunnetun mobiili-käyttöjärjestelmän Android keskeinen pylväs. Android käyttää Java-kieltä kaikkien sovellustensa perustana.

Java-järjestelmän pääperiaatteet

Java-ohjelmointikieli on tullut niin laajalti käytettyä monista syistä. Seuraavat ominaisuudet ovat olleet tärkeä osa sen menestystä.

Java-ohjelmat ovat kannettavissa verkossa

Kun Java-ohjelman lähdekoodi on käännetty tavukoodiksi, se voidaan siirtää mihin tahansa tietokoneverkon asiakkaaseen tai palvelimeen. Java-virtuaalikone (JVM) tulkitsee tämän tavukoodin koodiksi, joka ajetaan tietokonelaitteistossa.

Vahva koodi

Yksi syy siihen, että tämä siirrettävyys on mahdollista, on se, että Java ei luo viitteitä mihinkään tietoihin itsensä ulkopuolella. Tämä tarkoittaa, että se ei käytä mitään tietoja, jotka on tallennettu käyttöjärjestelmään tai muuhun sovellukseen.

Olio-ohjelmointi

Objektien etuna on, että ne kuuluvat osaan tiettyyn luokkaobjekteja ja perivät saman koodin, joka on yhteinen kyseiselle luokalle.

Appletit ovat joustavia

Koska toimintoja ei suoriteta asiakkaan laitteella eikä palvelimella, Appletit voivat ajaa todella nopeasti.

Java-edut

On melkein mahdotonta kirjoittaa kaikki Java: n tarjoamat edut, joten lyhentämme sitä.

 • Helppo luoda uudelleenkäytettävä koodi
 • Helppo oppia
 • Riippumaton alustoista
 • Kohteeseen suuntautunut
 • Vahva koodi

Suurimmat erot PHP: n ja Java: n välillä

Dokumentointi

PHP: llä on todella hyvä dokumentaatio heidän virallisilla verkkosivuillaan ja kolmansien osapuolten verkkosivustoilla. Viimeisin PHP-päivitys toi paljon muutoksia, jotka paransivat ydinosaamista ja myös dokumentaatiota.

Java, on myös joitain hyvin määriteltyjä ydinkirjastoja käyttäjien auttamiseksi. Ne täyttävät laatustandardit ja tarjoavat yksityiskohtaisia ​​tietoja kaikista kielen merkittävistä piirteistä.

konekirjoitus

Java perustuu staattiseen kirjoittamiseen, mikä tarkoittaa, että muuttujilla on oltava ilmoitettu tyyppi, kun taas PHP käyttää dynaamista tyypitystä. Tämä tarkoittaa, että muuttujat omaavat arvotyypin, joka niihin sisältyy. He pystyvät muuttamaan tyyppiään tyydyttääkseen epäsuorat muunnokset ja laskut.

Ensisijainen rakenteellinen ero Java: n ja PHP: n välillä on ero heikosti kirjoitettujen ja voimakkaasti tyypitettyjen kielten välillä.

PHP on heikosti kirjoitettu kieli, koska se on paljon joustavampi ja riippuu ohjelmoijan ”terveestä järkeä” lähestyessään tehtävää. PHP 7 -versiossa on kirjoitustuen parantaminen huomattavasti.

Java on kuitenkin voimakkaasti kirjoitettu kieli, joten se vaatii ohjelmoijaa käyttämään eksplisiittisiä aikomusta koskevia lausuntoja, jotta se toimisi. Sillä on nimenomaiset odotukset koodin kirjoittamisesta, ja jos niitä ei noudateta, kääntäjä ei aja ohjelmaa ennen kuin ongelma on ratkaistu.

Web ja infrastruktuuri

PHP voidaan ottaa käyttöön yksinkertaisimmassa muodossaan, mutta jokapäiväisen kehittäjän on silti käytettävä kehyksiä joidenkin vakioinfrastruktuuritoimintojen rakentamiseksi PHP: n perustulkkiin.

Mielenkiintoista kyllä, Java-järjestelmän kehys on samanlainen. Java-kielellä on paljon vähemmän ominaispiirteitä, eikä se ole suuntautunut liian tiukasti verkkoon.

PHP vs. Java – Kuka voittaa?

Monet sanovat, että kaikki riippuu ohjelmoijan mieltymyksistä, koska sekä Javailla että PHP: llä on joitain tärkeimmistä eduista ja he ovat molemmat erittäin tehokkaita. Mutta monet ihmiset myös kertovat sinulle, että PHP on paljon parempi valinta ja perustellusti. On syytä, miksi PHP vie 82,6% Internetin osuudesta. Mutta tärkein syy, miksi he valitsevat PHP: n, on pelkkä kehityksen nopeus.

Sovelluksia kehitetään paljon nopeammin, ja PHP: llä on yleensä vähemmän ongelmia, kun sitä käytetään jaetussa isännöinnissä, mikä tekee siitä kustannustehokkaamman ratkaisun. Vaikka Java toimii parhaiten erillisellä palvelimella, tekee siitä paljon kalliimpaa.

Tarkoittaako yllä mainitut asiat sinun kannattaa suosia yhtä kuin toista? Vai pitäisikö sinun välttää Java-käyttöä? Ehdottomasti ei.

Kuitenkin PHP: tä on helpompi rakentaa kuin Java ja se on myös kustannustehokkaampaa. PHP: n käyttö ei maksa sinulle mitään, kun taas joistakin Java-ominaisuuksista maksetaan. Mutta Java-kehittäjät voivat ansaita sertifikaatin, jonka avulla he voivat laskeutua työpaikoista paljon helpommin, kun taas PHP ei tarjoa minkäänlaista pätevyyttä.

Lyhyyden vuoksi molemmilla on kohtuullinen osuus eduista ja haitoista, joten valintasi riippuu siitä, mitä etuja haluat hyödyntää näistä kahdesta ohjelmointikielestä..

Java voi olla paljon luotettavampi valinta, kun on olemassa monimutkainen kehitystyö, joka vaatii ammattimaisia ​​kehittäjiä puuttumaan asiaan. Tarkkaan määriteltyjen standardien ansiosta työ tehdään paljon helpommin ja tehokkaammin kehittäjätiimien keskuudessa.

Toisaalta PHP on helpommin saatavissa uusille kehittäjille. Se toimii hyvin yksilöille tai ryhmille, joilla on omat koodausstandardinsa, ja kun on kyse sovellusten luomisesta yksinkertaisilla toiminnoilla.

Samankaltaiset vertailut

 • PHP vs. HTML
 • PHP vs. Node.js
 • PHP vs. Ruby on Rails
 • PHP vs. Python
 • PHP vs. ASP.NET
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map