Què és el WHOIS privat i per què és important el registre de domini privat?

Registre de nom de domini whois privat


Quan compreu un nom de domini, heu de presentar determinades dades com ara el vostre número de telèfon, nom complet i adreça, adreça de correu electrònic, etc. El registrador del vostre domini és obligatori per part de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) per crear transparència sobre la propietat del nom de domini. Però aquesta transparència té un cost, que discutirem a llarg termini en aquest article, així com les mesures per protegir-se dels efectes potencialment perjudicials de fer públiques les vostres dades personals.

Les dades personals que envieu en comprar un domini es fan públiques a Whois juntament amb altres dades, com ara servidors de noms, data de caducitat, data de renovació del domini, etc. Whois és un directori tècnic que es pot utilitzar per cercar informació relativa a qualsevol gTLD (domini genèric de nivell superior) com .com, .net o .online i que inclou tot el vostre enviat. informació personal també. Això pot fer-lo vulnerable a les accions de col·leccionistes il·legítims de dades, lladres d’identitats i segrestadors de dominis. Això tret que opteu pel registre Whois privat o per domini privat.

Què és el Whois privat?

ICANN requereix que mantingueu informació exacta i actualitzada sobre els vostres dominis i la propietat legal i contractual d’un nom de domini estigui relacionada amb la informació que envieu durant el procés de registre d’un domini. Això vol dir que qualsevol persona que figura a Whois com a propietari del domini es considera que té la propietat legal d’aquest. Podeu eludir l’obligació de proporcionar les vostres dades personals enviant les dades d’una altra persona en lloc de les vostres, però aquesta persona es considerarà la propietària legítima en cas de litigi. Tot i que heu pagat el domini, si enumereu les dades d’una altra persona, als ulls de l’ICANN, la persona que s’enregistra com a registrant és el propietari legítim del domini.

Quan registreu un domini, alguns proveïdors us permeten triar un servei addicional anomenat registre de domini privat, també conegut com Whois privat o protecció de privadesa del domini. Aquest servei us permetrà emmascarar o ocultar el vostre nom i informació de contacte substituint-lo per informació genèrica generada pel vostre registrador, per la qual cosa no podrà recuperar altres dades personals de la base de dades Whois..

Diversos registradors de dominis tindran diferents noms per al registre de dominis privats, alguns anomenen protecció de la privadesa del domini (per exemple, un petit taronja), d’altres es refereixen a aquest registre privat Whois (per exemple, HostGator), mentre que altres registradors l’anomenen privadesa del domini (per exemple, BlueHost, GoDaddy ) o Whois Guard (per exemple, Namecheap). Els preus d’aquest servei també són molt variats, així que assegureu-vos de comparar els preus abans de registrar un domini.

Per què és important el registre de domini privat?

Si bé no es permet que tots els dominis tinguin protecció de privadesa del domini (per exemple, la majoria dels dominis de nivell superior del codi de país no tenen permís privat de Whois), els gTLD que es puguin tenir poden beneficiar-se enormement de no tenir dades personals acabant en les mans de segrestadors de dominis, miners de dades o pirates informàtics.

A continuació es detallen tres raons per les quals importa Whois i per què cal considerar comprar aquest servei:

1. Protegiu la vostra informació personal

El robatori d’identitat és més habitual del que podríeu pensar, i el nombre de casos de robatori d’identitat augmenta. Una persona hàbil podria explotar les dades publicades a la base de dades de Whois fins al punt de fer un robatori d’identitat. Com que ens cansaríem de compartir públicament la informació personal a les xarxes socials o altres bases de dades que es busquen, sabent que pot acabar amb mans equivocades, optar pel registre del domini privat assegura que les vostres dades es mantinguin segures i ocultes a la base de dades Whois.

Una altra raó per la qual el registre de domini privat és important és que podria protegir les dades de determinades categories de persones vulnerables a la persecució. Per exemple, si teniu una controvertida presa de comunicació o un lloc web que defensa els drets dels immigrants o els drets LGBTQ, un servei de privadesa del domini pot protegir les dades dels propietaris d’aquests llocs..

2. Eviteu el spam i sol·licitacions no desitjades

Els venedors i els teleoperadors veuen la publicació d’informació personal, com ara el número de telèfon i la vostra adreça de correu electrònic, com una invitació oberta a sol·licitud. De fet, diverses empreses rasquen dades de Whois per obtenir informació recentment afegida. Si la vostra adreça de correu electrònic està inundada de correu electrònic de correu brossa i el telèfon segueix sonant amb les ofertes de màrqueting de xarxes socials, SEO i altres oportunitats de negoci “ineludibles”, és un signe que les empreses que han publicat els seus serveis acaben de ser recollides..

