Kulma vs polymeeri – mitkä ovat erot?

kulmikas-vs-polymeeri


Koska tässä artikkelissa verrataan sekä kulma- että polymeerin käytön etuja, meidän on ensin päivitettävä, mikä on kehys ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä. Kulma ja polymeeri ovat JavaScript-kehyksiä.

Mutta mikä on kehys yleensä? Yksinkertaisesti sanottuna, kehys on työympäristö. Voit kehysten avulla kehittää verkkosovelluksen tai jotain muuta asiantuntija-alueestasi riippuen. Mutta mikä tärkeintä, kehys antaa sinun järjestää koodi tavalla, joka sopii projektisi tarpeisiin.

Kehykset voidaan jakaa kahteen luokkaan:

 1. Kehykset, joita käytetään enemmän kuin kirjasto. Ne antavat sinulle korkeamman vapauden mukauttaa työskentelytapasi ja siten yksilöllisempi kehitysprosessi.
 2. Perinteiset puitteet. Toisin sanoen tämäntyyppinen kehys, jolla on oma tapa saada jotain aikaan. Tarvitaan, että opit syntaksin käyttämään sitä oikein ja sinun on tunnettava keskeiset käsitteet, joihin kehys perustuu. Ne eivät anna sinulle yhtä suurta vapautta sovelluksen suunnittelussa, mutta jos valitset oikean, se todella auttaa sinua tekemään työsi nopeammin ja tehokkaammin.

Kysymys on: Miksi sinun pitäisi käyttää kehystä? Loppujen lopuksi, jos kehität JavaScript-sovelluksen, kaikki koodi voidaan kirjoittaa käyttämällä pelkkää vanhaa JS: tä ilman, että tarvitaan kehystä. Yhden käytölle voi olla monia syitä, mutta annan sinulle vain kaksi, jotka tyydyttävät useimmat kehittäjät:

 • Koodirakenne. Pidätkö Web-kehittäjänä koodista, joka ei ole hyvin jäsennelty? Ei tietenkään. Jotta voisit olla paremmin tekemässäsi, tässä tapauksessa kehittää verkkosovelluksia, sinun on järjestettävä koodi, jotta muut ohjelmoijat ymmärtävät sen. Jos päätät käyttää kehystä (sovelluksille, jotka sitä tarvitsevat), kehittäjät kollegat ymmärtävät työsi paremmin. Nykyään valtava osa kaikista verkkosivustoista luottaa voimakkaasti JS-koodiin, etenkin asiakaspuolelle. Sen sijaan, että käytät pitkät JS-koodirivit, voit järjestää työsi paremmin JS-kehyksellä ja muuttua tuottavammaksi tämän vuoksi.
 • Kun valmistat uuden projektin, sovellus on testattava ennen sen julkaisemista laajaan käyttöön. Mutta miten puitteet tulevat tähän näkökohtaan? No, ajattele sitä. Koska kehys strukturoi koodisi käyttökelpoisemmalla tavalla, sovelluksen testaaminen on myös paljon yksinkertaisempaa. Jos jotain on tarpeen muuttaa, voit tehdä sen nopeammin ja tehokkaammin hyvin organisoidun lähdekoodin takia.

Nyt kun päivitimme uuden kehyksen, miten sitä käytetään ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä, siirrytään eteenpäin ja puhutaan kulmikkaasta ja polymeeristä, ja mitä niistä on parasta käyttää sinun tapauksessasi. Aloitamme kulmasta:

kulmikas

Kulma on JS-kehys, kuten luultavasti jo tiedät. Google julkaisi sen ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja he loivat sen Model-View-Controller (lyhytaikaisesti MVC) -konseptia ajatellen. Angularin pääpaino on auttaa kehittäjää luomaan erittäin rikkaat ja monimutkaiset yhden sivun sovellukset helposti. Jotakin, joka auttaa käyttäjää saavuttamaan tämän, on mahdollisuus luoda mukautettuja HTML-tunnisteita kehyksen avulla. Tämän ominaisuuden esitteli Angular vuonna 2012. Tämä tehdään koodaamalla asianmukainen direktiivi, jonka Angular myöhemmin käsittelee ja muuttaa mukautetuksi HTML-tunnisteeksi. Tietenkin, jotta tämä tapahtuu, sinun on kirjoitettava tunnisteen koodi itse, koska se on räätälöity ominaisuus.

Mitkä ovat Angular-käytön etuja? (käsittelemme nämä myöhemmin myös polymeerille)

