VPS Hosting vs Servidor Dedicat: Quina és l’opció correcta per al vostre lloc web?

vps-hosting-vs-dedicat-servidor


En aquest article us mostraré les principals semblances i diferències entre l’allotjament VPS i el servidor dedicat. Són molt similars, però difereixen molt. Si voleu esbrinar quin triar per al vostre lloc web, llegiu aquest article. Anem a aprofundir-hi!

Què és VPS Hosting?

Per ajudar-vos a entendre el funcionament de l’allotjament VPS, us oferirem un exemple d’allotjament compartit. Amb un compte d’allotjament compartit, obteniu un servidor que es divideix en moltes porcions més petites que donen servei als comptes d’altres persones. Podeu imaginar-lo com un ordinador que té molts comptes d’usuaris creats en ell, però en lloc de permetre que només s’iniciï un d’ells, aquest permet que nombrosos usuaris treballin a la màquina alhora..

Si utilitzeu molts llocs web en una mateixa màquina, també es significa que la CPU, la memòria RAM, l’emmagatzematge i l’ample de banda es reparteixen entre els usuaris. L’allotjament VPS es basa en un sistema similar. Llogant el vostre propi VPS, obteniu una part del servidor que alimentarà els vostres llocs web o aplicacions. La diferència principal és que un VPS té una hiper-visera que impedeix que el vostre lloc web es vegi afectat de qualsevol manera per altres usuaris del servidor..

què és-vps-hosting

Una hiper-visera també pot fer escalar el vostre VPS. Si hi ha un altre lloc web al servidor que no utilitza tots els recursos del seu pla VPS, els recursos no utilitzats quedaran gratuïts. Si el vostre lloc necessita més recursos, podeu reclamar-los pagant la diferència, fent que el vostre VPS encara sigui més fort. Aquests recursos només es presten temporalment. Mentrestant, l’hipervisor s’assegura que l’altre lloc web no pateix la reducció.

Pros i contres de l’allotjament VPS

Si bé l’allotjament VPS és gairebé sempre una bona idea després que el vostre lloc creixi d’un pla d’allotjament compartit, aquest tipus d’allotjament també té els seus inconvenients. Hem creat una llista on hem resumit els avantatges i els avantatges més destacables de l’allotjament VPS, només per ajudar-vos a decidir si escolliu un servidor dedicat o un pla VPS per al vostre projecte. Anem a veure què tenim aquí:

Pros d’allotjament VPS

 • És més barat – Un pla d’allotjament VPS rarament és més car que un servidor dedicat. Si voleu estalviar diners, però l’allotjament compartit no és suficient, haureu d’optar per VPS.
 • Major control i flexibilitat: Podeu decidir la quantitat d’emmagatzematge, memòria i potència de processament que necessiteu. A més, tindràs accés a més ajustaments administratius que amb un pla compartit i tindràs més opcions quan es tracti del sistema operatiu.
 • Reiniciar el servidor – Els plans VPS permeten reiniciar el vostre propi servidor virtual amb un interruptor digital d’encés a través del tauler de control.
 • Accés d’arrel – Si necessiteu accés d’accés al servidor, però no voleu gastar molts diners en un servidor dedicat, també podeu obtenir aquesta funció amb la majoria de plans VPS. Això us permet instal·lar paquets de programari exigents per al vostre treball.
 • Paquets poderosos: Els paquets d’allotjament VPS poden ser prou potents per impulsar empreses més grans. Alguns proveïdors ofereixen fins i tot plans VPS més forts que la majoria de servidors dedicats de nivell inferior.