Una altra cosa amb la qual voldreu anar amb compte si no feu servir els Whois privats són correus falsos de “renovació del domini”, que poden aparèixer quan el vostre domini s’acosta a la seva data de caducitat. Això no us ajudarà a renovar el vostre domini i, en canvi, us enganyaran a pensar que heu renovat el vostre domini quan, de fet, no ho heu fet. Assegureu-vos que exerceixi precaució quan es tracti de avisos de renovació del domini.

Per assegurar-vos que les vostres dades de Whois es mantenen sempre protegides, poseu el servei de privadesa del vostre domini en una renovació automàtica.

3. Eviteu el segrest de domini

El segrest de domini sol ser un problema més gran que avui en dia, atès que avui dia els registradors de dominis bloquegen les transferències de domini després de comprar-les. Per tant, a menys que algú es faci mans de les credencials del vostre compte, no podrà transferir el vostre domini. Com que el servei de protecció Whois genera una adreça de correu electrònic manlleu en lloc de la vostra adreça de correu electrònic real, tots els correus d’intent d’autorització de transferència de domini s’enviaran a l’adreça fictícia en lloc de la vostra adreça real. En la majoria dels casos, els correus electrònics enviats a l’adreça fictícia ni tan sols es reenvien a l’adreça real del propietari. Tot i això, hi ha serveis de protecció Whois que permeten establir una adreça personalitzada on es reenviaran els correus electrònics. És una bona idea tenir una adreça vàlida relacionada amb el maniquí, perquè pot haver-hi raons legítimes per les quals algú voldria contactar-hi directament, p. informes de correu brossa, informes de pirateria informàtica, vulnerabilitats de seguretat, etc. Normalment, si no us posen en contacte amb vosaltres mitjançant l’adreça de correu electrònic enumerada de Whois, enviaran el correu electrònic al departament d’abusos del proveïdor d’allotjament..

Hi ha algun desavantatge de privats?

A banda dels costos addicionals anuals (que poden variar de registrador a registrador) a què incorporarà per a cada domini on activeu la protecció de domini privat, no hi ha cap desavantatge d’habilitar un Whois privat. Tanmateix, si el vostre domini ja es va registrar una vegada sense tenir una protecció de privadesa al seu lloc, les dades enviades anteriorment encara poden ser públiques i cercar mitjançant eines que facin cerques històriques de l’historial de propietat de domini. Atès que la publicació de dades del propietari d’un domini té l’objectiu de promoure la transparència, no tenir les dades que figuren a Whois pot provocar a alguns clients que posin en dubte la seva reputació; realment, qui sou i què afirmeu? En aquesta situació, heu de pesar els avantatges de la transparència total davant dels avantatges d’utilitzar les vostres dades amb finalitats fraudulentes.

Si teniu una botiga en línia, podríeu definir que les dades de Whois siguin les mateixes que les de la vostra empresa, ja que probablement ja us haureu de mostrar la informació de contacte com ara el nom de l’empresa i l’adreça oficial, el número de telèfon, etc. de totes maneres. No hi ha cap raó per amagar la vostra informació WHOIS, ja que pot “espantar” a uns quants possibles socis comercials. És molt poc probable que un client examineu la vostra informació WHOIS, però un soci potencial de negocis intentarà reunir tanta informació sobre vostè com sigui possible..

On registrar el vostre domini amb WHOIS privats?

La majoria dels registradors de domini tindran l’opció d’escollir un servei de protecció de la privadesa del domini quan us registreu. El servei de privadesa del domini de BlueHost té un cost de 11,99 dòlars anuals per domini, però alguns dels seus plans d’allotjament compartits (per exemple, el pla Prime), que també tenen un nom de domini gratuït, ofereixen aquest servei gratuïtament. InMotion és un altre registre de domini fiable que us ofereix l’opció d’activar la privadesa del domini per al vostre domini i té un cost de 9,99 dòlars anuals per domini. La funció de protecció de privadesa del domini d’HostGator està disponible per 12,95 dòlars anuals per domini. Com veieu, hi ha algunes diferències en els preus, de manera que haureu de comparar proveïdors per veure les ofertes que són les millors.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map