PHP vs Ruby on Rails: quines diferències hi ha?

php vs rubí als rails


Quan la gent busca iniciar un nou projecte o carrera informàtica, sovint es pregunta com es pot iniciar el peu dret. Un dels passos clau per fer-ho és triar una tecnologia amb la qual estiguis a gust i que tingui prou temps perquè pugui retornar el seu temps i energia invertits..

Si sou propietari d’empresa, voldreu treballar amb una tecnologia que portarà el vostre projecte i la vostra empresa molt després de la fase inicial. Si sou un desenvolupador, voldreu una tecnologia que tingui molt de suport i us faciliti la recerca de feina.

La majoria de nosaltres confiem en els nostres col·legis, amics i diverses comunitats a l’hora de prendre aquesta decisió. L’elecció del llenguatge de programació adequat per al desenvolupament web és un tema molt debatut amb molta controvèrsia.

En aquest article, volem ajudar-vos a decidir si heu de triar Ruby on Rails o PHP per al vostre proper esforç en el camp de les TI. Posarem èmfasi en esbrinar com funcionen aquests dos idiomes i en què es comparen en termes de velocitat, escalabilitat, rendiment, cost, suport i molt més..

Però tingueu en compte que no és just, ni tècnicament és adequat comparar PHP amb Ruby on Rails, ja que PHP és un llenguatge de script amb els servidors i Ruby on Rails és un marc de desenvolupament web que es basa en el llenguatge d’escriptura Ruby..

Una comparació justa seria entre Ruby on Rails i CakePHP o altres marcs basats en PHP. Ruby on Rails ha guanyat més popularitat al llarg dels anys que qualsevol altre marc web de PHP i per bons motius. Ruby on Rails simplifica el seu procés d’aprenentatge mitjançant convencions sobre configuració, de manera que no us queda gaire pensar i decidir quan es tracta d’allotjar, organitzar i executar l’aplicació que heu desenvolupat..

Tot i així, PHP continua executant el web i continuarà fent-ho, però Ruby es va desenvolupar simultàniament amb el framework Rails. És un llenguatge que posa molt èmfasi en la productivitat, de manera que podríeu acabar gastant menys temps i recursos en el desenvolupament de la vostra aplicació.

Ambdós idiomes tenen el seu propi conjunt de punts forts i febles que els diferencien, però també tenen un terreny comú. Respon a vosaltres esbrinar quins són els vostres requisits i amb què voleu treballar al final.

Per fer una distinció adequada entre tots dos, analitzarem tots els factors decisius i us ajudaran a prendre la vostra elecció!

Què és PHP?

PHP és un dels llenguatges d’escriptura del servidor més populars utilitzats en el desenvolupament web. És de codi obert, de manera que és completament gratuït juntament amb molts entorns de desenvolupament. També és un llenguatge de programació orientat a objectes, de manera que els programadors poden ser més creatius en la manera d’afrontar els problemes.

El llenguatge es va publicar el 1995, com a forma de crear pàgines web dinàmiques i s’ha popularitzat des de llavors. El codi PHP es podria incorporar simplement al codi HTML, cosa que el va fer molt convenient. Té un 82% de la quota de mercat i fins i tot grans empreses com Facebook, Yahoo! i Google han escrit gran part dels seus llocs web.

PHP és un llenguatge molt dinàmic i es pot utilitzar en gairebé qualsevol plataforma i tots els proveïdors d’allotjament que ho admeten ara. També admet una gran varietat de bases de dades com PostgreSQL, MySQL, Informix, Sybase i Microsoft SQL. És un llenguatge potent que posa un èmfasi important en els scripts del servidor, però també es pot utilitzar per desenvolupar aplicacions web i aplicacions d’escriptori..

PHP és molt ràpid i funcional i està orientat al desenvolupament web. Té una comunitat realment massiva i molt de suport, que proporciona un desenvolupament constant de noves funcions i molta ajuda. Al voltant del 90% dels problemes que us trobareu a PHP ja han tingut com a problemes altres persones, de manera que trobareu informació amb molta facilitat. Les coses més comunes que PHP et permet fer són:

 • Genereu senzillament i senzillament pàgines web i fitxers dinàmics. Simplement podeu afegir el vostre codi PHP a un fitxer HTML i canviar la seva extensió a .php o crear un fitxer independent.
 • Crea formularis i recopila informació d’usuari amb l’ús de formularis. També podeu escriure scripts automatitzats per recopilar informació diferent de tot el web.
 • Enviar correus electrònics automatitzats. Un cop els usuaris us han proporcionat la informació, els podreu enviar correus electrònics automatitzats.
 • Afegiu funcions dinàmiques. Creeu rellotges, calendaris, calculadores i altres funcions útils al vostre lloc web.
 • Crea aplicacions d’escriptori. Tot i que el PHP no és el millor per crear aplicacions d’escriptori, podeu crear-ne una.
 • Feu el seguiment dels usuaris amb cookies. Podeu escriure scripts que us ajudin a comprendre millor com interaccionen els vostres usuaris amb el vostre lloc web.

Hi ha algunes característiques destacades en aquest llenguatge que el van fer tan popular, però també té el seu propi conjunt de punts febles. Veurem què són?!

Els avantatges de PHP

 • Corba d’aprenentatge senzilla i poc profunda – El codi PHP és fàcil d’entendre fins i tot per als nouvinguts i també té una sintaxi senzilla que facilita la codificació.
 • Va ser realitzat per a la web – PHP està centrat en el web, de manera que inclou moltes funcions integrades que ajuden a resoldre problemes basats en la web de manera molt més senzilla i senzilla..
 • Un munt de recursos i suport – PHP disposa de molta documentació, recursos, marcs i tutorials que podeu utilitzar gratuïtament. També hi ha molts sistemes CMS com Drupal, Joomla! i WordPress, escrits en PHP. Podeu utilitzar-les gratuïtament!
 • Increïblement fàcil de implementar – No hi ha cap problema quan vulgueu utilitzar el codi que heu escrit. Només heu de copiar el fitxer .php a un servidor FTP i funcionarà.
 • Rendiment d’alta velocitat – El PHP és molt més ràpid que molts altres llenguatges de script.
 • Compatibilitat multiplataforma – PHP es pot utilitzar en sistemes operatius principals com Linux, Windows o Mac i també en la majoria de bases de dades, sense cap tipus de molèsties. A més, tots els proveïdors d’allotjament ho suporten!
 • Estabilitat – Com que ha estat durant tant de temps i tenia una comunitat activa, PHP s’ha convertit en estable, gràcies al desenvolupament que s’hi va fer.

Els contres de PHP

 • Errors de seguretat: PHP és un llenguatge de codi obert que hi ha des de 1995 i la gent ha descobert moltes explotacions de seguretat. Si el vostre lloc web gestiona algunes dades sensibles, el millor és utilitzar mòduls de seguretat afegits.
 • Un munt de codi Sloppy – Un dels punts forts de PHP és també la debilitat. La seva simplicitat sovint porta a la gent a desenvolupar un codi desmesurat i desacomplexable. Aquest no és un problema de característica, però requereix que us ajusteu a estàndards o marcs de codificació específics si voleu desenvolupar codi de manteniment.

Què és Ruby on Rails?

Com hem comentat, en aquest argument Ruby i Rails han de ser tractats per separat.

Rubí

Rubí és un llenguatge de programació de propòsit general de codi obert que es va desenvolupar a mitjans dels anys 90. Admet diversos paradigmes de programació, com ara orientats a objectes, funcionals i imperatius. També funciona amb un sistema de memòria automàtica i un tipus dinàmic. La seva sintaxi senzilla fa que sigui fiable per a gairebé qualsevol persona que estigui familiaritzada amb els llenguatges de programació moderns. Ruby també permet desenvolupar projectes en diferents idiomes en cas que s’adapti millor a una tasca específica.

El llenguatge principal és la simplicitat i la productivitat, que permet la ràpida codificació i desenvolupament. Va ser dissenyat per ser simple, portàtil, extensible i complet. Funciona a la majoria de plataformes, com ara Linux, UNIX, DOS, Mac OS i Windows.

Carrils

Rails és un marc d’aplicacions web de codi obert que està desenvolupat a Ruby. Va ser creat per ajudar els programadors facilitant molt més el desenvolupament d’aplicacions web. El desenvolupament de Rails es va basar en els supòsits del que tots els desenvolupadors necessiten per començar amb un projecte. Mitjançant l’ús, els desenvolupadors han d’escriure codi molt menys i poden aconseguir més del que ho farien amb altres marcs o llenguatges ja que Ruby on Rail posa un èmfasi important en la productivitat. Probablement heu utilitzat moltes aplicacions populars que es van crear amb Ruby on Rails. Aplicacions com SoundCloud, Zendesk, Hulu, Shopify es van crear amb ell.