Contres de l’allotjament VPS

 • Venda de vendes: Assegureu-vos que el proveïdor que trieu no sobrevisse els seus recursos. Hi ha molts proveïdors d’allotjament que hi ha massa comptes al mateix servidor, assumint que cap d’ells sobrepassarà les limitacions. Això pot afectar negativament tots els usuaris del servidor, així que assegureu-vos d’evitar servidors que s’encarregen si voleu que el vostre lloc web sigui tan ràpid com hauria de ser.
 • Recursos limitats – Els plans VPS no són tan forts com els plans dedicats i és possible que necessiteu més recursos per poder continuar utilitzant-lo quan el vostre lloc web comenci a créixer. Malauradament, només podeu afegir una quantitat limitada de recursos i això us obligarà a canviar a un servidor dedicat.
 • Falta de personalització: Amb un VPS, sens dubte hi ha més opcions de personalització disponibles que no pas amb hosting compartit, però no tantes com amb un servidor dedicat. Us limitareu a un conjunt definitiu de programari que es pugui instal·lar i el proveïdor no us permetrà anar més enllà.
 • Problemes de seguretat: L’hipervisor és el component de programari que s’assegura que tots els usuaris estan separats correctament al servidor. Malauradament, això també és una debilitat perquè, si una de les màquines virtuals es veu afectada per un virus, pot obviar l’hipervisor i afectar la resta de comptes d’usuari del servidor. Rarament això pot passar, però tot i així, no és impossible i s’ha de tenir en compte.

Per què escolliu l’allotjament VPS?

Si no espereu que centenars de milers de persones visitin el vostre lloc web mensualment, segurament és una millor idea anar a disposició d’un VPS. Els servidors dedicats només són més ràpids si hi ha una gran quantitat de trànsit al vostre lloc, en cas contrari, els VPS funcionen encara millor. Un VPS pot ser un bon substitut en cas que tingueu una empresa en creixement que actualment no pot pagar un servidor dedicat.

De fet, un VPS és òptim per a la majoria de negocis en línia a llarg termini. No només és més barat, sinó que permet configurar fàcilment el vostre lloc web gràcies a l’abundància de funcions que ofereixen generalment els proveïdors. L’accés arrel també està habilitat en la majoria dels plans VPS. Si ho compareu amb allotjament compartit, un VPS proporciona, òbviament, més recursos i no hi ha diferències significatives en els preus.

Per a empreses en creixement, VPS és molt recomanable. La seva flexibilitat permet començar amb un pla VPS molt bàsic i ampliar-lo fins a la data. De vegades, podeu actualitzar el vostre VPS fins al punt que proporciona més recursos que un servidor dedicat. Si no necessiteu la seguretat i el control proveïts per un servidor dedicat, és possible que fins i tot no haureu de registrar-vos en un.

Us recomano molt InMotion Hosting, si busqueu un pla d’allotjament VPS fiable.

Per obtenir més detalls, llegiu la nostra revisió InMotion.

Què és un servidor dedicat?

El motiu pel qual s’anomena un servidor dedicat és perquè la màquina es dedica al vostre propi ús personal. No hi ha restriccions, així que utilitzeu tot el maquinari disponible a la màquina i us permetrà crear el tipus d’entorn d’allotjament que necessiteu amb un accés complet a les opcions de configuració. A més de proporcionar-vos el màxim nivell de control, sempre hi ha un equip de suport tècnic que assegureu que el vostre servidor estigui optimitzat i funcioni bé.

Tanmateix, si sou un usuari experimentat en tecnologia, podeu gestionar tot el vostre sistema tenint cura de la seguretat, les actualitzacions i l’optimització. L’elecció d’un servidor dedicat també significa que podeu executar el vostre lloc web amb maquinari d’última generació i no tenir-lo compartit amb cap altre usuari. Segons el vostre pressupost, podeu triar la combinació de memòria RAM, emmagatzematge i CPU que s’adapti majoritàriament a les vostres necessitats.

Què és el dedicat-servidor

Gràcies a l’accés arrel del servidor, podeu instal·lar el sistema operatiu que escolliu i qualsevol quantitat de programari addicional. Evidentment, els servidors dedicats són els més cars, ja que cal pagar per una màquina completa gairebé sempre més forta que els plans VPS més potents. A més, els servidors dedicats són més segurs que els VPS. L’ús d’un VPS pot ser perillós perquè si un usuari rep un virus, pot afectar la resta dels usuaris del servidor.

