PHP vs ASP.NET – Quines diferències hi ha?

php vs asp net


Des que PHP i ASP.NET han entrat en pràctica, el desig de la gent per decidir quin és millor ha estat un esforç constant, produint nombroses publicacions i articles sobre el tema. Malauradament, moltes d’aquestes són d’un sol costat, promovent l’una sobre l’altra. Així, avui, pretenem fer una comparació imparcial entre els dos idiomes, amb la intenció d’ajudar-vos a decidir quina haureu d’utilitzar per a la creació d’una nova aplicació o el vostre propi imperi en línia..

PHP és un dels llenguatges de desenvolupament web més coneguts, amb milions de llocs web i aplicacions dedicades creades amb ell. És una plataforma de codi obert, que continua contribuint molt a la seva popularitat. Però Microsoft ASP.NET també és una plataforma de codi obert.

No és una tasca fàcil determinar quina és millor que l’altra. Intentar fer-ho és gairebé com comparar les pomes a les taronges. Per tant, en realitat no podeu decidir quina és millor. Només podeu fer aquestes distincions un cop tingueu en compte alguns objectius específics.

Tots dos PHP i ASP.NET són empreses amb molt d’èxit que han desenvolupat molts llocs web excel·lents al llarg dels anys, però per als que no hi han treballat gaire, encara queda una pregunta. Quin ha d’utilitzar?

Aquest article us ajudarà a decidir quines d’aquestes dues tecnologies heu d’utilitzar en el vostre proper projecte. Pot ser que no us ajudi a prendre la decisió fora del ratpenat, però sens dubte us ajudarà a informar-vos i a aprendre quina tecnologia us convé més.

Abans d’aprofundir la nostra conversa, vegem la variable més bàsica que podem utilitzar per distingir. Si ens fixem en la quota de mercat dels llenguatges de programació web, podem obtenir molta informació, ja que ens explica quina àmplia s’està utilitzant un llenguatge de programació específic al mercat.

També us ajudarà si voleu obtenir feina amb qualsevol d’ells. Segons les nostres estadístiques, el 9% del mercat utilitza Ruby on Rails, el 34% utilitza ASP.NET i el 57% utilitza PHP. Per descomptat, les estadístiques canviarien si tinguéssim en compte altres idiomes, però això és prou bo pel bé del nostre argument..

Així que si busqueu una feina aprenent a codificar en un d’aquests idiomes, us en sortireu molt bé amb PHP. Si busqueu desenvolupar un projecte o fer alguna cosa més, enganxeu-nos amb nosaltres i aprengueu la resta!

Què és PHP?

logotip php 2017PHP és un llenguatge de programació de programació de propòsit general i de script obert, del servidor. És el més utilitzat per al desenvolupament de llocs web dinàmics i aplicacions web. Amb una orientació orientada a objectes, ajuda als programadors a ser més creatius en la forma de resoldre certs problemes i desenvolupar aplicacions.

El fet d’ésser fàcil d’entendre i utilitzar ha contribuït molt a la seva gran popularitat i a la seva funcionalitat i la comunitat només ha crescut des del seu llançament el 1995. És completament lliure d’utilitzar i així ho serà. Qualsevol usuari nou pot entendre fàcilment la seva sintaxi i acostumar-se a la programació.

Un altre avantatge és que funciona gairebé qualsevol servidor de l’amfitrió i admet una àmplia varietat de bases de dades, com ara MySQL, PostgreSQL, Oracle, Sybase, Informix i fins i tot Microsoft SQL. PHP posa el seu major èmfasi en els scripts del servidor, però també es pot utilitzar per desenvolupar aplicacions d’escriptori. Una de les seves característiques principals és que el codi PHP no ha de ser escrit en un fitxer independent. També es pot escriure dins d’una pàgina HTML, permetent als desenvolupadors crear pàgines web dinàmiques. PHP porta molta velocitat i funcionalitat i està orientat al desenvolupament web.

Amb PHP podeu fer coses com:

 • Obteniu informació de l’usuari amb l’ús de formularis. Un cop els usuaris hagin omplert aquests formularis amb les dades necessàries, podeu enviar-los informació als correus electrònics que van proporcionar.
 • Recull informació automàtica des de diverses pàgines web i des de tot Internet. Podeu automatitzar fàcilment la recollida de dades al vostre lloc web i fins i tot “raspar” les dades, com ara imatges i text d’altres llocs web de la web amb l’ús de scripts dinàmics de PHP..
 • Creeu una opció d’adhesió per al vostre lloc web. Si creeu un lloc web que ofereix algun tipus de contingut de pagament, podeu utilitzar PHP per crear una àrea de pertinença a la qual només es pot accedir amb un nom d’usuari i una contrasenya..
 • Genereu fitxers i pàgines web dinàmiques.
 • Feu el seguiment dels usuaris amb l’ajuda de cookies. Podeu enviar i rebre cookies i fer un seguiment de la interacció amb els vostres visitants amb el vostre lloc web.
 • Afegiu qualsevol tipus de funció dinàmica a la qual us pugueu presentar. El cel és el límit a l’hora de desenvolupar funcions dinàmiques com rellotges, calendaris, calculadores i gairebé qualsevol cosa que es pugui conduir amb un script. PHP us permet desenvolupar ràpidament funcions dinàmiques que envien i reben informació, creant així aplicacions molt útils.
 • Crea aplicacions d’escriptori. És possible escriure diverses aplicacions d’escriptori en PHP, però no és la millor manera de fer-ho, ja que la major part de l’èmfasi de PHP es posa en el desenvolupament web.
 • PHP té algunes funcions de processament de text molt útils.
 • És increïblement fàcil trobar allotjament a PHP. Com ja he esmentat anteriorment, gairebé tots els proveïdors d’allotjament són compatibles amb la versió més recent de PHP, i és més fàcil de executar.
 • PHP té una àmplia gamma de potents funcions integrades.