Tot i que molts desenvolupadors l’encanten, també és un programari molt opinat, ja que afirma proporcionar “la millor manera” de fer les coses. Una cosa és certa, l’ús de rails us permetrà un impuls increïble en la productivitat i molts desenvolupadors també afirmen que fa més divertit el desenvolupament..

Per als principiants, és molt més fàcil aprendre la programació amb Ruby on Rails, que gairebé qualsevol altre llenguatge o marc de programació. És més flexible i perdonant, passant molt menys temps que dediqueu a depurar i a batre el cap contra la taula i més temps aprenent.

Com que Ruby on Rails és un programari de codi obert, és gratuït d’utilitzar-lo. Només haureu d’instal·lar com a mínim la versió 2.2.2 de Ruby, el kit de desenvolupament (si esteu a Windows), el sistema d’embalatge RubyGems i la base de dades SQLLite3.

Els avantatges de Ruby On Rails

 • És el marc adequat – L’ús de Rails permet als desenvolupadors crear productes de gran qualitat a un ritme ràpid. També és més sostenible, gràcies a la seva maduresa.
 • Compacte – Proporciona una forma agradable i elegant de crear aplicacions, té una sintaxi fàcil que s’acosta al llenguatge natural.
 • Desenvolupament ràpid i alegre – Només us heu de centrar en les tasques de desenvolupament més importants amb el marc de Rails. La majoria de les tasques especials han estat completament automatitzades, de manera que només us heu de centrar en la resolució de problemes empresarials en lloc de piratejar el vostre quadre una i altra vegada. Com que Ruby se centra en la productivitat, el desenvolupament ràpid i ràpid és una de les seves millors característiques.
 • Ideal per al desenvolupament d’aplicacions ràpides (RAD) – També és molt fàcil fer canvis a l’aplicació.
 • Té eines de prova integrades – Rails també té un marc de proves molt útil, que facilita el desenvolupament i la prova del cicle de depuració.
 • Optimitzat per a la felicitat del programador – Ruby va rebre el seu nom per ser una “joia d’un idioma”. És el favorit de molts desenvolupadors, per la seva simplicitat, facilitat d’ús i funcions automatitzades.
 • El codi de Rubí és molt llegible – Això, juntament amb les funcions de documentació pròpia, donen a Ruby una productivitat més gran.

Els contres de Rubí als carrils

 • Velocitat d’execució – El problema més notat amb Rubí. No és tan ràpid com NodeJS, per exemple, però té un rendiment acceptable. Per tant, no hauria de ser un problema per al vostre negoci.
 • No tots els proveïdors d’allotjament la suporten: Ruby on Rails requereix més recursos per executar-se, de manera que no és tan ampli com el PHP, que consumeix molt menys. Però hi ha molts proveïdors de hosting d’allotjament amb Ruby, així que no cal preocupar-se.
 • Allotjament és sovint més car – Un pla d’allotjament compartit regular costa uns 5 dòlars, però la majoria de proveïdors d’allotjament que suporten Ruby cobraran uns 40 dòlars per el seu servei, ja que Ruby exigeix ​​molts més recursos de servidor.
 • No és tan popular com altres idiomes de script – Fins i tot cada cop amb més desenvolupadors que canvien a Ruby cada any, no hi ha tant codi escrit ja disponible en comparació amb Java o PHP..
 • El Rubí no és un llenguatge de programació fàcil – Algunes de les funcions de Ruby no són tan senzilles per als nouvinguts. És un llenguatge increïblement potent, però algunes parts són més difícils d’aprendre.

PHP vs Ruby on Rails

Encara no és una tasca fàcil decidir quin idioma és millor o quin és el que heu d’aprendre, i tots dos tenen el seu propi conjunt de punts forts i febles que els separen. Hi ha diversos factors importants que hem de tenir en compte a l’hora d’analitzar un llenguatge de programació. Aquests els diferencien els uns dels altres i ens ajuden a treure conclusions importants. Veurem què són?!

Facilitat d’ús i corba d’aprenentatge

Com he dit anteriorment, tot i que Ruby on Rails és molt compacte i perdonós, Ruby no és un idioma fàcil d’aprendre. PHP és molt més ampli per als nouvinguts i acostumen a aprendre-ho amb més facilitat.