 1. Ensimmäinen mainitsemani positiivinen asia on se, että Angularia voidaan käyttää sovellusten luomiseen kaikenlaisille alustoille. Oikein! Voit kehysten avulla luoda sovelluksia myös IOS-, Android- ja Web-sovelluksille. Kaikki tämä pakattu vain yhteen työkaluun. Jos etsit kehystä, jonka avulla voit myöhemmin laajentaa toimialuettasi, Angular voisi olla paras valinta.
 2. Toinen Angular-käytön mukana tuleva ammattilainen on mahdollisuus testata. Mainitsin jo lyhyesti, miksi on tärkeää testata sovellus ennen sen julkaisemista yleisölle. Kulma on tärkeä pelaaja tällä alalla. Kehys kehitettiin antamaan ohjelmoijalle mahdollisuuden testata sovellus sekä yksikkötestauksella että kokonaistestauksella.
 3. Koska Angular oli olemassa jo jonkin aikaa, voit löytää verkosta monia ominaisuuksia ja työkaluja, jotka auttavat sinua hyödyntämään kehystä parhaalla mahdollisella tavalla. Se ei vaadi paljon asennusta ennen käyttöä. Tämä on todella hyvää, koska sinulla on enemmän aikaa tottua sen käyttämiseen.
 4. Google-tuki. Jos yrität löytää JS-kehystä, joka päivitetään säännöllisesti ja jota tukee vakava yritys, niin Angular on hyvä ehdokas. Koska Google on se, joka loi tämän työkalun, voit odottaa sen taustalla olevien kehittäjien suurta tukea. Tämä tekee siitä turvallisen vedon kaikille, jotka etsivät kehystä, joka toimii lähitulevaisuudessa.
 5. Yhteisö. Tämä saattaa kuulostaa yleiseltä bonukselta, joka tulee minkä tahansa työkalun mukana. Mutta niin ei ole. Monilla online-työkaluilla ei ole takana yhteisöä, tai vaikka he tekisivätkin, siitä ei ole kovinkaan hyötyä keskivertokäyttäjälle. Kulma on parempi tällä alueella. Sillä on aktiivinen yhteisö, josta voit hyötyä helposti. Jos törmäät ratkaistavaan ongelmaan, on suuri mahdollisuus, että joku muu on jo tajunnut sen. Sinun on vain löydettävä vastaus. Jos kukaan ei ole käsitellyt kysymystäsi, kerro siitä heille yhteisöfoorumilla. Saat ratkaisusi melko pian.

Nyt kun käsitelimme joitain Angular-käytön eduista, onko sillä mitään haittapuolia?

Yksi tärkeä asia on se, että puitteiden oppiminen ei ole kovin helppoa. Jos tunnet JS: n jo hyvin, saat sen helpommaksi. Mutta kaikkien puitteiden hyppääminen ja oppiminen vie melko aikaa, koska se on melko monimutkainen. Paitsi tämä, sen käyttämisessä ei ole paljon muuta miinusta.

Polymeeri

Polymeeri on JS-kehys, joka toimii enemmän kuin kirjasto kuin klassinen kehys. Tämä on avoimen lähdekoodin työkalu, joka tarkoittaa, että sinulla on täydet oikeudet koko kehyksen takana olevaan lähdekoodiin. Tämän vuoksi Polymeeri antaa sinulle enemmän vapautta työympäristön järjestämisessä niin paljon kuin haluat. Kirjaston ovat kehittäneet Google-kehittäjät, mutta kuka tahansa voi osallistua projektiin GitHubissa.

Onko polymeerin käytöllä mitään etuja yli kulman? Alla on lueteltu joitain heistä:

 • Tarvitaan vain yksi HTML-tiedosto, jotta kehittäjä voi luoda uusia mukautettuja elementtejä Polymerin avulla. Tämä on paljon intuitiivisempaa kuin kulmikas. Tämä johtuu siitä, että sinun ei tarvitse avata useita tiedostoja ymmärtääksesi juuri luomasi komponenttia.
 • Jos luot uuden sovelluksen tai kokonaan uuden verkkosivuston, sinun on jossain vaiheessa otettava käyttöön muotoilu, jotta se näyttää hyvältä tulevalle käyttäjälle. Tällä alueella polymeeri todella huippuosaa. Polymeeri tukee CSS-muuttujia ja mukautettuja CSS-sekoitusilmoituksia, mikä tekee muotoiluprosessista paljon monipuolisemman. Tällä tavalla voit käyttää CSS3: n käyttöön tuomia moderneja ominaisuuksia.
 • Voi olla tapauksia, että projekti tarvitsee tukea myös muista kirjastoista tai kehyksistä, ei vain käyttämäsi pääkirjasta. Tällöin polymeeristä voi olla todella apua tällä alalla. Koska siinä ei ole ylimääräistä kerrosta, voit jakaa tietoja helposti sen ja muiden kolmansien osapuolien sovellusten välillä, joita tarvitaan sovelluksen kehittämiseen.
 • Tutustuminen kehykseen. Kun alkaa oppia jotain uutta, tämä on erittäin tärkeä osa, joka on otettava huomioon ennen hyppäämistä sisään. Jos opiskelukehykselläsi on erittäin jyrkkä oppimiskäyrä, tottuminen voi viedä liian paljon aikaa. . Mutta miten Polymerilla menee tällä alalla? Voimme turvallisesti sanoa, että Polymerillä on erittäin yksityiskohtainen ja ajan tasalla oleva dokumentaatio, joka sisältää monia esimerkkejä, jotka auttavat uusia tulokkaita oppimaan nopeasti puitteet. Polymerin dokumentaatio auttaa paljon tämän työkalun käytön kannalta. Voit myös katsoa nopeasti kasvavaa yhteisöä tämän suhteellisen uuden web-rakennustyökalun takana.

Johtopäätös – mikä kehys on paras?

Nämä ovat vain joitain etuja, jos päätät käyttää polymeeriä yli kulman.

Jäljellä oleva kysymys on: kumpi on parempi: kulmikas tai polymeeri? Vastaus on tämä: Jos joudut kehittämään erittäin rikkaan ja monimutkaisen verkkosovelluksen, se voisi olla parempi, jos siirryt Angulariin (kuten edellä mainittiin). Mutta jos olet uusi JS-kehys ja tarvitset sellaista, joka on helppo oppia ja helppokäyttöinen, mene Polymeerin kanssa. Sen avulla voit luoda vakavia sovelluksia yksinkertaisemmalla tavalla.

Loppujen lopuksi valinta on sinun. Se riippuu suuresti erityistarpeistasi. Ota nämä huomioon, kun valitset kulman ja polymeerin välillä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map