Inconvenients del PHP

 • Diversos defectes de seguretat. PHP té una llarga història de nombrosos errors de seguretat. Té moltes vulnerabilitats conegudes i desconegudes que es poden utilitzar per explotar-ho, per la qual cosa seria convenient utilitzar plugins de seguretat i altres mesures de seguretat si gestioneu dades sensibles amb el vostre script PHP..
 • No és tan bo per desenvolupar aplicacions d’escriptori. Tot i que és realment possible desenvolupar aplicacions d’escriptori amb PHP, no es recomana ja que PHP sigui més optimitzat per al desenvolupament web..
 • PHP té un tipus feble. La conversió implícita de l’idioma serà una sorpresa per a molts dels nouvinguts de PHP. Si no en teniu consciència, produeix molts errors inesperats.

Què és ASP.NET?

logotip de asp aspASP.NET o Active Server Page (originalment coneguda com ASP +) va ser desenvolupada per Microsoft i va ser dissenyada per al desenvolupament web i la producció de pàgines web dinàmiques. És un llenguatge d’escriptura de codi obert, del servidor, que es pot utilitzar per crear pàgines web dinàmiques a gran velocitat. Aquesta plataforma de desenvolupament web està formada per tecnologies del servidor i ofereix tots els serveis necessaris per crear aplicacions web robustes tant per a PC com per a dispositius mòbils.

Es va publicar el 1998, com a primer llenguatge d’escriptura al costat del servidor de Microsoft.

Com que és la plataforma de Microsoft, també admet codi compilat en altres idiomes com ara C ++, C #, Perl i Visual Basic. També inclou diversos controls de servidor que separen un codi de llocs web del contingut, cosa que permet desenvolupar pàgines web en un entorn WYSIWYG (El que veus és el que obteniu). Us ofereix un mètode basat en patrons per crear pàgines web dinàmiques i permet una separació neta de preocupacions. Això proporciona una manera de tenir un control total sobre l’etiquetatge, fent que el desenvolupament web sigui molt més agradable.

Com que és un idioma del servidor, el codi s’emmagatzema en un fitxer ASP o ASP.NET i el codi dins del fitxer, de manera que retorna els resultats al navegador web de l’usuari..

Avantatges d’ASP.NET

 • Programació flexible – Mentre programes una aplicació o un lloc web, pots canviar d’opinió a mig camí, sense haver de reprogramar-ho tot des del principi. Això és gràcies a la seva flexibilitat i funcions orientades a objectes.
 • Separació de la preocupació – Es divideix el model, el control i la visualització de l’aplicació, fent que l’aplicació i el codi siguin més transparents. També facilita el manteniment de l’aplicació. Això també permet dividir un projecte en diferents parts, fent possible que diversos desenvolupadors treballin en un mateix projecte. El treball d’un desenvolupador no afectarà els altres.
 • Suporta TDD – Amb el suport per al desenvolupament conduït per proves, podem crear la nostra aplicació amb test unit.
 • Productivitat – ASP.NET té moltes biblioteques com SignalIR, Odata, WebApi i altres funcions de llenguatge que ofereixen una gran productivitat.
 • Té un marc madur – ASP.NET té una biblioteca basada en tasques, el que significa que està organitzat en classes heretables relacionades amb una tasca específica. Per exemple, els desenvolupadors poden estalviar temps en l’edició d’imatges o en XML i altres tasques habituals de desenvolupament.
 • Desenvolupament senzill – Gràcies a que és un model de programació basat en esdeveniments, el desenvolupament d’aplicacions és molt més senzill i fàcil de mantenir.
 • Admet nombrosos idiomes – Un desenvolupador pot triar escriure codi en més de 25 idiomes .net compatibles, com ara C #, C, C ++, Jscript.Net, VB. Net i molt més.
 • Els desavantatges d’ASP.NET
 • Costos de manteniment elevats – Un dels principals desavantatges és el costós manteniment d’ASP i Visual Studio. Sí, l’idioma en si és gratuït, però l’entorn de desenvolupadors està pagat. ASP.NET també utilitza recursos més servidors que PHP. És una elecció costosa i definitivament hauríeu d’assegurar-vos que val la pena escollir-la.
 • No és difícil entendre el flux d’aplicacions: El flux d’aplicacions és una mica complex d’implementar i no és realment adequat per a aplicacions petites. En realitat és força difícil de desplegar.