La majoria de persones que opten per usar Ruby ja tenen experiència en la programació i coneixen els fonaments bàsics. Molts desenvolupadors de PHP s’han traslladat a Ruby. Per què? Ho van escollir pel mateix motiu que escolliríeu un idioma. És una preferència personal. PHP té una corba d’aprenentatge poc profunda, cosa que la fa més fàcil d’utilitzar.

A més, si busqueu desenvolupadors per al vostre negoci, serà molt més fàcil trobar algú que tingui competències en PHP que no pas a Ruby, per la qual cosa utilitzar PHP també serà més rendible. Només heu de considerar que dels cinc desenvolupadors, un sabria desenvolupar aplicacions amb Ruby.

Velocitat i rendiment

Ara, és important tenir en compte que, si bé la velocitat i el rendiment són factors molt importants en un idioma, comparar la velocitat de Rubí a Rails i PHP no és exactament una aposta justa. Tots dos figuren entre els idiomes més lents dels quals començar. Tampoc podem fer una mesura precisa de la velocitat, ja que també depèn de molts altres factors com ara els mecanismes de memòria cau, els sistemes de bases de dades i el proveïdor d’allotjament en general..

Així mateix, Ruby on Rails és un marc, cosa que significa que compromet la velocitat pel bé de la funcionalitat i la facilitat d’ús. També requereix més recursos del servidor del que PHP.

Comunitat i suport

PHP guanya aquest joc ara mateix, ja que té una gran quantitat de desenvolupadors i molts recursos en línia per triar. Hi ha aproximadament 5 vegades més recursos a PHP, i a Ruby. A més, sembla que la gent està molt més interessada en Ruby on Rails que en Ruby, l’idioma en si.

És important tenir en compte que, tot i que hi ha molts recursos per PHP i recursos suficients per a Ruby, tots dos tenen el mateix problema. Un munt de guies i recursos estan desfasats, ja que ambdues llengües estan en constant evolució. Per tant, és important tenir en compte d’on proveniu els recursos.

Per exemple, phptherightway.com ofereix guies definitives per ajudar els nouvinguts a mantenir-se en un camí recte per desenvolupar les seves habilitats de programació. Si feu un cop d’ull a White Ruby, trobareu que té nombrosos podcasts i molt contingut de vídeo creat per professionals.

Escalabilitat i manteniment

Una vegada més, PHP té molts més recursos disponibles a Internet. Tots dos idiomes tenen la possibilitat d’escalar-los, però Ruby té molt menys de treball en comparació amb PHP. La possibilitat i la capacitat d’escalviar una aplicació també depenen de com s’ha dissenyat l’aplicació.

De qualsevol forma, escalar una aplicació requereix que el desenvolupador tingui prou experiència. Si no ho fa, és el moment que ell busqui tutorials i articles que els ajudin. Hi ha molta informació disponible per escalar aplicacions PHP i llocs web, on només hi ha una petita informació disponible per escalar aplicacions Ruby..

És inútil fer un argument separat sobre el manteniment, ja que qualsevol aplicació construïda amb l’ús d’un marc serà més fàcil de mantenir.

PHP té diversos marcs que també podeu utilitzar i molts d’ells han estat desenvolupats amb objectius específics.

Editors de codi disponibles

Tant els editors PHP com Ruby tenen la majoria de les funcions útils que faríeu servir per facilitar-vos la feina, però PHP encara supera a Ruby en aquest aspecte. Això només es fa perquè s’utilitza més àmpliament, per la qual cosa hi ha més eines desenvolupades per a la depuració, el benchmarking i així successivament. PHP només té més opcions.

Conclusió

Llavors, alguna d’aquestes llengües és millor que l’altra? No. Tots dos tenen els seus punts forts i punts febles, de manera que la conclusió més important d’aquest article és que ambdues són bones solucions per crear una aplicació.

Però també és important tenir en compte que, ja que Ruby requereix més recursos del servidor, l’allotjament pot resultar més car del que seria amb PHP..

Les coses més importants per eliminar, sobre PHP són:

 • És més rendible.
 • Més desenvolupadors i recursos.
 • Una selecció més àmplia d’eines.
 • Fàcil d’aprendre.

Els punts de transport més importants de Rubí són:

 • Ofereix un desenvolupament molt més ràpid.
 • Té una comunitat realment apassionada.
 • Els desenvolupadors de Rubí són molt qualificats.

Articles útils:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map