Pros i contres de l’allotjament dedicat

Un servidor dedicat és, sens dubte, l’opció més potent quan es tracta d’allotjament web. Tot i això, això no vol dir que el recomanaríem a tothom. Hi ha alguns factors clau que cal tenir en compte a l’hora d’esbrinar si trieu un servidor dedicat o un VPS per al vostre lloc web. Afortunadament, podem ajudar-vos amb una bona llista que demostra els avantatges i els avantatges més destacables de l’allotjament dedicat. Comencem amb els avantatges:

Pros d’allotjament dedicat

 • Potència i rendiment – Si trieu un servidor dedicat, vol dir que voleu l’opció d’allotjament més potent. És la millor opció per a aquells que desitgen el màxim rendiment per al seu lloc web. Si escolliu un servidor dedicat que s’adapti a les vostres necessitats, garantireu que no caldrà actualització i que la càrrega de treball serà molt més previsible
 • És exclusiu – Podeu aprofitar un servidor que és 100% vostre. Els servidors dedicats són d’ús personal, de manera que el proveïdor s’assegura que no els comparteix cap altre usuari.
 • Control i personalització – Un servidor dedicat us permet personalitzar el vostre entorn d’allotjament com vulgueu. També us garanteix un control complet, el que significa que podeu reiniciar la màquina sempre que calgui i instal·lar qualsevol programari amb accés root. Això obre la porta a moltes opcions de personalització sempre que instal·leu un programari que pugui ser gestionat pel maquinari del servidor.

Contres d’allotjament dedicat

 • És car – Els que us registreu a un servidor dedicat necessiteu gastar molts diners mensualment. Potser la vostra empresa estaria millor amb un servidor dedicat, però en primer lloc, haureu d’arribar al punt en què generi ingressos suficients per a aquest tipus de servei d’allotjament. Fins llavors, sempre és bona idea invertir en VPS.
 • No recomanable per a principiants – Per descomptat, podeu accedir a hosting gestionat en registrar-vos en un pla dedicat, però és un servei bastant car. L’única manera d’utilitzar completament un servidor dedicat és gestionar-lo tu mateix o assignar un dels membres del teu equip per gestionar-lo. Si ningú no té uns coneixements tècnics seriosos en el vostre equip, aleshores preferiu escollir un VPS perquè serà una lluita.

Per què escolliu allotjament dedicat?

Heu de triar un servidor dedicat si voleu maquinari i programari específics per al vostre lloc web. D’altra banda, requereix una mica d’experiència en la gestió del servidor per configurar tot el programari i configurar adequadament l’entorn del servidor. Si teniu una mitjana de 500.000 visitants al vostre lloc web, aleshores us recomanem que aneu a un pla dedicat.

Per a servidors dedicats, heu d’assegurar-vos que algunes persones estiguin a punt per treballar per a vostès com a personal tècnic. Hi ha moltes tasques que requereixen certa experiència a l’hora d’optimitzar i mantenir un servidor. Els servidors dedicats estan dissenyats per allotjar fitxers multimèdia enormes. Aquests només poden funcionar correctament si teniu suficient amplada d’emmagatzematge i amplada de banda.

Amb un servidor així, tindreu una gran quantitat de poder de processament per treballar. Si voleu executar tones d’aplicacions i scripts de fons, segurament en podeu aprofitar. Tant el trànsit del vostre lloc web com els fitxers multimèdia dependran de l’amplada de banda del vostre servidor, de manera que si cadascun és elevat, aleshores és absolutament essencial un servidor dedicat.

LiquidWeb és la meva millor recomanació quan es tracta d’hostatge dedicat al servidor.

Consulteu també la nostra revisió de Liquid Web per obtenir més informació sobre aquesta empresa.

Conclusió

La qüestió completa és trobar l’equilibri entre preu i rendiment. En primer lloc, heu de decidir quant voleu gastar en hosting. Aleshores, d’acord amb el trànsit, el contingut i els objectius que voleu assolir amb el vostre lloc en general, heu d’estimar quina potència, seguretat i quin tipus de funcions necessiteu..

Sovint, obteniu el que pagueu, però també hi ha proveïdors que us aporten menys diners. És per això que cal investigar i trobar aquells proveïdors que han rebut crítiques de clients aclaparadorament positives. Mai es pot equivocar amb els noms més grans de la indústria, però també hi ha algunes joies ocultes.

Tingueu en compte que una bona empresa també ha de proporcionar un servei d’atenció al client que pot confiar 24 hores. A més, un proveïdor pot tenir un públic objectiu diferent que l’altre. Assegureu-vos de triar un paquet d’allotjament web que us ofereix un conjunt de funcions que realment necessiteu per al vostre lloc. En cas contrari, només serà una pèrdua de diners.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map