PHP vs ASP.NET

Ara, coneixent cada idioma i les seves característiques bàsiques, és hora de distingir la distinció que buscàvem. Ambdues llengües tenen els seus punts forts i febles. PHP és barat, però té problemes de seguretat, però no deixa de ser ràpid i fiable.

ASP.NET és més fàcil d’utilitzar al principi, gràcies al seu sistema de biblioteca de classes. Però mantenir molt el desenvolupament i qualsevol tipus d’aplicació és molt més costós. Per tant, la distinció de quina és millor i quina heu de triar depèn molt dels vostres requisits. Anem a veure què més podem fer servir.

Principals distincions

Hi ha alguns factors fonamentals que fan que una opció sigui millor que l’altra, així que aquí els veurem i decidirem quins d’aquests podem utilitzar per anunciar un guanyador al final..

Compatibilitat

PHP funciona amb nombroses plataformes com ara UNX, Linux, OSX, Windows i gairebé tot allò que us en podríeu llançar. ASP.NET està dissenyat principalment per a plataformes Windows. PHP és independent de la plataforma, mentre que ASP.NET depèn molt de les plataformes Windows.

En ser així, PHP es pot escriure dins d’un gran nombre d’eines i editors de desenvolupadors. Fins i tot poden utilitzar editors de text per escriure el seu codi, tot i que a costa de la funcionalitat. La majoria dels programadors ASP.NET utilitzen Microsoft Visual Studio durant el seu procés de desenvolupament.

Cost

Tots dos idiomes són lliures d’ús, però la majoria de plataformes de desenvolupament per a ASP.NET són costoses. Com que PHP és un codi completament obert, seria molt menys costós desenvolupar qualsevol aplicació o lloc web amb aquesta. ASP.NET també requereix molts més recursos del servidor que PHP.

Velocitat

Tot i que la velocitat del vostre lloc web no és el factor principal que determina la seva importància, sempre és bo triar un llenguatge de codificació que es compili més ràpidament. No hi ha molta diferència en la velocitat d’ASP.NET i la de PHP, però alguns diuen que PHP és una mica més ràpid. Aquest argument està recolzat per Facebook, Google, Yahoo! i altres llocs web famosos que han estat codificats en PHP.

Així, en última instància, depèn de vosaltres esbrinar quina és la més ràpida, a partir d’uns quants arguments. Al final, la velocitat del lloc web es basa més en l’amplada de banda i el servidor que utilitzeu.

Assistència

Tenir el percentatge més gran de quota de mercat parla molt de PHP. Per tant, és natural que aquest llenguatge de codi obert tingui un conjunt de desenvolupadors molt més gran que ho suporten el que fa ASP.NET. Totes dues tenen comunitats vives, de manera que sens dubte trobareu les respostes que busqueu, però PHP té més gent que l’utilitza, de manera que hi ha col·laboradors de suport més amables que estan disposats a respondre les vostres preguntes..

A més, com que més persones utilitzen PHP, és molt més probable que trobeu desenvolupadors amb talent si voleu construir un equip.

Escalabilitat

Tots dos idiomes són molt escalables. Si voleu una manera senzilla de desenvolupar llocs web mitjançant un sistema de gestió de continguts com Drupal, Joomla o WordPress, aleshores PHP és definitivament una opció més fiable que ASP.NET.

Temps de desplegament

Realitzar tasques complexes requereix molt més temps amb ASP.Net que no pas amb PHP, per la qual cosa el desenvolupament de projectes requereix més temps de mitjana.

PHP s’interpreta al servidor, mentre que ASP s’ha de compilar cada vegada que hi hagi modificacions al codi, fent que el procés de desenvolupament consumeixi més temps amb ASP.NET.

El guanyador

Si fins ara heu estat atents, aleshores es té prou en compte quin és el guanyador. Podeu desenvolupar el lloc web o l’aplicació escollits amb qualsevol. Però, amb els arguments apartats, hi ha un motiu pel qual grans empreses com Google, Facebook i Yahoo! han creat els seus llocs web mitjançant PHP i per què la majoria de la gent també l’utilitza.

Bàsicament, PHP és una opció millor per a la majoria de llocs web i és el que acostumen a recomanar els que estan a punt de desenvolupar el web. Tampoc hi ha res impossible en ASP.NET i també hi ha moltes maneres d’alguns problemes. De tota manera, si us heu enamorat d’ASP.NET, utilitzeu-lo.

Les estadístiques fins ara parlen en nom de PHP, però ASP.NET encara es manté fermament entre els llenguatges d’escriptura del servidor i és més que capaç de realitzar moltes tasques complexes de desenvolupament web.

Altres comparacions interessants:

 • PHP vs Phyton
 • Ruby on Rails vs PHP
 • PHP vs Node.js
 • HTML vs PHP
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map